آشنایی با ریسه نوری هفت رنگ و نقش آن در دکوراسیون داخلی منزل

چیدوپلاس 04 اردیبهشت 1400

ریسه های نوری ساده و هفت رنگ به منظور تزیین و نورپردازی مورد استفاده قرار می گیرد. این ریسه ها از نوار ها یا شلنگ هایی با طول بالا تشکیل شده که درون آنها چیپ های کوچک ال ای دی (LED) و یا اس ام دی (SMD) در فواصل مشخص کار گذاشته شده است. این نوارهای نوری باریک و بلند هستند و می توانند به صورت مخفی در مکان هایی نظیر زیر یا درون سقف کاذب، زیر کابینت ها، روشنایی پله ها و سکو ها به کار گرفته شوند. ریسه نوری هفت رنگ با ایجاد یک نورپردازی غیر مستقیم فضایی زیبا و دلنشین پدید می آورد.

ریسه شلنگی هفت رنگ
ریسه شلنگی هفت رنگ
ریسه شلنگی هفت رنگ

انواع ریسه نوری هفت رنگ

ریسه شلنگی هفت رنگ؛ خود به چند مدل مختلف تقسیم می شود، می توان یک نورپردازی غیر مستقیم، ملایم و با رنگ دلخواه را ایجاد نمود. ریسه های شلنگی هفت رنگ به 5 مدل تقسیم بندی می شوند. ریسه شلنگی معمولی، ریشه شلنگی ال ای دی، ریسه شلنگی فلکسی، ریسه شلنگی نئون فلکسی، ریسه شلنگی اس ام دی. در ادامه پیرامون هر کدام از این انواع به صورت مختصر توضیحاتی ارائه می شود.

  • ریسه شلنگی معمولی

این نوع ریسه شلنگی هفت رنگ یکی از قدیمی ترین انواع ریسه های شلنگی محسوب می شود. روشنایی این ریسه ها شبیه به لامپ های رشته ای است و بنابراین مصرف برق بالایی دارند، همچنین گرمای زیادی را نیز تولید می کنند. ویژگی مهم این ریسه های شلنگی معمولی آن است که شلنگ مورد استفاده رنگی است و لامپ ها نقشی در تولید رنگ ندارند. به عبارت دیگر نور لامپ ها پس از برخورد و عبور از شلنگ رنگی، نور رنگی را تولید می نمایند.

  • ریشه شلنگی ال ای دی

در این ریسه ها همانطور که از اسم شان پیداست، از لامپ ال ای دی برای روشنایی استفاده می گردد. درباره میزان مصرف برق این ریسه ها می توان گفت که مصرف پایین تری نسبت به ریسه شلنگی معمولی دارند و میزان گرمای کمتری را هم به نسبت نوع معمولی ایجاد می نمایند. در ریشه شلنگی ال ای دی بر خلاف نوع معمولی آن، نور های رنگی به سبب وجود لامپ های رنگی است و بنابراین دارای شلنگ های بی رنگ هستند. نکته آخر درباره ریسه های نوری ال ای دی موضوع ریموت کنترل است. این ریسه ها فاقد ریموت هستند و کنترل روشنی و خاموشی آنها با دست انجام می گیرد.

  • ریسه شلنگی فلکسی

شاید بتوان عامل اصلی تمایز بین ریسه شلنگی فلکسی با ریسه های دیگر را نور یکدست آن دانست. در ریسه های دیگر نور تولید شده از ریسه به شکل نقطه نقطه است. در ریسه شلنگی فلکسی این نور به صورت کاملا یکدست مشاهده می شود. این موضوع موجب زیباتر شدن نورپردازی شده و کاربرد این ریسه نوری را بیشتر می کند. از ریسه شلنگی فلکسی در نمای ساختمان ها استفاده می شود.

  • ریسه شلنگی نئون فلکسی

گران ترین نوع ریسه نوری هفت رنگ از نوع شلنگی، ریسه شلنگی نئون فلکسی است. این ریسه ها نیز در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، نوری یکدست و یکسان ایجاد می کنند و همین موضوع سبب شده تا در ساخت تابلوهایی که حروف نوری بر روی آنها نوشته می شود، استفاده گردند. در تابلوهای سر در مغازه ها و فروشگاه ها از این ریسه ها استفاده می شود.

از ریسه نوری نئون فلکسی می توان در روشنایی داخل و خارج خانه، زیر پنجره ها، روی ستون ها، پله ها و راه رو ها استفاده نمود. همچنین از این ریسه ها در ساخت دکور برنامه های تلویزیونی به وفور استفاده می شود. کاربرد دیگر این ریسه ها در هتل ها، رستوران ها، فروشگاه ها، تابلوهای تبلیغاتی و روشنایی مسیر های عبور است.

  • ریسه شلنگی اس ام دی

در تولید این ریسه های نوری از لامپ های اس ام دی استفاده می شود. مصرف برق در ریسه های نوری اس ام دی بسیار پایین است و حتی در مقایسه با لامپ های ال دی ای مصرف کمتری دارند. ریشه شلنگی اس ام دی دارای ریموت کنترل برای روشن و خاموش کردن از راه دور است که این خود مزیت خوبی برای آن به شمار می رود. ریسه شلنگی اس ام دی در دو نوع ساده و هفت رنگ تولید می شود، که از ریموت برای تغییر رنگ ریسه هم می توان استفاده نمود.

ریسه نواری هفت رنگ: ریسه های نواری بر خلاف ریسه های شلنگی که قطر بیشتری دارند، در نوار های باریکی ساخته می شوند. طول این ریسه ها به میزان 5 و 10 متر تولید و به فروش می رسد، اما قابل برش و جداسازی به اندازه های کوچک تر نیز هستند. ریسه نواری هفت رنگ در دو نوع اس ام دی و ال ای دی وجود دارد که از نوع اس ام دی آن در سقف خانه و به عنوان نور مخفی در گچ بری ها و سقف کاذب استفاده می گردد.

ریسه ال ای دی نواری RGB

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که مفهوم کلمه RGB در ریسه نواری ال ای دی چیست؟ پاسخ این سوال ساده است. ریسه RGB همان معنی ریسه چند رنگ را دارد. در واقع آر جی بی یک نوع متد یا مدل رنگی است که در آن، تمام رنگ های دیگر تنها از سه رنگ قرمز (Red) سبز (Green) و آبی (Blue) تشکیل می شوند. در ریسه ال ای دی نواری RGB بر روی هر چیپ ال ای دی سه دیود نصب می شود، یعنی یک دیود جداگانه برای هر رنگ. به این ترتیب هر رنگ به کانال مخصوص خود وصل می شود و در هنگام استفاده، ترکیبی از رنگ ها ایجاد می گردد.

در ریسه های ال ای دی نواری RGB ریموت دار، کار ترکیب، تغییر رنگ و یا انتخاب رنگ دلخواه با کمک ریموت کنترل انجام می گیرد. همچنین ریموت کنترل کار تنظیم سرعت تغییر رنگ را نیز انجام می دهد. برای مثال اگر می خواهید تغییر رنگ ریسه نوری تان آرام، سریع و یا اکولیزر باشد، با کمک کنترل و از راه دور قادر به انجام این کار خواهید بود. این ریسه ها به دلیل قرار گرفتن در یک روکش پلاستیکی، ضد آب هستند و می توان از آنها در محیط های مرطوب (مثلا داخل آکواریوم) نیز استفاده نمود. [9 تا 12]

قیمت ریسه نوری هفت رنگ

کیفیت و کارایی ریسه های نوری هفت رنگ عامل مهمی در قیمت گذاری آنها هستند. همچنین قیمت انواع مختلف ریسه نوری هفت رنگ متفاوت است. برای مثال یک مدل ریسه شلنگی اس ام دی RGB که قابلیت تولید 16 رنگ را دارد و در حلقه صد متری به فروش می رسد، قیمتی در حدود بیش از 2 میلیون تومان دارد. یک ریسه شلنگی اس ام دی دو لاین با رنگ آفتابی (زرد) و یا مهتابی (سفید) در حلقه صد متری دارای قیمت 000/800/1 تومان خواهد بود. همچنین ریسه نوری هفت رنگ از نوع ال ای دی RGB کنترل دار قیمتی بالاتر و در حدود 3 میلیون تومان را دارا است.

مزایای استفاده از ریسه نوری هفت رنگ

از مزایای این ریسه های نوری می توان به موارد پیش رو اشاره کرد: تزیین و نورپردازی مناسب محیط، مصرف انرژی پایین، کاربرد چند منظوره، تنوع رنگ بالا برای ایجاد نورپردازی های متنوع، قابلیت انعطاف پذیری بالا و برش مناسب، نصب ساده و آسان، طول عمر بالا، و توزیع مناسب نور در محیطی که از ریسه در آن استفاده شده است.

ریسه شلنگی هفت رنگ
ریسه شلنگی هفت رنگ
ریسه شلنگی هفت رنگ
ریسه شلنگی هفت رنگ
ریسه شلنگی هفت رنگ
ریسه شلنگی هفت رنگ

خانه ایده آل خود را بسازید:

آشنایی با ریسه نئون فلکسی و کاربردهای مختلف آن

طریقه نصب ریسه های نوری + آشنایی با انواع ریسه ها



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<