نمای نئوکلاسیک ساختمان چه ویژگی ها و خصوصیاتی دارد؟

نمای ساختمان و طراحی بیرونی یک خانه نیز درست به اندازه طراحی داخلی آن مهم است و سبک ها و روش های مختلفی برای تزیین و آراستن آن وجود دارد. نمای نئوکلاسیک ساختمان به عنوان یک سبک محبوب و پر طرفدار، امروزه در ساختمان های نوساز زیادی در سطح شهر مشاهده می شود. در نمای ساختمان نئوکلاسیک از ویژگی های سبک کلاسیک استفاده می شود اما به گونه ای که کاملا امروزی به نظر برسد. این تلفیق و ترکیب با هنری آمیخته است که موجب می شود تا هم علاقه مندان به سبک کلاسیک و هم جوان تر هایی که سبک مدرن را دوست دارند، آن را بپسندند.

در این متن می خوانید:

  • تعریفی مختصر از سبک نئوکلاسیک
  • آشنایی با ویژگی های نمای نئوکلاسیک ساختمان
  • متریال و مصالح مورد استفاده در نمای نئوکلاسیک
  • طراحی نما نئوکلاسیک ساختمان
  • نقش نورپردازی در نمای نئوکلاسیک ساختمان

در طراحی نمای ساختمان های مسکونی که از سبک نئوکلاسیک استفاده می کنند سعی می شود تا هماهنگی بین درون و بیرون ساختمان برقرار باشد. به این معنا که بهتر است فردی که نمای بیرونی ساختمان را نئو کلاسیک می بیند، هنگامی که به درون آن نیز قدم می گذارد، با فضایی در این سبک و سیاق مواجه شود. برای مثال طراحی دکوراسیون لابی، پارکینگ و راه پله ها و فضا های مشاع و عمومی دیگر همگی در سبک نئوکلاسیک طراحی و چیدمان بشوند. اما برای کسانی که با این سبک آشنایی ندارند خوب است که در ابتدا تعریف مختصری از سبک نئو کلاسیک ارائه شود.

تعریف مختصری از سبک نئوکلاسیک

در یک جمله می توان گفت که ترکیب و تلفیق سبک های کلاسیک و مدرن و بدست آوردن حد میانه ای از آنها، سبک نئوکلاسیک را به وجود می آورد. همانگونه که می دانید نئو به معنای جدید است، در این مورد شما با سبک کلاسیکی مواجه می شوید که به صورتی جدید و امروزی طراحی و اجرا شده است. در سبک نئوکلاسیک نه خبری از تزیینات پیچیده و پر زرق و برق و پر تجملات کلاسیک است و نه راحتی و خلوتی سبک مدرن وجود دارد، پس در نگاه اول چیزی ما بین این دو مشاهده می شود که بر حسب سلیقه می تواند به یکی از آنها نزدیک تر باشد. مثلا در نمای ساختمان نئوکلاسیک شما هم نما های کلاسیک و رومی را می بینید و هم سادگی مدرنیته را مشاهده می کنید. این سبک برای کسانی مناسب است که سبک کلاسیک را دوست دارند و اما نمی خواهند کاملا به آن پایبند باشند و ترجیح می دهند از ویژگی های مدرنیته نیز در آن استفاده کنند تا به تعادلی عالی دست بیایند.

آشنایی با ویژگی های نمای نئوکلاسیک ساختمان

در ساختمان هایی با طراحی نما نئوکلاسیک خروجی کار و چیزی که توسط افراد مشاهده می شود به سبک کلاسیک نزدیک تر است. شاید حتی کسانی آن را با سبک کلاسیک نیز اشتباه بگیرند اما در واقع اینگونه نیست و نمای ساختمان نئوکلاسیک در دسته بندی خاص خود جای می گیرد. همچنین در نمای ساختمان نئوکلاسیک می توان از متریال های جدید و مدرن برای رسیدن به یک نمای کلاسیک استفاده نمود. برای مثال در گذشته از سنگ برای ساخت نما استفاده می شد که امروزه می توان از بتن برای ساخت نمایی کلاسیک استفاده گردد. اگر بخواهیم ویژگی های طراحی نما نئوکلاسیک ساختمان را بر شمریم با موارد زیر مواجه می شویم:

  • در نما های نئوکلاسیک تا جای ممکن سادگی مد نظر قرار می گیرد.
  • در نمای ساختمان نئوکلاسیک تزیینات و برجسته کاری ها به شدت و به میزان سبک کلاسیک نیستند و به اندازه کمتر و به صورت مسطح تر اجرا شده اند.
  • در نمای نئوکلاسیک ساختمان به راحتی می توان سطوح افقی و هندسی را مشاهده کرد که این در سبک کلاسیک کمتر وجود دارد. در سبک های کلاسیک سطوح و بخش های گرد و خمیده و منحنی بیشتر مشاهده می شود این در حالیست که در سبک نئوکلاسیک خطوط خمیده و منحنی جای خود را به بخش های صاف و هندسی می دهند.
  • در نمای ساختمان نئوکلاسیک از گنبد استفاده نمی شود.
  • در نما های نئوکلاسیک از جزییات کمتری استفاده می گردد و سطوح صاف و بدون تزیین و بدون برجسته کاری بیشتر مشاهده می شود.
  • تعداد ستون ها در نما های نئو کلاسیک کمتر است و سر ستون ها نیز با تجملات و تزیینات کمتری همراه هستند. همچنین سر در نماهای نئوکلاسیک ساده تر و کوچک تر است.
  • درب و پنجره ها در نمای نئوکلاسیک ساختمان به درب و پنجره های مدرن بیشتر شبیه هستند و از پنجره های دو جداره امروزی در آنها استفاده می شود.
  • وجود نظم در کنار نا متقاون بودن، یکی دیگر از ویژگی های نمای ساختمان نئوکلاسیک به شمار می رود.
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک

متریال و مصالح مورد استفاده در نمای نئوکلاسیک ساختمان

همانگونه که گفته شد یکی از ویژگی های سبک نئو کلاسیک استفاده از متریال امروزی در جهت ساخت نمایی کلاسیک و قدیمی است. در ساخت نما های نئوکلاسیک از متریال ها و مصالحی همچون شیشه، گچ، سیمان، میکروسمنت و بتن، چوب، فلز و سنگ استفاده می شود. در واقع برای رسیدن به ویژگی هایی که در بالا گفته شد که مهم ترین آنها سادگی در عین داشتن تزیینات است، از هر متریالی که وجود دارد، می توان استفاده کرد. اما در ساختمان های امروزی از مصالحی همچون سنگ و بتن و میکروسمنت بیشتر استفاده می شود. پوشش های بتن و میکروسمنت فضایی مدرن تر در نمای ساختمان ایجاد می کنند و پوشش های سنگی منجر به ایجاد فضایی کلاسیک تر می شوند. در ساختمان هایی با طراحی نما نئوکلاسیک ممکن است اندازه پنجره ها بزرگ تر شود و بنابراین شیشه در نمای ساختمان بیشتر مشاهده گردد.

طراحی نما نئوکلاسیک ساختمان

در طراحی نمای ساختمان های نئوکلاسیک از ستون، سطوح صاف، بخش های منحنی به علاوه بخش های صاف و افقی و مسطح، نرده های کلاسیک برای تراس و پله ها، تزییناتی شامل نقش برجسته ها و تراش کاری ها و همچنین از نورپردازی استفاده می شود. بسته به شکل و طرحی که برای نمای ساختمان انتخاب می شود ممکن است بخشی از این موارد بیشتر و یا کمتر باشد. برای مثال ممکن است یک طراح خلاق تزییناتی نا متقاون را در دو طرف نمای ساختمان ایجاد کند که این به مدرن تر شدن نما کمک می کند. طراحی نما نئوکلاسیک به گونه ای انجام می شود که به نوعی هم شکوه، تجمل و لوکس بودن ساختمان به چشم بیاید و هم امروزی بودن و قدیمی نبودن آن در نظر گرفته شود. همچنین در این کار از رنگ های روشن و گرم استفاده می گردد. اگر در ساخت نما از سنگ استفاده شود، رنگ های سفید و کرم و قهوه ای بهترین انتخاب ها هستند و اگر از بتن و میکرو سمنت استفاده شود آنها به رنگ سفید خواهند بود.

نقش نورپردازی در نمای نئوکلاسیک ساختمان

یکی از چیز هایی که به زیبایی هر چه بیشتر طراحی نمای نئوکلاسیک کمک می کند، نورپردازی است. برای آنکه شکوه و زیبایی نما بیشتر شود معمولا از چراغ های مخصوص و ریسه های نور مخفی برای این کار استفاده می شود. نورپردازی نمای ساختمان کاری می کند که فضا لوکس تر جلوه کند و این روشنایی ها به چشمگیر تر شدن نمای ساختمان کمک خواهد کرد. در واقع به کمک نورپردازی می توان ترکیبی عالی بین سبک های کلاسیک و مدرن ایجاد کرد و به تعادلی منطقی تر در این باره رسید.

نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک
نمای نئوکلاسیک

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

بازسازی نمای ساختمان و ایجاد جلوه ای تازه و جدید برای ساختمان

بهترین پیشنهاد ها برای طراحی و ساخت نمای ویلای دوبلکس



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<