طراحی داخلی کمد دیواری رختخواب و چیدمان صحیح آنها بر روی هم

چیدوپلاس 23 مرداد 1400

در آپارتمان های امروزی معمولا کمد دیواری رختخواب جایی جدا از کمد لباس ها و سایر وسایل نیست و بخشی از کمد اصلی اتاق خواب را برای رختخواب ها در نظر می گیرند. فرق عمده این دو کمد در عمق آنها ست همچنین کمد دیواری لحاف و تشک بر خلاف کمد لباس ها فاقد میله و طبقه بندی زیاد است. لحاف ها و تشک ها در کمد بر روی هم قرار می گیرند و به ترتیب چیده می شوند. درب کمد دیواری لحاف و تشک باید به شکلی باشد که کاملا باز شود تا بتوان به راحتی لحاف ها و تشک ها را از آن بیرون آورد؛ کمد دیواری با درب های کشویی بهترین عملکرد را برای کمد دیواری رختخواب دارند. فضای داخلی کمد دیواری لحاف و تشک نیز باید به شکلی باشد که جای مناسب و کافی برای قرار دادن لوازم وجود داشته باشد؛ می توان قسمت مجزایی نیز برای گذاشتن بالش ها در نظر گرفت.

اگر در خانه فضای کافی در اختیار دارید می توانید یک کمد دیواری اختصاصی را برای رختخواب های خود بسازید. یک نکته مهم در کمد دیواری رختخواب آن است که تا جای ممکن ملحفه مورد استفاده در تشک ها و لحاف ها را از یک شکل و با یک تم رنگی در نظر بگیرید تا در هنگام باز کردن درب کمد دیواری همه چیز مرتب و منظم به نظر برسد.

طراحی داخل کمد دیواری برای رختخواب

یکی از نکات مهم درباره کمد دیواری رختخواب، طراحی داخلی آن است. اگر جز آن خانواده هایی هستید که رفت آمد زیادی دارید و تعداد مهمان هایی که شب را در خانه تان می گذرانند زیاد است؛ پس حتما رختخواب های زیادی هم نیاز دارید و ممکن است نگهداری از آنها برای تان تبدیل به یک معضل شده باشد.

اینکه چطور می توان حداکثر استفاده را از فضای محدود کمد دیواری داشت، به طراحی داخل کمد دیواری باز می گردد. اول از همه باید تعداد لحاف ها، تشک ها و بالش ها را در نظر بگیرید تا بتوانید فضای لازم برای هر کدام را در کمد دیواری مشخص نمایید. در یک کمد دیواری رختخواب طبقه بندی ها به مانند کمد دیواری لباس نیست و این طبقه بندی به شکل محدودتری انجام می شود. برای شروع کار فضای داخلی کمد دیواری رختخواب باید به دو قسمت تقسیم گردد. عرض تشک های تان را اندازه بگیرید و چند سانتی متری به آن اضافه کرده، سپس یک تخته عمودی را به اندازه ارتفاع کمد دیواری برش بزنید. تخته را به صورت عمودی در جای خود قرار دهید. به این ترتیب بخش بزرگ تر را برای قرار دادن تشک ها و لحاف ها و بخش کوچک تر را برای گذاشتن بالش ها تقسیم بندی کرده اید.

در قسمتی که مربوط به تشک ها است با نصب دو تخته افقی لحاف ها را از تشک ها جدا کنید تا در هنگام استفاده از آنها راحت تر باشید. اگر همگی را بدون جدا سازی بر روی هم بچینید، در هنگام استفاده ممکن است مجبور باشید برای بیرون آوردن یک تشک یا لحاف که در زیر قرار دارد، همگی آنها را از کمد بیرون بیریزد. با تقسیم فضای کمد دیواری رختخواب، تشک ها را در قسمت پایین و پتو ها و لحاف ها را در قسمت بالایی بگذارید. در قسمت مجاور که مربوط به بالش هاست، فضا را به بیش از دو قسمت، تقسیم نمایید. ممکن است تعداد قسمت ها به چهار هم برسد. بالش ها را با نظم بر روی یکدیگر بچینید و بالا بروید. از این بخش برای قرار دادن ملحفه های تا کرده / حوله و ست حمام نیز می توان استفاده کرد.

نحوه تا کردن تشک ها و پتو ها

اینکه تشک ها و لحاف ها را به صورت آماده خریداری می کنید و یا اینکه به شکل سنتی آنها را می دوزید و یا سفارش دوخت می دهید در نحوه تا کردن و قرار گیری آنها موثر است. تشک و لحاف های آماده معمولا به صورت لوله شده در یک کیف پلاستیکی قرار می گیرند و یا آنکه تشک ها به شکل تا شده و کوچک در یک کیف پلاستیکی گذاشته و به فروش می رسند. خوبی این مدل لحاف و تشک آن است که هر کدام شان دارای بسته بندی هستند و هم فضای کمتری را اشغال می کنند و هم نگرانی از بابت نشستن گرد و خاک بر روی آنها وجود ندارد.

اما تشک و لحاف های دست دوز معمولا حجم بزرگ تری دارند و فضای بیشتری را نیز اشغال می کنند، اینها را باید به شکل عادی تا کرده و در کمد دیواری بر روی هم چید. بالش ها نیز به همین صورت هستند و قرار دادن آنها در کمد دیواری به همین شکل صورت می گیرد. اما در مورد پتو های نازک مثل پتوی گلبافت و یا پتوی سفری باید گفت که علاوه بر تا کردن و روی هم قرار دادن، لوله کردن آنها نیز یک روش برای چیدمان کمد دیواری رختخواب خواهد بود. درباره ملحفه ها نیز باید گفت که می توان یک سبد پلاستیکی یا حصیری و یا همچنین یک بقچه زیپ دار تهیه کرد و ملحفه ها را به صورت تا کردن و منظم درون آن چید.

چیدن رختخواب در کمد دیواری

همانگونه که گفته شد باید تقسیم بندی فضای داخلی کمد دیواری رختخواب به نحوی انجام گیرد که هر کدام از لوازم جای مخصوص خود را داشته باشند. بهتر است که تشک ها (که دارای وزن بیشتری هستند) در قسمت پایینی چیده شوند. بسته به تعداد تشک ها باید فضای کافی برای آنها در نظر گرفته شود. پتو ها و لحاف ها را در بخش بالای بچینید و اگر لازم است آنها را لوله کنید. بالش ها را نیز می توان به صورت افقی بر روی هم گذاشت و یا اینکه آنها به شکل ردیفی در کنار هم قرار داد. یک نکته مهم در چیدمان کمد دیواری رختخواب آن است که تشک یا لحاف و پتوهای ضخیمی که کمتر مورد استفاده قرار می دهید را در پایین ترین قسمت و بالش و پتوی های مسافرتی که بیشتر استفاده می کنید را در بالاترین بخش قرار دهید.

عمق کمد رختخواب

برای آنکه بتوانید رختخواب های تان را به بهترین شکل ممکن در کمد دیواری بچینید، باید عمق کمد رختخواب دارای اندازه استانداردی باشد. البته همانگونه که گفته شد معمولا کمد دیواری رختخواب با کمد دیواری لباس ها یکی است و عمق آنها نیز با هم برابر است. سازندگان کمد دیواری در هنگام ساخت، بر اساس تجربه اندازه مشخص و لازم را برای کد دیواری در نظر دارند و طبق این اندازه های استاندارد اقدام به ساخت کمد دیواری می کنند.

عمق استاندارد برای کمد رختخواب معمولا بین ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر است. اما با توجه به متراژ اتاق خواب این اندازه ممکن است بیشتر هم شود. اگر اتاق خواب بزرگ دارید می توانید عدد یک متر را نیز برای عمق کمد دیواری رختخواب در نظر بگیرید تا تشک ها به راحتی درون آن جا شوند و برای چیدمان تشک ها و لحاف ها به مشکل کمبود جا برخورد نکنید. اگر عمق کمد دیواری رختخواب تان کمتر بود باید در نحوه تا کردن و چیدمان وسایل خواب تغییراتی را ایجاد نمایید تا مشکلی از بابت این موضوع نداشته باشید.

کمد دیواری رختخواب
کمد دیواری رختخواب
کمد دیواری رختخواب
کمد دیواری رختخواب
کمد دیواری رختخواب
کمد دیواری رختخواب
کمد دیواری رختخواب
کمد دیواری رختخواب
کمد دیواری رختخواب

خانه ایده آل خود را بسازید:

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<