شومینه هیزمی ؛ ایجاد فضایی آرامش بخش و رویایی در ویلا و خانه

چیدو پلاس 15 شهریور 1401 ،

تا به حال به جادوی آتش فکر کرده اید؟ آتش شگفت انگیز است و نور و شعله های رقصنده آن گرمای بی نظیری را به انسان هدیه می دهد. بیشتر ما حداقل یک بار خانه ای را در زمستان پر برفِ بیرون تصور کرده ایم که آتش در شومینه هیزمی آن به ما گرما می بخشد. تصویر شومینه و ما که اطراف آن نشسته ایم و به کاری مشغولیم و یا به شعله های آتش چشم دوخته ایم و در افکار دور و دراز مان غرق شده ایم، لذت بخش و آرامش دهنده است. وجود شومینه هیزمی در خانه یا ویلا می تواند این تصویر را برای ما به واقعیت بدل کند. اگر دوست دارید این بار در دنیای واقعی چنین صحنه ای را ببینید، دست به کار شوید و یک شومینه هیزمی جذاب برای خانه یا ویلای تان فراهم کنید. ما هم در این متن تمام اطلاعاتی که باید در این زمینه داشته باشید را در اختیار تان می گذاریم. در این متن می خوانید:

  • شومینه هیزمی، ویژگی ها و مزایای آن
  • انواع مدل های شومینه هیزمی
  • چیدمان یک خانه جذاب و رویایی با شومینه هیزمی
  • موارد مهم درباره شومینه هیزمی که باید بدانید
  • هزینه ساخت شومینه هیزمی
  • معایب شومینه هیزمی

شومینه هیزمی، ویژگی ها و مزایای آن

واقعیت این است که مهم ترین ویژگی شومینه های هیزمی شکل ظاهری آنهاست. تصویری جذاب و رویایی از سازه ای که آتش را در خود جای داده و به اطراف گرما و حرارت می پراکند. همه ما دوست داریم پاییز و زمستان های سرد را با شومینه هیزمی در خانه سپری کنیم. به خاطر تصویر دلنشین این وسیله است که سعی می کنیم یکی از آنها در خانه داشته باشیم، هر چند که هر روز آن را روشن نکنیم و یا روشن کردنش را به وقت مهمانی موکول کنیم. دیگر ویژگی مهم شومینه های هیزمی طبیعی بودن آنهاست. آتشی که از چوب به پا خیزد حس و حالی متفاوت با شعله های ناشی از گاز شهری دارد. صدای سوختن چوب و بوی جذاب آن لذتی بی نظیر و غیر قابل وصف ایجاد می کند. همچنین شومینه های هیزمی در بهتر و زیبا تر شدن دکوراسیون خانه نیز موثر هستند و امروزه طراحان معمار و طراحان فضای داخلی سعی می کنند تا جای ممکن شومینه را نیز در طراحی داخلی خانه ها و ویلا ها جای دهند.

انواع مدل های شومینه هیزمی

شومینه های هیزمی در مدل ها و طرح های بسیار متنوعی ساخته می شوند. امروزه انواع شومینه هیزمی مدرن که طراحی های خلاقانه و امروزی دارند، جای خود را به مدل های قدیمی این سازه ها داده اند. در مدل های قدیمی تر شومینه های هیزمی از آجر در ساخت آن استفاده می شد و یا آنکه اطراف محفظه شومینه با گچ، گچکاری می شد. اما امروزه انواع شومینه هیزمی مدرن که در داخل دیوار تعبیه می شوند و بسیار ساده هستند، تصویری کاملا جذاب و دوست داشتنی از این وسیله را ارائه داده اند. تنوع مدل های شومینه هیزمی زیاد است، مثلا بعضی از آنها سنگی هستند، بعضی دیگر فلزی اند، بعضی داخل دیوار ساخته شده اند، بعضی به شکل یک سازه برجسته از دیوار بیرون زده اند، بعضی از مدل ها هم به عنوان جدا کننده دو فضا از هم کاربرد دارند. به این ترتیب که فضا به کمک یک شومینه هیزمی دو طرفه به دو بخش تقسیم شده است. خوبی این مدل آن است که هر دو طرف به یک میزان گرم می شود و از وجود شومینه هیزمی استفاده می کند.

شومینه هیزمی
شومینه هیزمی
شومینه هیزمی
شومینه هیزمی
شومینه هیزمی
شومینه هیزمی

چیدمان یک خانه جذاب و رویایی با شومینه هیزمی

همانطور که گفته شد شومینه های هیزمی در چیدمان و دکور یک خانه بسیار موثر هستند به گونه ای که حتی اگر خانه ای فاقد این شومینه ها باشد، آن را به فضای خانه اضافه می کنند. با استفاده از شومینه هیزمی می توان یک فضای گرم و راحت و صمیمی ایجاد کرد. می توان رو به روی شومینه و در دو طرف آن دو مبل تک قرار داد و شب های زمستان را با نشستن بر روی مبل ها و گپ زدن گذراند. می توان تعدادی تشک کوچک و کوسن بر روی زمین گذاشت و به خواندن کتاب و بازی کردن مشغول شد. ایده های دیگر زیادی برای این منظور وجود دارد که با دیدن تصاویر مختلفی از دکوراسیون خانه با شومینه هیزمی می توان ایده برداری کرد.

موارد مهم درباره شومینه هیزمی که باید بدانید

  • تمام شومینه ها از جمله شومینه هیزمی باید دارای دودکش قوی و ایمن برای خارج کردن دود ناشی از آتش باشند.
  • دودکش شومینه هیزمی باید هر چند وقت یک بار تمیز شود و از باز بودن راه خروجی آن اطمینان حاصل شود.
  • حتما از کلاهک باران گیر برای دودکش شومینه استفده کنید.
  • برای شومینه هیزمی باید به مقدار کافی چوب در اختیار داشته باشید. برای این کار می توانید به چوب فروشی ها و هیزم فروشی ها مراجعه کنید.
  • می توانید چوب های ذخیره ای را در فضایی کنار شومینه بگذارید تا منجر به خلق فضایی جذاب و زیبا شود.
  • خاکستر حاصل از سوختن چوب ها باید هر چند وقت یک بار از محفظه شومینه هیزمی خارج شوند.
  • برای جلوگیری از افتادن جرقه های آتش به بیرون از شومینه می توانید از محافظ های شیشه ای مخصوص در جلوی شومینه استفاده کنید.
  • برای سوختن چوب در شومینه نیاز به اکسیژن هست. بنابراین بهتر است گوشه پنجره به مقدار کمی باز باشد تا میزان اکسیژن خانه کم نشود.
  • اگر شومینه تان دود می دهند، یکی از دلایل آن کمبود اکسیژن در فضاست. ارتفاع دهانه شومینه هم دلیل دیگری بر دود دادن است، اگر ارتفاع با حجم کوره و لوله مطابقت نداشته باشد، ممکن است شومینه دود بدهد. همچنین مناسب نبودن نوع کلاهک دلیل دیگری بر این موضوع خواهد بود.

هزینه ساخت شومینه هیزمی

هزینه ساخت شومینه هیزمی بر اساس ابعاد و اندازه، شکل و طراحی آن، میزان سادگی و پیچیدگی طراحی آن و عوامل دیگر، متفاوت خواهد بود. قیمت ساخت شومینه هیزمی از 3 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان متغیر است. در مدل های شومینه هیزمی مدرن با اینکه سادگی بیشتری دارند اما به دلیل لوکس بودن با قیمت های بالا تری خریداری و ساخته می شوند. ذکر این نکته هم ضروری است که هزینه ساخت شومینه هیزمی تنها بخشی از ماجراست و هزینه نگهداری آن نیز باید به مخارج سالانه تان اضافه شود.

معایب شومینه هیزمی

اما شومینه های هیزمی نیز مانند دیگر وسایل دارای معایبی نیز هستند که مطرح شدن آنها می تواند به شما در اتخاب تان کمک کند. یکی از معایب شومینه های هیزمی آن است که برای تامین سوخت آن باید هزینه ای برای خرید چوب بکنید. یا اگر در ویلایی خارج از شهر هستید، باید برای خرید یا جمع کردن چوب وقت و زمان و هزینه صرف کنید. دیگر موردی که به عنوان معایب شومینه های هیزمی مطرح می شود آن است که باید همیشه ذخیره چوب داشت باشید و اگر این ذخیره تان تمام شود، نمی توانید شومینه هیزمی را روشن کنید. در صورتیکه شومینه های گازی برای همیشه روشن می شوند و به صورت نا محدود کار می کنند. دیگر ویژگی شومینه هیزمی که از معایب آن به شمار می رود آن است که ممکن است بر اثر سوختن چوب خاکستر آن به هوا بلد شود و اطراف شومینه کثیف و سیاه گردد.

شومینه هیزمی
شومینه هیزمی
شومینه هیزمی
شومینه هیزمی
شومینه هیزمی
شومینه هیزمی

خانه ایده آل خود را بسازید:

روزهای سرد زمستانی را با شعله های آرامبخش شومینه برقی دلپذیر کنید

بررسی قیمت بخاری برقی های ایرانی و خارجی به همراه راهنمای خرید



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<