مراحل ساخت استخر در ویلا و همه نکات مربوط به آن

چیدو پلاس 10 خرداد 1401

ساخت استخر یا همزمان با ساخت ویلا انجام میگیرد و یا آنکه پس از اتمام ساخت ویلا تصمیم به اضافه کردن آن به محوطه گرفته می شود اما در هر صورت مراحل ساخت استخر یکی است. طراحی و ساخت استخر توسط متخصصین این امر صورت می گیرد و برای ایجاد آن باید نکات و اصولی را مد نظر قرار داد. پیشنهاد می شود قبل از شروع مراحل ساخت حتما با یک مشاور خدمات استخر سازی مشورت نمایید تا از تمامی مراحل و عوامل ریز و درشتی که در این کار تاثیر گذار است، آگاهی پیدا کنید. شما در هنگام مشاوره مراحل ساخت استخر با موارد زیر آشنا می شوید و درباره آنها گفتگو می نمایید:

  • خواسته های شما پیرامون طراحی، شکل و فرم و ابعادی که از استخر در ذهن دارید
  • صحبت درباره جزئیات طراحی استخر
  • آگاهی درباره فرایند ساخت و ساز، و شناخت مراحل و زمان بندی ساخت استخر
  • بهترین راه های ترکیب استخر و محیط حیاط و باغ
  • انتظارات درباره محوطه سازی اطراف استخر، ویژگی ها و مشخصات، نورپردازی و جنبه های فنی در بالا بردن کارایی استخر
  • آگاهی درباره جدید ترین امکانات برای صرفه جویی در انرژی و افزایش ایمنی
  • محاسبه و برآورد هزینه ساخت
  • آشنایی با متریال و محصولات جدید، با کیفیت و معتبر
  • آشنایی با تجهیزات و محصولات نگهداری استخر و تمیز کردن آن که مورد تأیید و کارآمد هستند

مراحل ساخت استخر شامل چه کارهایی است؟

  • طراحی فرم استخر

در ساخت استخر چه در فضای باز و چه سر پوشیده باید مراحل مشخصی با دقت کافی طی شود تا استخری استاندارد احداث گردد. اولین قدم برای شروع مراحل ساخت استخر آن است که باید یک طرح اولیه معماری برای استخر تهیه شود که با ساختار و فرم فضایی که قرار است استخر در آن ساخته شود سازگار باشد. مورد مهم در طرح استخر توجه به وضعیت ظاهری و شکل هندسی استخر است که باعث استفاده مناسب از آن خواهد شد. موضوع دیگر کاربردی بودن استخر است که می تواند به شکل هندسی آن بستگی داشته باشد. برای مثال معمولا در ساخت استخر برای شنای حرفه ای از طرح هندسی مستطیل استفاده می شود اما استخر های تفریحی با طرح های متنوع تر و انتزاعی تری ساخته می شوند که زیبایی بیشتری هم خواهند داشت.

  • در نظر گرفتن ابعاد مناسب

در طی مراحل ساخت استخر ابعاد آن بسته به نیاز مشتری تعیین می گردد. بعضی از افراد که شناگران حرفه ای هستند می خواهند که استخری با ابعاد بزرگ تری داشته باشند و در بعضی ویلاهای کوچک نیز ابعاد کم تری برای ساخت استخر در نظر گرفته می شود، اما در هر صورت حداقل هایی برای ساخت استخر وجود دارند که باید رعایت شوند.

  • گود برداری استخر

اولین قدم عملی در مراحل ساخت استخر گود برداری است. برای گود برداری و حفاری استخر، فرم مورد نظر را با گچ علامت گذاری نموده و سپس با توجه به ابعاد استخر و عمق آن، عملیات حفاری و گود برداری آغاز می گردد .پیش از شروع این کار و در هنگام یافتن محل مناسب برای احداث استخر باید محل عبور لوله کشی ها، کانال های گاز رسانی و آب و فاضلاب و خطوط انتقال برق و تلفن و غیره بررسی شود و با توجه به آنها عملیات ساخت آغاز گردد. پیمانکاری که ساخت استخر را انجام می دهد می تواند از انواع دستگاه های حفاری و گود برداری و یا در صورت نیاز از نیروی انسانی جهت حفاری محل احداث استخر استفاده کند. باید گفت که عملیات حفاری و گودبرداری استخر یکی از مهمترین مراحل ساخت استخر است، زیرا که ادامه روند کار شامل نصب صحیح و اصولی سایر تجهیزات و تاسیسات استخر به نحوه عملکرد گودبرداری اولیه بستگی دارد.

  • کف سازی استخر

پس از عملیات حفاری نوبت یه کف سازی استخر می رسد. در این مرحله خاک کف استخر تسطیح می شود که این کار به کمک کمپکت کردن شن و خاک کف استخر انجام می گیرد. برای گرفتن نتیجه بهتر می توان از یک لایه ضخیم شن و ماسه بادی جهت کنترل شیب بندی استفاده کرد. کف سازی بدون ایراد در کف استخر به وسیله کمپکت کردن سطح انجام می گیرد. همچنین توجه به چگونگی شیب بندی کف استخر در هنگام کفسازی و صاف کردن خاک بسیار مهم و ضروری است چرا که جهت تخلیه آب استخر از کف کش های استخر نیاز به شیب بندی اصولی و مناسب است.

  • آرماتور بندی استخر

مرحله بعدی در مجموعه مراحل ساخت استخر مربوط به آرماتور بندی استخر است که این کار با توجه به شرایط فنی استخر و محاسبات دقیق وزن سازه انجام می گیرد. عامل مهی که در کیفیت نهایی کار بسیار موثر است، انتخاب نوع آرماتور و نحوه چینش آنها بوده و حتما باید از گروه های متخصص در این کار کمک گرفت. در آرماتور بندی استخر کف و دیواره های محدوده گود برداری شده، توسط عملیات آرماتور بندی تقویت می شوند و به نوعی شرایط برای بتن ریزی آماده می گردد. نکته مهم در هنگام آرماتور بندی استخر آن است که اتصال لازم بین دیواره و کف استخر در تمام نقاط انجام گیرد و در هیچ قسمتی اتصال دیوار به کف بدون آرماتور باقی نماند.

  • لوله کشی استخر

در عملیت لوله کشی و تاسیسات این چنین باید دقت زیادی به عمل آید زیرا آنها در زیر بتن ریزی می مانند و امکان تغییر شان بسیار سخت است.

  • سیم کشی و نصب چراغ در استخر

اهمیت این مرحله در آن است که چنانچه از سیم کشی بی کیفیت استفاده شود امکان برق گرفتگی در آب زیاد خواهد بود.

  • بتن ریزی استخر

از مهم ترین عملیات ها در مراحل ساخت استخر، بتن ریزی است. در این کار باید دقت شود که تمام مراحل ساخت استخر و بتن ریزی در هوای آفتابی انجام شود، آب بتن به اندازه ای باشد که منجر به ترک خوردن بتن نشود، ماله کشی و پرداخت سطح بتن مکرراً و با دقت انجام شود، ویبره کامل اجرا شود. در انتها از پوشش کامل بتن اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که بتن تمام سطوح آرماتور ها را به صورت کامل و کافی پوشش داده باشد. پس از اتمام بتن ریزی و باز کردن قالب ها حتما کیورینگ و نم پاشی بتن به صورت مکرر انجام شود.

  • آب بندی و عایق کاری
  • کاشی کاری استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر

دیگر موارد مهم در مراحل ساخت استخر

  • قیمت ساخت استخر

به طور متوسط اگر بخواهید یک استخر ویلایی با طرح معمولی مثلا یک مستطیل 3×6 با عمق یک متر و سیستم تصفیه رایج داشته باشید باید در حدود 180 تا 250 میلیون تومان برای این کار هزینه کنید.

  • فونداسیون استخر

مواردی که در زیر مجموعه مراحل ساخت استخر توضیح داده شد، فونداسیون استخر را تشکیل می دهند که اجرای درست و اصولی آنها بسیار پر اهمیت است.

  • موتورخانه استخر

وظیفه گرمایش آب بر عهده موتورخانه استخر بوده و شامل دو بخش است. بخش اول شامل تجهیزات مربوط به تصفیه و ضدعفونی آب است که برای جکوزی هم اعمال می شود. بخش دوم اما بخشی است که مربوط به تجهیزات گرمایشی است.

استخر فایبرگلاس

این مدل استخر که یک نوع استخر پیش ساخته است، از ماده پلیمری فایبر گلاس در کارخانه ساخته می شود و به محیط مورد نظر منتقل می گردد. از ویژگی های استخر فایبرگلاس آن است که به صورت یکپارچه ساخته شده و نیازی به آب بندی و عایق شدن و حتی کاشی کاری ندارد. از مزایای استخر فایبرگلاس به نصب سریع و آسان، نیاز نداشتن به آرماتور بندی، بتن ریزی، کاشی کاری و زیر ساخت های دیگر می توان اشاره کرد. برای داشتن یک استخر فایبرگلاس نهایتا به سه هفته زمان نیاز است.

روکار یا توکار بودن استخر آماده و برند و کیفیت تجهیزات مورد نیاز استخر که شامل پمپ تصفیه، اسکیمر، چراغ استخر، تابلو برق و … می باشد از عواملی است که بر روی نحوه محاسبه قیمت استخر‎‎‎‎ فایبرگلاس، تاثیر گذار است. به طور میانگین هزینه خرید و نصب یک استخر پیش ساخته عددی در بازه ای بین 250 الی 500 میلیون تومان برای استخر های کوچک ( 3*6 با عمق 1.5 متر) تا بزرگ ( 4*9 با عمق 1.5 متر ) می باشد.

مراحل نصب استخر پیش ساخته فایبرگلاس

نصب استخر پیش ساخته، به دو روش انجام می شود:

  1. استخر فایبرگلاس توکار: ابتدا مکان یابی و جانمایی انجام شده. سپس گودبرداری، تسطیح با ماسه بادی، قرار دادن کاسه، تراز کردن، و پرکردن با ماسه بادی انجام می گیرد.
  2. استخر فایبرگلاس روکار، ابتدا مکان یابی و جانمایی، ایجاد سازه فلزی و قوطی کشی برای محل استقرار بدنه استخر انجام می شود سپس، نصب بدنه استخر روی استیج انجام می شود در مرحله بعد دور سازه و قوطی کشی استخر با سنگ یا مصالح با کیفیت ساخته می شود و نهایتا پله ای برای بالا رفتن و دسترسی به استخر قرار می گیرد.
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

جدول برآورد هزینه محوطه سازی + بررسی قیمت ها

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<