با استفاده از موکت در اتاق خواب فضایی گرم تر و دلنشین تر ایجاد کنید

چیدوپلاس 22 شهریور 1396 ،

استفاده از موکت در چیدمان خانه سال ها است که مورد توجه مردم بوده است. در این بین موکت اتاق خواب هم یکی از اصلی ترین و پر طرفدار ترین انواع موارد استفاده موکت است. با وجود قدمت بالای استفاده از موکت در خانه، اما بهتر است توضیح مختصری درباره این پوشش کف داده شود تا به طور کامل با آن آشنا شوید. کلمه موکت واژه ‌ای به زبان فرانسوی است. این کلمه در فرانسوی Moquette نوشته می‌ شود و در اصل نوعی کفپوش کرک‌ دار، پشمی یا از الیاف است که توسط بسیاری از طراحان دکوراسیون در خانه ها استفاده می شود. امروزه کفپوش های مدرن و متنوعی برای پوشاندن کف خانه تولید و به بازار عرضه شده اند اما موکت به خاطر برخی ویژگی های منحصر به فردش طرفداران بسیاری دارد و هنوز هم خیلی از مردم دوست دارند در بخش هایی از خانه و به ویژه اتاق خواب موکت داشته باشند. موکت از جمله پوشش های پر کاربرد در طراحی دکوراسیون است و به سبب آسایش و راحتی که در فضای زندگی ایجاد می‌کند، مورد توجه مصرف کنندگان بوده است. تنوع در رنگ و طرح این امکان را می‌دهد تا به سادگی با هر نوع سرویس خواب و اتاقی هماهنگ باشد و هارمونی ایجاد شده فضای زندگی را دلنشین‌ تر ‌کند.

مزایای استفاده از موکت در خانه

موکت ها عایق حرارتی هستند و باعث می شود محیط خانه از نظر دمایی گرم تر شود. بنابراین اگر خانه شما در منطقه سردسیر واقع شده است حتما برای کفپوش خانه از موکت استفاده کنید. به این ترتیب در مصرف انرژی برای گرم کردن خانه صرفه جویی کرده اید. بعلاوه موکت به لحاظ ظاهری و بصری هم حس گرما القا می کند. چیزی که در سنگ و سرامیک به هیچ وجه قابل دستیابی نیست. پیش تر ها برای پوشاندن کف خانه و همینطور اتاق خواب از موکت استفاده می کردند اما در سال های اخیر انواع متنوعی از کفپوش ها از سنگ و سرامیک گرفته تا پارکت و لمینیت، باعث شده مردم موکت را فراموش کنند، یا تصور کنند که استفاده از موکت دیگر مد روز نیست و به اصطلاح از مد افتاده است. اما باید گفت به هیچ وجه اینطور نیست. امروزه شرکت های تولید کننده، موکت هایی با کیفیت های به مراتب بالاتر و با طرح ها و رنگ های بسیار متنوع تر از گذشته وارد بازار کرده اند، که با دیدن رنگ ها و طرح های آنها می توانید بهترین انتخاب را که متناسب با دکوراسیون منزل تان باشد، داشته باشید. اما اگر علاقه ای به استفاده از موکت در سرتاسر خانه ندارید، می توانید از آن فقط در اتاق خواب بهره گیرید. شاید گفت بهترین مکان برای استفاده از موکت همین اتاق خواب، خصوصا اتاق خواب کودک است. موکت در اتاق خواب کودک باعث می شود در صورت زمین خوردن بچه حین بازی، آسیبی به او وارد نشده و ایمنی کودک حفظ شود. موکت اتاق خواب در اتاق بزرگسالان هم به خوبی استفاده می شود. در ادامه درباره مزایای وجود موکت اتاق خواب بیشتر گفته خواهد شد.

انواع موکت اتاق خواب و به طور کلی موکت های مورد استفاده در خانه

همانطور که گفته شد موکت ‌ها انواع مختلفی دارند. ساده، طرح دار، طرح پارکت، کبریتی، بافت فشرده، پرز بلند، پرز کوتاه و معمولی، مخمل ‌بافت و غیره. بسیاری از طراحان و معماران بزرگ، موکت را به سبب گوناگونی در طرح، رنگ و مدل به عنوان یکی از اولین گزینه ها در پوشش فضا های مسکونی و حتی فضا های اداری و هتلی به کار می ‌برند. فارغ از اینکه موکت در چه قسمتی از خانه استفاده می شود بهتر است با انواع آن بیشتر آشنا شوید.

  • موکت ساده

اگر به دنبال موکتی هستید که به راحتی با دیگر وسایل هماهنگ شود، موکت ساده بخرید. اگر کف سالن نشیمن یا اتاق خواب را با موکت پوشش داده اید و اهل تغییر دکوراسیون هستید، موکت ساده این امکان را به شما می دهد که هر چند وقت یک بار به راحتی مبلمان و پرده و یا روتختی را بدون نگرانی تعویض کنید. علاوه بر موکت های یکدست و تک رنگ، موکت های کبریتی را می توان جزو موکت های ساده در نظر گرفت که بافت و طرح بسیار ساده ای دارند.

moqet in bed room 5-1
moqet in bed room 6-1
moqet in bed room 7-1
moqet in bed room 2-1
moqet in bed room 8-1
moqet in bed room 9-1
  • موکت طرح دار

مدل های مختلفی از موکت طرح دار وجود دارد که یکی از آنها حتما با سلیقه شما جور در می آید. موکت های طرح پارکت یکی از انواع محبوب و پر طرفدار این موکت ها هستند. برای کسانی که به پارکت علاقه دارند و از طرفی امکان پارکت کردن خانه خود را ندارند، موکت طرح پارکت بهترین گزینه است. این موکت نیز در رنگ بندی های مشابه با پارکت در بازار وجود دارد. موکت های گل دار هم با تنوع خوبی می توانند زیبا کننده زمین خانه شما باشند. این موکت ها با رنگ بندی و طرح بندی بالا قابل هماهنگ شدن با دیگر وسایل خانه هستند. با توجه به سبک دکوراسیون خانه تان یکی از این موکت ها را می توانید انتخاب کنید. در صورتی که دیزاین خانه شما کلاسیک است از موکت هایی با طرح های کلاسیک و سنتی و رنگ هایی نظیر قهوه ای و کرم می توانید استفاده کنید. برای خانه هایی با سبک مدرن هم موکت هایی با طرح های راه راه، زیکزاک، پرز بلند، فانتزی و غیره موجود است.

moqet in bed room 12
moqet in bedroom 15
moqet in bed room 11
moqet in bed room 14
moqet in bed room 13
moqet in bed room 3-1

استفاده از موکت برای اتاق خواب

اتاق خواب جایی است که مخصوص آرامش و استراحت است. بنابراین تا جای ممکن باید محیط آن را برای استراحت و آسایش آماده کرد. در اتاق خواب دوست داریم جوراب یا دمپایی و صندل را از پا در آوریم و بدون نگرانی پا بر زمین بگذاریم. در زمستان اغلب کف اتاق هایی که با سرامیک یا سنگ پوشیده شده اند، سرد است. موکت این امکان را می دهد که بدون حس کردن سرما به راحتی بر روی زمین قدم بزنیم. همچنین موکت فضای اتاق را زیبا و دلنشین می کند. بافت موکت اتاق خواب باید نرم باشد. موکت های پرز بلند به خاطر نرمی و بافت مناسبی که دارند، برای اتاق خواب عالی هستند. موکت اتاق خواب از نظر رنگی باید با تم رنگی اتاق هماهنگی داشته باشد تا زیباتر به نظر برسد. رنگ روتختی و پرده معیار خوبی برای انتخاب رنگ موکت است. در اتاق های کوچک اگر برای موکت اتاق خواب از رنگ های روشن استفاده شود بهتر است، زیرا موکت با رنگ تیره اتاق را کوچک و خفه نشان می دهد. برای فضاهای بزرگ تر موکت هايي با رنگ تيره، فضا را به جايي دنج و دوستانه تبديل مي کنند. قبل از خرید موکت ابتدا نوع و رنگ موکتی که با وسایل اتاق تان هماهنگی داشته باشد را انتخاب کرده و سپس با مقایسه کیفیت های مختلف موجود در بازار کف پوش مناسب اتاق خواب خود را تهیه کنید.

رنگ موکت اتاق خواب چگونه انتخاب شود؟

یکی از موضوعات مهم در انتخاب موکت برای اتاق خواب رنگ آن است. همانگونه در بخش قبلی گفته شد رنگ موکت اتاق خواب باید بر اساس رنگ رو تختی، پرده و همچنین رنگ دیوار ها انتخاب شود. باید این سه رنگ به گونه ای با یکدیگر ست شوند که محیطی سرشار از هارمونی و آرامش پدید آید. برای ایجاد تنوع بصری می توان از تم های روشن و تیره رنگ ها استفاده نمود. برای مثال اگر اتاق خوابی با تم رنگی کرم و نارنجی دارید، پیشنهاد می شود که برای قسمت هایی از اتاق که حجم و وسعت بیشتری دارند، از رنگ های روشن استفاده نمایید. در مثال گفته شده بهتر است رنگ موکت اتاق خواب و دیوار ها را کرم بگیرید و برای رو تختی و پرده از رنگ نارنجی استفاده نمایید. با قرار دادن کوسن های کرم رنگ بر روی تخت بین موکت اتاق خواب و تخت خواب هماهنگی بر قرار کنید و با انتخاب یک کاغذ دیواری طرح دار نارنجی و کرم بر روی یکی از دیوار ها، این هماهنگی را میان رو تختی و پرده، و دیوار ایجاد نمایید.

رنگ موکت اتاق خواب برای اتاق هایی با متراژ بالا می تواند با دست باز تری انتخاب شود. برای مثال اگر یک اتاق بزرگ دارید و برای آن به دنبال رنگی خاص و متفاوت و چشمگیر می گردید، می توانید رنگ هایی نظیر سرخابی، بنفش، صورتی تیره و ارغوانی را برای موکت اتاق خواب انتخاب کنید. توجه داشته باشید که در چنین موردی رنگ رو تختی روشن تر از موکت باشد و کوسن هایی که روی آن می گذارید با رنگ موکت اتاق خواب ست شود. برای والان پرده نیز رنگی مشابه رنگ موکت اتاق خواب در نظر بگیرید تا چرخش رنگی در اتاق به خوبی برقرار شود. اگر فرد جسوری هستید و به دنبال انتخاب خاص برای چیدمان خانه تان می گردید، در انتخاب رنگ موکت اتاق خواب می توانید شهامت بیشتری از خود نشان داده و رنگ های متنوع تری که دیگران کمتر به سراغ آنها می روند را انتخاب نمایید. برای مثال رنگ هایی نظیر اُکر یا خردلی، آبی فیروزه ای، سبز آبی یا آبی کله غازی، سرخابی و ارغوانی، و حتی آبی کاربنی تیره می توانند یکی از انتخاب های جسورانه شما برای موکت اتاق خواب تان باشند.

بهترین مدل موکت اتاق خواب

طرح انتخابی برای موکت اتاق خواب نیز باید درست همانند رنگ آن با ظرافت و توجه خاصی انجام گیرد. بهترین مدل موکت اتاق خواب موکتی است که با سبک چیدمان اتاق هماهنگی داشته باشد، بر اساس متراژ اتاق خواب انتخاب شود و موجب شلوغی و بی نظمی در فضا نگردد. برای فهم بهتر این موضوع مثال هایی گفته خواهد شد. فرض کنید شما یک اتاق خواب بزرگ با سبک چیدمان کلاسیک دارید. یعنی در اتاق تان از سرویس خواب کلاسیک و سلطنتی استفاده کرده اید و والان پرده های تان نیز در همین سبک هستند. در چنین فضایی مدل موکت اتاق خواب باید از طرحی انتخاب شود که دارای المان های کلاسیک و سنتی باشد. نقش ها و طرح هایی که خاص این سبک هستند و بر زمینه موکت نقش بسته اند. اما اگر اتاق خواب تان به سبک مدرن چیدمان شده است، می توانید از مدل موکت اتاق خواب پرز بلند و یا موکت هایی با طرح های مدرن تر و امروزی تر  استفاده نمایید.

اگر اتاق خواب تان دارای متراژ کمی است پیشنهاد می گردد دور موکت های طرح دار و شلوغ را خط بکشید و با انتخاب موکت های ساده اجازه دهید تا فضا دل باز و بزرگ به نظر برسد. برای اتاق خواب های کوچک موکت های ساده و تک رنگ بهترین گزینه ها خواهند بود. در صورتی که به مدل موکت اتاق خواب طرح دار علاقه دارید سعی کنید به سراغ طرح های ساده تر و خلوت تر بروید. موکت های راه راه و یا موکت هایی که دارای طرح های بسیار محدودی هستند برای این کار مناسب اند. موکت سطح بزرگی از اتاق را شامل می شود و بهتر است در اتاق های کوچک فضاهای بزرگ با رنگ ها و طرح های ساده تر پوشانده شده و برای قسمت های کوچک تر مانند رو تختی و پرده از پارچه های طرح دار استفاده شود.

بهترین موکت برای اتاق خواب دارای چه ویژگی هایی است؟

موکتی که در اتاق خواب استفاده می شود باید از نرمی و لطافت بالایی برخوردار باشد. به گونه ای که با قدم گذاشتن بر روی آن حسی خوب به انسان دست دهد و زبر بودن آن موجب اذیت شدن افراد نشود. به طور کلی  بهترین موکت برای اتاق خواب با توجه به چیدمان اتاق، تم رنگی چیدمان، جنس و کیفیت موکت، میزان دوام و ماندگاری آن، زبری و نرمی، شکل ظاهری و موارد دیگر انتخاب می گردد. مثلا در یک اتاق خواب وجود موکت پرز بلند بهترین انتخاب خواهد بود و در اتاقی دیگر یک موکت معمولی بهترین گزینه است.

آیا قیمت موکت گران است؟

موکت ها در مقایسه با سایر کفپوش ها از نظر قیمت مناسب و مقرون به صرفه هستند. البته مدل های وارداتی آنها حتی ممکن است از بسیاری از فرش ها گران قیمت تر باشند، اما موکت های ایرانی با کیفیتی هم در بازار هست که بدون نگرانی می توانید آنها را تهیه کنید. قیمت گذاری موکت بر اساس جنس مواد اولیه، کیفیت، طرح، نوع موکت و شرکت سازنده انجام می شود. موکت هایی متناسب با هر میزان بودجه، از قیمت های بسیار مناسب تا قیمت بالا در بازار موجود است. حدود قیمتی موکت ایرانی ۲ در ۳ متر از ۲۰۰ هزار تومان تا ۶۰۰ هزار تومان می باشد.

نصب موکت به چه صورت است؟

نصب موکت ها آسان است و یک سطح یک دست ایجاد می کند. موکت ها از طریق چسب موکت بر زمین نصب می شوند. برای نصب موکت ابتدا باید زمین زیرسازی شود (اگر به زیرسازی نیاز داشت). در صورتیکه کف خانه موزاییک، سنگ، سرامیک و یا حتی لمینیت است و در حال حاضر قصد دارید آن را موکت کنید، نیازی به زیر سازی نیست و به راحتی می توانید موکت را بر روی آنها بچسبانید. برای این کار از نصاب موکت کمک بگیرید و اگر خودتان این کار را انجام می دهید به وسیله چسب های موکت مخصوصی با برندهای مختلف که در فروشگاه ها عرضه می شود، این کار را انجام دهید. طریقه مصرف چسب موکت به این صورت است: ابتدا محل مورد نظر را از هرگونه چربی، گرد و غبار و آب تمیز کرده و خشک نمایید سپس مقدار مورد نیاز از چسب را در محل مورد نظر بزنید و کمی صبر کنید، سپس موکت را بر روی آنها بچسبانید. در نظر داشته باشید که زمان روی چسب را رعایت کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. در هنگام نصب موکت باید دقت داشته باشید که چروک و یا موج بر روی موکت نیوفتد و سطحی کاملا صاف بدون برآمدگی ایجاد شود.

و در پایان

با داشتن موکت اتاق خواب کف اتاق شما همیشه نرم و راحت، گرم و لطیف است. اگر اتاق خواب شما کم اثاثیه است بهتر است از موکت های طرح دار استفاده کنید. برای اتاق های شلوغ از موکت های ساده و بدون طرح و با رنگ روشن استفاده کنيد تا اتاق بزرگ تر به نظر برسد. همچنین هر چه پرز موکت ها کمتر باشد، فضاي اتاق بزرگ تر جلوه مي کند. موکت هايي که در آن رنگ هاي گرم به کار رفته است حس گرماي مطلوبي را به محيط مي دهد و براي اتاق هايي که از نور طبيعي آفتاب بي بهره اند، گزينه خوبي به شمار مي رود. قبل از خرید موکت ابتدا نوع و رنگ موکتی که با وسایل اتاق تان هماهنگی داشته باشد را انتخاب کرده و سپس با مقایسه کیفیت های مختلف موجود در بازار کف پوش مناسب اتاق خواب خود را تهیه کنید. توجه کنید که در هنگام خرید در مورد اصالت برند موکت، مدت و معیار گارانتی، نحوه نصب و نحوه شستشو اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. برای اتاق خواب کودکان نیز در بازار موکت هایی با طرح های کودکانه موجود است که می توانید آنها را تهیه کنید. این موکت ها با رنگ های فانتزی و طرح های کارتونی در مدل های دخترانه و پسرانه موجود هستند و فضای اتاق کودک را بسیار جذاب و زیبا می کنند. برای اتاق نوجوان و خصوص دختر خانم ها انتخاب موکت پرز بلند بسیار مناسب است و با چیدمانی خاص می توان فضایی رویایی را برای او به وجود آورد.



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<