بررسی انواع موکت بر اساس طرح، رنگ و جنس آن

چیدو پلاس 15 دی 1400 ،

موکت ها به عنوان یکی از انواع پوشش های کف خانه مورد استفاده قرار می گیرند و انواع موکت با رنگ ها، طرح ها و مدل های گوناگون زیبایی بخش خانه ها هستند. در اکثر اوقات با شنیدن نام کفپوش به یاد سرامیک و سنگ و پارکت و لمینیک و پوشش هایی از این دست می افتیم اما خیلی از افراد هم هستند که از قابلیت های ظاهری و ویژگی های مثبت انواع موکت برای زمین خانه خود استفاده می کنند و چیدمان خانه شان را بر اساس موکت طراحی می نمایند. شاید یکی از دلایلی که موکت انتخاب اول بسیاری از افراد نیست، تصویر ذهنی قدیمی درباه موکت ها است. در گذشته طرح ها و رنگ های انواع موکت محدود و کم بود، جنس و کیفیت آنها پایین بود و هنوز پوشش های جدید تری مانند لمینیت به بازار نیامده بود. اما امروزه با تنوع بسیار گسترده ای که در موکت ها وجود دارد، می توان دکوراسیون های شیک و زیبایی را در خانه ایجاد نمود.

انواع موکت بر اساس طرح

موکت ساده

موکت ها بر اساس طرح به دو دسته کلی طرح دار و ساده تقسیم می شوند. انواع موکت ساده به صورت تک رنگ و بدون هیچ گونه طرح اضافی تولید می شود. این موکت ها معمولا برای خانه هایی استفاده می گردند که اولا کوچک هستند و ثانیا قرار است یک فرش بر روی موکت پهن گردد. موکت ساده بدون هیچ گونه تزیین و طرح و رنگ اضافی فضایی یکدست و هماهنگ را پدید می آورد و چیدمان دیگر وسایل بر روی آن ساده تر است. برای مثال بر روی یک موکت ساده می توان از یک مبل راحتی با پارچه روکش طرح دار استفاده نمود. این در حالی است که اگر موکت هم طرح دار باشد، فضایی شلوغ و در هم و نامرتب به وجود می آید. انواع موکت ساده در خانه هایی با متراژ بزرگ هم به خوبی مورد استفاده قرار می گیرند. متراژ بالای خانه به این معنی نیست که می توان از هر طرح و رنگی و با هر میزان شلوغی در آن استفاده کرد. یک موکت ساده به دلباز تر شدن فضا کمک زیادی خواهد کرد.

موکت طرح دار

نوع دیگری از موکت ها انواع طرح دار آنها هستند. موکت طرح دار فضایی متفاوت و پر انرژی تری را در خانه به وجود می آورد و از این موکت می توان در جایی استفاده کرد که دیگر نیازی به فرش نیست. مکان هایی مانند اتاق خواب، راهرو ها و حتی اتاق نشیمن برای استفاده از انواع موکت طرح دار مناسب هستند. طرح ها و نقش های موجود بر روی موکت طرح دار متنوع و گوناگون اند. مطابق با انواع سلیقه ها می توان موکت های مختلفی با طرح های خاص تهیه کرد. مثلا بعض از انواع موکت طرح دار دارای نقش های سنتتی و کلاسیک مانند طرح گل هستند و بعضی دیگر طرح های مدرن تری دارند. حتی بعضی از موکت های طرح دار دارای طرح های فانتزی هستند که برای اتاق کودک مناسب اند.

انواع موکت
انواع موکت
انواع موکت
انواع موکت
انواع موکت
انواع موکت

طرح موکت

طرح های مختلفی که در تولید موکت ها به کار می روند آنقدر گسترده و مختلف اند که به معرفی تمامی آنها نمی توان پرداخت. اما چند طرح موکت مهم و پر طرفدار وجود دارند که بیشتر مردم به سراغ خرید آنها می روند. این طرح ها هر کدام به طور مختصر در زیر معرفی می گردند:

  • موکت با طرح برجسته

یکی از انواع زیبای طرح موکت مدل برجسته است. در این موکت ها زمینه اصلی صاف و یکدست بوده و طرح های آن که ممکن است نقش های مختلفی باشند، به صورت برجسته بر روی موکت بافته شده اند. این موکت های طرح برجسته رنگ و لعاب خوبی به خانه می بخشند و بافت جالب آنها باعث می شود تا چیدمان خانه زیباتر گردد.

  • موکت پرز بلند

یکی دیگر از انواع طرح موکت که فانتزی و دوست داشتنی و البته نسبتا جدید است، موکت پرز بلند بوده که در خانه های امروزی و مدرن به خوبی مورد استفاده قرار می گیرد. از موکت پرز بلند در نشیمن و فضای اتاق خواب استفاده می شود و این طرح موکت نرمی و گرمی فوق العاده دلپذیری دارد.

  • موکت طرح پارکت

نمونه دیگری از طرح موکت های پر طرفدار و محبوب موکت طرح پارکت است. این موکت ها به گونه ای بافته و رنگ بندی می شوند که نمایی شبیه به پارکت و لمینیت دارند و برای کسانی مناسب است که به هر دلیل امکان داشتن پارکت و لمینیت را در خانه ندارند.

  • موکت با طرح گل دار

طرح های مدرن و کلاسیک این موکت های گل دار در خانه های ایرانی بسیار مورد استقبال واقع می شوند. بعضی از طرح موکت ها دارای گل هایی هستند که با طرح های سنتی ایرانی همخوانی بیشتری داشته و معمولا افرادی دارای سن و سال بالاتر آنها را بیشتر می پسندند. اما طرح های مدرن تری از این طرح موکت نیز در بازار موجود است که به کمک آنها می توان چیدمان های مدرنی را ایجاد نمود.

  • موکت سه بعدی

این موکت ها فضایی خاص و جدید را در خانه پدید می آورند و البته استفاده از آنها در تمامی نقاط خانه زیاد جالب به نظر نمی رسد. طرح سه بعدی که بر روی این موکت ها وجود دارد باعث می شود تا برجستگی ها و فرو رفتگی هایی بر روی زمین به نظر برسد که این در نوع خود جالب توجه است.

انواع موکت بر اساس رنگ

رنگ بندی موکت های امروزی بر خلاف گذشته ها، بسیار متنوع است. شما متناسب با هر رنگی که برای چیدمان خانه تان انتخاب نموده اید، می توانید یک موکت رنگی خریداری کرده و ست نمایید. در گذشته ها چند رنگ محدود مانند انواع قهوه ای ها برای موکت طرفداران زیادی داشت اما امروزه این تنوع رنگی بسیار گسترده تر شده است. حتی ممکن است از چند رنگ مختلف در یک موکت استفاده شده باشد و به این وسیله فضایی رنگی و فانتزی ایجاد گردد. رنگ های طوسی و فیلی نیز به عنوان یکی از محبوب ترین رنگ های انواع موکت در بازار به فروش می رسند و این رنگ ها امکانات خوبی را برای چیدمان های مدرن پدید می آورند.

انواع موکت بر اساس جنس

موکت ها با الیاف مختلفی بافته می شوند. الیاف نایلون یا پلی آمید، پلی استر، پلی پروپیلن، تریکستا پلی استر و الیاف پشمی در بافت موکت مورد استفاده قرار می گیرند. انواع موکت با الیاف نایلون یا پلی آمید از با دوام ترین و ماندگار ترین موکت ها است. ثبات رنگی بالایی دارد و انعطاف پذیری آن نیز خوب است. الیاف پلی استر که از نظر لکه پذیری شرایط بهتری دارند، موکت هایی با قیمت مقرون به صرفه تری را تولید می کنند. موکت هایی با جنس پلی پروپیلن در برابر لکه، کپک زدگی و تغییر رنگ مقاوت بالایی دارند. به لحاظ قیمت نیز از دو مدل قبلی ارزان ترند. موکت بافته شده با تریسکا پلی استر از جدید ترین انواع موکت ها هستند و نسبت به الیاف پلی استر معمولی از خاصیت ارتجاعی بالا تری برخوردارند. این موکت ها به آسانی تمیز می شوند و رطوبت را نیز به خود جذب نمی کنند. اما در نهایت موکت پشمی یک موکت با عمر طولانی، مقاوم و ماندگار است و در برابر نور خورشید ثبات رنگی بالایی ندارد. همچنین از سایر موکت ها قیمت بالاتری دارد.

انواع موکت
انواع موکت
انواع موکت
انواع موکت
انواع موکت
انواع موکت

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

با استفاده از موکت در اتاق خواب فضایی گرم تر و دلنشین تر ایجاد کنید



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<