آشپزخانه بدون کابینت بالا چه ویژگی ها، مزایا و معایبی دارد؟

چیدو پلاس 11 مرداد 1402

نمی توان انکار کرد که آشپزخانه بدون کابینت بالا به عنوان یک روش طراحی جدید در دکوراسیون وارد شده است. امروزه در بعضی از آشپزخانه ها فقط کابینت های زمینی در نظر گرفته می شود و دیوار بالا فاقد کابینت است. همانطور که گفته شد این یک طراحی و روند جدید در کار دکوراسیون داخلی آشپزخانه است. در این متن، مزایا و معایب داشتن آشپزخانه بدون کابینت بالا را پوشش می ‌دهیم، نگاهی به شکل ظاهری آن می‌اندازیم و همچنین به برخی از سوالات رایج در مورد این موضوع پاسخ می‌دهیم. با ما همراه باشید.

آیا می توان یک آشپزخانه بدون کابینت بالا داشت؟

بله کاملا! در واقع طراحی آشپزخانه بدون کابینت بالا (کابینت دیواری) در حال تبدیل شدن به یک روش جدید و محبوب در دنیای طراحی آشپزخانه است. ممکن است به دلایل مختلف بخواهید آشپزخانه خود را بدون کابینت بالایی طراحی کنید، چه به دلایل سبک و زیبایی شناسی و چه به خاطر موارد کاربردی. با این حال، مانند هر چیز دیگر، این انتخاب مزایا و معایبی خواهد داشت. شما با توجه به شرایط آشپزخانه خود و همچنین نیاز و میزان کاربردی که از کابینت ها دارید، می توانید انتخاب کنید که آشپزخانه بدون کابینت بالا طراحی شود و یا آنکه مثل آشپزخانه های دیگر هم بالا و هم پایین دارای کابینت باشد.

مزایای آشپزخانه بدون کابینت بالا

  • فضای باز تری ایجاد می کنید: برداشتن کابینت‌ های بالایی می‌ تواند فضای باز تری ایجاد کند و به کاهش احساس سنگینی و پر بودن که در بسیاری از آشپزخانه‌ های پر از کابینت مشاهده می شود، کمک کند. به خصوص در آشپزخانه ‌های کوچک ‌تر این موضوع می تواند بسیار عالی باشد.
  • نور بیشتری دریافت می کنید: نداشتن کابینت بالایی، به خصوص در اطراف پنجره ها یا زیر نورگیر ها، می تواند به ورود نور بیشتر به آشپزخانه کمک کند و به این فضا احساس روشنی مطبوعی دهد.
  • کاهش بهم ریختگی: کابینت های کمتر به معنای پر کردن آشپزخانه با وسایل کمتر است. مینیمالیست درون خود را در آغوش بگیرید و از بودن با او لذت ببرید. وسایلی را که نمی خواهید یا از آنها خیلی کم استفاده می کنید، اهدا کنید یا بفروشید و فقط چیزهایی را که واقعاً به آنها نیاز دارید و استفاده می کنید نگه دارید.
  • به جای کابینت های دیواری از قفسه ها استفاده کنید: اگر به طراحی داخلی و آشپزخانه‌ های ژورنالی و اینستاگرامی علاقه دارید، نصب قفسه ‌های باز به جای کابینت های بالایی می‌ تواند یک راه عالی برای چیدمان آشپزخانه بدون کابینت بالا باشد. با برداشتن کابینت های بالایی این فرصت به شما داده می شود که یک دکوری زیبا ایجاد کنید. با قرار دادن گلدان های گل و یا ظروف تزیینی جذاب می ‌توانید نقطه کانونی فوق ‌العاده‌ ای داشته باشید و جذابیت بصری را به آشپزخانه تان اضافه کنید.
  • صرفه جویی در هزینه ها: کابینت های کمتر به معنای صرف هزینه کمتر برای ساخت آنهاست، به همین سادگی. وقتی نوبت به خرید تمام کابینت‌ های آشپزخانه می‌ رسد، استفاده از این روش طراحی می‌تواند باعث صرفه‌ جویی در هزینه‌ های شما شود.

معایب آشپزخانه بدون کابینت بالا

  • فضای ذخیره سازی کمتر: احتمالاً بزرگترین و واضح ترین نقطه ضعف آشپزخانه بدون کابینت بالا همین موضوع است. اگر هیچ کابینت دیواری بالایی نداشته باشید، فضای ذخیره سازی کمتری در آشپزخانه خود خواهید داشت. برای کسانی که خانواده پر جمعیت و یا وسایل زیادی دارند، این از دست دادن فضای ذخیره سازی می تواند یک شکست واقعی باشد!
  • احساس خالی بودن: بسته به اندازه و چیدمان آشپزخانه شما، نداشتن کابینت بالایی می تواند فضا را کمی پراکنده و خالی کند. به خصوص اگر متراژ آشپزخانه تان زیاد باشد. با وجود زیبایی و کاربردی بودن سبک مینیمال اما فضای خالی بیش از حد کمی آزار دهنده خواهد بود.
  • گرد و غبار بیشتر: اگر کابینت های بالایی آشپزخانه تان را با قفسه های باز یا شلف و طبقه عوض می کنید، آماده باشید که گرد و غبار بیشتری را مشاهده کنید و مجبور باشید هر روز آنها را تمیز کنید. این یک واقعیت است که در های کابینت از ورود گرد و خاک و کثیفی به داخل آن تا حد زیادی جلوگیری می کند.

به جای کابینت های بالایی از چه چیزی می توان استفاده کرد؟

حال که درباره معایب آشپزخانه بدون کابینت بالا صحبت کردیم خوب است بدانید که چند گزینه محبوب برای استفاده از جایگزین های کابینت های بالایی در آشپزخانه شما وجود دارد.

  • قفسه های باز

این قفسه ها که به صورت بدون در ساخته می شوند هم فضای ذخیره سازی خوبی را در اختیار شما می گذارند و هم سبک و دل باز هستند. این فضا ها می توانند یک قفسه تکی بلند یا دو سه قفسه چوبی بالای یکدیگر باشند.

  • طاقچه

یک طاقچه بسیار شبیه به یک قفسه باز است. این طاقچه یا شلف جایی برای قرار دادن بعضی از وسایل تزیینی و دکوری و یا حتی کاربردی بوده و ظاهری بسیار جذاب و شیک دارد.

  • اصلا هیچی!

اگر به فضای ذخیره‌ سازی اضافی نیاز ندارید و فضایی سبک و دل باز و مینیمال را دوست دارید، پس چیزی برای جایگزینی کابینت ‌های بالای آشپزخانه قرار ندهید. اجازه دهید آشپزخانه بدون کابینت بالا کاملا خالی باشد و حتی از نصب شلف و طبقه نیز خودداری کنید.

آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا

چگونه می توان آشپزخانه خود را بدون کابینت های بالایی مرتب کرد؟

شما همیشه به میزانی از فضای ذخیره سازی در آشپزخانه خود نیاز خواهید داشت و در آشپزخانه بدون کابینت بالا، کابینت های پایینی شما اهمیت بیشتری پیدا می کنند. به دقت در مورد نوع کابینت های زمینی که استفاده می کنید، تعداد آنها و فضایی که در اختیار تان قرار می دهند فکر کنید. گاهی اوقات کشو ها می توانند بسیار کاربردی تر از کمد ها باشند، مخصوصاً برای نگهداری ظروف، بشقاب ها و قابلمه ها و تابه هایی که به طور منظم از آنها استفاده می کنید. پس در کابینت های پایینی هم تعدادی کشو را در نظر بگیرید.

اگر شما یکی از خوش ‌شانس ‌ها باشید و یک اتاق یا انباری مجزا در نزدیکی آشپزخانه تان داشته باشید، راهی عالی برای به دست آوردن فضای ذخیره ‌سازی بیشتر خواهید داشت که بسیار برای تان مفید است. اگر می‌خواهید ظاهری باز داشته باشید یا کابینت ‌های دیواری نداشته باشید، اما هنوز واقعاً به تمام فضای ذخیره ‌سازی که می ‌توانید تهیه کنید نیاز دارید، جا به‌ جایی تعدادی از وسایل آشپزخانه به یک اتاق یا انبار نزدیک می‌ تواند راهی عالی برای دستیابی به فضای بیشتر باشد.

جمع بندی درباره آشپزخانه بدون کابینت بالا

اگر به طراحی آشپزخانه بدون کابینت بالا فکر می کنید، این متن و تصاویر موجود در آن به شما کمک خواهد کرد. به طور خلاصه می توان گفت که آشپزخانه بدون کابینت بالا دارای این ویژگی ها است:

  • ظاهری دلباز و مطبوع: آشپزخانه بدون کابینت بالا ظاهری باز و مطبوع دارد که می ‌تواند فضا را بزرگ‌ تر و جذاب ‌تر کند. این به آن دلیل است که کابینت های بالایی گاهی اوقات باعث می شوند فضای آشپزخانه حس بسته و کوچک بودن بدهد.
  • نور بیشتر: بدون کابینت های بالایی، فضای بیشتری برای پنجره ها وجود دارد که می تواند نور طبیعی بیشتری را فراهم کند و آشپزخانه را روشن تر و دلپذیرتر کند. بگذار نور جاری شود!
  • فضای نمایش: آشپزخانه بدون کابینت بالا فرصتی برای نمایش ظروف زیبا، ظروف شیشه ‌ای، کتاب‌ های آشپزی یا سایر اقلام آشپزخانه در قفسه‌ های باز را فراهم می‌ کند و حس شخصی‌ سازی شده را به این فضا اضافه خواهد کرد.
  • دسترسی آسان: وقت همه چیز در جلو چشم باشند، اقلام به راحتی قابل دسترسی و سازماندهی هستند. دیگر نیازی به حفاری در کابینت های عمیق برای یافتن آن قابلمه یا تابه ای که نیاز دارید نیست!
  • فضای ذخیره سازی کمتر: بدون کابینت های بالایی، فضای ذخیره سازی محدود است، که اگر به فضای کافی برای نگهداری وسایل آشپزخانه خود نیاز دارید، آشپزخانه بدون کابینت بالا می تواند برای تان چالش بر انگیز باشد.
  • تجمع گرد و غبار: با قفسه‌ های باز در آشپزخانه، گرد و غبار و چربی می‌ توانند روی وسایل آشپزخانه جمع شوند که نیاز به تمیز کردن مکرر دارند.
  • حفاظت محدود: وسایل آشپزخانه در قفسه های باز بیشتر در معرض آسیب های تصادفی هستند. به علاوه، اگر آشپزخانه در نزدیکی در یا پنجره قرار داشته باشد، ممکن است اقلام بیشتری در معرض آسیب ناشی از اتفاقات قرار گیرند.
  • زیبایی شناسی: در حالی که قفسه بندی باز می تواند یک المان دکوری زیبا برای آشپزخانه باشد، اما ممکن است با سلیقه و حس زیبایی شناختی همه افراد مطابقت نداشته باشد. برخی از افراد ظاهر سنتی تر با کابینت های بیشتر را ترجیح می دهند.
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا
آشپزخانه بدون کابینت بالا

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

شیک ترین رنگ کابینت که آشپزخانه شما را دگرگون می کند

اصول انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه ؛ راهنمای رنگ کابینت ها



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<