خیلی از افراد تجربه غذا خوردن در یک رستوران سنتی را بیشتر از رستوران های مدرن دوست دارند و ترجیح می دهند غذا های سنتی ایرانی را در فضایی میل کنند که دارای طراحی و معماری متناسب با آنهاست. طرح رستوران سنتی که شامل معماری بیرونی و طراحی داخلی سنتی است، موضوع مورد بحث در این متن بوده و قرار است که تمام جنبه های مربوط به آن بررسی و مطالعه شود. ما در این متن ایده ها و پیشنهاد هایی برای داشتن بهترین طرح رستوران سنتی را ارائه می دهیم و برای کسانی که قصد راه اندازی یک رستوران سنتی و یا تغییر دکوراسیون آن را دارند، راه کار های کاربردی خوبی را مطرح می کنیم. در این متن خواهید خواند:
ویژگی های مهم که در طرح رستوران سنتی رعایت می شوند
برای شروع بحث بهتر است اول به سراغ ویژگی ها و مواردی برویم که در طرح رستوران سنتی باید رعایت شوند. در یک رستوران سنتی باید فضایی متناسب با منطقه جغرافیایی که رستوران در آن واقع است، ایجاد گردد. مثلا طرح رستوران سنتی در شهر رشت با طرح رستوران سنتی در شهری در استان هرمزگان قطعا متفاوت خواهد بود. پس در نظر گرفتن ویژگی های فرهنگی و آیینی، پوشش گیاهی، نوع آب و هوا و موارد این چنینی در طراحی و ساخت یک رستوران سنتی موثر هستند. موضوع مهم دیگر در مورد طرح رستوران سنتی آن است که تا جای ممکن همه تزیینات به شکلی قدیمی و نوستالژیک وجود داشته باشد. حتی اگر برای حیاط رستوران خود محوطه سازی می کنید، سعی کنید در این کار ویژگی های یک مکان سنتی را در نظر داشته باشید.
المان های تاثیر گذار در طرح رستوران سنتی
یکی از موارد مهم در ساخت یک رستوران سنتی آن است که از المان های مخصوص این فضا استفاده نمایید. این المان ها بیشتر در بخش تزیینات و دکوراسیون رستوران آورده می شوند. برای مثال فرض کنید که می خواهید رستورانی سنتی در شهر اصفهان راه اندازی نمایید. برای این کار استفاده از نماد های شناخته شده شهر اصفهان مانند سی و سه پل یک پیشنهاد خوب است. بر روی یکی از دیوار ها ماکتی از سی و سه پل یا پل های دیگر این شهر بسازید و آن را درست شبیه واقعیت نورپردازی کنید. همچنین استفاده از کاشی کاری های سنتی این شهر با طرح ها و رنگ های خاص آن گزینه عالی دیگر برای بهتر شدن طرح رستوران سنتی اصفهانی است. این موضوع درباره دیگر شهر های کشور نیز وجود دارد و در هر شهری می توان طرح رستوران سنتی را بر اساس نماد ها و صنایع دستی آن شهر چیدمان نمود.
طراحی بیرونی یک رستوران سنتی
طرح رستوران سنتی تنها شامل بخش های داخلی آن نیست و معماری و فضای خارجی آن نیز در بهتر شدن طراحی آن موثر است. دیوار های بیرونی، پنجره ها، پلکان، ورودی رستوران و دیگر بخش های بیرونی را با متریال های مناسب پوشش دهید و از تزیینات مربوط به آن استفاده کنید. برای مثال دیوار های آجر کاری شده، کاشی کاری شده، و دیوار های گچی سفید و ساده به همراه بخش های آجری و تزیینی، فضایی بسیار نوستالژیک و قدیمی و در عین حال جذاب ایجاد می کنند. در طرح رستوران سنتی و برای ساخت بخش های خارجی رستوران سعی کنید تا جای ممکن فضا را با امکانات مدرن و ماهیت سنتی و ایرانی بسازید و سر و سامان دهید. برای بخش های بیرونی ساختمان نورپردازی مناسب را نیز فراموش نکنید.
طراحی داخلی یک رستوران سنتی
اما بخش مهم دیگر در یک رستوران سنتی مربوط به طراحی داخل آن و چیدمان مناسب برای آن است. در طرح رستوران سنتی و قدیمی باید تمامی جزییات از پوشش دیوار ها و کف و سقف رستوران گرفته تا قاب پنجره ها، تزیینات به کار رفته بر روی دیوار ها و انواع دکوری های مورد استفاده، میز و صندلی ها، رومیزی ها، وسایل پذیرایی مانند بشقاب و لیوان و غیره، و حتی چراغ ها و لوستر ها مورد توجه واقع شوند. تمامی موارد گفته شده باید به گونه ای انتخاب و ساخته شوند که تمامی ویژگی های یک فضای سنتی و کلاسیک ایرانی را برای مشتری تداعی کنند.
خانه ایده آل خود را بسازید:
طراحی معماری باغ رستوران سنتی ؛ ایجاد فضایی دلچسب و خاطره انگیز
طراحی نمای رستوران و پیشنهاد هایی برای داشتن بهترین نما