خیلی وقت ها پیش می آید که وسیله ای در خانه داشته باشید و از شکل ظاهری آن خسته شده باشید، و یا آن وسیله دچار مشکل و خرابی شده و نیاز به تعمیر و بازسازی داشته باشد. در این موارد تعویض آن وسیله ممکن است با هزینه های فراوانی همراه باشد. این اتفاق درباره مبلمان ممکن است رخ دهد و امروزه با قیمت های بالایی که مبل های استیل و راحتی دارند، خرید یک دست مبل جدید گاهی دور از انتظار به نظر می رسد. ولی ما در این متن به شما یاد خواهیم داد که چطور رنگ چوب مبلمان خود را تغییر دهید و از چه رنگ هایی برای این کار استفاده نمایید.
رنگ کردن چوب مبل
در رنگ کردن مبلمان باید در ابتدا تصمیم بگیرید که می خواهید رنگ جدیدی برای مبلمان خود انتخاب کنید و یا با زدن یک دست ماده براق کننده جلا و براقیت آن را بازسازی کنید. در مواردی که به دنبال رنگی جدید هستید می توانید از رنگ روغن استفاده کنید. رنگ های روغن در فروشگاه های فروش رنگ و ابزار نقاشی ساختمان موجود هستند و شما می توانید هر رنگ دلخواه تان را به صورت قوطی های نیم کیلویی و یک کیلویی و بالاتر تهیه نمایید. اما اگر رنگ قبلی مبل تان را دوست دارید و فقط می خواهید ایرادات آن را بر طرف کنید، باید از روش های بتونه کاری و رنگ کاری دیگری استفاده نمایید.
تغییر رنگ چوب مبل در منزل
فرض کنید مبل های تان طلایی است و شما می خواهید خودتان در منزل مبلمان تان را به رنگ سفید تغییر دهید. اگر متخصصین رنگ کردن مبل در کارگاه های مخصوص این کار را انجام دهند، پارچه و ابر مبل را بیرون آورده و اسکلت چوبی آن را رنگ می کنند. اما در خانه این کار را نمی توان انجام داد، بنابراین باید با دقت زیادی عمل رنگ زدن را انجام دهید تا آسیبی به پارچه روکش مبل وارد نشود. برای شروع کار ابتدا مبل را توسط دستمال نمدار به خوبی تمیز کنید تا عاری از هر گونه آلودگی شود. سپس به کمک کیسه پلاستیکی نشیمن و پشتی مبل را به خوبی بپوشانید تا در صورت برخورد قلموی رنگی تان با آن، مشکلی پیش نیاید. سپس کار را آغاز کنید.
مرحله اول: بتونه کاری مبل
اگر چند سالی است که این مبل را دارید احتمالا قسمت هایی از آن دچار خراش و آسیب شده است. پس برای انجام یک کار اصولی و کامل بهتر است ابتدا به وسیله بتونه کاری قسمت های خراب شده چوب را اصلاح کنید. مقداری ماده بتونه برای چوب را از مغازه های رنگ و ابزار فروشی تهیه نمایید. قبل از بتونه کاری لبه های شکسته شده قسمت مورد نظر را کمی سمباده زده و گرد و غبار حاصل از آن را به خوبی پاک کنید. سپس به وسیله کاردک مقدار از ماده بتونه را برداشته و در قسمت مورد نظر بگذارید و محل را با بتونه پر کنید، و توسط کاردک آن را همسطح با قسمت های دیگر نمایید. اگر در بخش های منبت کاری شده مبل تان شکستگی رخ داده بود، عمل ترمیم با بتونه را باید با دقت و ظرافت انجام دهید و سعی کنید بتونه را به گونه ای در جای خود بگذارید و آن را شکل دهید که فرم همان تزیین منبت کاری شده را پیدا کند.
پس از آن زمان کافی برای خشک شدن کامل بتونه را بدهید، با توجه به حجم بتونه استفاده شده این زمان ممکن است بیشتر شود. پس از خشک شدن کامل دوباره به وسیله سمباده سطح آن را صاف کنید تا پستی و بلندی اضافه نداشته باشد. مرحله بعدی پوشش دهی است که این کار به کمک پرایمر، رنگ اصلی و جلا دهنده انجام می گردد.
مرحله دوم: پوشش دهی
برای پوشش دهی، مبل را باید به فضای باز منتقل کنید تا هم بوی رنگ اذیت تان نکند و هم هوای کافی برای خشک شدن وجود داشته باشد. در این مرحله ابتدا باید یک تا سه مرحله پرایمر بر روی مبل زده شود. پرایمر ماده ای شبیه به رنگ است که از فروشگاه های رنگ فروشی قابل خریداری است. پرایمیر کمک می کند تا رنگ اصلی به خوبی بر روی سطح چسبیده شود و پوشش دهی کامل صورت گیرد. پرایمر را با قلمو به همه قسمت های مبل بزنید. اگر تصمیم به زدن سه مرحله پرایمر داشتید باید توجه کنید که مرحله قبل خشک شود و سپس پرایمر جدید زده شود. پس از خشک شدن پرایمر رنگ اصلی را با قلمو و با دقت زیاد بر تمام قسمت های مبل زده و هیچ جای آن را خالی نگذارید. بعد از خشک شدن اگر نیاز داشت یک مرحله دیگر رنگ بزنید تا کاملا یکدست شود. در انتها یک مرحله روغن جلا بزنید تا سطح مبل تان براق بشود.
رنگ مخصوص چوب مبل
رنگ چوب مبل را بر اساس نیاز تان باید انتخاب کنید. مثلا گاهی نیاز دارید که مبل تان سریع خشک شود. در این موارد باید رنگ های چند جزیی استفاده کنید. این رنگ ها دارای اجزایی هستند که به رنگ اصلی اضافه می شوند و با فعل و انفعالاتی که در رنگ صورت می گیرد سبب خشک شدن سریع آن می گردد. اشکال این رنگ های چند جزیی این است که خلوص رنگی اصلی را از بین برده و ممکن است پس از خشک شدن دقیقا همان رنگی که مدنظر داشتید را مشاهده نکنید. بنابراین اگر در این کار عجله ندارید بهتر است از رنگ های تک جزیی استفاده کرده و با قرار دادن مبل ها در فضای باز اجازه دهید تا کم کم خشک شوند. برای رنگ آمیزی مبل در خانه و به خاطر مبتدی بودن و با امکانات محدودی که در اختیار هست، یک راه آسان برای رنگ آمیزی مبل ها استفاده از کیلر است. کیلر در برابر رطوبت مقاوم است و یک لایه رنگی محافظ بر روی چوب ایجاد می کند. استفاده از آن آسان است و به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.
رنگ های پوششی و غیر پوششی برای چوب مبل
به طور کلی دو نوع رنگ برای رنگ آمیزی مبلمان در خانه وجود دارد. رنگ های پوششی و غیر پوششی. رنگ های پوششی آنهایی هستند که رنگ مبلمان را به کلی تغییر می دهند. مانند همان هایی که در بالا گفته شد. برای وقت هایی که می خواهید مبل خود را از رنگی به رنگ دیگر تغییر دهید باید از این رنگ های پوششی استفاده کنید. این رنگ ها به دو صورت پلی استر و نیم پلی استر وجود دارند که بسته به نیاز خود یکی از آنها را می توانید تهیه کنید. رنگ های پلی استر همان رنگ های دو جزیی زود خشک شونده هستند که در بالا گفته شد.
اما برای وقت هایی که تنها می خواهید یک لایه محافظ بر روی مبلمان خود بیاورید می توانید رنگ های غیر پوششی و آستری استفاده کنید. این رنگ ها برای مبلمانی با رنگ های گردویی و بلوطی مورد استفاده قرار می گیرند و رنگ اصلی مبل را تحت تاثیر قرار نمی دهند. از روغن های جلا دهنده، پوشش های اپوکسی شفاف و کیلر به عنوان رنگ غیر پوششی می توان استفاده نمود.
نکات مهم پیرامون رنگ آمیزی چوب مبل در خانه
خانه ایده آل خود را بسازید:
با این روش ها درب کمدهای دیواری خانه را نونوار کنیم
وسایل چوبی قدیمی رو به راحتی جلا بدید و روح خونه رو تازه کنید!!!