میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد؟ راهنمای انتخاب طرح و رنگ مناسب

چیدو پلاس 11 اردیبهشت 1401 ،

آیا تا به حال نام میکروسمنت را شنیده اید و اطلاعاتی درباره پوشش های میکروسمنت که به عنوان کفپوش میکروسمنت، پوشش دیوار ها و به طور کلی پوشش های دکوراتیو استفاده می شوند، دارید؟ این مواد چند سالی است که به دکوراسیون داخلی راه پیدا کرده اند و از آنها در قسمت های مختلفی از کف و یا دیوار خانه و یا دیگر مکان ها مانند هتل ها، مغازه ها و حتی در وسایل منزل نیز استفاده می شود. برای آنکه با این پوشش های خاص و جذاب بیشتر آشنا شوید، قبل از هر چیز باید بدانید که میکروسمنت چیست؟ میکروسمنت کف و میکروسمنت دیوار چه فرقی با هم دارند؟ متریال میکروسمنت که به عنوان پوشش دکوراتیو به کار می روند دارای چه ماهیت و ویژگی هایی هستند؟

میکروسمنت چیست؟

متریال میکروسمنت در مواقع مواد یا مصالحی است که بر روی هر پوششی از جمله سنگ، موزاییک، سیمان و غیره می توان از آن استفاده کرد. این ماده تقریبا خمیری مانند که یک پلیمر محسوب می شود؛ با ترکیب مواد آلی و معدنی ساخته شده و به عنوان یک پوشش تزیینی در دکوراسیون به کار می رود. این پوشش با دوام شبیه به سیمان می باشد اما به اندازه سیمان زمخت و زبر نیست، و به صورت بدون درز و یکپارچه بر روی سطح دیوار یا زمین اجرا می شود. پس از خشک شدن به خوبی سفت و سخت و محکم می شود و نظافت و تمیز کاری آن نیز بسیار راحت است. متریال میکروسمنت همانگونه که گفته شد پس از خشک شدن، دارای مقاومت بالایی است به گونه ای که در محل های پر رفت و آمد مانند فروشگاه ها، گالری های هنری، کافه ها و رستوران ها و مکان هایی از این دست، قابل استفاده و به کارگیری است. از ویژگی ها و مزایای متریال میکروسمنت که به عنوان کفپوش میکروسمنت و یا پوشش دیوار استفاده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پوشش دهی سطح دیوار یا زمین بدون بر جای ماندن هیچ سوراخ، شکاف یا درزی
  • تنوع رنگ ‌های مختلف و انتخاب های گوناگون درباره رنگ آن
  • پوششی دکوراتیو برای زیبا سازی فضا که دارای ظرافت بالایی است
  • قابل اجرا و به کار گیری بر روی سطوح مختلف از جمله دیوار، راه پله، سقف، کف زمین و غیره
  • قابل شست و شو بودن و تمیز کاری بسیار ساده و راحت
  • چسبندگی بالا در هنگام نصب و پس از خشک شدن
  • لغزنده نبودن میکروسمنت در صورت استفاده برای کف، بسته به جنس انتخاب شده
  • عدم تغییر رنگ پس از گذشت زمان
  • اجرای سریع و راحت و صرفه جویی در زمان
  • اجرای ساده که برای تمام افراد امکان پذیر است (البته متخصصان و کارگران با تجربه قطعا اجرای تمیزتر و بهتری با استفاده از این متریال خواهند داشت)

رنگ میکروسمنت چیست؟

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که به غیر از روش های مرسوم رنگ آمیزی و نقاشی دیوار ها می توانید از روش ها و متریال های جدیدی به عنوان رنگ دیوار استفاده کنید؟ اگر دوست دارید فضای زندگی و یا کارتان متفاوت و منحصر به فرد باشد، رنگ میکروسمنت یک گزینه عالی برای تان خواهد بود. در واقع رنگ میکروسمنت همان متریال میکروسمنت است که به صورت پوششی نازک (در حدود 3 میلی متر) بر روی دیوار ها زده می شود و هم رنگ دیوار را تغییر می دهد و هم پوششی مقاوم بر روی آن است. اجرای میکروسمنت  با این ضخامت موجب کاملا مقاوم و ضد ضربه شدن پوشش دیوار می شود. رنگ میکروسمنت چسبندگی بالایی دارد و به خوبی بر روی دیوار ها قرار می گیرد. رنگ میکروسمنت به صورت کاملا بدون درز بر دیوار نقش می بندد و دوام و ماندگاری بالایی هم دارد.

میکروسمنت دیوار چیست؟

می توان گفت که میکروسمنت دیوار همان رنگ میکروسمنت بوده و کاربرد یکسانی دارد. در واقع از این متریال برای پوشش دیوار هایی استفاده می شود که هم می خواهید رنگ آنها تغییر کند و هم پوشش دیوار اصلاح شود. زیرا همانطور که گفته شد این پوشش ها با ضخامت 2 تا 3 میلی متر بر روی دیوار اجرا می شوند و بنابراین اگر دیوار دارای ترک خوردگی سطحی باشد و یا بر روی آن سوراخ های به جا مانده از میخ و یا هر آسیب دیگری وجود داشته باشد، با میکروسمنت دیوار اصلاح و بازسازی می گردد. یکی از ویژگی های بسیار جذاب میکروسمنت دیوار آن است که می توان با تنوع بالایی از بافت آن را ایجاد نمود. به این معنی که در حین اجرا هم می توان کاملا صاف و ساده بدون هیچ بافتی آن را اجرا کرد و هم برای زیباتر شدن، بافت به خصوصی را بر روی آن پیاده نمود.

کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت

کفپوش میکروسمنت

معمولا در خانه و یا محیط های عمومی تر از پوشش های مرسومی مانند سنگ و سرامیک و پارکت و لمینیت و موکت و غیره استفاده می شود. اما کفپوش میکروسمنت به عنوان یکی از پوشش های جدید می تواند یکی از خاص ترین و منحصر به فرد ترین محیط ها را برایتان ایجاد کند. کفپوش میکروسمنت دارای ویژگی های مثبت زیادی است که به تعدادی از آنها در بالا اشاره شد اما مهم ترین مزایای این پوشش ها به عنوان پوشش کف به شرح زیر است:

  • دوام، ماندگاری و استحکام بالا
  • طول عمر زیاد
  • لیز و لغزنده نبودن
  • مقاومت سایشی و قابلیت کشسانی بالا
  • مقاومت در برابر رطوبت و آب
  • مقاوم در برابر نور خورشید
  • مقاومت فشاری قابل توجه
  • استحکام در برابر ترک خوردن
  • تمیز کاری آسان و سریع

از پوشش دکوراتیو میکروسمنت در چه مکان هایی استفاده می شود؟

از این متریال هم در دکوراسیون داخلی خانه و هم در دکوراسیون داخلی مکان های عمومی تر استفاده می گردد؛ همچنین از پوشش دکوراتیو میکروسمنت در پوشش فضاهای بیرونی مانند نمای برخی ساختمان ها و ویلاها هم استفاده می گردد. در داخل خانه از این ماده علاوه بر دیوار های سالن، برای دیوار های آشپزخانه و سرویس بهداشتی هم استفاده می گردد. علاوه بر آن در راه پله ها، پارکینگ و لابی خانه می توان از پوشش دکوراتیو میکروسمنت به خوبی و زیبایی استفاده نمود. در بیرون از خانه و در مکان هایی نظیر فروشگاه ها، کتابخانه ها، کافه ها، گالری ها، استودیو های عکاسی و مکان هایی از این دست پوشش دکوراتیو میکروسمنت گزینه ای بسیار عالی و منحصر به فرد است.

زیر سازی اولیه در استفاده از پوشش های میکروسمنت

هر مکان و سطحی که بخواهید بر روی آن از میکروسمنت استفاده کنید قبل از هر چیز باید زیر سازی شود. جهت زیر سازی سطح در ابتدا باید آلودگی ها، گرد و خاک و کثیفی ها پاک شود، سپس یک لایه پرایمر بر روی سطح اجرا گردد. پس از آن مش فایبر گلاس اجرا می شود و یک لایه میکروسمنت که در واقع لایه میانی است. این لایه باید کاملا صاف باشد و شاید نیاز به سمباده زدن نیز وجود داشته باشد. در مرحله سوم که لایه انتهایی اجرا می شود پوشش اصلی میکروسمنت ایجاد می گردد که پس از خشک شدن باز هم نیاز به سمباده کاری خواهد داشت.

کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت
کفپوش میکروسمنت

انتخاب رنگ و طرح میکروسمنت

طرح، زمانی شکل می‌گیرد که یک یا چند نماد، به‌ طور ساختارمند در کنار یکدیگر قرار می ‌گیرند و تکرار می ‌شوند. اما انتخاب طرح مناسب، به مهارت و هوشمندی نیاز دارد. برای انتخاب طرح باید مسائل زیادی را در نظر بگیرید تا به نتیجۀ دلخواه برسید. اگر می‌ خواهید برای یک فضای خاص، طرح میکروسمنت مناسبی انتخاب کنید، در وهلۀ اول، باید فضا را بشناسید و بدانید قرار است کار در انتها چه وجهه ای داشته باشد.

همچنین برای پوشش میکروسنمت می ‌توانید از رنگ‌ ها در طیف ‌های مختلف خود استفاده کنید، هنگام انتخاب رنگ یادتان باشد که رنگ ‌های ملایم و شاد، حس آرامش را در مخاطب ایجاد می کند و رنگ‌ های خنثی و طرح ‌های مینیمال فضا را مدرن و شیک می نماید.

در آخر

میکروسمنت، هنری است که دنیایی از خلاقیت را در خود جای داده است. با استفاده از این هنر می توانید جذابیت و حس فوق العاده ای را به محیط اطراف خود ببخشید و آثاری منحصر را خلق کنید. با اجرای این هنر می توانید فضایی متفاوت خلق و محیط قابل توجه و متفاوتی داشته باشید.

خانه ایده آل خود را بسازید:

با اجرای کفپوش مناسب به خانه خود جلوه و طراوت دهیم



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<