ویدیو: روش های آبیاری گیاهان در هنگام مسافرت

چیدوپلاس 07 مرداد 1397 ، ،

حتما برای شما هم پیش آمده که به هنگام سفر نگران آبیاری گیاهان یا نگهداری از حیوانات خانگی خود باشید بسیاری از افراد حیوانات خانگی خود را به دوستان و یا مراکز پانسیون حیوانات می سپارند اما در مورد گیاهان آپارتمانی چه باید کرد! بسیاری از گیاهان مانند کاکتوس ها می توانند مدت زمان زیادی را بدون آب سپری کنند و اساسا میزان آب مورد نیاز آنها کم می باشد، اما در کنار آن ها گیاهانی نیز وجود دارند که به آبیاری هفتگی و یا حتی روزانه نیاز دارند و اگر شما به سفر طولانی مدت بروید باید شرایطی را به وجود آورید که پس از برگشت با صحنه از بین رفتن شان روبه‌رو نشوید. این مطلب به گیاهان شما کمک می کند در طی سفر و نبودتان در منزل آب کافی و مورد نیازشان را دریافت کنند.

روش اول

اولین روش قرار دادن یک بطری آب کوچک در درون خاک گلدان و باغچه است: برای این کار باید از میزان رطوبت بستر خاک گلدان و باغچه تان آگاه باشید؛ اگر خاک خیلی خشک باشد تمامی آب موجود در بطری می تواند حتی قبل از خروج شما از خانه از بطری خارج شود. اگر خاک گلدان هایتان مرطوب باشد، آب به راحتی از گلدان خارج نمی شود و مدت زمان بیشتری می توانید گیاه را آبیاری کنید. به منظور استفاده از بطری پلاستیکی برای آبیاری گیاهان باید روی بطری با استفاده از یک میخ سوراخ های کوچکی ایجاد کنید بطری را از آب پر کرده و  سپس بطری را درون خاک گلدان چال کنید، آب داخل بطری به تدریج  جذب خاک گلدان شده و خاک گلدان را مرطوب نگه می دارد، این روش مخصوص گلدان های بزرگ است، برای گلدان های کوچک شما می توانید با سوراخ کردن درب بطری آنرا به صورت برعکس در درون خاک گلدان قرار دهید ، گلدان به تدریج توسط آب درون بطری آبیاری می‌شود.

روش دوم

روش دوم قرار دادن زیر گلدانی ‍‍پرآب به همراه مقداری سنگ ریزه زیر گلدان ها می باشد، آب اضافه موجود در زیر گلدانی ها می تواند در هنگام نیاز گلدان توسط ریشه های گیاه جذب شود.

روش سوم

روش سوم آبیاری به وسیله ریسمان می باشد: برای این کار احتیاج به یک ریسمان بلند از جنس کتان دارید که یک طرف آن درون خاک گلدان و طرف دیگر درون یک بطری یا منبع آب قرار گیرد. زمانی که خاک درون گلدان خشک شود آب توسط ریشه ها و به وسیله ریسمان به درون خاک مکیده و آبیاری انجام می شود. در این روش محل قرار گیری منبع آب نیز مهم می باشد بهتر است منبع آب نسبت به گلدان ها در تراز بالاتری قرار گیرد و همچنین در محلی که نور خورشید به صورت مستقیم به آن می تابد نباشد که باعث تبخیر شدن آب داخل منبع شود. اگر امکان جابجایی گلدان ها را ندارید میتوانید روی منبع آب را با استفاده از  یک رویه براق بپوشانید، مراقب باشد که این کار باعث قطع جریان آب نشود. با این روش نیز می توانید باعث کم کردن سرعت بخار آب منبع شوید.

روش چهارم

سوپر جاذب‌ها و ژل‌های نگهدارنده آب از لوازم باغبانی هستند که در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسند، این ژل‌های مخصوص را در ظرفی پر آب ریخته و صبر کنید تا اشباع شوند سپس می‌توانید آنها را روی سطح خاک بریزید و به سفر بروید. گیاهان تا چند روز آب مورد نیاز خود را از طریق ژل‌های نگهدارنده دریافت می‌کنند.

روش پنجم

روش بعدی حفظ حداکثری رطوبت گیاه است، در هنگام سفر گیاهان را پس از آبیاری با یک نایلون تمیز آن‌ها را بپوشانید، رطوبت داخل نایلون به شاداب ماندن آن‌ها کمک می‌کند. بهتر است گلدان ها را به خنک ترین جای خانه منتقل کنید تا آب خود را دیرتر از دست بدهند.

روش ششم

جدیدا در بازار گلدان هایی عرضه شده اند که از سیستم آبیاری قطره‌ای اتوماتیک بهره مند هستند، البته هزینه تهیه آنها بالاست اما اگر برای گلدان هایتان اهمیت زیادی قائل هستید می توانید از این گلدان ها تهیه کنید. با تهیه این گلدان ها از آبیاری هفتگی گیاهانتان هم آسوده می شوید.

انجام روش های بالا بسیار ساده بوده و برای بسیاری از گیاهان قابل اجرا می باشد و می تواند راهکارهای مناسبی برای آبیاری در هنگام مسافرت باشد، اما این روش‌ها به غیر از روش آخر برای یک هفته تا حداکثر ده روز مناسبند اما اگر مدت طولانی‌تری در تعطیلات هستید از یکی از همسایگان یا دوستان کمک بگیرید، در زمان سفر می توانید از دوستان خود بخواهید که در زمان مشخصی به آبیاری گیاهان شما بپردازند در این صورت می توانید از آبیاری گیاهان خود اطمینان خاطر داشته باشید.



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<