سقف کاذب سرویس بهداشتی انواع مختلف و متنوعی از طرح ها را شامل می شود که در این متن به طور مفصل به معرفی آنها خواهیم پرداخت. استفاده از سقف کاذب نه تنها در ساخت خانه ها، بلکه در بازسازی آنها نیز کاربرد زیادی دارد. در صورتی که قصد نوسازی سرویس بهداشتی تان را داشتید، حتما این مطلب را مطالعه بفرمایید.
سقف کاذب چیست و چه کاربردی دارد؟
سقف کاذب نوعی پوشش است که در زیر سقف اصلی اجرا می شود. این سقف ها برای پوشاندن و محفوظ نگهداشتن تاسیسات مانند لوله کشی ها و سیم کشی ها و همچنین جلوگیری از انتقال گرما و رطوبت، ایجاد نوعی عایق صدا، فراهم کردن یک بستر مناسب جهت نورپردازی های مدرن و در نهایت خلق یک فضای دکوراتیو برای زیباتر کردن فضای مورد نظر، به کار می روند. سقف کاذب که یکی از عناصر معماری محسوب می شود، با وارد کردن طرح و رنگ به مکان های مورد نظر موجب زیباتر شدن این فضاها خواهد شد. اما سوال اینجاست که سقف کاذب مناسب در فضاهایی مثل سرویس بهداشتی که رطوبت خیلی زیاد است، کدام است؟
بهترین سقف کاذب برای سرویس دستشویی
انواع مختلفی از سقف های کاذب وجود دارد. سقف کاذب کناف، تایل، پلکسی یا طلقی، رابیتس سیمان یا گچ، آرمسترانگ، سقف کاذب پی وی سی و غیره انواع مهم این سقف ها به شمار می روند. هر کدام از انواع نام برده شده باید در مکان مناسب خود استفاده گردند. در حالت کلی باید توجه داشت که با بررسی شرایط، بودجه، محدودیت ها، زمان و سلایق خود، متریال مورد نظرتان را انتخاب کنید.
سقف کاذب پلکسی یا طلقی
یکی از انواع سقف ها که در سرویس های بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار می گیرد، سقف کاذب پلکسی یا طلقی است. این نوع از سقف های کاذب ضد آب هستند و مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی دارند و همچنین مانع انتقال رطوبت از فضای حمام به سقف اصلی می شوند. سقف کاذب طلقی یا پلکسی دارای ظاهری شفاف و شیشه مانند است که هم به صورت براق و هم به شکل مات مورد استفاده قرار می گیرد. انواع براق پلکسی به همراه طرح های متنوع ارائه می شوند و با ایجاد و انعکاس نور به روشن تر و بزرگ تر شدن فضای حمام یا سرویس بهداشتی کمک می نمایند. از معایب سقف های طلقی این است که با بازوبسته شدن در صدای ناهنجاری ایجاد میکنند.
سقف کاذب پی وی سی یا کشسان
سقف کاذب پی وی سی نیز یکی از پر کاربرد ترین انواع سقف های کاذب برای سرویس بهداشتی و حمام محسوب می گردد. این سقف ها نیز دارای مقاومت بالایی در برابر نم و رطوبت هستند و همچنین در برابر شکستگی نیز دوام خوبی از خود نشان می دهند. این نوع سقف کاذب دارای قدرت پوشش دهی بالایی است به این معنی که پس از نصب، تاسیسات پشت آن اصلا قابل مشاهده نخواهد بود. با نصب این پوشش های سقف دیگر مشکل نقاشی و گچ کاری سقف را نخواهید داشت. هم سقف کاذب پی وی سی و هم سقف کاذب طلقی یا پلکسی دارای وزن سبکی هستند و نصب آنها نیز با سرعت و در عرض یک روز (بسته به متراژ مکان مورد نظر) انجام می گیرد و در صورت ایجاد مشکل و خراب شدن ، به راحتی و به سرعت قابل تعویض هستند.
سقف کناف
در کنار این دو نوع سقف کاذب ذکر شده که پر کاربرد ترین انواع آن نیز هستند، سقف های کاذب کناف و یا تایلی نیز جزو انواعی هستند که در سرویس های بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند. سقف های کاذب کناف با امکان پیاده سازی طرح های متنوع با خطوط صاف و منحنی به زیبا تر شدن این مکان ها کمک می کنند. برای نصب این سقف ها در ابتدا با استفاده از پروفیل های سپری آلومینیومی و یا گالوانیزه زیرسازی صورت میگیرد سپس گچ برگ های مقاوم در برابر رطوبت کناف MR بر روی آنها نصب می شود. این سقف با نورپردازی مناسب نمایی بسیار زیبا و جذاب پیدا می کنند. سقف های کاذب دارای امکان نور پردازی در پشت آنها و همینطور بر روی آنها هستند. به این معنی که دیگر نیازی به وصل کردن لامپ جداگانه بر روی دیوار وجود ندارد و نورپردازی این سقف ها برای روشنایی سرویس بهداشتی و حمام کافی خواهد بود. تایل ها نیز با ابعاد مختلف در سقف سرویس بهداشتی قابل اجرا هستند، نصب آنها آسان است و نمای پایانی زیبایی دارند.
سقف رابیتس و گچ
از آنجایی که گچ کاری به تنهایی در برابر رطوبت مقاوم نیست، سقف های سرویس بهداشتی که رابیتس و گچ می شوند، می توان توسط مکمل هایی به ملات گچ به صورت ضد آب اجرا کرد، همچنین رابیتس بندی از لحاظ سرعت اجرا، از پایین ترین سرعت برخوردار است، اما این روش مزایایی دارد که در بسیاری مکان ها به روش های دیگر ترجیح داده می شود.
نورپردازی سقف کاذب سرویس بهداشتی
با توجه به نوع سقف کاذب در سرویس بهداشتی می توان از انواع لامپ های سقفی ، هالوژن یا نورهای خطی و… استفاده کرد. یکی از روش های ایجاد روشنایی فضا به سبک مدرن روش نورپردازی خطی است که بیش تر در طرح های مینیمال به چشم می خورد و نزد کسانی که دکوراسیون را به شکل ساده ترجیح می دهند، محبوبیت زیادی دارد. چراغهای سقفی و خطی با نورهای رنگی مختلف وجود دارند که رنگ های سفید و آبی به دلیل خاصیت آرامش بخشی بیشتر استفاده می شوند. به طور کلی نورپردازی در سرویس بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا نورپردازی مناسب، علاوه بر زیباتر نمودن فضا، موجب بزرگتر دیده شدن فضاهای کوچک در چشم بیننده می گردد.
طرح های مورد استفاده در سقف کاذب سرویس های دستشویی و حمام مدرن
در انتخاب طرح در سقف های رابیتس و کناف طرح های ساده و منحنی زیاد و متنوعی قابل اجراست، اما کسانی که از سقف کاذب های پلکسی و طلقی و پی وی سی برای سرویس بهداشتی و حمام خود استفاده می کنند دو نوع انتخاب پیش روی خواهند داشت. اگر علاقه مند به سادگی هستید و مایلید طرح هایی را انتخاب کنید که رنگ و شکلی عاری از هر گونه طرح های شلوغ باشند، می توانید از صفحات سفید مات استفاده نمایید که با ریل های آلومینیومی ضد زنگ سقفی ساده و زیبا برای شما ایجاد می کند. با به کارگیری لامپ هایی در پشت سقف کاذب می توانید نورپردازی مناسبی را در سرویس بهداشتی خود ایجاد کنید. به غیر از رنگ سفید رنگ های دیگر هم وجود دارند که با توجه به سلیقه خود و همینطور رنگ کاشی های تان می توانید آنها را انتخاب کنید. برای مثال اگر کاشی های سرویس بهداشتی تان به رنگ سبز روشن و سفید هستند، سقف کاذب را می توانید به همان رنگ سبزی که در کاشی ها موجود است انتخاب نمایید. نوع دیگری از انواع سقف های کاذب مدرن آنهایی هستند که دارای طرح ها و رنگ های شلوغ بوده و یا با طرح های دلخواه شما ساخته می شوند. در این نوع سقف های کاذب که در سرویس بهداشتی های مدرن استفاده می شود، طلق ها و صفاتی پی وی سی به کار رفته می توانند به طورت شفاف، همراه با طرح های مات باشند و یا یک صفحه آلومینیومی طرح دار بر روی یکی از صفحات طلقی قرار گیرد. یک نوع دیگر از این سقف های کاذب مدرن آنهایی هستند که دارای طرح هایی نظیر قطره های باران و یا طرح آسمان آبی و ابر و درختان اند. البته این نوع از سقف ها که با نام آسمان مجازی شناخته می شوند، بیشتر در سقف آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
خانه ایده آل خود را بسازید:
ویدیو: مدل های مختلف سقف کاذب پذیرایی و نشیمن