معرفی لوازم مدیتیشن ؛ یک اتاق خانه را به مدیتیشن اختصاص دهید

چیدو پلاس 14 خرداد 1403 ،

شما برای هر فعالیت مهمی در خانه خود یک اتاق دارید، اما آیا مکانی اختصاصی دارید که بتوانید در آنجا ساکت، آرام و در لحظه باشید؟ ایجاد یک فضای مدیتیشن در خانه کمک می کند تا فقط با خود و ذهن خود خلوت کنیم، اما مسئله این است که خیلی از افراد نمی دانند برای ایجاد چنین فضایی از کجا باید شروع کنند. آنها ممکن است به دلیل مسائل مختلف محدود شوند یا ندانند که چگونه باید این مکان را آماده کنند. اگر تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه یک فضای مدیتیشن در خانه خود ایجاد کنید، ما به معرفی لوازم مدیتیشن می پردازیم و در اینجا همه چیز هایی که باید بدانید را به شما می گوییم. اما پیش از آنکه وارد بحث اصلی شویم، خوب است که کمی درباره مدیتیشن و تاثیرات و مزایای آن صحبت کنیم.

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن یک تمرین باستانی است که قدمت آن به هزاران سال قبل باز می گردد. علیرغم قدمت آن، این عمل در سراسر جهان رایج است زیرا فواید زیادی برای سلامت ذهن و بدن انسان دارد. با کمک فن آوری مدرن، محققان به گسترش درک خود در مورد اینکه چگونه مدیتیشن به افراد کمک می کند و چرایی کارکرد آن دست پیدا کرده اند. در واقع مدیتیشن تمرینی شامل تمرکز یا پاکسازی ذهن شما با استفاده از ترکیبی از تکنیک های ذهنی و فیزیکی است. بسته به نوع مدیتیشنی که انتخاب می کنید، می توانید برای آرامش، کاهش اضطراب و استرس و موارد دیگر این عمل را انجام دهید. برخی از افراد حتی از مدیتیشن برای کمک به بهبود سلامت خود استفاده می کنند، مثلا استفاده از آن برای کمک به سازگاری با چالش های ترک سیگار یا مواد مخدر.

وقتی از بیرون به کسی که مدیتیشن می کند نگاه کنید ممکن است به نظر برسد که کاری جز نفس کشیدن یا تکرار یک صدا یا عبارت مدیتیشن انجام نمی دهد. با این حال، در درون مغز آنها، داستان کاملاً متفاوت است. تکنیک ‌های تشخیصی و تصویر برداری مدرن، مانند الکتروانسفالوگرافی (EEG) و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI)، نشان می ‌دهند که مدیتیشن می ‌تواند بر سلامت مغز و روان شما تأثیر مثبت بگذارد.

حال سوال اینجاست که آیا مدیتیشن یک عمل مذهبی است؟

بله و خیر. مدیتیشن در فلسفه‌ های باستانی و چندین مذهب جهانی پایه‌ هایی دارد، اما برای انجام مراقبه لازم نیست مذهبی باشید. چند نمونه از روش های مذهبی و غیر مذهبی مراقبه عبارتند از:

  • بودایی: چندین شکل مختلف مراقبه منشأ خود را در بودیسم (که هم یک فلسفه و هم یک دین در نظر گرفته می شود) دارند. مدیتیشن تراوادان در آسیای جنوب شرقی، به ویژه در هند و تایلند، بیشتر رایج است. مراقبه ذن بودایی در چین سرچشمه گرفت و اشکال مختلف آن در نهایت در جاهای دیگر مانند مراقبه بودایی ذن ژاپنی تکامل یافت. مراقبه تانتریک بودایی تبتی از کشور سابق تبت که اکنون منطقه خودمختار چین است، می آید.
  • مسیحی: تعمق، یعنی زمانی که شما به شدت بر روی یک سوال، ایده، مفهوم مذهبی یا خدا تمرکز می کنید، یک عمل رایج در مسیحیت است. دعا اغلب به عنوان مدیتیشن طبقه بندی می شود، به خصوص زمانی که به این شکل باشد.
  • هدایت شده: این شکل غیر مذهبی مراقبه است که می تواند با چند نفر یا یک به یک اتفاق بیفتد. این یک تکنیک رایج در مشاوره و درمان به شمار می رود.
  • اوشو: این شکل از مراقبه که به «مراقبه پویا» نیز معروف است، از هند می آید و ریشه در هندوئیسم دارد. در این نوع مدیتیشن تمرینات تنفسی عمدی و نیرومند هستند.
  • صوفی: تصوف شاخه ای از اسلام است و مراقبه در میان پیروان آن امری رایج است.
  • تائوئیسم: مانند بودیسم، تائوئیسم نیز یک دین و فلسفه محسوب می شود. منشأ آن در چین است و بیشتر از طریق نوشته های بنیانگذار آن، لائوزی (لائوتسه یا لائو تزه) شناخته شده است.
  • ماورایی: این شکل از مراقبه از هند می آید که شامل استفاده از مانتراها است، که عبارات یا کلماتی هستند که افراد روی آنها تمرکز می کنند و با صدای بلند یا در ذهن خود تکرار می کنند.
  • یوگا: این یک شکل فیزیکی مدیتیشن و ورزش از هند است که می تواند اشکال مذهبی و غیر مذهبی به خود بگیرد.

چگونه مدیتیشن می کنید؟

هیچ راه درستی برای مدیتیشن وجود ندارد. به این دلیل که مدیتیشن می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. کارشناسان شیوه ‌های مراقبه را تجزیه و تحلیل کرده ‌اند و دریافته ‌اند که برخی از فرآیند های رایج در اشکال مختلف مراقبه شامل موارد زیر هستند:

  • مدیتیشن بدن محور: گاهی اوقات به این حالت «خود اسکن» می گویند. انجام این کار مستلزم تمرکز بر احساسات فیزیکی است که می توانید در سراسر بدن خود احساس کنید.
  • تعمق: معمولاً شامل تمرکز روی یک سوال یا نوعی تناقض است، بدون اینکه اجازه دهید ذهن شما سرگردان شود.
  • مراقبه هیجان محور: این نوع مراقبه شما را بر روی یک احساس خاص متمرکز می کند. به عنوان مثال، تمرکز بر این که چگونه با دیگران مهربان باشید یا اینکه چه چیزی شما را در زندگی خوشحال می کند.
  • مدیتیشن مانترا: این نوع مراقبه شامل تکرار (چه با صدای بلند یا در سر) و تمرکز بر یک عبارت یا صدای خاص است.
  • مدیتیشن همراه با حرکت: این نوع مدیتیشن می تواند شامل تمرکز بر تنفس، حبس نفس یا انجام حرکات خاص بدن باشد. همچنین می تواند راه رفتن را در حین تمرکز بر آنچه در اطراف خود مشاهده می کنید، شامل شود.
  • مدیتیشن ذهن آگاهی: در این شکل از مدیتیشن به جای اینکه اجازه دهید ذهن شما سرگردان شود و نگران گذشته یا آینده باشد، از آنچه در حال وقوع است آگاه می شوید. همچنین می‌ تواند رویکردی مشابه مدیتیشن بدن محور را شامل شود، با استفاده از آنچه در سراسر بدن خود احساس می ‌کنید به عنوان پایه ‌ای برای آگاهی شما از دنیای اطرافتان.
  • مدیتیشن مبتنی بر دیداری: این نوع مراقبه شامل تمرکز بر چیزی است که می توانید ببینید (چه با چشمان خود یا با تمرکز بر یک تصویر ذهنی).

چرا باید یک فضای مدیتیشن در خانه ایجاد کنید؟

پیش از آنکه به معرفی لوازم مدیتیشن بپردازیم، باید بگوییم که اصلا مدیتیشن چه مزایایی دارد؟ مدیتیشن به دلیل فواید جسمی و روحی فراوانی که دارد مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. مطالعات نشان می دهد که مدیتیشن منظم ممکن است به بهبود حافظه، افزایش صبر، تقویت خواب، و کمک به مدیریت استرس کمک کند. ممکن است همه اینها روی کاغذ عالی به نظر برسد، اما گفتن مدیتیشن بسیار ساده تر از انجام آن است. خلوت کردن ذهن کار ساده ای نیست و رسیدن به آن به زمان نیاز دارد. ایجاد این فضای اختصاصی برای مدیتیشن به بدن و ذهن شما سیگنال می دهد که زمان آن رسیده که حواس پرتی های روز را کنار بگذارید و با تنفس خود هماهنگ شوید. این می تواند به شما کمک کند تا در فضای مناسب برای شروع تمرین مراقبه خود قرار بگیرید. حال با این مقدمه می توان به سراغ معرفی لوازم مدیتیشن رفت.

معرفی لوازم مدیتیشن  و 13 نکته برای ایجاد این فضا در خانه

برای ایجاد فضای مدیتیشن در خانه نیازی به یک خانه بزرگ یا وسایل گران قیمت ندارید. همین که بتوانید جایی هر چند کوچک در قسمتی از خانه پیدا کنید و چند وسیله لازم را در آن بگذارید، می توانید کار مدیتیشن و تمرکز خود را آغاز نمایید. در اینجا 13 نکته برای ایجاد فضایی وجود دارد که شما را تشویق می کند تا به این عمل مهم متعهد شوید. اما پیش از آن به معرفی لوازم مدیتیشن می پردازیم.

معرفی لوازم مدیتیشن

  • لباس مناسب: در بحث معرفی لوازم مدیتیشن یکی از مهم ترین چیز هایی که به آن اشاره می شود، لباس مناسب برای این کار است. هنگامی که می خواهید کار مدیتیشن خود را آغاز کنید حتما لباسی راحت با رنگ روشن بپوشید. یک پیراهن و یا بلوز و شلوار گشاد ساده یا طرح دار، آن هم با طرح های آبرنگی و لطیف می تواند برای این کار مناسب باشد. معمولا از لباسی به رنگ سفید، شیری و یا کرم در هنگام مدیتیشن استفاده می شود. لباس شما باید به گونه ای باشد که تمرکز تان را به هم نزند و شما را اذیت نکند.
  • کوسن یا بالشتک مدیتیشن: در هنگام مدیتیشن باید روی زمین بنشینید پس احتمالا به یک بالشتک یا کوسن نیاز خواهید داشت. البته نشستن بر روی زمین بدون هیچ زیر اندازی می تواند جالب و مفید باشد. جذب انرژی به طور مستقیم از زمین برای بدست آوردن انرژی مثبت لازم است. اگر مدیتیشن را در یک فضای باز مانند جنگل، دشت و یا علفزار انجام دهید پیشنهاد می شود چیزی زیر خود قرار ندهید و مستقیما بر روی زمین بنشینید.
  • اسماج: همانطور که می دانید اسماج بسته ای از گیاهان معطر است که باعث ایجاد بوی خوش در هوا می شود.
  • چوب پالوسانتو: این چوب مانند عود برای خوشبو کردن هوا استفاده می شود.
  • شمع: روشن کردن شمع می تواند انرژی های مثبت زیادی در اطراف شما ایجاد کند.
  • چشم بند: در هنگام مدیتیشن می توانید از چشم بند استفاده کنید تا تمرکز تان بیشتر شود.
  • گل و گیاه طبیعی: وجود گلدان هایی از گیاهان سبز و طبیعی به ایجاد فضایی با انرژی مثبت جهت انجام مدیتیشن کمک خواهد کرد.
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن

نکات مهم برای ایجاد فضای مدیتیشن در خانه

پس از معرفی لوازم مدیتیشن و تهیه این وسایل با 13 نکته مهم جهت ایجاد بهترین فضا برای مدیتیشن در خانه آشنا خواهید شد:

  • تصمیم بگیرید که کجا می خواهید مدیتیشن کنید

فضای مدیتیشن خانگی نیازی ندارد که کل اتاق یا حتی قسمت بزرگی از اتاق شما باشد. در واقع ایجاد یک فضای دنج تر و کوچکتر می تواند برای این کار عالی باشد. شرط اصلی این است که یک مکان آرام و دور از شلوغی بقیه افراد خانواده باشد. اگر اتاقی دارید که منظره ای آرام از طبیعت دارد، خواه باغ، درخت یا آب باشد، این یک انتخاب ایده آل خواهد بود.

  • فضا را خلوت نگه دارید

وقتی سعی می کنید ذهن خود را خالی کنید و وارد منطقه مدیتیشن خود شوید، هیچ چیز به اندازه به هم ریختگی حواس شما را پرت نمی کند. به هم ریختگی فقط یک اتاق نامرتب نیست، همچنین می تواند اشیایی باشد که شما هیچ وقت از آنها استفاده نمی کنید، اما همچنان در دید شما هستند. وقتی زمان آن است که ذهن خود را خلوت کنید، این عوامل حواس پرتی را کنار بگذارید، به خصوص وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون، لپ تاپ، تبلت و تلفن همراه.

  • موسیقی آرامش بخش را انتخاب کنید

وقتی دستگاه های خود را برای مدیتیشن کنار می گذارید بلند گوی خود را کنار نگذارید! اگر لازم است از تلفن هوشمند یا لپ تاپ خود برای پخش موسیقی استفاده کنید، دستگاه را دور از چشم خود نگه دارید و موسیقی بدون آگهی انتخاب کنید تا تبلیغات تمرکز شما را از بین نبرد. همچنین موسیقی بی کلام، آرام و ملایم بهترین انتخاب برای دقایقی خواهد بود که به مدیتیشن می پردازید.

  • یک دستگاه نویز را امتحان کنید

اگر در حین مدیتیشن متوجه می ‌شوید که موسیقی یا کلمات حواس‌ تان را پرت می ‌کند، یک دستگاه نویز ممکن است ترفندی عالی برای حذف صدا های مزاحم باشد. این دستگاه ها اغلب برای خواب استفاده می شوند، اما یک دستگاه نویز می تواند سر و صدایی را که شما را از تمرکز بر تنفس در حین مدیتیشن باز می دارد، مسدود کند.

  • دکور را در حداقل نگه دارید

تنها چیزی که برای مدیتیشن نیاز دارید خودتان است (بدون نیاز به لوازم جانبی) اما ممکن است بخواهید برخی از اشیاء خاص را برای کمک به تمرکز خود در آن قرار دهید. دکور را در فضای مدیتیشن خود ساده نگه دارید. فقط وسایلی را در آن مکان بگذارید که معنی دارند و به ارتقای تمرین شما کمک می کنند. مثلا یک تابلو نقاشی ساده، چند گلدان گیاه سبز طبیعی یا شمع می توانند معنای خوبی داشته باشند. در بخش معرفی لوازم مدیتیشن چند مورد از این وسایل را نام بردیم.

  • اطراف خود را با رنگ های ملایم احاطه کنید

رنگ ‌های پر رنگ ‌تر ممکن است برای فعالیت ‌های پر انرژی مناسب باشند، اما شما باید از رنگ ‌های ملایم‌ تری برای مدیتیشن استفاده کنید. این را در هنگام انتخاب دکور برای فضای خود نیز در نظر داشته باشید. هر چه رنگ ها روشن تر و ملایم تر باشند، ذهن شما راحت تر رها می شود.

  • از نور ملایم و آرامش بخش استفاده کنید

یکی از ساده ‌ترین و در دسترس‌ ترین راه‌ ها برای ایجاد محیطی آرام، تنظیم نورپردازی است. لامپ‌ های سفید یا زرد خود را با چراغ‌ های ال ‌ای‌ دی که با رنگ‌ های آرامش‌ بخش مانند فیروزه ‌ای و صورتی پاستلی روشن می ‌شوند، جایگزین کنید. همچنین می‌ توانید پرده ‌ها را باز کنید و اجازه دهید نور خورشید برای دقایقی آرام به داخل بیاید.

  • نورهایی با الگوهایی را امتحان کنید که به آرامش شما کمک می کنند

نور تاثیر زیادی بر خلق و خو دارد و این فقط رنگ نیست که می تواند سکون را در ذهن و بدن شما بر انگیزد. الگو ها می توانند به شما کمک کنند تا به فضای مناسب برای مدیتیشن برسید. مثلا پروژکتور نور کهکشانی BlissLights Sky Lite Evolve را امتحان کنید، که ابرهای چرخان را بر روی دیوارها و سقف شما برای یک محیط مراقبه ماورایی پخش می کند. نور آبی به ویژه می تواند اثر آرامش بخش بالایی داشته باشد. ثابت شده است که نور آبی می تواند استرس را کاهش دهد و آرامش را تقویت کند.

  • یک شمع روشن کنید

نور شمع می تواند به آرامش ذهن و بدن شما کمک کند. همان مراسم روشن کردن شمع می تواند نشان دهنده این باشد که «زمان من» شروع شده است، بنابراین شما وارد فضای اصلی مراقبه می شوید. رایحه مورد علاقه خود را انتخاب کنید تا حس بویایی شما را درگیر کند یا یک شمع ستونی بدون عطر روشن کنید و از درخشش آن لذت ببرید.

  • مبلمان نرم را بگنجانید

فراموش نکنید که در مدیتیشن باید هر پنج حواس خود را درگیر کنید. با دکور کردن فضای مدیتیشن خود با اکسسوری های راحت و دنج که احتمالاً قبلاً در خانه خود دارید، حس لامسه را تقویت کنید. یک کوسن پشمالو، فرش پرز بلند یا صندلی راحتی مورد علاقه شما همگی می توانند به این احساس راحتی کمک کنند.

  • رایحه های آرامش بخش در محیط بپراکنید

گنجاندن عطر در زمان مدیتیشن می تواند به آرامش بیشتر تان کمک کند و باعث شود در فضای مناسب برای مدیتیشن قرار بگیرید. از اصول رایحه درمانی برای انتخاب آرامش بخش ترین اسانس ها مانند اسطوخودوس استفاده کنید یا فقط رایحه ای را انتخاب کنید که برای شما جذاب تر است. از پخش کننده روغن یا چوب بخور و عود های خوشبو با عطر ملایم هم استفاده کنید.

  • گیاهان را به فضای مدیتیشن بیاورید

گیاهان بخشی از طبیعت را به فضای مراقبه شما می آورند. نگهداری آسان از گیاهان سبز می تواند به شما کمک کند تا با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کنید. اگر نمی توانید مکان مدیتیشن خود را نزدیک پنجره قرار دهید یا این فضا به خوبی با نور خورشید روشن نمی شود، گیاهانی را انتخاب کنید که در نور کم رشد می کنند.

  • برای خود چیزی شخصی یا مقدس داشته باشید

برخی مراقبه‌ گران با گنجاندن یک چیز خاص با معنای عمیق شخصی در تمرین خود آرامش پیدا می ‌کنند. یک عکس، متن مذهبی یا هر چیز مهمی که دارید را به فضای مدیتیشن خود اضافه کنید که از زمانی که تمرین خود را شروع کرده اید همراه شما بوده است. این وسیله به شما کمک می کند ذهن خود را پاک کنید و ثابت قدم بمانید.

سخن پایانی

مدیتیشن کار سختی است، اما بازدهی بسیار خوبی دارد. کسانی که آن را تمرین می کنند، ارتباط بیشتری با خودشان پیدا می کنند و با دنیای اطرافشان هماهنگ می شوند. ایجاد یک فضای مدیتیشن در خانه به شما کمک می‌ کند تا چند دقیقه ‌ای را که هر روز برای پشت سر گذاشتن دنیا نیاز دارید، پیدا کنید، ذهن تان را خلوت کرده و روی تنفس ‌تان تمرکز کنید. چه تمرین مدیتیشن شما با یک شمع معطر، یک لامپ لیزر یا یک لیست موسیقی آرامش ‌بخش تقویت شود، هیچ راه اشتباهی برای ایجاد یک فضای مدیتیشن در خانه وجود ندارد. مهم‌ تر از همه این است که شما این فضا را برای خود ایجاد کرده و به آرامش برسید. همانطور که در بخش معرفی لوازم مدیتیشن مطالعه فرمودید، امکانات ویژه و خاص و پر هزینه ای برای این کار نیاز نیست و با ساده ترین وسایل می توانید به مراقبه و تمرکز دست پیدا کنید.

معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن
معرفی لوازم مدیتیشن

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

با زیباترین جا عودی ها در دکوراسیون از خواص شگفت انگیز عود هم بهره مند شوید



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<