بازسازی خانه های قدیمی و دمیدن روحی تازه در این خانه ها

چیدو پلاس 01 خرداد 1401

تجربه حضور در مکان‌هایی که تداعی کننده خاطرات دلنشین گذشته هستند، می‌تواند احساسی شیرین را به دنبال داشته باشد. مکان‌ها و خانه های دارای این ویژگی موجب تعلق خاطر بیشتر شده و وجهی از زندگی را برای ساکنان آشکار می نمایند که کمتر مورد توجه قرار می گیرد. احساس تداوم احوالات مطلوب گذشته، احساس آشنایی با محیط و همچنین حس دلخوشی های ساده و ناب کودکی اما این بار در یک محیط با سر و شکلی جدید و امروزی تجربه خواهد شد.

خیلی از طراحان و معماران با ذوق و علاقه فراوان به کار بازسازی منزل قدیمی مشغولند و با ایجاد فضایی جدید در این خانه ها، روح و زندگی را دوباره در آنها می دمند. اگر شما هم دارای ساختمانی قدیمی هستید و می خواهید آن را نوسازی نمایید، برای داشتن اطلاعاتی مفید و کاربردی خواندن این متن را از دست ندهید.

دلایل معمول برای بازسازی خانه های قدیمی

  • یکی از دلایل مهم بازسازی خانه قدیمی آن است که افراد بتوانند برای مدت طولانی تری در این خانه ها ساکن باشند، خانه هایی که شاید با هویت افراد گره خورده و با مرمت و بازسازی مناسب می توان روح موجود در آنها را حفظ کرد.
  • دلیل دیگر بازسازی منزل قدیمی آن است که خانه دارای ظاهر جدید و تازه ای شود. گاهی اوقات شاید عمر ساختمان زیاد بالا نباشد اما برای آنکه نما و طراحی داخلی آن قدیمی و از مد افتاده شده است، کار بازسازی را انجام می دهند. با بازسازی خانه های قدیمی بسیاری از قسمت های کهنه و یا آسیب دیده ساختمان نوسازی می شوند و می توان برای سال ها از آن استفاده کرد.
  • از دیگر دلایل انجام نوسازی خانه قدیمی به موضوع هزینه ها می توان اشاره می کرد. در یک ساختمان قدیمی هزینه تخریب و ساختن بنای جدید بسیار بالاست و در مقابل هزینه بازسازی منزل قدیمی نسبت به تخریب و ساخت دوباره، کمتر است. بنابراین خیلی از افراد تصمیم می گیرند به دلیل مدیریت هزینه های خود از شهرداری پروانه نوسازی گرفته و ساختمان خود را بازسازی نمایند.

در بازسازی خانه های قدیمی چه اقداماتی انجام می شود؟

بسته به اینکه از بازسازی منزل قدیمی چه انتظار و خواسته ای داشته باشید می توانید محدوده کار بازسازی را تعیین کنید؛ گاهی اوقات افراد تنها به بازسازی نمای ساختمان قدیمی خود بسنده می کنند و به طراحی داخلی آن کاری ندارند. در مواقعی بازسازی خانه های قدیمی منجر به ایجاد تغییرات کم و محدودی در داخل خانه می شود. این تغییرات ممکن است شامل تغییر کف خانه، رنگ کردن دیوار ها و یا تعویض کابینت ها با حفظ حالت نوستالژی قدیمی باشد. اما افرادی هم هستند که نوسازی خانه قدیمی را بیشتر از این حرف ها می خواهند و سعی در ایجاد تغییرات وسیع در بیرون و درون خانه و مدرنیزه کامل محل دارند.

بازسازی خانه های قدیمی
بازسازی خانه های قدیمی
بازسازی خانه های قدیمی

بازسازی خانه کلنگی

خانه هایی که سال های زیادی از عمرشان گذشته باشد و دچار اشکالات عمده ای در زیر بنا، تاسیسات و دیگر قسمت ها شده باشند، متاسفانه و بدون در نظر گرفتن هویت شان محکوم به ویرانی اند. سرنوشت بیشتر خانه های کلنگی تخریب و ساخت برج های مسکونی و تجاری است. اما در این میان خانه هایی که با بازسازی و نوسازی فرهنگ و تاریخ این سرزمین را حفظ می کنند؛ غنیمت اند. معمولا در بازسازی خانه کلنگی محدوده تغییرات و اقدامات گسترده خواهد بود. تعویض لوله کشی ها، تغییر سیستم گرمایش و سرمایش، بازسازی نمای ساختمان قدیمی و نوسازی آن، تغییرات عمده در طراحی و معماری داخلی مثلا تغییر در مکان اتاق خواب ها، آشپزخانه یا سرویس بهداشتی، تغییر کفپوش ها، دیوارپوش ها، کاشی ها و غیره، همگی اقداماتی است که به طور معمول در بازسازی خانه کلنگی انجام می گیرد. برای بازسازی خانه کلنگی به بودجه زیادی جهت انجام کار ها نیاز است زیرا همانطور که گفت شد مراحل بازسازی و کارهایی که باید انجام شوند، زیاد و پر کار است. البته خیلی از افراد هم هستند که به دلایل نوستالژیک ترجیح می دهند کار بازسازی خانه کلنگی شان کم کار باشد، تا هویت خانه همچنان محفوظ باقی بماند.

بازسازی خانه های قدیمی
بازسازی خانه های قدیمی
بازسازی خانه های قدیمی

بازسازی نمای ساختمان قدیمی

در بسیاری از ساختمان هایی با عمر نسبتا بالا برای صرفه جویی در هزینه ها و جلوگیری از صرف هزینه بیشتر، تنها کار بازسازی نمای ساختمان قدیمی انجام می گیرد. نما جدید و تازه می شود اما قسمت های داخلی ساختمان همانطور قدیمی باقی می ماند. برای بازسازی نمای ساختمان قدیمی از متریال های جدید تری استفاده می گردد که بهتر است برای انتخاب نوع متریال مواردی نظیر هماهنگی با سایر خانه های اطراف، هزینه و بودجه، شرایط آب و هوایی و مواردی از این دست را رعایت کرد. برای مثال در روزگار فعلی استفاده از آجر های سه سانتی قدیمی دیگر مد نیست و کمتر افرادی این متریال را برای نمای ساختمان خود انتخاب می کنند. امروزه آجر های دکوراتیو که در رنگ های قهوه ای و قرمز با طرح های مختلف موجود است، یکی از پر طرفدار ترین مصالح برای نمای ساختمان محسوب می شوند. برای بازسازی نمای ساختمان قدیمی از متریال و مصالح دیگری نظیر فلز، چوب، انواع سنگ های آنتیک و دکوراتیو، میکرو سمنت و غیره هم می توان استفاده کرد.

old home renovation 13
old home renovation 15
old home renovation 14

در بازسازی خانه های قدیمی چه کارهایی انجام می شود؟

در طراحی داخلی بیشتر خانه های قدیمی فضای پرت زیادی وجود دارد. برای مثال در یک خانه ممکن است دو راهرو قرار داشته باشد که در صورت نبودن راهرو ها فضای خانه بزرگ تر و دلبازتر می شود. به عنوان مثالی دیگر باید گفت در بیشتر خانه های قدیمی فضای سالن پذیرایی و هال به طور کامل از یکدیگر جدا بودند. این جدا شدن توسط دیواری صورت می گرفت که در هنگام بازسازی می توان آن را برداشت و این دو فضا را به یک فضای کلی تبدیل نمود. این کار باعث پر نور تر و روشن تر شدن خانه می شود. پس از حذف دیوار با قرار دادن یک جدا کننده کوچک مانند یک قفسه دکوری و یا کتابخانه می توان همچنان دو فضای مجزا برای هال و پذیرایی در اختیار داشت.

کارهای دیگری که در نوسازی خانه قدیمی انجام می شود، تعویض پنجره ها است. خانه های قدیمی دارای پنجره های آهنی معمولی هستند که نه عایق حرارت اند و نه در مقابل سر و صدا مقاومتی دارند. اما پنجره های دو جداره امروزی عایق صوت و حرارت بوده و در هنگام بازسازی خانه های قدیمی پنجره ها با انواع دو جداره آنها تعویض می گردند. به غیر از پنجره ها کف خانه نیز معمولا نوسازی می شود. تعویض سنگ یا سرامیک های قدیمی با پوشش های جدید تر مانند سنگ های دکوراتیو جدید، پارکت و لمینیت از کارهای دیگری است که در نوسازی خانه قدیمی انجام می گیرد.

بازسازی خانه های قدیمی
بازسازی خانه های قدیمی
بازسازی خانه های قدیمی

دیگر مواردی که به طور معمول در بازسازی خانه های قدیمی انجام می شود شامل:

  • تعویض کابینت های قدیمی با مدل های جدید کابینت ام دی اف و های گلاس
  • نصب کاشی های بین کابینتی تازه ( اگر می خواهید حالت نوستالژی خانه را حفظ کنید می توانید از کاشی های دست ساز در قسمت هایی از خانه استفاده کنید )
  • تعویض شیرآلات کهنه با مدل های جدید آن
  • بازسازی سرویس بهداشتی شامل تغییر کاشی ها، و خرید روشویی جدید
  • نصب شیرآلات جدید در سرویس بهداشتی و سردوش تازه در حمام
  • عوض کردن رنگ دیوار های سالن و اتاق ها و یا کاغذ دیواری آنها
  • تعویض درب های داخلی
  • تعویض قرنیز ها
  • نوسازی لوله کشی ها و سیم کشی های برق
  • نوسازی سیستم سرمایش و گرمایش
  • تعویض کلید و پریز ها
  • نوسازی و ترمیم ایزوگام پشت بام
بازسازی خانه های قدیمی
بازسازی خانه های قدیمی
بازسازی خانه های قدیمی

خانه ایده آل خود را بسازید:

چک لیست قیمتی بازسازی ساختمان در متراژ های مختلف – سال ۱۴۰۱

بازسازی نمای ساختمان و ایجاد جلوه ای تازه و جدید برای ساختمان



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<