طراحی دکوراسیون مطب دکتر و جنبه های زیبایی شناسانه آن از این جهت اهمیت دارد که می تواند تأثیر قابل توجهی بر ایجاد آرامش در بیماران، بهره وری و جذب بیمار بیشتر داشته باشد. در واقع طراحی داخلی مطب پزشک می توانند تاثیرات مثبتی در راحتی بیماران داشته باشد و احتمال مراجعه مجدد آنها را برای مراقبت های بعدی افزایش دهد. طراحی مجدد مطب پزشکان و دندان پزشکان از تغییرات ساده و کوچک مانند رنگ آمیزی گرفته تا تغییرات کلی ظاهر و عملکرد اتاق انتظار، راهرو ها، اتاق معاینه، به طور ناخود آگاه حس مبتنی بر خدمات درمانی بهتر را در بیماران ایجاد می کند. به همین دلیل است که دکوراسیون مطب اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه ویژه ای داشت.
دکوراسیون مطب پزشک باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
در این بخش ما نکات و مواردی را ارائه می کنیم که می تواند در ایجاد یک دیزاین عالی موثر باشد. با استفاده از این موارد می توانید طراحی داخلی مطب دکتر را به خوبی انجام دهید.
ویژگی های دکوراسیون مطب – اتاق انتظار
اندازه مطلوب برای اتاق انتظار بستگی به چند عامل از جمله تعداد پزشکان در ساختمان، حجم و تعداد بیماران و مراجعین و زمان انتظار هر کس و همراهانش دارد. در واقع قبل از انتخاب یک واحد آپارتمان برای تبدیل به مطب دکتر باید این موضوع در نظر گرفته شود.
در بحث دکوراسیون مطب پزشک تعداد صندلی ها و مبلمان لازم برای این اتاق انتظار بسیار مهم خواهد بود. در واقع نه تنها تعداد مبلمان و صندلی ها که طرح آنها و میزان راحتی شان نیز موضوع پر اهمیت دیگری در طراحی داخلی مطب پزشک است. برای این منظور هم از مبل های راحتی چرمی و پارچه ای و هم از صندلی های مخصوص اداری که از جنس فلزی یا پلاستیکی هستند استفاده می شود. برای مبلمان مطب معمولا رنگ های تیره انتخاب می گردد تا کثیف شدن آنها زیاد به چشم نیاید. موضوع دیگر در بحث مبلمان آن است که هنگام انتخاب آنها، صندلی های خاص و با دوام را انتخاب کنید و اطمینان حاصل کنید که صندلی ها برای بیماران مناسب هستند. پارچه های انتخابی، تا حد امکان با سایر دکوراسیون هماهنگ باشد.
فضای داخلی اتاق انتظار مطب باید آرامش بخش باشد. برای دکوراسیون مطب رنگ هایی را انتخاب کنید که شاد، طبیعی و دعوت شده هستند. رنگ و یا کاغذ دیواری با رنگ های گرم تر انتخاب های بهتری هستند. طراحی داخلی مطب دکتر آن هم در بخش اتاق انتظار باید با رنگ هایی دیزاین شده باشد که بیش از حد پر انرژی و پر شور نباشند. هر چه رنگ ها آرام تر و ملایم تر باشند، بیماران و همراهان شان احساس بهتری خواهند داشت. برای مثال رنگ های کرم، استخوانی، صورتی روشن، آبی روشن، سبز روشن، پوست پیازی، یاسی، نسکافه ای و رنگ های دیگری از این دست برای طراحی داخلی مطب پزشک عالی هستند.
از روشنایی کافی در اتاق انتظار استفاده کنید. لوستر های مناسب این مکان و دیوار کوب ها برای ایجاد روشنایی مناسب هستند زیرا آنها احساسات مهمان نوازانه تری را ارائه می دهند. به طور کلی هر نوع روشنایی که انتخاب می کنید مطمئن شوید که اتاق انتظار احساس ایمنی به بیمار بدهد. کم بودن میزان نور در اتاق انتظار باعث می شود که افراد احساس ترس، اضطراب و بی قراری داشته باشند.
یکی از بخش های مهم دکوراسیون مطب درب های موجود در آن است. در هنگام انتخاب درب ها مخصوصا در مطب روانپزشکی، دندانپزشکی و دیگر تخصص هایی که نیاز به تمرکز و آرامش بیشتری دارند، موضوع جذب صدا را در نظر بگیرید. درب های آکوستیک می توانند جذب صدا را برای ایجاد یک اتاق انتظار ساکت به حداکثر برسانند. این موضوعی است که هم در آرامش روانی پزشک و هم بیماران و همراهان شان تاثیر فوق العاده ای دارد.
اگر کار دکوراسیون مطب متخصص کودکان و یا طراحی دکوراسیون داخلی مطب دندانپزشکی کودکان را انجام می دهید باید به طرح و رنگ دیوار های اتاق انتظار اهمیت دهید. برای دیوار ها از نقاشی دیواری و یا کاغذ دیواری هایی با طرح های کودکانه استفاده کنید که بچه ها احساس بهتری در آن داشته باشند و اضطراب شان کمتر شود. این باعث می شود که اگر قرار است دفعه بعد هم به آن مطب مراجعه کنند، با اشتیاق بیشتری این کار را انجام دهند.
دکوراسیون مطب – اتاق معاینه
به طور کلی متراژ اتاق معاینه بستگی زیادی به تخصص پزشک و اعمالی دارد که هنگام معاینه باید انجام شود. برای مثال متراژ اتاق معایه یک روانپزشک با یک متخصص دندانپزشکی قطعا متفاوت خواهد بود. اما می توان گفت که حداقل اندازه مطلوب برای یک اتاق معاینه ۱۰ متر است. اتاق معاینه باید فضای کافی برای راحتی پزشک در هنگام معاینه بیمار، یک دستیار، خود بیمار و حداقل یک عضو خانواده را داشته باشد. اگر اتاق مخصوص معاینه کوچک است باید دکوراسیون مطب را به گونه ای انجام داد که همین فضای محدود کوچک تر از آنچه که هست مشاهده نشود.
یکی از موارد مهم در طراحی داخلی مطب دکتر به خصوص در اتاق معاینه، نوع وسایل از جمله میز و صندلی پزشک و صندلی یا مبل مخصوص بیمار است. بسته به اینکه این اتاق برای چه تخصصی در نظر گرفته شده است، باید وسایل گفته شده مطابق با آن انتخاب شوند. در مورد صندلی مخصوص بیمار این بستگی به نوع تخصص پزشک و نوع بیماری دارد. مثلا صندلی یک پزشک عمومی با یک متخصص زنان با هم متفاوت خواهد بود. اما برای نشستن همراه بیمار می توان از یک صندلی یا مبل راحتی ساده و جمع و جور در اتاق استفاده نمود.
دکوراسیون مطب پزشک باید به نحوی باشد که هر چیزی در جای مخصوص خود قرار داشته باشد و همه چیز مرتب و منظم به نظر برسد. برای این منظور می توان از کمد، قفسه و کشو جهت قرار دادن وسایل استفاده نمود.
انتخاب یک رنگ مناسب برای دیوار ها و چیدمان اتاق معاینه بسیار مهم است زیرا پزشک ساعت های طولانی را در این اتاق سپری می کند و باید فضای رنگی آن به گونه ای باشد که از نظر روانی تاثیر بدی بر روی او نگذارد و آرامش او را بر هم نزند. از طرف دیگر بیمار هم با ورود به آن اتاق احساس بدی نداشته باشد و رنگ ها به گونه ای نباشند که موجب افزایش اضطراب او شوند. استفاده از رنگ های روشن و گرم باعث می شوند تا هر دو طرف احساس خوبی پیدا کنند.
همانطور که می دانید در موضوع دکوراسیون مطب تنها نوع وسایل و نحوه چیدمان آنها مهم نیست و زیبایی اتاق نیز از هر لحاظ اهمیت زیادی دارد. اینکه در اتاق معاینه و اتاق انتظار از گلدان های گیاه طبیعی و سبز استفاده شده باشد، دیوار ها با کاغذ دیواری یا رنگ زیبا پوشیده شده باشند، بر روی دیوار ها تابلو های عکس یا نقاشی زیبا نصب شده باشد، وسایل دکوری و تزیینی مانند مجسمه بر روی میز یا روی زمین قرار داده شده باشد و دیگر مواردی از این دست می توانند تاثیر زیادی بر طراحی داخلی مطب پزشک داشته باشند.
در بیشتر مطب های پزشکی توجه چندانی به مقوله طراحی داخلی و تزیین دکوراسیون مطب نمی شود و این نکته بلافاصله بیماران را در شرایط استرس زا قرار می دهد. اگر شما یک پزشک هستید و می خواهید تغییراتی در محل کار خود ایجاد کنید ایده های مدرن و جذاب را برای مطب تان در نظر بگیرید و یا با یک طراح دکوراسیون خبره تماس بگیرید. عکس های زیر هم می تواند در ایده دادن به شما موثر باشد. برای بزرگ تر دیده شدن عکس ها بر روی آنها کلیک کنید.
طراحی دکوراسیون داخلی مطب دندانپزشکی
مطب دندانپزشکی هم می تواند با توجه به ویژگی های آن مکان چیدمان و دکور شود. بخش بزرگی از اتاق اصلی مطب به یونیت دندان پزشکی اختصاص پیدا می کند که با ابعاد بزرگی که دارد معمولا در مرکز اتاق قرار می گیرد. البته بسته به تعداد یونیت ها ممکن است چیدمان خاصی برای آن ها در نظر گرفته شود. در مورد طراحی داخلی مطب دندانپزشکی باید گفت که بهتر است به رنگ دیوار های اتاق انتظار و اتاق معاینه، نوع و رنگ مبلمان موجود در اتاق انتظار، میز منشی، وسایل دکوری و فضای کلی حاکم بر این مکان توجه نمود. اگر مطب دندان پزشکی مخصوص اطفال است باید از طرح های کودکانه بر روی دیوار های مطب استفاده شود تا آرامش روانی بیشتری را برای کودک بیمار به همراه آورد.
در طراحی دکوراسیون داخلی مطب دندانپزشکی می توانید از پوستر هایی با موضوع بهداشت دهان و دندان بر روی دیوار ها استفاده کنید. همچنین در اتاق انتظار و بر روی میز جلو مبلی مجلات و بروشور هایی با این موضوعات قرار دهید تا هم بیماران و همراه هان آنها در حین انتظار سرگرم شوند و هم اطلاعاتی مفید را کسب نمایند. استفاده از رنگ های روشن و شاد در طراحی داخلی مطب دندانپزشکی بسیار خوب است و حال خوبی را در محیط ایجاد می کند. نکته دیگر درباره دکوراسیون مطب دندانپزشکی آن است که از نور کافی در آن استفاده شود و همچنین وجود گل و گیاه طبیعی نیز در چیدمان فراموش نگردد.
جمع بندی درباره دکوراسیون مطب پزشک
خانه ایده آل خود را بسازید:
نکاتی که در طراحی داخلی مطب اطفال باید رعایت شود