ویدیو: با دیدن این ویدیو فرشی با ابعاد مناسب بخرید

چیدوپلاس 20 آذر 1396 ،

وقتی قصد خرید فرش را دارید احتمالا با سوالات زیادی مواجه می شوید. اینکه فرش دستبافت بخرید یا ماشینی؟ چه طرحی را برای فرش تان انتخاب کنید؟ آیا طرح های سنتی مناسب دکوراسیون تان هستند یا فرش های مدرن؟ فرش های مدرن چه طرح هایی دارند؟ برای هر قسمت از خانه چه فرشی مناسب تر است؟ آیا راهرو ها نیاز به پهن کردن قالیچه دارند؟ و شاید سوالات دیگری که از چالش های خرید فرش است. اما برای آنهایی که زیاد در کار خرید فرش وارد نیستند یک سوال مهم دیگر هم پیش می آید. چه ابعادی برای فرش مناسب تر است؟

همانطور که می دانید فرش یکی از مهم ترین عناصر در طراحی دکوراسیون داخلی محسوب می شود که هم کارکرد زیبایی شناختی دارد و هم به سبب گرمی و لطافت خود موجبات آسایش و راحتی اهالی خانه را فراهم می آورد. برای همین است که باید در انتخاب آن دقت نمود. جدا از بحث ظاهری و طرح و رنگ فرش، باید گفت  اگر اندازه فرش ها متناسب با فضای خانه انتخاب نشوند جلوه خود و خانه تان را به شدت تحت تاثیر قرار می دهند. فرقی ندارد که می خواهید فرش سنتی ایرانی بخرید یا یک فرش مدرن، و فرقی ندارد که خانه شما کوچک است یا بزرگ، در هر حال قوانین انتخاب فرش یکسان هستند.

انتخاب ابعاد مناسب برای خرید فرش

اگر می خواهید فرش جدیدی برای خانه بخرید اولین نکته آن است که این فرش قرار است در کدام قسمت خانه انداخته شود. اگر فرش را برای سالن پذیرایی می خرید مهم ترین قانون این است که اندازه فرش باید در حدی باشد که تا نزدیک پایه های مبل بیاید، اما پایه های مبل بر روی آن قرار نگیرند. البته در صورتیکه نخواهید سختگیرانه عمل کنید، اگر پایه های جلویی مبل بر روی فرش قرار گیرند اشکالی ندارد و حتی می توانند به لیز نخوردن فرش هم کمک کنند. اما این را بدانید که طبق قوانین دکوراسیون امروزی نباید کل سالن پذیرایی با فرش پوشیده شود و قسمت هایی از زمین که سرامیک، پارکت، لمینیت و یا موکت است، باید نمایان باشد. مخصوصا برای سالن های کوچک حتما از این قانون پیروی کنید زیرا پوشانده شدن کل سالن با فرش به کوچک تر به نظر رسیدن سالن منجر می شود. معمولا ابعاد فرش جوری انتخاب می شود که حدود 50 سانتی متر از کنار دیوار خالی بماند. این کار به زیبا تر شدن چیدمان خانه شما کمک می کند و دکوراسیون شما را شیک تر جلوه می دهد.

زیر میز ناهار خوری جایی است که قطعا باید با فرش پوشیده شود و ابعاد فرش هم به گونه ای انتخاب شود که زیر پایه های صندلی حتما با فرش پوشیده شوند. بنابراین بر خلاف مبلمان در قسمت میز ناهار خوری قانون ابعاد فرش به این گونه خواهد بود. این کار به آن دلیل است که هنگام غذا خوردن پا با زمین تماس نداشته باشد و موجب اذیت شدن نگردد. ابعاد فرشی که زیر میز ناهار خوری انداخته می شود باید حدود 60 سانتی متر بزرگتر از ابعاد میز و صندلی ها باشد. به این معنی که کناره های فرش به راحتی دیده شوند و وقتی صندلی ها عقب کشیده می شوند باز هم بر روی فرش باشند.

برای اتاق خواب ابعاد و محل قرار گیری فرش به این صورت انتخاب شود که در هنگام خروج از فرش پاها با زمین برخورد نکنند و بر روی فرش قرار گیرند. در اتاق خوابی که یک تخت تک نفره در آن قرار دارد می توان از یک فرش کوچک و مستطیل شکل برای جلوی تخت استفاده نمود و برای اتاق خواب با تخت دو نفره بهتر است فرشی انداخته شود که بزرگ تر ابعاد تخت باشد و تخت خواب بر روی آن قرار گیرد. به این صورت از هر طرف تخت که بیرون بیایید پاهای تان به فرش برخورد می کنند. برای قسمت هایی از فرش که زیر پایه های تخت قرار گرفته اند و ممکن است باعث آسیب به فرش شوند، می توانید از وسایل مخصوص این کار استفاده کنید و یا یک تکه مقوای ضخیم و محکم زیر پایه تخت خواب قرار دهید. اما برای اتاق کودک بهتر است کل اتاق با فرش یا موکت پوشیده شود. زیرا کودک به هنگام بازی در برخورد با سرامیک آسیب نبیند. برای اتاق کودک و اتاق خواب بزرگسال از فرش، موکت و یا هر دوی آنها با هم می توانید استفاده کنید. اگر پوشش کف اتاق موکت باشد فرش را هر کجای اتاق که دوست داشته باشید می توانید پهن کنید.

می توانید قبل از خرید با پهن کردن یک روزنامه، ابعاد متناسب دکوراسیون خود را به دست آورید. در ویدیوی زیر می توانید نحوه فرش کردن و اندازه مناسب فرش سه فضای پذیرایی، ناهار خوری و اتاق خواب را ببینید.

برای آشنایی بیشتر با ابعاد فرش های موجود در بازار و تطابق آنها با مکان مورد نظرتان بهتر است اعداد زیر را مطالعه بفرمایید. ابعاد فرش های استاندارد موجود در بازار به این صورت است:

  • ابعاد فرش ۴ متری یا قالیچه : ۱.۵‎×۲.۲۵ متر
  • ابعاد فرش ۶ متری : ۲‎×۳ متر
  • ابعاد فرش ۹ متری : ۲.۵‎×۳.۵ متر
  • ابعاد فرش ۱۲ متری : ۳‎×۴ متر
  • ابعاد فرش ۱۵ متری: ۳×۵ متری

این ابعاد در فرش ها و گلیم فرش های ماشینی استاندارد هستند و در فرش ها و گلیم فرش های دستبافت هم  مورد استفاده قرار می گیرند اما برای فرش ها و گلیم های دستبافت می توانید ابعاد مورد نظر خود را داشته باشید و سفارش بافت دهید. در فرش های ماشینی ابعاد فرعی، برای قالیچه های گرد، بیضی، کناره و دیگر قالیچه ها اندازه گذاری می شوند.

برای قالیچه های کوچک یا به اصطلاح «پادری» ابعاد استاندارد 50×60 ، 60×80 و 60×90 سانتی متر در بازار موجود است. همچنین قالیچه هایی با ابعاد تقریبی 100×150 سانتی متر نیز برای مکان های کوچک وجود دارند که این قالیچه ها «ذرع و نیم» نام دارند. همینطور قالیچه هایی با نام «موصل» با ابعاد 130×200 سانتی متر هم قابل خریداری هستند. قالیچه هایی به اسم «سجاده» با ابعادی در حدود 150×210 سانتی متر و قالیچه های «پرده» با اندازه تقریبی 150×250 و 170×280 سانتی متر در فروشگاه های فروش این محصولات وجود دارند.

فرش کناره، فرشی است که در راهرو ها و همینطور در کنار فرش های بزرگ انداخته می شود. این فرش ها مستطیل شکل، باریک و بلند هستند و در 9 سایز استاندارد بافته می شوند. ابعاد 100×200 سانتی متر برای راهروهای کوچک و کنار تخت خواب (برای اتاق های کوچک)، اندازه 100×300 سانتی متر برای راهروهای طولانی تر و همینطور برای کسانی که دوست ندارند هیچ قسمتی از زمین خانه شان بدون فرش باشد. در نهایت ابعاد 100×400 که این کناره ها هم برای راهرو و کنار فرش های بزرگتر مورد استفاده قرار می گیرند. فرش های گرد با قطر 1 تا 3 متر نیز هم به صورت دستبافت و هم ماشینی بافته می شوند. این فرش ها برای زیر میز ناهار خوری های کوچک دو تا چهار نفره مناسب هستند.

سفارش فرش با ابعاد دلخواه

اگر فرشی می خواهید که جزو فرش های با ابعاد استاندارد نیست، باید از فرش های سفارشی استفاده کنید. همانطور که گفته شد فرش های دستبافت قابل سفارش هستند. همینطور فرش های ماشینی پرز بلند که امروزه در دکوراسیون های مدرن استفاده زیادی دارند، با ابعاد مورد نظر شما و همینطور طرح دلخواه تان بافته می شوند.

خانه ایده آل خود را بسازید:

با استفاده از قالیچه، رنگ و خیال را وارد دکور منزل خود کنید

استفاده از موکت در اتاق خواب



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<