معماری و طراحی داخلی هتل های لوکس در ایران

در ایران هم به مانند همه کشور های دنیا هتل های لوکس و زیبایی وجود دارد که با نهایت زیبایی و امکانات ساخته شده اند و البته قیمت های بالایی هم دارند. یک هتل لوکس باید دارای طراحی داخلی و معماری خاصی باشد تا بتواند مشتریان و مسافران ویژه و خاص خود را جذب نماید. کسانی که به دنبال امتحان کردن هر چیزی از نوع عالی آن هستند، در این هتل ها اقامت کرده و از سفر خود لذت بیشتری می برند. موضوع معماری و طراحی داخلی هتل لوکس جذاب و خواندنی است و ما در این متن قصد داریم علاوه بر معرفی تعدادی از هتل های لوکس در ایران، به بررسی ویژگی های معماری و طراحی آنها نیز بپردازیم. با ما همراه باشید و با هتل های لوکس شمال ایران و البته جنوب و شرق و غرب بیشتر آشنا شوید.

یک هتل لوکس چه ویژگی هایی دارد؟

ویژگی های یک هتل لوکس به صورت زیر است:

  • ساختمان بزرگ: یک هتل لوکس باید دارای ساختمانی بزرگ و عظیم باشد. ساختمانی که افراد با دیدن آن ناخودآگاه تحت تاثیر ابهت آن قرار گیرند. با مرور چند نمونه از هتل های لوکس تهران مانند هتل پارسیان آزادی یا هتل اسپیناس به این نکته پی خواهید برد.
  • نمای تاثیر گذار: نمای هتل یا معماری بیرونی آن باید از نوعی انتخاب شود که بتواند تاثیر گذاری بالایی داشته باشد. بعضی از نما ها مانند نمای رومی این ویژگی را دارا هستند. همچنین استفاده از متریال گران قیمت در ظاهر یک هتل لوکس بسیار موثر است. مثلا استفاده از یک سنگ گران قیمت مانند گرانیت در مقایسه با متریالی مثل آجر تاثیر گذاری بیشتری در نمای یک هتل لوکس دارد.
  • ورودی بیرونی هتل: بخش بیرونی هتل یا جایی که مربوط به ورود افراد است، تاثیر زیادی بر جذابیت های یک هتل لوکس خواهد داشت. این بخش باید به گونه ای دیزاین شود که هر کس حتی با رد شدن از جلوی آن متوجه میزان متفاوت بودن و گران قیمت بودن این هتل بشود.
  • لابی هتل: هتل های لوکس دارای لابی لوکس و لاکچری هستند. در نظر گرفتن یک سقف بلند برای لابی، استفاده از متریالی گران قیمت با ظاهری تاثیر گذار، استفاده از رنگ هایی مانند طلایی و نقره ای که نمایی لاکچری ایجاد می کنند، نصب لوستر های بزرگ و بلند، قرار دادن مبلمان لوکس و سلطنتی، استفاده از سنگ های براق و درخشان برای کف زمین به گونه ای که نور را به خوبی منعکس کنند، نصب پرده های والان دار و زیبا بر پنجره ها، استفاده از اکسسوری ها و لوازم دکوری و تزیینی بزرگ و خاص و متفاوت در قسمت های مختلف لابی یک هتل لوکس و در نهایت ایجاد یک دکوراسیون تاثیر گذار، جذاب و گیرا در لابی هتل می تواند نکته ای مهم و اساسی در طراحی و ساخت یک هتل لوکس به شمار رود.
  • راه پله ها و آسانسور ها: یک هتل لوکس باید دارای آسانسور هایی بزرگ و تمیز باشد. نوع و ظاهر آسانسور باید به گونه ای باشد که با دیگر ویژگی های هتل همخوانی داشته باشد. مثلا آسانسور های شیشه ای یا آسانسور هایی که دیواره های آن آینه ای هستند و یا دارای تزیینات خاصی اند، برای هتل های لوکس مناسب ترند. در مورد راه پله ها نیز باید نهایت دقت و سلیقه به کار گرفته شود. راه پله هایی پهن و دل باز، استفاده از سنگ های براق و صیقلی برای پله ها و کاربرد نرده های سنگی شکیل برای آنها به زیبایی راه پله یک هتل لوکس می افزاید.
  • راه رو ها: راه رو های یک هتل لوکس باید عریض باشند، به زیبایی دیزاین شوند، از دکوری های لوکس و زیبا در قسمت هایی از آن استفاده شده باشد، دیوار ها دارای گچبری های خاص و منحصر به فرد باشند، بر روی دیوار ها تابلو های نقاشی خاص و زیبا و بزرگ نصب شده باشد و همچنین نورپردازی مناسبی هم برای آن در نظر گرفته شده شود.
  • در های اتاق ها: بسته به سبک دکوراسیون هتل باید در های مناسبی برای اتاق ها در نظر گرفته شود. اگر هتل به سبک کلاسیک طراحی و دیزاین شده است، در های کلاسیک با تراش کاری های مربوط به این سبک بهترین انتخاب ها خواهند بود.
  • دکوراسیون داخلی اتاق ها: شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین بخش های هر هتل، دکوراسیون داخلی اتاق های آن است. هر اتاق بسته به قیمت، امکانات و موقعیتی که دارد، باید به شکلی مناسب چیدمان شود. در یک هتل لوکس حتی ارزان ترین اتاق ها نیز باید به صورت مناسبی که در خور نام هتل است، دکور شوند. اتاق های گران قیمت تر و اتاق های وی آی پی باید در نهایت زیبایی و جذابیت و دست باز طراحی شوند. در هتل های لوکس معمولا از ترکیب رنگ هایی که قدرت و ثروت را یادآوری می کنند استفاده می شود. رنگ هایی مانند کرم و طلایی، قهوه ای و طلایی، آبی لاجوردی و طلایی یا نقره ای، زرشکی و طلایی، و رنگ هایی از این دست در فضای داخلی هتل های لوکس کاربرد زیادی دارند.
  • استفاده از تکنولوژی: در هتل های لوکس از امکانات روز دنیا در قسمت های مختلف آن استفاده می شود. از بخش رزواسیون هتل گرفته تا سیستم باز و بسته کردن در ها و غیره همگی مطابق با تکنولوژی روز دنیا خواهد بود.
هتل لوکس
هتل لوکس
هتل لوکس
هتل لوکس
هتل لوکس
هتل لوکس

چه چیز هایی در دکوراسیون یک هتل لوکس استفاده می شود؟

همانطور که گفته شد در طراحی هتل های لوکس علاوه بر آنکه باید از متریالی مناسب و با کیفیت استفاده شود، کاربرد وسایل و لوازم کاربردی و دکوری نیز از بهترین نوع آن بسیار مهم است. از کوچک ترین وسایل تا بزرگ ترین و مهم ترین آنها باید از بهترین انواع انتخاب شوند. برای مثال در هتل های معمولی از یخچال های هتلی کوچک در هر اتاق استفاده می شود اما در اتاق های یک هتل لوکس باید یخچال هایی بزرگ با وسایل و خوراکی های متنوع در آنها قرار داده شود. دیگر چیز هایی که می توانند در دکوراسیون هتل های لوکس با سبک کلاسیک و سلطنتی مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از:

  • فرش های دستبافت ایرانی
  • مبلمان سلطنتی
  • سرویس خواب کلاسیک و سلطنتی از بهترین نوع چوب
  • پرده هایی با پارچه های لوکس
  • لوستر، آباژور و چراغ های دیوار کوب کلاسیک فلزی به رنگ طلایی
  • تابلو های نقاشی با سبک کلاسیک
  • دیوار ها و سقف نقاشی شده با نقاشی های کلاسیک
  • مجسمه های برنزی
  • آینه با قاب کلاسیک
  • تزیینات سقفی و دیواری خاص مانند گچبری های لوکس

معرفی هتل های لوکس ایران

هتل های لوکس شمال ایران از جمله هتل پارسیان خزر (هایت)، هتل کادوس رشت، هتل ونوس پلاس نمک آبرود، هتل میزبان بابلسر، هتل نارنجستان نور، هتل پارسیان آزادی رامسر میزبان مسافرانی هستند که می خواهند اقامت در یک مکان زیبا و جذاب را تجربه کنند. اما پس از معرفی هتل های لوکس شمال ایران می توانیم سری هم به هتل های لوکس در تهران و دیگر شهر های کشور بزنیم. هتل هایی مانند هتل سورینت مریم کیش، هتل پارسیان آزادی تهران، هتل اسپیناس پالاس، هتل کایا تبریز، هتل عباسی اصفهان، هتل درویشی مشهد، هتل زندیه شیراز، هتل ارگ جدید یزد و هتل یاکاموز اردبیل از جمله بهترین و لوکس ترین هتل های کشور به شمار می روند.

هتل لوکس
هتل لوکس
هتل لوکس
هتل لوکس
هتل لوکس
هتل لوکس

طراحی و ساخت هتل های لوکس

در این بخش اقدامات لازم و مراحل طراحی و ساخت یک هتل ارائه می شود. این مراحل به طور مشترک در تمامی هتل ها باید صورت گیرد، حال می توان در یک هتل لوکس بخش هایی را به آن اضافه کرد و یا اینکه تغییراتی را در جهت بهتر شدن فضا ها انجام داد. هتل های لوکس به گونه ای عمل می کنند که فضا را برای خوش آیند و رفاه مهمانان فراهم کرده و همه چیز را در عالی ترین شکل ممکن ارائه می نمایند.

مراحل طراحی هتل

  • طراحی کانسپت طرح معماری هتل: در این مرحله باید یک کانسپت یا مفهوم خاص برای طرح معماری هتل در نظر گرفته شود. برای مثال اینکه هتل دارای فضایی سنتی و روح قدیمی باشد یا اینکه فضایی مدرن و مینیمال داشته باشد، یا حتی اینکه مفهوم و طرح خاصی را در برگیرد. مثلا هتلی مطابق با اهداف مربوط به حفظ محیط زیست یا هتل های سبز و غیره.
  • طراحی نقشه معماری طرح معماری هتل: ایده و کانسپت طرح معماری ممکن است توسط مالک هتل ارائه شود اما بدیهی است که طراحی نقشه معماری توسط متخصصین این کار انجام می گیرد. در طراحی نقشه هتل های لوکس این کار با دقت و توجه بیشتر و تمرکز بر روی ایجاد فضا های متفاوت و خاص انجام می گیرد.
  • طراحی نقشه های سازه، تاسیسات برق و مکانیک: مراحل فنی و اقدامات لازم جهت ایجاد رفاه هر چه بیشتر در یک هتل لوکس بسیار مهم بوده و متخصصین این کار تمام نکات لازم را در نظر می گیرند.
  • طراحی نمای هتل: یکی از بخش های مهم در کار طراحی و ساخت یک هتل لوکس طراحی نمای آن است. نمای هتل می تواند در جذب مهمانان تاثیر زیادی داشته باشد. در یک هتل لوکس نمای هتل نیز باید به اندازه طراحی داخلی آن زیبا و چشمگیر باشد و تاثیر ویژه ای را بر مخاطب بگذارد. در طراحی نمای هتل مرحله اول یعنی کانسپت و ایده طراحی معماری باید در نظر گرفته شود و مطابق با آن پیش رود.
  • طراحی محوطه و فضا های عمومی: محوطه بیرونی هتل، حیاط و محوطه های داخلی، روف گاردن، لابی و کلیه فضا هایی که به طور عمومی مورد استفاده قرار می گیرند باید دارای طرح مشخصی باشند. استفاده درست و عالی از گیاهان و فضا سازی های زیبا با استفاده از آنها در این بخش بسیار مهم خواهد بود. ایجاد بخش هایی در محوطه برای استراحت و پذیرایی از مهمانان هتل می تواند مهم باشد.
  • طراحی دکوراسیون داخلی هتل: علاوه بر تمام موارد گفته شده در بالا که هر کدام به نوبه خود مهم، لازم و ضروری هستند، طراحی داخلی و دکوراسیون بخش های داخلی هتل یکی از مهم ترین اقدامات در طراحی و ساخت یک هتل لوکس به شمار می رود. طراحی دکوراسیون هتل باید با توجه به سبک و ایده کلی طراحی آن انجام گیرد. مثلا اگر هتل در سبک کلاسیک ساخته شده است، باید طراحی چیدمان نیز به همین سبک باشد. تمامی فضا های داخلی از لابی و بخش رزرواسیون گرفته تا راه رو ها، اتاق ها، سالن اجتماعات و هر قسمت دیگر از فضای داخلی باید با دقت و توجه خاصی دکور شود.
  • طراحی مشاعات و فضا های رفاهی: کافه و رستوران هتل و دیگر بخش هایی که به نوعی فضای عمومی به شمار می روند درست به اندازه سایر قسمت ها اهمیت داشته و باید در طراحی داخلی آنها اقدامات لازم صورت گیرد. در هتل های لوکس و بزرگ ممکن است چند کافه یا رستوران وجود داشته باشد که می توان برای هر کدام از آنها یک تم چیدمانی در نظر گرفت. مثلا تم سنتی و ایرانی، تم مدرن و اروپایی و غیره.

تقسیم بندی فضا های یک هتل

  • فضا های خصوصی: مثل اتاق ها، اتاق استراحت کارکنان، اتاق مدیریت
  • فضا های پنهان (پشتی): بخش های مربوط به تدارکات، انبار ها و غیره
  • فضا های اداری: مربوط به کارکنان بخش اداری مانند بخش مالی و حسابداری، مدیریت داخلی و غیره
  • فضا های ورزشی: باشگاه، زمین های ورزشی، زمین های بازی و غیره
  • فضا های رفاهی: کافه و رستوران
  • پارکینگ
  • محوطه و فضای سبز

اقدامات مربوط به راه اندازی هتل

انجام اقدامات پیش نیازی و لازم برای هتل به مانند سیستم های امنیتی بسیار مهم و لازم است. با اینکه مهمانان هتل ممکن است از وجود چنین اقداماتی بی خبر باشند و شاید هرگز متوجه آنها نشوند، اما وجود چنین مواردی بسیار لازم و ضروری خواهد بود. هر چند که بعضی از موارد مثل دوربین های مدار بسته و یا سیستم های اطفاء حریق باید به گونه ای تعبیه شوند که قابل مشاهده باشند و حس امنیت را به افراد بدهند. موارد مهم و در واقع پیش نیاز در راه اندازی یک هتل عبارت است از:

  • سیستم های امنیتی و شبکه دوربین های مدار بسته در قسمت های مختلف هتل
  • سیستم های آلارم و هشدار
  • سیستم اطفاء حریق
  • سیستم های تهویه هوا
  • سیستم های گرمایشی و سرمایشی
  • شبکه های ارتباطی و اینترنت
  • سیستم های صوتی و تصویری

در ساخت یک هتل لوکس تمامی این موارد به طور کامل رعایت شده و از بهترین کیفیت برای هر کدام استفاده می شود. وجود اینترنت در اتاق ها و فضا های عمومی هتل، قرار دادن سیستم های صوتی و تصویری پیشرفته و جدید در اتاق ها و دیگر موارد همگی در ایجاد یک هتل لوکس تاثیر گذار است.

اختصاصی کردن هتل سازی

یکی از چیز هایی که می تواند در اختصاصی کردن هتل و بالا بردن سطح کیفیت آن تاثیر گذار باشد، همچنین یک هتل را به هتلی لوکس با ستاره های بالا تبدیل نماید، در نظر گرفتن مجموعه های رفاهی و تفریحی و ورزشی در هتل است. بسیاری از هتل های لوکس دارای سالن ها و باشگاه های ورزشی، استخر های روباز یا سر پوشیده، فضای بازی کودکان، حیاط و محوطه سر سبز و زیبا و حتی واحد های تجاری برای فروش صنایع دستی و غیره هستند.

توجه به فضای ورودی در هتل

در نظر گرفتن یک طراحی عالی برای فضای ورودی هتل بسیار مهم است زیرا اولین تاثیر را بر افراد می گذارد. طراحی این فضا ها باید به گونه ای باشد که بصورت اختصاصی برای میهمانان در نظر گرفته شوند، معمولا در ساخت یک هتل لوکس و البته استاندارد بخش ورود و خروج کارکنان مجزا از مهمانان در نظر گرفته می شود، این موضوع درباره سالن غذاخوری آنها نیز به همین شکل است.

به طور کلی باید بخش ورودی هتل برای مهمانان دارای طراحی ویژه ای باشد و به زیبایی آن اهمیت زیادی داده شود. یک فضای زیبا، جذاب، دعوت کننده و تاثیر گذار می تواند در جذب مهمانان بیشتر موثر باشد. ایجاد یک فضای سبز و با طراوت با استفاده از انواع درختان و گل های تزیینی می تواند فضایی مناسب را در ورودی هتل به وجود آورد. همه از محوطه های سر سبز و گل کاری شده خوش شان می آید و وارد شدن به هتل از یک دالان سر پوشیده با گل های زیبا و خوش رنگ قطعا تاثیر ویژه ای بر افراد می گذارد. نورپردازی بخش ورودی هتل نیز موضوع مهم دیگر خواهد بود. یک فضای پر نور و استفاده از انواع چراغ های تزیینی برای این بخش بسیار عالی خواهد بود.

جمع بندی درباره طراحی و معماری هتل های لوکس

  • یک هتل لوکس باید در یک زمین بزرگ ساخته شود. این هتل باید دارای ساختمانی بزرگ و همچنین محوطه بزرگ و دل باز باشد.
  • در ساخت هتل های لوکس توجه به نمای هتل و فضای ورودی بسیار مهم است.
  • محوطه سازی و در نظر گرفتن فضا های رفاهی و ورزشی در ساخت یک هتل لوکس اهمیت زیادی دارد.
  • بخش های عمومی مثل لابی هتل و همینطور راه رو ها باید با دقت زیادی چیدمان شوند.
  • طراحی داخلی یک هتل لوکس مثلا طراحی دکوراسیون اتاق ها باید مطابق با سبکی خاص انجام شود.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

طراحی لابی هتل چگونه است چه مواردی در آن رعایت می شود؟

برای ایجاد یک اتاق خواب لوکس – هتل مانند – به چه نکاتی توجه کنیم



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<