کابینت فلزی و تمام نکاتی که باید درباره آن بدانید

چیدو پلاس 02 اردیبهشت 1401

امروزه دیگر استفاده از كابينت فلزي به کمترین میزان ممکن رسیده است و سال هاست که کابینت های ام دی اف جای خود را به کابینت فلزی داده اند. در گذشته استفاده از کابینت های فلزی بسیار متداول بود اما در سال های اخیر با آمدن انواع کابینت های چوبی و ام دی اف دیگر کسی به سراغ خرید كابينت فلزي نمی رود و کسانی که در گذشته از این کابینت های فلزی داشته اند هم در پی تعویض کابینت های خود با انواع چوبی و ام دی اف هستند. اما با این وجود کابینت های فلزی به دلیل سادگی و ارزان تر بودن شان مورد انتخاب کسانی است که بودجه محدودی دارند و یا برای جایی نظیر کارگاه یا فضاهای این چنینی به دنبال خرید کابینت هستند. به همین دلیل در این متن به موضوع كابينت فلزي و همه اطلاعات لازم در مورد آن نظیر قیمت كابينت فلزي و همینطور كابينت فلزي با درب ام دی اف پرداخته می شود.

كابينت فلزي چیست؟

کابینت های فلزی از جنس ورقه های آهنی نازک یا حلبی ساخته می شوند که وزن کمتری در مقایسه با کابینت های چوبی دارند و به همین خاطر نصب آنها بر روی دیوار آسان تر است. همین جنس نازک آنها باعث شده تا فضای کمتری از آشپزخانه اشغال شود. کسانی که کابینت فلزی آشپزخانه خود را با کابینت ام دی اف جایگزین کرده اند متوجه شده اند که پس از نصب کابینت های ام دی اف، فضای آشپزخانه شان کمی کوچک تر شده است. علاوه بر کابینت های آهنی و حلبی که در گذشته استفاده می شده، امروزه از کابینت فلزی با جنس استیل هم در برخی خانه های خاص استفاده می شود که ظاهر بسیار شیک و مدرن آنها فضایی کاملا امروزی را در آشپزخانه ایجاد می کند. از این کابینت ها علاوه بر خانه در آشپزخانه های صنعتی نیز استفاده می شود.

انواع كابينت فلزي

سه نوع کابینت فلزی موجود است:

  • کابینت فلزی گالوانیزه
  • کابینت فلزی استیل
  • کابینت فلزی با ورق سیاه

مقاومت کابینت های گالوانیزه در برابر زنگ زدن زیاد است، در واقع ورق های کابینت گالوانیزه ورق های فولادی هستند که با روی پوشش داده شده اند که همین کار باعث جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی آن‌ها می‌ شود. همچنین کابینت های فلزی گالوانیزه نسبت به کابینت های فلزی با ورق سیاه دوام بالاتری دارند و البته خرید و نصب آنها با هزینه های بیشتری برای شما همراه خواهد بود. اما برای آنکه بدانید ورق سیاه چیست؟ باید گفت آنها نوع مسطحی از ورق‌ های آهنی هستند که به خوبی جلا داده شده اند و به آنها نورد گرم نیز گفته می ‌شود. البته این نکته را هم بدانید که برخلاف نام ورق سیاه، اصلا سیاه نیست و به رنگ فلز معمولی است. نکته منفی درباره ورق سیاه آن است که این ورق‌ ها با هیچ نوع ماده ضد زنگ پوشش داده نمی شوند و به همین دلیل مقاومت آن‌ ها در برابر زنگ زدگی و خوردگی نسبت به ورق ‌های گالوانیزه کمتر است.

ویژگی های کابینت فلزی

کابینت های فلزی هرگز شکسته نمی شوند. این به عنوان یکی از ویژگی های مثبت این کابینت ها مطرح می شود. شکستگی ممکن است برای کابینت های ام دی اف و چوبی ایجاد شود ولی درباره کابینت فلزی این مشکل وجود ندارد. تنها موردی که ممکن است برای کابینت های فلزی اتفاق افتد، پوسیده شدن آنها است. ویژگی خوب دیگر کابینت فلزی تمیز کردن راحت آن است. در هنگام تمیز کردن کابینت های چوبی و ام دی اف باید حواس تان به خیس شدن و یا استفاده از مواد شوینده مختلف باشد. اما کابینت های فلزی با دستمال خیس و موارد شوینده ای که زیاد قوی نیستند به راحتی تمیز می شوند. همچنین کابینت فلزی رنگ نمی گیرد و در صورتی که ماده ای رنگی با آن برخورد کرد، به راحتی توسط دستمال نم دار پاک می شود. از دیگر ویژگی های کابینت فلزی به موضوع وزن پایین یا سبک بودن آنها اشاره می شود. این کابینت ها برای نصب بر روی دیوار عالی هستند و نگرانی از بابت سنگینی آنها بر روی دیوار وجود ندارد. همچنین نصب آنها به راحتی و با سرعت انجام می گیرد و این کار توسط خود شما نیز می تواند انجام گیرد.

از معایب کابینت فلزی نیز می توان به موضوع پوسیدگی و زنگ زدگی آنها اشاره کرد. در صورتیکه در محیطی مرطوب مانند شمال کشور زندگی می کنید باید هر چند وقت یک بار کابینت ها را چک کنید و از سالم بودن شان اطمینان حاصل نمایید. در صورت زنگ زدگی و پوسیدگی می توانید با یک رنگ مناسب آن قسمت را پوشش دهید تا خوردگی به دیگر قسمت های کابینت نفوذ نکند. از دیگر معایب کابینت فلزی به سر و صدای باز و بسته کردن آن اشاره می شود. لولا های موجود در این کابینت ها در صورت روغن کاری نشدن دچار سر و صدا می شوند و همچنین در باز و بسته کردن درب نیز باید عمل چفت شدن به درستی انجام گیرد که همین کار با صدا هایی همراه است.

یکی دیگر از مهم ترین ایرادات استفاده از کابینت های فلزی طرح و رنگ محدود آنهاست، همچنین امکان استفاده از انواع اکسسوری و یراق آلات مدرن در این نوع کابینت وجود ندارد.

كابينت فلزي
كابينت فلزي
كابينت فلزي
كابينت فلزي
كابينت فلزي
كابينت فلزي
كابينت فلزي
كابينت فلزي
كابينت فلزي

کابینت فلزی درب ام دی اف

یک راه عالی برای داشتن کابینت هایی با ظاهر شکیل و قیمتی پایین تر استفاده از کابینت فلزی درب ام دی اف است. این کابینت ها به گونه ای هستند که دارای بدنه ای فلزی و ارزان قیمت بوده و درب آنها یا از جنس ام دی اف است و یا روکشی نازک از ام دی اف دارد. این کابینت ها از دور شبیه به کابینت های ام دی اف به نظر می رسند اما هنگامی که درب آنها را باز کنید متوجه خواهید شد که فلزی هستند. کابینت فلزی درب ام دی اف برای کسانی مناسب است که بودجه کافی برای نصب کابینت تمام چوبی را ندارند و با این کار در واقع یک تیر و دو نشان زده اند. هم هزینه کمتری برای نصب کابینت کرده اند و هم ظاهر آن را شبیه به کابینت های ام دی اف نموده اند. کابینت فلزی درب ام دی اف در رنگ بندی های مختلفی قابل ساختن است. از رنگ های سفید و شیری و استخوانی گرفته تا کرم و قهوه ای و طرح چوب که همگی بر روی بدنه فلزی کابینت ها سوار می شوند.

کابینت آشپزخانه استیل

بر خلاف کابینت های فلزی گالوانیزه و فولادی که جزء کابینت های ارزان قیمت بازار به حساب می آیند، کابینت های استیل اصلاً ارزان نیستند و برعکس این کابینت ها جزء کابینت های گران قیمت در بازار می باشند. کابینت های فلزی در حال حذف از بازار هستند اما کابینت های استیل کاربرد خودشان رو در بازار حفظ کرده اند، کابینت های استیل بیشتر در محل های خاصی که از نظر بهداشتی شرایط ویژه ای دارند مثل کارخانه های صنایع غذایی، آشپزخانه های صنعتی و کترینگ ها و آزمایشگاه ها بکار میرود و به همین دلیل صفحه رویی آنها نیز از جنس استیل بدون رنگ است. اما کابینت های فلزی کاربردی خانگی داشتند و بیشتر در منازل استفاده میشوند. یکی از مهمترین دلایلی که کابینت های استیل هنوز کاربرد خود رو حفظ کردند همین مسأله است.

انواع رنگ بندی در کابینت فلزی

انتخاب رنگ کابینت یکی از مهم ترین چیزهایی است که در دکوراسیون آشپزخانه مورد توجه قرار می گیرد. باید گفت که کابینت های فلزی رنگ بندی محدودی در مقایسه با کابینت های ام دی اف دارند و محدوده رنگ ها از کابینت فلزی سفید و کرم و نقره ای فراتر نمی رود. البته می توان با رنگ آمیزی کابینت ها به رنگ های دلخواه، این رنگ بندی را تکمیل نمود اما باید توجه داشته باشید که از رنگ های اکریلیک معمولی برای کابینت ها نمی توان استفاده کرد و بهتر است از رنگ روغن یا رنگ های مخصوص دیگر برای این کار استفاده نمود. بیشتر افرادی که از کابینت فلزی در آشپزخانه خود استفاده می کنند، رنگ سفید را برای آن انتخاب کرده اند. به عبارت دیگر کابینت فلزی سفید پر طرفدار ترین مدل کابینت فلزی است.

قیمت کابینت فلزی

اگر کابینت فلزی را برای آشپزخانه خود انتخاب کرده اید حتما این سوال برای تان پیش آمده که کابینت فلزی متری چنده ؟ همانطور که قبلا هم گفته شد قیمت کابینت فلزی از قیمت کابینت های ام دی اف و چوبی ارزان تر است. این قیمت در حدود 2 میلیون و 500 هزار تا 3 میلیون تومان برای هر متر خواهد بود. اما برعکس، قیمت «کابینت استیل» کم نیست و جزء کابینت های گران قیمت دسته بندی می شود

نکته مهم که در تمام موارد مربوط به قیمت کابینت باید به آن دقت کنید این است که قیمت کابینت صرفا براساس متر طول محاسبه نخواهد شد و قیمت نهایی بر اساس عمق و ارتفاع کابینت، جنس رویه، جنس یراق آلات، هزینه حمل و نصب و مابقی موارد تعیین می شود.

كابينت فلزي
كابينت فلزي
كابينت فلزي

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

بهترین رنگ کابینت برای آشپزخانه کوچک چه رنگی است؟

مدل های مختلف کابینت دیواری آشپزخانه + تصویر



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<