7 گیاه آپارتمانی که نگه داری از آنها ساده است

چیدوپلاس 08 خرداد 1397

نگهداری از گیاهان آپارتمانی مقاوم و زیبا، و قرار دادن آنها در دکوراسیون داخلی روح تازه ای به خانه می بخشد و باعث می شود که چیدمان کامل تر، جذاب تر و خوش انرژی تر شود. هر چقدر هم که دکوراسیون خانه تان شیک باشد و از نظر مالی برای آن هزینه کرده باشید، تا وقتی که گل و گیاه سبز و طبیعی در آن قرار نداده باشید، زیبا و دیدنی به نظر نمی رسد. بعضی گیاه آپارتمانی با نگهداری آسان و همینطور گیاهان آپارتمانی با نورکم برای خانه های کوچک و کم نور مناسب اند و فضای چیدمان خانه را دگرگون می کنند. زندگی در شهر باعث دوری ما از طبیعت شده است، اما می توان با استفاده از گل ها و گیاهان آپارتمانی این نزدیکی دلنشین را دوباره به وجود بیاوریم. ما در این متن می خواهیم 7 نمونه از گیاهان آپارتمانی مقاوم که برای نگهداری در خانه مناسب هستند، به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

نگهداری گیاهان آپارتمانی مقاوم در خانه

نگهداری از گیاهان آپارتمانی هم می تواند سخت باشد و هم بسیار ساده؛ انتخاب نوع گیاه یا گل در درجه اول نیازمند آگاهی نسبت به نور و میزان تهویه خانه است. گاهی بعضی افراد گیاهی را بدون آگاهی از شرایط منزل شان خریداری می کنند و گیاه خیلی زود از دست می رود. مورد دوم میزان آب مورد نیاز هر گیاه است، به طور قطع آب نیاز اولیه هر گل و گیاهی محسوب می شود، اما هیچ وقت در مصرف آب برای گیاه تان افراط و تفریط نکنید چون نتیجه هر دوی آن ها یکی است. چه میزان آب دهی زیاد و چه مقدار آن کم باشد باعث پوسیدگی و زرد شدن برگ های گیاه می شود. مورد سوم استفاده از کود مناسب هر گیاه است، گیاهان نیز همچون بقیه جانداران نیازمند غذا هستند و این غذا از طریق کود مخصوص آن گیاه فراهم می شود. نکته ای که در کود دهی حائز اهمیت بوده این است که زمان و میزان کود دهی باید مرتب و به اندازه باشد و گرنه باعث از بین رفتن خاک گیاه می شود. میزان علاقه شما به نگهداری از گل و گیاه و زمانی که صرف رسیدگی به آنها می کنید هم می تواند در نوع  گلدانی که خریداری می نمایید، تاثیر گذار باشد.

با توجه به این چند مورد می توانید گیاه مناسب را برای منزل خود انتخاب کنید. گیاهان آپارتمانی مقاوم و گیاهان آپارتمانی با نگهداری آسان برای کسانی مناسب است که وقت کافی جهت رسیدگی به گل و گیاه را ندارند و از طرفی عاشق این هستند که خانه شان با این گلدان های زیبا، دیزاین شود. حال اگر می خواهید از گیاهی کم درد سر و ساده برای خانه خود استفاده کنید پس بهتر است از گیاهان آپارتمانی با نورکم و گل هایی که نیازمند زمان آبدهی کمتر و رسیدگی کمتر هستند استفاده کنید که چند مورد از این گیاهان در این مطلب به طور مفصل معرفی شده است. همچنین آموزش نگهداری گیاهان آپارتمانی و ویژگی های هر کدام از آنها نیز بیان شده است که می تواند برای شما مفید باشد.

گیاه پوتوس 

یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم پوتوس نام دارد که در عین کم توقع بودن، رشد سریع، تکثیر آسان، سر سبزی و زیبایی فوق العاده اش، بسیار بی نظیر و زیباست و خاصیت تصویه کنندگی هوا را نیز دارد. این گیاه جزو گیاهان رونده به شمار می رود و یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم نسبت به کمبود نور است. البته همه گیاهان به نور خورشید برای رشد خود نیازمند هستند اما بعضی از آنها می توانند با نور کمتر نیز زندگی کنند. پوتوس جزو گیاهان آپارتمانی با نور کم است، البته نوع ابلق آن نیاز به نور بیشتری نسبت به نوع سبز و طلایی آن دارد. میزان آب دهی این گیاه در فصل تابستان دو بار در هفته و در فصل زمستان یک بار در هفته است و بهتر است آن را دو بار در هفته غبار پاشی کنیم. خاک مناسب این گیاه ترکیبی از خاک برگ، خاک باغچه و ماسه به اندازه مساوی است. ویژگی ها و نکات مهم درباره گیاه پوتوس:

  • یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم به شمار می رود.
  • پوتوس گیاهی رونده است و شاخه های آن بلند و طویل می شود.
  • برگ های گیاه پوتوس قلبی شکل است.
  • پوتوس در دو نوع سبز یکدست و ابلق موجود است.
  • اگر به دنبال گل های بدون نیاز به نور خورشید مستقیم هستید، پوتوس می تواند انتخاب شما باشد.
  • پوتوس یک گیاه آپارتمانی با نگهداری آسان است.
  • تکثیر این گیاه بسیار ساده است.
  • برای تکثیر پوتوس کافیست یکی از شاخه های آن را ببرید و درون آب بگذارید تا ریشه دهد.
  • پوتوس مانند سایر گیاهان به آب، نور، کود، خاک و گلدان با اندازه مناسب نیاز دارد.
گیاهان آپارتمانی با نورکم
گیاهان آپارتمانی با نورکم
گیاهان آپارتمانی با نورکم

گیاه شفلرا

نمونه دیگری از گیاهان آپارتمانی مقاوم و البته بسیار زیبا، شفلرا است که یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای دکور پذیرایی و نشیمن محسوب می گردد. زیبایی اصلی این گیاه برگ های پنجه مانند آن است که بسیار خاص و جذاب بوده و در دکوراسیون داخلی خانه بسیار تاثیر گذار است. شفلرای سبز یکدست هم می تواند جزو گیاهان آپارتمانی با نورکم به شمار رود زیرا به نور غیر مستقیم احتیاج دارد ولی در نوع ابلق خود نور بیشتری باید به آن برسد تا طرح های ابلق گونه آن از بین نروند. در مورد آموزش نگهداری گیاهان آپارتمانی آن هم شفلرا باید گفت که خاک این گیاه را همواره مرطوب نگه دارید، غبار پاشی برای این گیاه لازم است و حدالمقدور بهتر است زیر گلدان آن را با سنگ ریزه پر کنید تا جذب رطوبت بهتر انجام گیرد. خاک مناسب برای شفلرا خاک لیمونی همراه با پیت ماس است، کود دهی آن را نیز می توانید هر دو هفته یک بار انجام دهید. البته نوع کود و تعداد دفعات کود دهی را بر اساس دستور العمل داده شده توسط فروشنده این گیاه تعیین نمایید. ویژگی ها و نکات مهم درباره شفلرا:

  • نمونه دیگری از گیاهان آپارتمانی مقاوم محسوب می شود.
  • برگ های گیاه شفلرا از نوع پنجه ای است.
  • اگر میزان نور رسیده به این گیاه کم باشد، برای دریافت نور بیشتر، پنجه های آن تا آخرین حد ممکن باز می شوند و اگر نور به اندازه و کافی باشد، پنجه ها جمع تر می شوند.
  • شفلرا در دو نوع ساده و ابلق موجود است.
  • همچنین بعضی از گیاهان شفلرا دارای ساقه های چوبی اند و رشد شان به صورت عمودی است و بعد از چند سال به صورت درختچه کوچک می شوند، و بعضی دیگر فاقد این ساقه های چوبی هستند و رشد شان به صورت برگ دهی از اطراف است.
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم

گیاه اسپاتی فیلوم 

اگر به دنبال خرید گیاهان آپارتمانی با نورکم هستید، گیاه اسپاتی فیلوم مناسب ترین انتخاب برای مکان هایی است که با مشکل کمبود نور مواجه هستند. اساسا این گیاه سایه دوست است و نور آفتاب مستقیم باعث قهوه ای شدن برگ های آن می شود. پس می توان آن را جزو گل های بدون نیاز به نور خورشید مستقیم دانست. اسپاتی فیلوم دارای گل های سفید رنگی است که البته پس از مدتی خشک می شوند. سطح خاک این گیاه همواره باید مرطوب باشد و از لحاظ آبدهی باید گفت که به آب زیادی احتیاج دارد، همچنین اگر بر روی برگ های آن غبار پاشی نکنیم برگ های آن زرد می شوند و از بین می روند. خاک مناسب برای این گیاه باید زهکشی مناسب داشته باشد و کمی هم اسیدی باشد. ترکیب پیت ماس، ماسه، خاک برگ و خاک باغچه برای آن مناسب است. ویژگی ها و نکات مهم درباره گیاه اسپاتی فیلوم:

  • مورد دیگری از گیاهان آپارتمانی مقاوم است.
  • این گیاه نیز دو نوع ساده و ابلق دارد.
  • گیاه اسپاتی فیلوم اگر در شرایط مناسبی نگهداری شود، پس از مدتی گل های بسیار زیبایی می دهد.
  • آب دهی زیاد و کم آن باعث زرد شدن برگ ها و پژمرده شدن گیاه می شود.
  • برای تکثیر این گیاه کافیست آن را از ساقه برش بزنید و در آب بگذارید تا ریشه دهد.
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم

گیاه سانسوریا 

سانسوریا محبوب ترین و بی توقع ترین گیاه آپارتمانی است. برای نگه داری سانسوریا شما تنها به یک پنجره و کمی آب نیاز دارید. سانسوریا را هر موقع که خاک آن خشک شد آبیاری کنید و نیازی به غبار پاشی هم ندارد، بهترین خاک برای سانسوریا خاک لوم و سنگین است، یعنی مخلوطی از شن، ماسه، رس و مواد آلی یا همان “برگ پوسیده یا کود دامی پوسیده” البته به میزان کم. سانسوریا در خاک سنگین رشد بسیار مطلوب تری خواهد داشت و با سرعت بیشتری جوانه می دهد. هر سه هفته یک بار نیز می توانید با کود دهی کمبود عناصر موجود در خاک را برطرف نمایید. بنابراین اینطور می توان نتیجه گرفته که سانسوریا یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم و همچنین گیاه آپارتمانی با نگهداری آسان به شمار می رود.

سانسوریا در انواع مختلفی وجود دارد: سانسوریا برگ شمشیری سبز، سانسوریا شمشیری ابلق، سانسوریا شمشیری مهتابی، سانسوریا نیزه ای و سانسوریا پا کوتاه. این گیاه در دسته گیاهان تصفیه کننده هوا قرار دارد و نگه داری آن در اتاق خواب مناسب است. سانسوریا های بلند را می تواند جزو گیاهان لوکس دانست و قرار دادن آن در سالن پذیرایی به زیبا تر شدن چیدمان خواهید انجامید. به دلیل آنکه سانسوریا جزو گیاهان آپارتمانی مقاوم به شمار می رود از آن در محیط های اداری، فروشگاهی و غیره نیز استفاده می شود.

گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم

گیاه برگ انجیری 

برگ انجیری در عین سادگی در نگهداری، زیبایی خاص خودش را هم دارد. برگ های پهن و سبز این گیاه دلیل اصلی زینت آن هستند. برگ انجیری به سادگی خود را با شرایط وفق می دهد و گیاه مناسبی برای کسانی است که تا به حال از گیاهان نگهداری نکرده اند به هیمن دلیل است که آن را می توان جزو گیاهان آپارتمانی مقاوم دانست. نور مورد نیاز این گیاه نور غیر مستقیم است هر چند که نوع ابلق آن به نور بیشتری نیاز دارد. از طرفی باید مراقب اشعه مستقیم نور بر روی برگ های این گیاه باشید زیرا باعث سوختگی آن می شود. آبیاری بیش از حد نیز برای این گیاه مضر است و باعث پوسیدگی ریشه آن می شود، بهتر است خاک آن را چک کنید و هر گاه که خاک خشک بود به آن آب بدهید. غبار پاشی بر روی برگ های این گیاه باعث شادابی آن می شود پس بهتر است این کار را دو بار در هفته انجام دهید. خاک مناسب این گیاه خاک لیمویی است و کود دهی برگ انجیری را بهتر است هر یک ماه یک بار انجام بدهید. ویژگی ها و نکات مهم مربوط به گیاه برگ انجیری:

  • برگ های این گیاه پهن و بزرگ است.
  • برگ انجیری به رطوبت بیشتری نسبت به سایر گیاهان نیاز دارد.
  • این گیاه را نمی توان جزو گیاهان بدون نیاز به نور خورشید دانست.
  • برگ انجیری یک گیاه آپارتمانی با نگهداری آسان است.
  • تکثیر این گیاه به وسیله برش دادن بخشی از ساقه و قرار دادن آن در آب است.
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم

گیاه آگلونما 

یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی مقاوم گیاه آگلونما نام دارد. این گیاه را می توان یکی از ساده ترین گیاهان آپارتمانی از نظر نگهداری قلمداد کرد. اگر گیاه آگلونما را در خاک مناسب خود که مقداری خاک برگ، پیت ماس، ماسه و خاک باغچه است قرار دهید، می تواند به خوبی رشد کند. آب مورد نیاز این گیاه در زمستان تقریبا هفته ای یک بار و در تابستان هفته ای دو بار است، البته اگر می خواهید به صورت دقیق آبدهی را انجام دهید می توانید از تست انگشت استفاده کنید، به این صورت که انگشت خود را تا نیمه در بستر خاک گلدان فرو کنید، اگر خاک نمناک و خیس بود نیاز به آب دهی نیست ولی اگر خشک بود زمان آب دادن آن فرا رسیده است. نور مورد نیاز گیاه آگلونما نور غیر مستقیم است. نوع سبز آگلونما نیاز به نور کمتری نسبت به نوع ابلق یا سفید آن دارد، اما این گیاه به طور کلی گیاه مقاومی نسبت به کم نوری است. می توان آگلونما را جزو گل های بدون نیاز به نور خورشید مستقیم دانست.

بهتر است که برگ های این گیاه را دو بار در هفته با استفاده از یک آبپاش غبار پاشی کنید تا گیاه سر زنده تر باشد. کود مناسب برای این گیاه را می توانید هر دو هفته یک بار در فصل رشد، یعنی بهار و تابستان استفاده نمایید، این گیاه نیز دارای خاصیت تصفیه کردن هوا بوده و نگه داری آن برای کسانی که در شهر های آلوده زندگی می کنند توصیه می شود. ویژگی ها و نکات مهم درباره گیاه آگلونما:

  • آگلونما یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم محسوب می شود.
  • این گیاه معمولا دارای برگ های ابلق است.
  • گیاه آگلونما به آب بیشتر و رطوبت نیاز دارد.
  • تکثیر آن از طریق برش دادن ساقه و قرار دادن آن در آب انجام می شود.
  • برگ های این گیاه به صورت قلب های نسبتا باریک و کشیده است.
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم
گیاهان آپارتمانی مقاوم

گیاه یوکا

یوگا یکی دیگر از انواع گیاهان آپارتمانی مقاوم است، گیاهی زیبا با برگ های کشیده و نوک تیز. این گیاه نسبت به شرایط نا مساعد نور، دما و هوا بسیار مقاوم است و در هر جای خانه می توان از آن استفاده کرد. در تابستان باید آن را همیشه مرطوب نگهدارید و هر ۲ تا ۳ روز یکبار آبیاری نمایید، در زمستان بین دو آبیاری اجازه دهید تا سطح خاک گلدان خشک شود. گیاه یوگا با ساقه های چوبی و زیبای خود نوعی گیاه لوکس به شمار می رود و می توان از آن در گوشه ای از سالن پذیرایی استفاده نمود. برگ های کشیده و نوک تیز این گیاه با رنگ سبز پر رنگ خود جذابیت و سر سبزی فوق العاده یا را به محیط اضافه می کند. هنگامی که یوگا در شرایط نگهداری خوبی قرار بگیرد و رشد کند، به مانند یک درختچه زیبا می شود. ویژگی ها و نکات مربوط به گیاه یوگا:

  • یوگا جزو گل های بدون نیاز به نور خورشید مستقیم است.
  • می توان یوگا را یک گیاه آپارتمانی با نگهداری آسان بر شمرد.
  • یوگا یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم محسوب می شود.
  • درختچه یوگا یک گلدان لوکس برای قرار گیری در دکوراسیون داخلی است.
گیاهان مقاوم آپارتمانی
گیاهان مقاوم آپارتمانی
گیاهان مقاوم آپارتمانی

آموزش نگهداری گیاهان آپارتمانی

گلدان ها و گیاهان آپارتمانی به گونه ای هستند که با شرایط داخلی خانه ها هماهنگ می شوند اما باید نکات و مواردی را در مورد آنها مورد توجه قرار داد. این نکات و موارد عبارتند از:

  • بهتر است روز های آب دهی گیاه در هفته مشخص باشد و این کار در روز مشخص شده انجام گیرد. به این معنا که برای آبیاری گیاه برنامه ریزی دقیق انجام شود و این کار طبق برنامه پیش برود.
  • تمام گیاهان حتی آنهایی که جزو گیاهان آپارتمانی با نور کم و یا گل های بدون نیاز به نور خورشید نامیده می شوند، به نور خورشید نیاز دارند. بهترین مکان برای قرار دادن گلدان گل در نزدیکی پنجره است. اگر از نور خورشید بی بهره بودید از لامپ های مخصوص نور دهی گیاه استفاده کنید.
  • گلدان های گل به کود مخصوص خود نیاز دارند. کود دهی باعث رشد بهتر، برگ های بیشتر و سر زنده تر شدن گیاه می شود.
  • بهتر است هر چند وقت یک بار خاک گیاه عوض شود و گلدانی بزرگ تر برای آن خریداری گردد.

 

 

خانه ایده آل خود را بسازید: 

ویدیو: چطور از کاکتوس در خانه نگهداری کنیم



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<