بررسی مزایا و معایب بلکا | آیا رنگ بلکا پوشش مناسبی برای دیوار است؟
بلکا به عنوان نوعی پوشش برای دیوار ها و سقف خانه یا محل کار، دارای مزایا و معایب مختلفی است. ما در این متن می خواهیم معایب بلکا و همچنین مزایا بلکا را بررسی کنیم و درباره احتمال مضرات بلکا نیز نکاتی را با شما مطرح نماییم. پس چنانچه رنگ بلکا را برای پوشش دیوار های خود انتخاب نموده اید، خواندن این متن می تواند به شما کمک زیادی کند. اما پیش از شروع بحث درباره مزایا و معایب بلکا خوب است که درباره خود پوشش بلکا توضیحی کوتاه داشته باشیم. این متن به موارد زیر پاسخ می دهد:
- بلکا چیست؟
- مزایا بلکا چیست
- معایب بلکا چیست
- مهم ترین سوالات در مورد مزایا و معایب بلکا چیست
بلکا چیست؟
بلکا نوعی پوشش است که از الیاف طبیعی پنبه سلولزی با چسب رزین و سنگ های طبیعی تزیینی ساخته می شود. در واقع تمامی این مواد با هم مخلوط شده توسط دستگاه های مخصوصی ریز و خرد می شوند و به صورت پودر آماده فروش می گردند. در هنگام استفاده، این پودر با آب و چسب رزین مخلوط شده و یک خمیر بدست می آید. خمیر بر روی دیوار قرار گرفته و با ماله مسطح می شود تا هنگامی که ضخامت آن به حد مورد نظر برسد. هنگامی که دیوار دارای آسیب های زیادی بوده باشد، ضخامت بلکا بیشتر و اگر دیوار سالم و تمیز باشد، این ضخامت کم و در حدود 1 میلی متر خواهد بود.
مزایا بلکا چیست؟
- عدم نیاز به زیرسازی: با اینکه زیر سازی قبل از پوشش دهی بلکا کمک می کند که کیفیت نهایی کار بالاتر و بهتر شود، اما باید گفت برای استفاده از بلکا نیازی به زیرسازی خاصی وجود ندارد. اگر دیوار مورد نظر تان ترک دارد، دارای لکه و کثیفی ست، کمی پستی و بلندی دارد و پوشش روی آن ناصاف و یکدست نیست، اصلا نگران نباشید. خمیر بلکا تمامی این آسیب ها را خواهد پوشاند. تنها در صورتی که اشکالی اساسی مانند سوراخی پهن و بزرگ و یا پستی و بلندی شدیدی وجود داشته باشد، قبل از پوشش دهی بلکا دیوار را بنایی و صاف می کنند.
- نداشتن بو و مواد فرار: یکی از مزایا بلکا این است که بر خلاف رنگ دارای هیچ بوی نا مطبوعی نیست. حتی در نصب کاغذ دیواری ممکن است از چسب هایی استفاده شود که بوی بدی داشته باشند. اما بلکا هیچ گونه مواد شیمیایی مضر یا بوی بد و مواد فرار ندارد.
- قابلیت ترمیم: از مزایا بلکا که در واقع یکی از مهم ترین آنها نیز به شمار می رود به قابلیت ترمیم آن می توان اشاره کرد. با اینکه بلکا در برابر ضربه مقاومت بالایی دارد اما به هر حال ممکن است در اثر برخورد جسم سنگینی با آن بخشی از پوشش دچار آسیب شود. به کمک مقداری خمیر بلکا به راحتی می توان سطح آسیب دیده را ترمیم نمود.
- اجرای سریع و راحت: مزیت مهم دیگر در استفاده از بلکا اجرای سریع و راحت آن است. نصب و اجرای بلکا بر روی دیوار و سقف با کثیفی و آلودگی کمی همراه است و سرعت انجام کار توسط آن نیز بالا خواهد بود. البته این کار به مهارت فرد اجرا کننده نیز بستگی دارد.
- عایق بودن: یکی از مهم ترین مزایای بلکا عایق بودن آن از نظر حرارت و برودت است. این موضوع باعث شده تا مناطق سردسیر استفاده از این نوع پوشش بسیار عالی و منطقی باشد. این مزیت بلکا در زمستان بسیار کمک کننده خواهد بود. همچنین عایق بودن بلکا باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز خواهد شد. مزایا بلکا تنها شامل عایق حرارت و برودت بودن آن نیست و عایق بودن بلکا از نظر صوت و صدا نیز دیگر مزیت آن به شمار می رود. برای فضا هایی که نیاز است صدا کمتر از آن خارج شود می توان از پوشش بلکا استفاده نمود. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که میزان عایق بودن بستگی زیادی به ضخامت بلکا دارد.
- قابل اجرا بر روی سطوح مختلف: دیوار و سقف رنگ شده (غیر از رنگ پلاستیک)، دیوار فلزی و شیشه ای، گچی، چوبی برای اجرای بلکا مناسب است.
- قیمت مقرون به صرفه: قیمت مقرون به صرفه بلکا یکی از مزایا بلکا محسوب می شود و به همین دلیل برای افرادی که بودجه کمی برای این کار در اختیار دارند، بلکا یک گزینه عالی به شمار می رود.
معایب بلکا چیست
برای انجام یک انتخاب عالی علاوه بر دانستن مزایا باید درباره معایب بلکا نیز اطلاعاتی داشته باشید. معایب بلکا شامل موارد کمی است که در زیر به آنها می پردازیم.
- عدم استفاده از بلکا در مناطق مرطوب: یکی از معایب بلکا آن است که نمی توان از آن در مناطق مرطوب مانند کلبه های جنگلی و یا شهر های شمالی که بارش باران زیادی در آنها اتفاق می افتد، استفاده کرد. رطوبت باعث می شود که پوشش بلکا نرم شود. به همین دلیل است که برای ترمیم قسمت های آسیب دیده بلکا، محل مورد نظر را با اسپری آب خیس می کنند تا بلکا نرم و خمیری شود. همچنین در قسمت هایی از خانه مثل سرویس بهداشتی یا حمام هم نمی توان از بلکا استفاده نمود.
- قابلیت شسشتوی پایین: با اینکه به طور کلی بلکا قابل شستشو محسوب می شود اما این کار در محدوده کمی قابل انجام است. تنها با ابر و مقداری شامپو فرش می توان کمی بلکا را تمیز کرد اما اگر دیوار بلکای شما کثیف و سیاه و آلوده شود نمی توان کاری برای تمیز کردن آن انجام داد. بنابراین یکی از معایب بلکا سخت تمیز شدن آن خواهد بود.
- سختی جمع کردن بلکا از روی دیوار: یکی از معایب بلکا آن است که اگر پس از مدتی بخواهید آن را از روی دیوار جمع و پاک کنید و پوشش دیگری را برای دیوار ها اجرا نمایید، این کار با سختی و هزینه بالایی برای تان همراه خواهد بود. در واقع بعد از کندن بلکا از روی دیوار (که این کار خود سخت و زمان بر است) سطح دیوار به شدت نا صاف خواهد شد و نیاز به گچ کاری یا بنایی مجدد برای صاف کردن سطح دیوار دارید. تمام این پروسه با هزینه هایی برای شما همراه خواهد بود.
- قابلیت پایین برای ایجاد طرح: با استفاده از بلکا می توان طرح های محدود و ساده ای را روی دیوار پیاده کرد اما اگر توقع اجرای طرح های پیچیده و زیاد را دارید باید بدانید که یکی از معایب بلکا عدم توانایی آن برای ایجاد طرح های ظریف است. در این مورد باید از نقاشی دیواری و یا کاغذ دیواری استفاده نمایید.
- زیبایی کم: در آخر به یکی از مهم ترین معایب بلکا می رسیم و آن هم زیبایی کمتر در مقایسه با سایر پوشش ها است. از نظر شکیل و شیک بودن، باید گفت که دیگر پوشش های دیوار با اختلاف زیادی از بلکا زیبا تر هستند. اگر به دنبال پوششی جذاب و شیک و با کلاس هستید، بلکا گزینه خوبی برای تان نخواهد بود.
مهم ترین سوالات در مورد مزایا و معایب بلکا چیست
- آیا روی بلکا میشه رنگ زد ؟ در پاسخ باید گفت که این کار پیشنهاد نمی شود و بهتر است بر روی بلکا رنگ زده نشود چون ممکن است باعث خیس و طبله شدن آن شود.
- آیا روی بلکا می توان کاغذ دیواری کرد؟ بدیهی است که پاسخ این سوال هم منفی است.
- آیا بلکا از نظر بهداشتی ضرر دارد؟ باید گفت مضرات بلکا بسیار ناچیز است و از نظر بهداشتی ضرر خاصی ایجاد نمی کند.
خانه ایده آل خود را بسازید:
طرح بلکا برای سقف ؛ بهترین رنگ و طرح بلکا سقف
بلکا روی دیوار چیست؟ چه رنگ ها و طرح هایی دارد؟