اتاق بچه ندارم ، چیکار کنم؟

چیدو پلاس 16 اسفند 1402 ،

بچه ها هم به مانند بزرگ تر ها نیاز به یک فضای خلوت و خصوصی برای خودشان دارند تا بتوانند در آن مکان دقایقی را به تنهایی سپری کنند. داشتن اتاق شخصی به بچه ها احساس مهم بودن، اعتماد به نفس بیشتر و مستقل بودن می دهد و این موضوع در شکل گیری شخصیت شان بسیار موثر است. اما اگر می پرسید که وقتی اتاق بچه ندارم چه کار کنم؟ باید بگوییم که بچه ها تا سن یکی دو سالگی نیاز به اتاق شخصی ندارند و می توانید تخت خواب و کمد آنها را در اتاق خودتان بگذارید اما از سن سه سالگی به بعد خوب است که دارای یک اتاق خصوصی برای خودشان باشند. ما در این متن می خواهیم بررسی کنیم که چه ایده هایی برای ایجاد یک فضای مختص بچه می تواند وجود داشته باشد. پس اگر شما هم جزو کسانی هستید که می گویید اتاق بچه ندارم و نی نی اتاق نداره این متن را بخوانید.

آیا بچه کوچک و نوزاد به اتاق نیاز دارد؟

اتاق بچه ندارم

نی نی اتاق نداره

چون اتاق جداگانه ندارم نمی تونم برای بچه تخت و کمد بگیرم

نمی دونم سیسمونی بچه رو کجا بچینم

ناراحتم که نمی تونم برای بچه ام اتاق تزیین کنم

و ….

این ها جملات و مواردی هستند که مادرانی که خانه شان دارای اتاق خواب جداگانه برای بچه نیست، مطرح می کنند و از این موضوع ناراحت و غمگینند. در پاسخ به این ناراحتی باید گفت که بچه های تازه به دنیا آمده و نوزاد ها تا مدت زیادی به اتاق شخصی نیاز ندارند و باید در کنار پدر و مادر بخوابند. پس اینکه در ابتدای مسیر بچه داری از بابت چنین موضوعی نگران و ناراحت باشید، باید گفت بی مورد و نا بجاست. اینکه می گویید اتاق بچه ندارم از یک بابت حتی می تواند خوب هم باشد! اینکه دیگر لازم نیست هزینه های زیادی را صرف خرید سیسمونی نوزاد و وسایل اضافی کنید که بعد ها اصلا به درد او نخواهد خورد. اما می توانید امیدوار باشید که انشاالله بعد از گذشت یکی دو سال به خانه بزرگ تری بروید که بتوانید اتاقی جداگانه را برای بچه تان فراهم کنید.

نی نی اتاق نداره

همانطور که گفته شد بچه هایی که تازه به دنیا آمده اند نیاز به اتاق شخصی ندارند و در یک سال ابتدایی زندگی شان باید در اتاق پدر و مادر باشند. پس اگر ناراحتید که نی نی اتاق نداره باید بگوییم که اصلا جای ناراحتی نیست و حتی اگر اتاق جداگانه ای هم داشتید نباید نوزاد را در آن اتاق تنها می گذاشتید. بهترین کار برای نوزاد آن است که تخت خوابش را در کنار تخت خواب خود و سمت مادر بگذارید تا در طول شب بتوانید او را چک کرده و در زمان های لازم به او شیر دهید.

اتاق بچه ندارم

اگر خانه تان کوچک است و یا بنا به هر دلیل دیگری نمی توانید یک اتاق مشخص برای کودک تان داشته باشید، باید به وسیله راه کار هایی این فضای مشخص را برای بچه تان فراهم کنید. برای کسانی که می گویند اتاق بچه ندارم ایده های زیر را مطرح می کنیم:

  • بخشی از اتاق خود را با یک پارتیشن جدا کرده و به کودک تان اختصاص دهید: انواع پارتیشن ها و جدا کننده ها با طرح ها و رنگ های مختلف در بازار موجود است و می توانید مناسب ترین آنها را تهیه کرده و در اتاق خواب خود قرار دهید و تخت خواب و کمد و دیگر وسایل بچه را در بخش جدا شده بگذارید. البته این پیشنهاد برای بچه های تا سن سه سال مناسب است و هنگامی که بچه بزرگ تر شد واجب است که از اتاق پدر و مادر بیرون رود.
  • بخشی از خانه را تبدیل به اتاق کودک کنید: برای کسانی که ناراحتند و می گویند اتاق بچه ندارم یک ایده آن است که بخشی از فضای خانه را تبدیل به اتاق کودک کنید. مثلا گوشه ای از سالن و یا بخشی از راه رو را به گونه ای از دیگر بخش ها جدا کرده و آن را برای کودک تان تزیین نمایید.
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم

چیدن سیسمونی در اتاق پدر و مادر

برای مادرانی که می گویند اتاق بچه ندارم و نی نی اتاق نداره و مجبورند سیسمونی نوزاد شان را در اتاق خودشان بچینند، نکاتی وجود دارد که دانستن آنها می تواند مفید و کاربردی باشد. این موارد به صورت زیر هستند:

  • از خریدن وسایل اضافه و غیر ضروری بپرهیزید: همانطور که گفته شد یک خوبی نداشتن اتاق بچه آن است که دیگر به سراغ خرید خیلی از وسایل که اغلب غیر ضروری هستند، نمی روید. در واقع لازم نیست که از همان ابتدای به دنیا آمدن بچه تمام وسایلی که تا سه سالگی به آن نیاز دارد را بخرید. شما می توانید کم کم و با گذشت زمان این وسایل را تهیه کنید و نگران از مد افتادن آنها هم نباشید. حتی تعدادی از وسایل را می توانید از کسانی که بچه شان بزرگ شده و دیگر به آن وسایل نیازی ندارد، قرض بگیرید.
  • به جای کمد لباس از تخت خواب جک دار استفاده کنید: تخت خواب های جک دار این امکان را می دهند که از فضای زیر آنها برای قرار دادن وسایل استفاده شود. حتی تخت خواب هایی وجود دارند که در قسمت زیرین آنها چند کشو تعبیه شده است و شما می توانید لباس ها و بعضی وسایل نوزاد را در آن بگذارید. پس اگر می گویید که اتاق بچه ندارم و نگران جا دادن وسایل او هستید، این می تواند یک راه حل کاربردی برای تان باشد.
  • به جای کمد از قفسه استفاده کنید: شما می توانید با تهیه قفسه از آن هم برای قرار دادن وسایل نوزاد و هم به عنوان یک جدا کننده استفاده نمایید. با قرار دادن قفسه چوبی بین تخت خواب خود و تخت خواب کودک هم این دو فضا را از یکدیگر جدا کرده اید و هم از آن به عنوان یک وسیله کاربردی استفاده نموده اید.
  • برای چیدن عروسک ها و اسباب بازی ها از شلف دیواری کمک بگیرید: به جای آنکه کمد مخصوص عروسک و اسباب بازی تهیه کنید، می توانید تعدادی شلف دیواری نصب کرده و عروسک ها را بر روی آن بچینید. به این ترتیب فضای اتاق با قرار دادن کمد اشغال نمی شود.

نکات مهم برای کسانی که می گویند اتاق بچه ندارم

  • اگر اتاق خود و بچه تان مشترک است سعی کنید از وسایل ساده و رنگ های روشن برای تزیین و دکور آن استفاده کنید.
  • اگر می گویید نی نی اتاق نداره اصلا ناراحت نباشید چون او اصلا به اتاق احتیاجی ندارد! تخت خواب او را کنار تخت خودتان بگذارید.
  • در خرید وسایل سیسمونی فقط مهم ترین ها و کاربردی ترین ها را تهیه کنید.
  • هنگامی که بچه تان بزرگ تر شد و به اتاق نیاز پیدا کرد می توانید با کمی خلاقیت و با استفاده از دیوار کاذب بخشی از خانه تان را برای کودک تان به اتاق خواب تبدیل کنید. اگر در خانه اجاره ای زندگی می کنید با استفاده از چادر های مسافرتی و یا چادر بازی می توانید فضایی شخصی و خصوصی را برای او درست کنید.
  • و در نهایت اینکه لازمه به دنیا آوردن بچه آن است که بتوانید تمامی امکانات لازم را تا جای ممکن برای او فراهم کنید. اگر این امکانات فعلا مهیا نیست می توانید فرزند آوری را به وقت مناسب تری موکول نمایید.
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم
اتاق بچه ندارم

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

۱۲ نکته مهم درباره فنگ شویی اتاق خواب کودک

روش های خلاقانه برای تزیین اتاق کودک با عروسک



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<