ویترین مغازه کوچک چگونه چیدمان می شود؟

چیدو پلاس 07 آبان 1401

ویترین یکی از مهم ترین بخش های مغازه است، مخصوصا در مغازه های کوچک. افراد پیش از آنکه پا به درون مغازه بگذارند و از اجناس، کیفیت و قیمت آنها و همچنین دکوراسیون داخل مغازه مطلع شوند، ویترین مغازه کوچک شما را می بینند و تصمیم به وارد شدن یا نشدن می گیرند. ویترین مغازه کوچک خود را به نحوی چیدمان کنید که در همان نگاه اول تاثیر گذار باشد و مشتری را به سمت خود جذب کند. برای آنکه ویترین مغازه تان درست و اصولی چیدمان شود این متن به شما کمک خواهد کرد.

اصول و نکات مهم در طراحی و اجرای ویترین مغازه کوچک

در این بخش راهنمایی ها و پیشنهاد هایی برای بهترین ویترین مغازه کوچک ارائه می شود. شما از میان آنها می توانید یکی را به انتخاب خود و بر اساس سلیقه تان برگزیده و در ویترین مغازه کوچک تان به کار ببرید.

  • خلوت بودن ویترین

مهم ترین کاری که در طراحی دکور ویترین مغازه کوچک باید انجام داد آن است که از شلوغی پرهیز نمود با قرار دادن اجناس زیاد و متنوع آن را شلوغ و گرفته نکرد. خلوت چیدمان کردن ویترین مغازه کوچک مهم ترین کاری است که باید انجام دهید. وجود اجناس و کالاهای مختلف و هر آنچه که در مغازه به فروش می رسانید در ویترین، باعث می شود که ویترینی شلوغ و درهم و گرفته داشته باشید و مشتری را با این کار گیج و سر در گم کنید. با چیدمانی خلوت در ویترین مغازه کوچک می توانید آرامشی بصری ایجاد نموده و اجازه دهید مشتری برای دیدن اجناس بیشتر به مغازه تان وارد شود.

  • قرار دادن بهترین کالای مغازه در ویترین

همانطور که گفته شد ویترین مغازه کوچک باید خلوت باشد. برای آنکه مغازه خود را معرفی کنید بهترین کالایی که در مغازه دارید (بسته به اجناسی که به فروش می رسانید، متفاوت است) را در ویترین قرار دهید. مثلا اگر در مغازه تان تی شرت می فروشید، یک مانکن پشت ویترین بگذارید یکی از بهترین و زیبا ترین تی شرت ها خود را بر تن مانکن کنید. یا اگر مغازه عسل فروشی دارید، چیدمانی بسیار ساده انجام دهید و یک نماد مربوط به عسل مانند یک کندو یا چند شیشه عسل پشت ویترین بگذارید. با این کار می توانید هم ویترینی شیک و متفاوت داشته باشید و هم توجه مشتری را به سمت ویترین مغازه کوچک خود جلب کنید. در یک جمله می توان گفت که مصراع «کم گوی و گزیده گوی چون دُر» در این موقعیت کاملا صادق است!

 

 

  • استفاده از رنگ های جذاب در ویترین

برای آنکه ویترین مغازه کوچک بیشتر به چشم آید باید تا جای ممکن از رنگ های جذاب در آن استفاده کنید. این رنگ ها را باید با اصول و روش هایی خاص به کار ببرید. مثلا زمینه را از رنگی روشن و خنثی انتخاب کنید و بر روی آن یک رنگ شارپ و جذاب بگذارید. با یک مثال بهتر متوجه خواهید شد. فرض کنید یک مغازه شال و روسری فروشی دارید. پشت ویترین را با یک رنگ خنثی نظیر طوسی روشن کاملا پوشش دهید. سپس جلوی آن یک روسری رنگی با رنگ های جذب کننده مانند زرد و قرمز و نارنجی قرار دهید. با این کار توجه و نگاه ها به شکلی ناخود آگاه به سمت ویترین جذب می شود، در واقع تضاد رنگی ایجاد شده این کار را خواهد کرد.

  • نورپردازی

یکی از مهم ترین چیز هایی که در کار چیدمان ویترین مغازه کوچک باید به آن بپردازید، نورپردازی ویترین است. مشتری در همان گاه اول نباید متوجه شود که با مغازه ای کوچک طرف است. نورپردازی را به شکلی انجام دید که هم ویترین و هم مغازه بزرگ جلوه کند. در ویترین مغازه کوچک استفاده از نور کم باعث می شود تا فضا تاریک باشد و کوچک تر، خفه تر و گرفته تر گردد. همچنین اگر ویترین با نور های کم تاریک تر از حد باشد، ممک است مشتری تصور کند مغازه بسته است و اصلا به سمت آن نیاید. پس با ایجاد نور کافی هم اجناس درون ویترین، هم کالا های درون مغازه و هم فضای داخلی را بهتر نمایش دهید.

 

 

  • چیدمانی خاص برای ویترین در نظر بگیرید

اگر می خواهید ویترین مغازه کوچک تان حسابی به چشم بیاید و تک و منحصر به فرد شود، بهتر است چیدمانی خاص و متفاوت برای آن در نظر بگیرید. در واقع با صرف کمی سلیقه و توجه می توانید مغازه تان را چشمگیر و متفاوت کنید. برای این کار باید ویترین را همچون یک قاب عکاسی و چیزی را که پشت ویترین قرار می دهید همچون یک اثر هنری ببینید. برای مثال فرض بفرمایید که یک مغازه کوچک فروش گلدان و ظروف تزیینی دارید. در چیدمان ویترین می توانید یک میز چوبی بسیار کوچک قرار دهید، بر روی آن یک پارچه حریر بیاندازید به طوری که یک سمت آن بر زمین بیوفتد، یکی از بهترین و زیباترین ظروف خود را انتخاب کنید و روی میز بگذارید و علاوه بر نورهای یکنواختی که وجود دارد، یک نور متمرکز بر روی این چیدمان بتابانید.

این کار را در مورد هر آنچه که در مغازه تان به فروش می رسانید، می توانید انجام دهید و متناسب با کالایی که دارید بهترین چیدمان را برای آن فراهم کنید. مثلا در یک ویترین مغازه کوچک که در آن جوراب فروخته می شود، می توان زمینه ای سفید برای ویترین در نظر گرفت و یک جفت جوراب بلند و رنگی را در پای یک مانکن نمود و در ویترین قرار داد. یا آنکه جوراب های رنگی را با کمک نخ های نامرئی از بالای ویترین آویزان نمود. ایده های زیادی برای چیدمان خاص ویترین وجود دارد که با کمی سرچ در اینترنت و مشاهد تصاویر مختلف می توان الگو برداری و ایده برداری نمود.

  • استفاده از رنگ های روشن

برای ویترین مغازه کوچک تان بزرگ جلوه کند استفاده از رنگ های تیره مانند قهوه ای و مشکی را فراموش کنید، مگر آنکه قصد یا منظور خاصی از این کار داشته باشید. به کار بردن رنگ های روشن و ایجاد فضایی دل باز کمک می کند که هم ویترین و هم مغازه، کوچک بودن خود را پشت این رنگ ها پنهان کند. اما همانطور که گفته شد برای جلب نظر مشتریان می توانید از لکه رنگ هایی در این فضای روشن استفاده نمایید.

  • یک رنگ چشمگیر برای ویترین انتخاب کنید

برای کسانی که زیاد طرفدار رنگ های روشن نیستند و عاشق هیجان و انرژی بالا هستند، پیشنهاد می شود که یک رنگ چشمگیر را برای ویترین خود انتخاب نمایند و این رنگ را در تمامی قسمت های ویترین به کار ببرید. مثلا رنگی نظیر آبی درخشان، سرخابی، زرد و یا رنگ های این چنینی که در نگاه اول تاثیری آنی بر روی افراد می گذارند. بهتر است رنگ انتخابی تان با کالایی که در مغازه به فروش می رسانید هماهنگی داشته باشد. مثلا در یک مغازه عسل فروشی ترکیب رنگ زرد و مشکی عالی است. یا در مغازه عروسک فروشی رنگ های سرخابی و صورتی انتخاب های خوبی هستند.

  • اجازه دهید درون مغازه از ویترین دیده شود

گاهی اوقات می توان چیدمان ویترین مغازه کوچک را به گونه ای انجام داد که مشتری بتواند از ویترین درون مغازه را مشاهده نماید. برای اینکه چنین اتفاقی بیوفتد باید ویترین را خلوت نگه دارید و آن را نپوشانید. این کار کمک می کند که مشتری با دیدن درون مغازه با اطمینان بیشتری به آن وارد شود و با مشاهده از بیرون تا حدی متوجه درون مغازه نیز بشود.

 

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

دکور مغازه جوراب فروشی ؛ هیجان انگیز و دوست داشتنی

دکوراسیون مغازه سوپرمارکت و اصول طراحی دکور آن

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<