تنبلی در کارهای خانه ؛ چطور این مشکل را حل کنیم؟

چیدو پلاس 23 تیر 1403

چه عاملی باعث تنبلی در کارهای خانه می شود؟ اصلا چرا به کارهای منزل نمی رسیم و گاهی اوقات حوصله انجام هیچ کاری را نداریم؟ چگونه در کارهای منزل زرنگ باشیم و بتوانیم با یک برنامه ریزی خوب به همه کارها رسیدگی کنیم؟ این ها سوالاتی هستند که ممکن است هر خانم یا آقا که مسئول انجام امورات منزل است، از خود بپرسد. اما واقعیت آن است که آنچه شما آن را «تنبلی» می نامید ممکن است خستگی، کمبود انگیزه یا مه مغزی باشد. کشف علت احساس شما اولین قدم برای حل مشکل تنبلی در کارهای خانه است. استراحت دادن به خود، تعیین اهداف واقع بینانه، درخواست کمک، ورزش و داشتن یک رژیم غذایی متعادل نیز ممکن است در حل این مورد کمک کننده باشد. در این متن با ما همراه باشید تا بفهمیم که گاهی چرا به کارهای منزل نمی رسیم و چگونه در کارهای منزل زرنگ باشیم و همه چیز را به خوبی سر و سامان دهیم.

چرا به کارهای منزل نمی رسیم

اینکه بعضی از روزهای احساس تنبلی کنید و حوصله انجام کاری را نداشته باشید طبیعی است و همه ما به این روزها نیاز داریم اما اگر متوجه می‌ شوید که روز های تنبلی تان بیشتر شده و در انجام کار ها مشکل دارید، می ‌تواند نشانه ‌ای از این باشد که چیزی در حال وقوع است. فقدان اشتیاق به کار تان، فهرست بلند بالایی از کار هایی که باید انجام دهید و حتی یک بیماری زمینه‌ ای، تنها برخی از مواردی هستند که می ‌توانند در تمایل شما برای انجام کار ها اختلال ایجاد کنند و موجب تنبلی در کارهای خانه شوند. ما در اینجا به شما می گوییم که چگونه تنبلی را متوقف کنید تا بتوانید بهره وری بیشتری داشته باشید.

چگونه بر تنبلی غلبه کنیم

« چگونه می توانیم تنبلی را متوقف کنیم » یا « چگونه در کارهای منزل زرنگ باشیم ». در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند تا از شر تنبلی خلاص شوید و بهره وری خود را درک کنید. تنبلی در کارهای خانه باعث می شود که حجم زیادی از کارها بر روی هم تلنبار شوند و شما نتوانید آن طور که باید از فضای خانه لذت ببرید. اما شناخت دلایل این تنبلی و همینطور دانستن راه کارهایی در جهت کم کردن یا از بین بردن آن می تواند کمک کننده باشد.

 

 

اهداف خود را مدیریت کنید

تعیین اهداف غیر واقعی و بیش از حد می تواند منجر به فرسودگی شود و این فرسودگی می تواند باعث خستگی، از دست دادن علاقه و انگیزه و اشتیاق به فرار گردد. با تعیین اهداف کوچک تر و دست یافتنی که شما را به جایی که می خواهید بدون تحت فشار قرار دادن تان در طول مسیر می رساند، از قرار دادن بار بیش از حد بر خود تان خودداری کنید.

از خودتان انتظار نداشته باشید که کامل باشید

کمال گرایی در حال افزایش است و عوارض زیادی دارد. این افزایش کمال گرایی باعث می شود افراد بیش از حد از خود و دیگران انتقاد کنند. همچنین منجر به افزایش افسردگی و اضطراب می شود. در واقع یک فرد کمال گرا باید همه چیز را آماده و مهیای انجام کار بداند و اگر حتی یک مورد کوچک دارای اشکال باشد، قادر به شروع و انجام کار نخواهد بود. پس می توان نتیجه گرفت که یکی از علل تنبلی در کارهای خانه همین کمال گرایی و ایده آل گرایی است.

از خود گویی های مثبت به جای منفی استفاده کنید

خود گویی منفی می ‌تواند تلاش ‌های شما را برای انجام کار ها در هر جنبه ‌ای از زندگی ‌تان از مسیر خارج کند. اینکه به خودتان بگویید فردی تنبل هستید، نوعی خود گویی منفی است. با تمرین خود گویی مثبت می توانید صدای درونی منفی خود را متوقف کنید. به جای اینکه بگویید: «هیچ راهی وجود ندارد که بتوانم این کار را انجام دهم»، بگویید «من تمام تلاشم را می ‌کنم تا این اتفاق بیفتد». اگر می خواهید بدانید که چرا به کارهای منزل نمی رسیم شاید دلیلش همین سرزنش ها و خود گویی های منفی باشد.

یک برنامه اقدام ایجاد کنید

تنبلی در کارهای خانه شاید به این دلیل باشد که یک برنامه ریزی مشخص برای این کار ندارید. برنامه ریزی برای اینکه چگونه کاری را انجام خواهید داد می تواند رسیدن به آن را آسان تر کند. درباره اینکه چقدر زمان، تلاش و عوامل دیگر برای رسیدن به هدف تان و ایجاد یک برنامه عمل نیاز است، واقع بین باشید. داشتن یک برنامه مشخص، جهت گیری و اعتماد به نفس را فراهم می کند که می تواند کمک کند حتی اگر در طول مسیر به مانعی برخورد کردید، باز هم کارها را تا جایی که امکان دارد انجام دهید.

روی نقاط قوت خود تمرکز کنید

هنگام تعیین اهداف یا آماده شدن برای مقابله با یک کار، لحظه ای به نقاط قوت خود فکر کنید. سعی کنید آنها را در جنبه های مختلف یک کار به کار ببرید تا به شما در انجام کار ها کمک کند. تحقیقات نشان داده است که تمرکز بر نقاط قوت بهره وری، احساسات مثبت و مشارکت در کار را افزایش می دهد.

موفقیت های خود را در طول مسیر تشخیص دهید

تمام دستاورد های خود را در هر کاری که انجام می دهید، چه در محل کار و چه در خانه، یادداشت کنید. این یک راه عالی برای تقویت اعتماد به نفس و مثبت بودن شما است و به شما کمک می کند تا ادامه دهید. یکی از مهم ترین دلایل تنبلی در کارهای خانه آن است که انجام این کار ها را یک موفقیت نمی دانید و آن را نا دیده می گیرید.

از بقیه کمک بخواهید

بسیاری از مردم بر این باورند که در خواست کمک نشانه ضعف است. اما کمک نخواستن می تواند شما را برای شکست آماده کند. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد افرادی که از همکاران خود کمک نمی‌ خواهند بیشتر در شغل خود ناراضی هستند و عملکرد شغلی کمتری دارند. آنها همچنین توسط کارفرمایان خود کمتر مورد توجه قرار گرفتند. این موضوع درباره کارهای داخل خانه نیز وجود دارد. درخواست کمک شانس موفقیت شما را افزایش می دهد و به شما کمک می کند با دیگرانی که می توانند شما را تشویق و انگیزه دهند ارتباط برقرار کنید. پس اگر می پرسید چگونه در کارهای منزل زرنگ باشیم یک راه آن همین کمک گرفتن از سایر اعضای خانواده است.

از حواس پرتی اجتناب کنید

همه ما حواس‌ پرتی ‌های مورد علاقه‌ مان را داریم که وقتی نمی ‌خواهیم کاری را انجام دهیم به آنها روی می‌آوریم. مثلا در شبکه ‌های اجتماعی می چرخیم یا کارهای دیگری از این دست را انجام می دهیم. راه‌ هایی را بیابید که حواس ‌پرتی ‌های تان را کمتر در دسترس قرار دهید. مثلا برای یکی دو ساعت گوشی موبایل تان را در کمد بگذارید یا آن را خاموش کنید.

کارهای خسته کننده را سرگرم کننده کنید

ما تمایل داریم از مشاغلی که به نظرمان کسل کننده یا خسته کننده هستند، اجتناب کنیم. کارهایی مانند تمیز کردن آشپزخانه یا حمام هرگز سرگرم کننده نیستند، اما می توانید آنها را لذت بخش تر کنید. گوش دادن به موسیقی یا پادکست را امتحان کنید یا ردیاب تناسب اندام خود را قرار دهید تا ببینید در حین انجام این کارها چه مقدار کالری می سوزانید یا چه گام هایی دریافت می کنید. یکی از علل تنبلی در کارهای خانه آن است که این کار ها خسته کننده و نا محبوب هستند و ممکن است برای تان بی هدف به نظر برسند.

به خود پاداش دهید

انجام یک کار به خودی خود یک پاداش است، اما برخی از افراد توسط پاداش های بیرونی هدایت می شوند. روی چیز هایی که از انجام کاری به دست می آورید تمرکز کنید، مانند پاداش دادن به خودتان برای یک کار خوب. پایان یک پروژه بزرگ مانند تمیز کردن همه قسمت های خانه یا حتی بخشی از آن را با یک شب بیرون از خانه رفتن جشن بگیرید یا پس از یک روز تمیز کاری، دوستان تان را برای صرف نوشیدنی دعوت کنید.

 

 

چگونه تنبلی در کارهای خانه را با زندگی سالم شکست دهیم؟

وقتی صحبت از نحوه توقف تنبلی می شود، ایجاد برخی تغییرات سالم می تواند بهترین راه باشد. شما با همین تغییرات کوچک می توانید به وضعیت موثر تری برای فرار از تنبلی در کارهای خانه برسید.

غذاهای پر پروتئین بخورید

آیا از خود می پرسید « چرا به کارهای منزل نمی رسیم » یا « چگونه در کارهای منزل زرنگ باشیم »؟ برخی از غذاها انرژی شما را افزایش می دهند و قند خون تان را ثابت نگه می دارند تا کمتر احساس تنبلی کنید. غذاهای پر پروتئین این کار را به خوبی انجام می دهند. این مواد غذایی عبارتند از:

ماست یونانی

بادام ها

تخم مرغ

ماهی تن

از مصرف غذا های شیرین و پر چرب خودداری کنید

تغذیه و بهره وری با هم مرتبط هستند. از غذاهایی که انرژی شما را تخلیه می کنند دوری کنید زیرا دیر هضم هستند یا باعث افزایش قند خون می شوند. این غذا ها شامل:

غذا ها و نوشیدنی های سرشار از قند مثل نوشابه

کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند نان سفید و پاستا

الکل

غذا های سرخ شده و فست فود

ورزش کنید

در کنار فواید متعدد ورزش، این کار راهی مطمئن برای رهایی از تنبلی است. فقط چند دقیقه ورزش می تواند سطح انرژی را افزایش دهد، خلق و خوی را بهبود بخشد و اضطراب، استرس و افسردگی را کاهش دهد – همه اینها می تواند باعث شود شما احساس خستگی و بی انگیزگی و تنبلی در کارهای خانه کنید. برای مبارزه با این احساس تنبلی، یک پیاده روی کوتاه یا دوچرخه سواری عالی خواهد بود.

بخوابید و استراحت کنید

کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای خواب بهتر در شب انجام دهید. از دوری از تماشای صفحه نمایش درست قبل از خواب تا محدود کردن زمان چرت در طول روز همگی در خواب بهتر و راحت تر موثر هستند. سعی کنید هر شب هفت تا نه ساعت بخوابید تا احساس شادابی و آمادگی برای مقابله با روز پیش رو را داشته باشید.

استرس های تان را مدیریت کنید

یکی از دلایل تنبلی در کار های خانه وجود اضطراب در شماست. استرس می تواند شما را خالی کند، بنابراین با وجود استرس از نظر ذهنی و جسمی بیش از حد خسته می شوید و نمی توانید کاری انجام دهید. یافتن راهبرد هایی برای مقابله با استرس می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند و انرژی و انگیزه برای انجام کار ها را به شما بازگرداند. صرف زمان با عزیزان، در آغوش گرفتن حیوان خانگی و غوطه ور شدن در وان تنها چند ایده برای از بین بردن استرس ها هستند.

زیاد آب بنوشید

فواید نوشیدن آب بی پایان است و بسیاری از آنها می توانند به مبارزه با تنبلی کمک کنند. هیدراته بودن بدن می تواند سطح انرژی و عملکرد مغز را افزایش دهد. همچنین در به حداکثر رساندن عملکرد فیزیکی کمک می کند. اگر احساس تنبلی می کنید، چند جرعه آب نیز می تواند به شما کمک کند. برای طعم دار و عطر دار کردن آب می توانید از چند قطره لیمو ترش و یا گلاب استفاده کنید.

سیگار را ترک کنید

افزایش سطح انرژی به لطف گردش خون و اکسیژن بهبود یافته تنها چند مورد از مزایای ترک سیگار است. ترک سیگار همچنین می تواند سیستم ایمنی شما را تقویت کند، زندگی جنسی شما را بهبود بخشد و خطر ابتلا به چندین بیماری جدی را کاهش دهد. ترک سیگار ممکن است دشوار باشد، اما پزشک می تواند به شما کمک کند تا با کمک راه هایی بتوانید این فرایند را به خوبی انجام دهید. حتما برای تان جالب بوده که یکی از علل تنبلی در کارهای خانه همین سیگار باشد!

چگونه تنبلی را از یک وضعیت پزشکی تشخیص دهیم؟

باید بدانید که گاهی اوقات تنبلی در کار های خانه نشانه ای از یک بیماری زمینه ای است که ممکن است شما را از انجام کار هایی که باید انجام دهید باز می دارد. اگر متوجه شدید که علاقه خود را به انجام کار هایی که معمولاً از آنها لذت می برید از دست داده اید و انرژی یا تمرکز لازم برای انجام کار ها را ندارید، با یک پزشک صحبت کنید. در واقع باید پیش از آنکه برچسب تنبل بودن را به خود بچسبانید، از سلامت جسم و روح تان مطمئن شوید. موارد زیر می توانند شما را در پیدا کردن راه مناسب کمک کنند.

بررسی شرایط سلامت روان

بسیاری از بیماری های روانی می توانند علائمی مانند بی انگیزگی، خستگی مزمن و کناره گیری اجتماعی ایجاد کنند که ممکن است آنها را با تنبلی اشتباه بگیرید. این شرایط عبارتند از:

افسردگی

اضطراب

اختلال عاطفی فصلی (SAD)

اختلال دو قطبی

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

اختلال استرس حاد

بررسی شرایط پزشکی

شرایط پزشکی یا مشکلات مربوط به جسم، می تواند باعث ایجاد تغییراتی در سطح انرژی شما شود و نتوانید عملکرد معمولی خود را انجام دهید. نمونه هایی از این موارد عبارتند از:

کم خونی

کمبود ویتامین

اختلالات تیروئید

قند خون پایین

دیابت

بیماری آدیسون

سندرم خستگی مزمن

بیماری قلبی

سرطان

چگونه از تنبلی در کارهای خانه خودداری کنیم؟

تنبلی همیشه چیز بدی نیست و همه سزاوار یک روز آرام همراه با بیکاری و استراحت هستند. فهمیدن اینکه چگونه از تنبلی در کارهای خانه خودداری کنید ممکن است به سادگی تغییر روش برخورد با وظایف خاص و اتخاذ سبک زندگی سالم تر باشد. اگر در یافتن انرژی و تمایل به انجام بیشتر کار ها مشکل دارید، با یک پزشک صحبت کنید تا مشخص شود که آیا یک بیماری زمینه ای ممکن است مسئول آن باشد یا خیر. حال بیایید در مورد اینکه چگونه از تنبلی در کارهای خانه خودداری کنیم، صحبت نماییم.

آیا از خود می پرسید « چرا ما در خانه اینقدر تنبل هستیم یا چرا به کارهای منزل نمی رسیم »

از نظر روان‌ شناختی، مغز ما در تفکیک نحوه مرتبط کردن یک محیط خاص از کاری که می ‌خواهیم با آن انجام دهیم، مشکل دارد. به عنوان مثال، اگر دوره های دانشگاهی خود را روی تخت خود مطالعه کنیم، مغز مان برای خوابیدن در آن تخت خواب دچار مشکل می شود، زیرا نمی داند که آیا تخت را با کار فعال مرتبط کند یا خواب آرام. غلبه بر تنبلی در خانه می تواند دشوار باشد زیرا مغز شما نمی داند چگونه محیط شما را با بهره وری مرتبط کند، در حالی که زمان زیادی را صرف استفاده از خانه خود به عنوان یک فضای آرامش بخش کرده اید.

چگونه در خانه تنبل نباشیم؟

هنگامی که تمایل دارید در زندگی به بیشتر چیز ها بیش از حد فکر کنید و حتی در فکر تهیه فهرستی از کارها هستید، پیدا کردن بهره وری خود و فعال نگه داشتن خانه در همان زمان ممکن است غیر ممکن به نظر برسد. در اینجا چند نکته و ترفند برای کمک به مبارزه با تنبلی در کارهای خانه آورده شده است:

  • فهرستی از کار هایی که باید انجام دهید تهیه کنید: سپس کار های خانگی خود را از وظایف کاری خود جدا کنید. هر روز، زمانی را برای نوشتن لیست وظایف خود در هر عصر یا صبح اختصاص دهید. نوشتن تمام وظایف تان به شما ایده ای واضح و مختصر از کارهایی که باید انجام دهید می دهد. به علاوه، لازم نیست به طور مداوم فهرست ها و اطلاعات را در ذهن خود مدیریت کنید. اگر نیاز دارید که دائماً مکث کنید و زمانی را برای یاد آوری ذهنی و سازماندهی فهرست وظایف خود اختصاص دهید، به احتمال زیاد راه خود را برای بازگشت به مبل و روشن کردن تلویزیون برای آرام کردن مغز خود پیدا خواهید کرد.
  • روال کاری خود را ساده کنید: هر چه هر روز بیشتر به کارهایی که دارید، فکر کنید، قبل از اینکه حتی از رختخواب بیرون بیایید احساس خستگی بیشتری می کنید. البته، فهرست مکتوب کمک می‌ کند اما چیز دیگری که برای افرادی که بیش از حد فکر می کنند ضروری است، کاهش خستگی تصمیم‌ گیری با حذف و یا خودکار کردن بیشتر تصمیم‌ هایی است که دائماً باید بگیرید. راه دیگر برای ساده کردن این است که خانه خود را ساده و خلوت نگه دارید. هر چه خانه شما ساده تر باشد، به راحتی می توانید بهره وری درونی خود را افزایش دهید.
  • فضا های خود را سازماندهی کنید: کلید ایجاد محیطی در خانه خود که بتوانید با تنبلی مبارزه کنید، اصلاح مشکل ارتباط مغزی است که در بالا ذکر شد. حال چگونه این موضوع را اصلاح می کنید؟ خانه خود را برای کارهای مختلف جدا کنید. به این معنی که مکان های مختلف در خانه را که فضاهای کاری اختصاص داده شده برای پروژه های خاص هستند از هم جدا کنید.
  • سیستمی را ایجاد کنید تا در هنگام تکمیل یک کار به خودتان پاداش دهید: من شخصا عاشق سیستم پاداش هستم. این کار من را برای انجام وظایفم هیجان زده می کند زیرا می دانم که باید خودم را تشویق کنم.
  • برای زمان تنبلی تان برنامه ریزی کنید: اگر چند ماه گذشته را گذرانده‌ اید و در یک گیجی غیر مولد افتاده‌اید، در ابتدا به جنگ ضد تنبلی با خود نپردازید. ما تمایل داریم در فرهنگی زندگی کنیم که تفکر سیاه و سفید را در مورد بیشتر جنبه های زندگی ترویج می کند. به این معنی که شما یا سخت کار می کنید، یا در حال شکست خوردن هستید. با این حال، این درست نیست. اشکالی ندارد که آنقدر در خانه خود احساس راحتی کنیم که گاهی اوقات تنبل باشیم… البته نه همیشه. سخت کار کردن به اندازه استراحت کردن مهم است. بدن شما به همان اندازه که برای شارژ شدن به زمان نیاز دارد، نیاز به احساس بهره وری نیز دارد. بنابراین، اگر روزی احساس خستگی مفرط می‌ کنید، اشکالی ندارد که کارهای کمتر ضروری را به تعویق بیندازید تا به بدن خود استراحتی که می ‌خواهد بدهید.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

برنامه نظافت منزل | چطور همیشه خانه ام تمیز و مرتب باشد؟

برنامه ریزی روزانه برای خانم خانه دار | چگونه یک زن خانه دار موفق باشیم؟



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<