ویدیو : چگونه با آغاز فصل سرما شوفاژ ها را هواگیری کنیم؟

با آغاز فصل پاییز و زمستان و رو به سردی گذاشتن هوا نیاز به روشن کردن وسایل گرمایشی خانه پیدا می کنیم، در هر خانه از وسایل گرمایشی متفاوتی استفاده می شود اما یکی از اصلی ترین آنها که در اکثر خانه ها یافت می شود شوفاژ است. شوفاژها گرما را از آب داغ داخل موتورخانه گرفته و از طریق تماس با هوا به محیط منتقل می‌کنند؛ شوفاژ مصرف انرژی کمی دارد و هزینه ی زیادی را به شما تحمیل نمی کند، از لحاظ اشغال فضا، جای کمتری را اشغال میکند و ظاهر مناسب‌تری را در خانه به وجود می‌آورد، شوفاژ همچنین سیستمی امن برای گرمازایی در خانه می باشد و مانند بخاری های گازی یا شومینه ها خطر تولید گاز مونوکسید کربن را ندارد.

همان طور که گفته شد شوفاژ مزایای زیادی دارد اما سالانه و قبل از استفاده نیاز به رسیدگی هایی دارد که اگر اجرا نشوند شوفاژ کارایی مناسب خود را از دست میدهد. بسیاری اوقات دیده می شود که قسمتی از شوفاژ گرم شده و طرف دیگر سرد مانده است. برای گرم شدن کامل رادیاتور ها لازم است هر ساله هواگیری انجام شود، علت اصلی لازم بودن هواگیری در شوفاژ ها، اختلال ایجاد شده توسط هوای محبوس شده در شوفاژ در طول خاموش بودن آن می باشد؛ البته سرد بودن بدنه شوفاژ می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد، بنابراین قبل از هواگیری باید موارد دیگر را نیز بررسی کرد:

  1. اگر در ساختمان مقدار زیادی رادیاتور سرد باشند مشکل از سیستم گرمایشی مرکزی و موتورخانه میباشد.
  2.  نشتی رادیاتور، در صورتی که شوفاژ آب می دهد یا اتصالات محکم نیستند و با پوسیده شده اند که این مشکل با تعویض و سفت کردن اتصالات برطرف می شود.
  3. سرد ماندن شوفاژ در طبقات بالا، ممکن است شوفاژ در طبقات پایین تر از گرمای خوبی برخوردار باشد ولی در طبقات بالا همچنان سرد باشد؛ علت این مشکل فشار کم سیستم گرمایشی است که آب گرم را به خوبی به طبقات بالا منتقل نمی‌کند.

در شرایط بالا، سرد بودن رادیاتور با هواگیری برطرف نمی‌شود و باید راهکارهای دیگری را در پیش گرفت. بنابراین اولین قدم قبل هواگیری، کنترل و بررسی رادیاتور ها می باشد. قدم بعدی پس از بررسی موارد بالا تهیه پیچ مخصوص هواگیری شوفاژ است، این پیچ شیر خروجی شوفاژ را باز میکند و باعث خارج شدن هوای محبوس در شوفاژ میشود، شیر خروجی در سمت چپ بالای شوفاژ قرار دارد و معمولا به صورت یک قسمت مربعی شکل کوچک می باشند. این پیج ها بسیار ارزان قیمت هستند و در تمامی ابزار فروشی ها یافت میشود، اگر نتوانستید به آنها دسترسی پیدا کنید می توانید از آچار فرانسه نیز برای این کار استفاده کنید. در بسیاری از مدل های جدید رادیاتورها این پیچ به صورت دائمی بر روی شیر قرار داده شده اند تا با باز کردن آن هوای محبوس شده خارج شده و پس از اتمام کار تنها کافیست شیر را ببندید.

برای باز کردن شیر خروجی شوفاژ، پیچ مخصوص هواگیری را بر روی شیر قرار داده و آن را در جهت مشخص بچرخانید. پس از چرخش پیچ صدای خارج شدن هوا را از داخل رادیاتور میشنوید، این‌خارج شدن هوا معمولا همراه با تخلیه آب است بنابراین بهتر است برای جلوگیری از خیس شدن اطراف، از یک پارچه و یا ظرف برای جمع آوری آب داخل شوفاژ استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که تمامی هوای موجود در شوفاژ تخلیه شده و جریان آب به صورت پایدار در حال خارج شدن است، دقت کنید که با مشاهدهٔ اولین مرحله خروج آب از رادیاتور نباید فکر کنیم که هوای داخل آن کاملاً تخلیه شده است بلکه بایستی چندین مرحله آب از رادیاتور خارج گردد تا کاملاً هوای مابین رادیاتور تخلیه گردد. پس از خروج کامل آب پیچ را در جهت خلاف باز کردن شیر بپیچید تا شیر خروجی کاملا بسته شود. نکته ای که اکثر افراد فراموش می کنند تا پس از اتمام کار هواگیری انجام دهند تنظیم سطح فشار پکیج و یا موتورخانه می باشد، در مرحله آخر باید برای تقویت فشار سیستم گرمایشی دیگ جوشاننده با آب پر شود، دلیل اینکار این است که پس از هواگیری فشار موجود در سیستم گرمایشی ساختمان کاهش می‌یابد و در نتیجه گرما به تمام شوفاژ ها نخواهد رسید . این فشار برای سیستم گرمایش منازل ۱۲ تا ۱۵ psi است که می‌توان این تنظیم را با فشار سنج موتورخانه و پکیج مشخص کرد.

بهتر است در هنگام هوا گیری پکیج یا سیستم گرمایش اصلی را خاموش کنید تا گرمای موجود در سیستم قبل از هواگیری شوفاژ از بین برود. بعد از خاموش کردن سیستم گرمایی به شوفاژ زمان بدهید و پس از به تعادل رسیدن دما و خنک شدن آن اقدام به هواگیری کنید. در ویدیوی زیر می توانید سیستم داخلی شوفاژ و مراحل هواگیری آن را مشاهده کنید.

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<