نورپردازی راه پله ساختمان و روش ها و ایده های جالب برای این کار

چیدو پلاس 23 خرداد 1401 ، ،

راه پله بخشی از خانه است که به اشتباه و در خیلی از موارد مورد کم توجهی واقع می شود. راه های زیادی برای زیباسازی راه پله ساختمان وجود که کمک می کند تا همه چیز کامل و عالی به نظر برسد. روشن بودن فضا و ایجاد حس و حالی متفاوت در آن به کمک کار نورپردازی ایجاد می گردد و ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با نورپردازی راه پله ساختمان و ایده های جذاب انجام این کار آشنا کنیم تا بتوانید راه پله ورودی و پله های داخلی ساختمان خود را به شیک و زیبا نمایید.

در این مطلب خواهید خواند:

  • دلایل اهمیت نورپردازی راه پله ساختمان
  • ایده های جالب برای نورپردازی راه پله ساختمان (پله های بیرونی یا ورودی خانه، پله های داخل ساختمان)
  • انواع چراغ و روشنایی مورد استفاده در راه پله
  • هزینه مورد نیاز برای نورپردازی راه پله ساختمان

اهمیت نورپردازی راه پله ساختمان چیست و چرا باید این کار را انجام دهیم؟

به طور کلی دو دلیل مهم برای انجام کار نورپردازی راه پله ساختمان وجود دارد؛ مورد اول امنیت افرادی است که در راه پله تردد می کنند. وجود نور کافی باعث می شود تا عبور و مرور افراد (خصوصا کودکان و سالمندان) در این مکان با امنیت بیشتری همراه باشد. اما شاید با خود فکر کنید که این میزان نور با یک یا چند چراغ سقفی نیز امکان پذیر است و چه نیازی به کار نورپردازی راه پله ساختمان با ایده ها و طرح های مختلف وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت که نورپردازی به روش های مختلف باعث می شود تا فضا متفاوت و جذاب شود و این در زیبایی کلی ساختمان شما موثر است. افراد حتما از زندگی در مکانی که به دکوراسیون آن اهمیت داده شده و به زیبایی چیدمان شده است، لذت بیشتری خواهند برد و از اینکه از مهمانان خود در چنین ساختمانی پذیرایی می کنند، احساس خوبی خواهند داشت.

ایده های جالب در نورپردازی راه پله ساختمان برای پله های ورودی خانه

اهمیت نورپردازی برای پله های ورودی خانه در آن است که اولین تاثیر را بر روی مخاطب می گذارد. افرادی که به ساختمان وارد می شوند اول از همه با این نورپردازی مواجه می شوند و اگر به درستی انجام شده باشد، می تواند تاثیر خیلی خوبی بر آنها بگذارد. برای کار نورپردازی راه پله ساختمان و پله های ورودی می توانید از چند روش استفاده کنید.

روش اول استفاده از ریسه های نوری است که به صورت مخفی در زیر پله ها انجام می شود. خوبی این کار آن است که در تاریکی شب هر پله به طور مشخص دیده می شود و قدم گذاشتن بر روی پله ها با اطمینان خاطر بیشتری انجام می شود. با استفاده از نور مخفی در زیر پله ها برای شب، تعداد پله ها و اندازه آنها معلوم می شود و البته زیبایی راه پله نیز بیشتر خواهد شد. در روش بعدی می توان از انواع چراغ های حباب دار و تزیینی برای اطراف راه پله استفاده کرد. بعضی از چراغ ها برای فضای باز طراحی شده اند. شما می توانید این چراغ ها را بر روی ابتدا و انتهای نرده راه پله نصب کنید و از روشنایی آن لذت ببرید. اما وجود یک تک چراغ در قسمت انتهایی پله ها و جایی که درب ورودی قرار دارد هم مورد مهم دیگر است که باید انجام شود. برای این کار می توانید از یک چراغ آویزی سقفی با طرح دلخواه خود استفاده نمایید.

نورپردازی راه پله ساختمان (پله های داخلی)

  • نورپردازی قسمت زیر پله ها

یکی از روش های نورپردازی راه پله ساختمان استفاده از نور مخفی است. همانطور که در قسمت قبل نیز گفته شد نور مخفی کمک می کند تا فضا سر و شکلی زیبا و جذاب و البته مدرن به خود بگیرد و از طرفی با وجود این نور ها تعداد و ابعاد پله ها نیز مشخص شود. برای این کار از ریسه های نوری ال ای دی استفاده می شود که به صورت مخفی در زیر هر پله نصب می گردد. ایده دیگر برای روشنایی زیر پله ها استفاده از تک چراغ هایی است که بر روی دیوار نصب می شوند اما محل قرار گیری آن ها زیر هر پله است. هر دوی این روش ها در جهت نورپردازی راه پله ساختمان بوده و منجر به پدید آمدن فضایی جذاب می شوند.

نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
  • نورپردازی دیوار مجاور پله ها

روش دیگر برای نورپردازی راه پله ساختمان آن است که دیوار کنار پله ها نورپردازی شود. روشنایی دیوار کنار پله ها کمک می کند تا مسیر راه پله مشخص شود. این موضوع خصوصا در مورد راه پله های گرد و منحنی ویژه تر بوده و گزینه مناسب تری است زیرا قوس و مسیر منحنی پله ها را بهتر به نمایش می گذارد. برای نورپردازی راه پله ساختمان با این روش هم از ریسه های نور مخفی و هم از لامپ های کوچک دایره ای یا مستطیلی می توان استفاده کرد.

  • نورپردازی نرده پله ها

یک راه دیگر برای نورپردازی راه پله ساختمان آن است که به همراه نورپردازی پله ها، نرده ها را نیز با چراغ های مخصوصی روشن نمود. برای این کار باید از نوار های نوری استفاده کرده و این ریسه ها را در قسمت زیرین نرده نصب نمود. البته این کار باید به نحوی انجام شود که در هنگام گرفتن نرده دست با نوار نوری برخورد نکند. این کار کمک می کند تا علاوه بر زیبایی خاصی که به راه پله ها بخشیده می شود، امنیت افراد نیز از نظر رفت و آمد بیشتر گردد.

انواع چراغ و روشنایی مورد استفاده در راه پله

شاید بخواهید درباره انواع چراغ هایی که در نورپردازی راه پله ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد بیشتر بدانید؛ برای کار نورپردازی راه پله ساختمان از چراغ های زیر استفاده می گردد: نوار ها یا ریسه های نور مخفی که به صورت متری به فروش می رسند، چراغ های تو کار با طرح های دایره ای و مربعی و مستطیلی، لامپ های دو سویه (چراغ های دیوار کوبی که با طراحی خاص هم از بالا و هم از پایین نور می تابانند)، لوستر آویزی پله ای (که در فضای خالی موجود در میان پله ها نصب می شود. این لوستر در بالا ترین نقطه در سقف نصب می گردد و تا پایین و نزدیک زمین ادامه می یابد).

در انتهای این بخش باید گفت که نورپردازی هوشمند پله ها می تواند به شما در مصرف برق کمک زیادی کند. چراغ های سقفی هوشمند که دارای سنسور هستند را همگی دیده اید اما در مورد دیگر روش های نورپردازی راه پله ساختمان نیز می توان از این روش ها استفاده نمود.

اجرای نورپردازی پله

برای اجرای نورپردازی پله معمولا یک منبع تغذیه برق در بالا یا پایین پله ها در هر پاگرد در جای مناسبی نصب می گردد و سیم ها از طریق لوله ها به مکان های مورد نظر هدایت می شوند. باید توجه شود که منبع تغذیه از نظر ولتاژ مورد نیاز، به درستی انتخاب شود. بهتر است این کارگذاری ها در مرحله ی گچ کاری ساختمان انجام گردد. اگرچه به صورت روکار نیز می توان این کار را انجام داد، اما ظرافت های حالت توکار را نخواهد داشت و زیبایی کار نهایی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. مطلب دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد جهت تابش نور و مقدار آن است که به نحوی نباشد که چشم ها را اذیت کند.

هزینه مورد نیاز برای نورپردازی راه پله ساختمان

هزینه کلی نورپردازی راه پله ساختمان بستگی به تعداد راه پله های خانه شما، نوع و تعداد لامپ های مورد استفاده، نوع طراحی نورپردازی و عملیات برق کشی و سیم کشی و استفاده از سنسورهای متفاوت دارد. اما به طور کلی می توان گفت که قیمت خرید ریسه های نور مخفی ده متری در حدود 200 تا 300 هزار تومان است. البته ریسه های بلند تر 50 تا 100 متری هم موجود است که در حدود 900 تا 1 میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارند. چراغ های توکار برای نصب بر روی دیوار نیز هر عدد در حدود 40 تا 70 هزار تومان قیمت گذاری شده اند. به غیر از هزینه خرید، هزینه نصب این چراغ ها نیز باید به لیست قیمت تان اضافه گردد.

نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان
نورپردازی راه پله ساختمان

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

نورپردازی لابی ساختمان و ایده های جذاب برای این کار

نورپردازی های متفاوت و دکوراتیو، خلق یک فضای جذاب تنها با کمک نور



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<