گوشت کوب برقی یک وسیله بسیار پر کاربرد در آشپزی محسوب می شود. کاربرد این محصول نه تنها برای له کردن مواد غذایی، بلکه در خرد کردن نیز هست. البته بعضی از مدل های گوشت کوب برقی که توسط برندهای مطرح تولید شده اند قادر به انجام کارهای دیگری نظیر خمیر زنی، مخلوط کردن، خرد کردن یخ، رنده کردن و چیپسی کردن مواد نیز هستند. استفاده از گوشت کوب برقی بسیار ساده است و نیاز به مهارت خاصی ندارد، اما با کارایی فوق العاده ای که از خود نشان می دهد، کم کم به یکی از ملزومات آشپزخانه تبدیل شده است.
قسمت های اصلی یک گوشت کوب برقی شامل یک بدنه، یک میله و یک تیغه است. تیغه های گوشت کوب برقی در هر برند دارای شکل های متفاوتی هستند اما به طور کلی به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که عمل له کردن و مخلوط کردن را به خوبی انجام دهند. بیشتر گوشت کوب برقی ها دارای قابلیت جداسازی قطعات هستند و به راحتی می توان آنها را شست و یا حتی در ماشین ظرفشویی قرار داد. جنس میله گوشت کوب برقی از فلز و یا پلاستیک است. این موضوع در برند های مختلف متفاوت بوده به گونه ای که در بعضی برند ها کل بدنه و میله از جنس پلاستیک با کیفیت ساخته شده و در بعضی دیگر میله از فلز استیل ضد زنگ است که به بدنه پلاستیکی متصل می گردد. جنس تیغه های به کار رفته در گوشت کوب برقی نیز از همان استیل ضد زنگ بوده تا در هنگام شسشتشو دچار زنگ زدگی نشوند.
بیشتر مدل های گوشت کوب برقی دارای ظرف هایی جداگانه برای مخلوط کردن و یا پیمانه هستند که این ظروف نیز از جنس پلاستیک با کیفیت ساخته می شوند. باقی وسایل جانبی که در مدل های مختلف گوشت کوب برقی ممکن است وجود داشته باشد، همگی به شکلی ساخته می شوند که دوام و ماندگاری عالی از خود نشان دهند. بعضی از مدل های گوشت کوب برقی دارای حلقه ای در قسمت بالای آن هستند که توسط آن حلقه از دیوار و یا محل مورد نظر آویزان می گردند.
کاربرد و موارد استفاده از گوشت کوب برقی چیست؟
اگر این محصول را به خوبی نمی شناسید، شاید اسم گوشت کوب برقی شما را به این فکر بیاندازد که تنها برای خوردن غذای ایرانی آبگوشت و درست کردن گوشت کوبیده از آن استفاده می شود! اما باید گفت که اینطور نیست و در آشپزی ملل برای درست کردن انواع غذا ها از گوشت کوب برقی استفاده می شود. یکی از موارد استفاده گوشت کوب برقی در درست کردن سوپ است. برخی سوپ ها که باید به طور کامل مخلوط و پوره شوند، مانند سوپ دال عدس، سوپ قارچ و مرغ، سوپ کدو حلوایی و غیره به وسیله ای نظیر گوشت کوب برقی نیاز دارند. همچنین برای تهیه غذای کودک و یا غذای بیمار گوشت کوب برقی کاربرد مفیدی خواهد داشت. برای درست کردن برخی غذاها نظیر کوکو، کشک بادمجان و میرزاقاسمی، پوره سیب زمینی، حلیم و غذا هایی از این دست هم می توان از گوشت کوب برقی استفاده نمود.
همچنین برای تهیه شیر موز، برخی آبمیوه های پالپ دار، شیک ها، اسموتی ها و دسرهایی نظیر این ها از گوشت کوب برقی می توان استفاده نمود. در واقع اگر قصد دارید هر کدام از این خوراکی ها را به مقدار کمی درست کنید، می توانید آبمیوه گیری یا مخلوط کن را فراموش کنید و با یک گوشت کوب برقی ساده و جمع و جور این کار را انجام دهید.
اما همانطور که گفته شد بعضی مدل های گوشت کوب برقی برای خرد کردن مواد غذایی هم به کار می روند. به این ترتیب که مثلا برای درست کردن چیپس سیب زمینی از رنده مخصوص چیپس ساز می توان استفاده کرد و به سرعت چیپس درست کرد. همینطور برای خرد کردن پیاز و یا سبزیجات دیگر نیز با استفاده از سری های مخصوص این کار از گوشت کوب برقی استفاده می شود. البته همانگونه که گفته شد اولا گوشت کوب برقی باید عملکرد خرد کردن و تجهیزات وابسته به آن را داشته باشد و ثانیا توان دستگاه به اندازه ای باشد که به راحتی این اعمال را انجام داد.
چه نوع دستگاه گوشت کوب برقی مناسب است؟
اگر قصد خرید گوشت کوب برقی را دارید و می خواهید بدانید چه نوع دستگاهی تهیه کنید باید گفت این موضوع بستگی زیادی به انتظار شما از این محصول، نوع کاری که قرار است با آن انجام دهید، فضای لازم برای نگهداری از آن، بودجه ای که به این خرید اختصاص داده اید و موارد دیگر خواهد داشت. به طور کلی دستگاه گوشت کوب برقی که بتواند عملکرد های مختلفی را از خود نشان دهد برای آشپزخانه مفید تر و کارا تر است، سرعت انجام کار آشپزی بالاتر می رود و کیفیت کار نیز افزایش می یابد.
همچنین دستگاه گوشت کوب برقی مناسب است که توان مصرفی بالایی داشته باشد. دستگاه هایی با توان کم خیلی زود داغ می کنند و استفاده از آن را مشکل می سازند. همچنین این دستگاه ها معمولا کارایی بسیار محدودی از خود نشان می دهند. مثلا فقط برای له کردن و مخلوط کردن قابل استفاده اند. مورد دیگر درباره استفاده آسان از آن است. وزن گوشت کوب برقی نباید زیاد باشد چون با دست گرفته می شود و اگر سنگین باشد کار را سخت خواهد کرد. دسته گوشت کوب برقی نیز باید به گونه ای طراحی شده باشد که اصول ارگونومیک در آن رعایت شده و به راحتی در دست قرار گیرد. دکمه های دستگاه به خوبی قابل دسترس باشند، تنظیمات پیچیده ای نداشته باشد و به طور کلی قابل استفاده برای همه افراد باشد.
طرز استفاده از گوشت کوب برقی
به طور کلی استفاده از گوشت کوب برقی آسان است و نیاز به مهارت ویژه ای ندارد. اگر دستگاه گوشت کوب برقی شما دارای سری های مختلف برای انجام کارهایی نظیر خرد کردن و غیره بود، قبل از هر کاری باید سری مخصوص را به میله وصل کنید. این کار با قرار دادن سری در محل خود و پیچاندن آن به سمت عقربه های ساعت انجام می گیرد. نکته بسیار مهم این است که این کار را قبل از وصل کردن دستگاه به برق انجام دهید. سپس سیم را برق وصل کنید و آن را درون ظرف مورد نظر تان قرار دهید و روشن کنید.
اگر مواد را درون ظرف مدرج خود دستگاه ریخته اید باید بدانید که بیش از دو سوم آن را پر نکنید زیرا با شروع کار مواد از داخل آن بیرون می ریزد. اگر مواد حالتی بیش از حد سفت دارند برای کمتر کردن فشار بر روی تیغه ها کمی آب به ظرف اضافه کنید. بعضی از گوشت کوب برقی ها دو سرعته و یا بیشتر هستند. این موضوع کمک می کند تا کارایی آن افزایش یاد و هر نوع ماده غذایی به میزان دلخواه له، مخلوط و یا خرد شوند. در هنگام استفاده از گوشت کوب برقی یک یا دو دقیقه آن را روشن کنید و چند ثانیه خاموش کنید تا استراحت کند. سپس دوباره روشن نمایید. اگر از گوشت کوب برقی برای پوره کردن سوپ استفاده می کنید در ابتدا قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید تا کمی خنک شود، سپس گوشت کوب برقی را وارد آن کنید.
خانه ایده آل خود را بسازید:
اولویت خرید وسایل برقی آشپزخانه ! کدام یک برای جهیزیه ضروری است؟
رقیه در
ممنون از توضیحات کامل ، مطالب خیلی مفید بود🙏🙏