آشپزخانه کلاسیک و ایجاد فضایی شیک و کاربردی

سبک کلاسیک در چیدمان نه تنها در سالن پذیرایی که در آشپزخانه نیز خود را به نمایش می گذارد. طراحی آشپزخانه کلاسیک هیچ وقت قدیمی نمی شود و همیشه بر روی مد باقی می ماند. اصیل بودن و با شکوه بودن این سبک طراحی چه در آشپزخانه و چه در سایر قسمت های خانه چیزی است که باعث شده سبک کلاسیک طرفداران زیادی داشته باشد. طراحی آشپزخانه کلاسیک به شما این امکان را می دهد تا هم فضایی کاربردی و هم شیک و زیبا داشته باشید. ما در این متن به شما خواهیم گفت که با استفاده از سبک کلاسیک چطور یک اثر هنری را در آشپزخانه خود طراحی و اجرا نمایید.

اصول طراحی آشپزخانه کلاسیک

وجود نظم، تقارن، هماهنگی، جزییات و تزیینات پنج موردی هستند که می توان از آنها به عنوان اصول طراحی آشپزخانه کلاسیک نام برد. با رعایت این موارد در هر بخش از آشپزخانه از کابینت ها گرفته تا کاشی ها، پرده، میز غذا خوری، کفپوش، سینک و دیگر وسایل می توان یک آشپزخانه با سبک زیبای کلاسیک ایجاد نمود. هر کدام از این موارد شامل زیر مجموعه ها و مثال هایی برای درک بهتر هستند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

  • نظم: در یک آشپزخانه کلاسیک همه چیز باید در جای خود و با نظم خاصی قرار داده شوند. هر چیزی جای مشخص خود را داشته و محیط آشپزخانه همواره باید تمیز و مرتب باقی بماند.
  • تقارن: مورد مهم دیگر در طراحی آشپزخانه کلاسیک موضوع تقارن است. معمولا کابینت ها به شکلی ساخته می شوند که دارای تقارن هستند و طرح های روی آنها نیز این تقارن و تشابه را شامل می شوند. در یک آشپزخانه مدرن ممکن است رنگ درب بعضی از کابینت ها متفاوت با سایر آنها انتخاب شود. اما در آشپزخانه کلاسیک چنین چیزی مشاهده نمی شود و همه کابینت ها دارای رنگ و طرح یکسان هستند.
  • هماهنگی: باید گفت جسارت انتخاب هر چیزی در سبک کلاسیک در مقایسه با سبک مدرن، کمتر است. در سبک کلاسیک همیشه هماهنگی و هارمونی رعایت می شود این در حالی است که در سبک مدرن کنتراست و تضاد جایگاه مهمی دارد. در یک آشپزخانه کلاسیک رنگ کابینت ها با کاشی های دیوار و رنگ میز و صندلی غذا خوری در هماهنگی کامل با هم انتخاب می گردد و هارمونی در فضا ایجاد می شود.
  • جزییات: در سبک کلاسیک جزییات مهم است و باید به آنها توجه شود. مثلا جزییات طرح های موجود بر روی درب کابینت ها یا پایه میز و صندلی ها، یا جزییات مربوط به هماهنگی سیک و شیر آلات و غیره. در یک آشپزخانه کلاسیک انتخاب هر جزئی از آن باید با توجه ویژه ای صورت پذیرد.
  • تزیینات: شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین ویژگی های سبک کلاسیک، تزیینات موجود در آن است. معمولا کابینت های کلاسیک مورد استفاده در یک آشپزخانه کلاسیک دارای طرح هایی بر روی درب خود هستند. این طرح ها ممکن است ساده و یا همراه با نقش و نگار هایی به رنگ دیگر باشد. تزیینات موجود بر روی چوب کابینت ها، جزیره و یا میز و صندلی های غذا خوری به آشپزخانه کلاسیک هویت و اعتبار می بخشند.
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک

یک آشپزخانه کلاسیک شامل چه بخش هایی است؟

در طراحی آشپزخانه ای به سبک کلاسیک باید در انتخاب کابینت ها، کاشی های بین کابینتی، کفپوش آشپزخانه، سینک و شیرآلات، پرده، تزیینات و اکسسوری ها دقت و توجه نمود. علاوه بر طرح آنها، رنگ انتخاب شان هم بسیار مهم و تاثیر گذار است.

  • کابینت های کلاسیک: در یک آشپزخانه کلاسیک از کابینت های ممبران و یا هر نوع کابینتی شبیه به آن استفاده می شود. برای ساخت این کابینت ها از متریال چوب و یا ام دی اف استفاده می گردد و تزیینات موجود بر روی آن یا به صورت تراش کاری و یا با چسباندن نقش و نگار های جداگانه بر روی روی درب ها ایجاد می شود. در یک آشپزخانه کلاسیک سفید از کابینت های ممبران سفید یا سفید و طلایی استفاده می شود و در آشپزخانه کلاسیک قهوه ای از کابینت های چوبی یا ام دی اف به رنگ قهوه ای روشن یا تیره استفاده می گردد. در مورد دستگیره کابینت ها نیز باید گفت دستگیره های فلزی به رنگ طلایی انتخاب های خوبی برای سبک کلاسیک به شمار می روند.
  • کاشی های بین کابینتی: در آشپزخانه کلاسیک هم می توان از کاشی های ساده و هم طرح دار استفاده کرد. حتی کاربرد کاشی های دو رنگ نیز نتایج خوبی را در بر دارند. کاشی های سفید یا کرم ساده در کنار کاشی هایی به رنگ طلایی زیبایی خاصی را به آشپزخانه کلاسیک سفید می بخشند و آن را از سادگی بیرون می آورند. طرح و نقش و رنگ های کاشی های کلاسیک گسترده است و شما می توانید مطابق با سلیقه و رنگ کابینت های خود یکی از آنها را انتخاب نمایید.
  • کفپوش: کف آشپزخانه های کلاسیک معمولا با سنگ یا سرامیک به رنگ روشن پوشیده می شوند. خوبی این کفپوش ها آن است که هم با ویژگی های سبک کلاسیک در هماهنگی هستند و هم تمیز کردن و شستشوی آنها راحت است. این پوشش های کف با هر رنگی برای کابینت ها نیز هماهنگی دارند. مثلا در یک آشپزخانه کلاسیک قهوه ای نیز می توان از سنگ و سرامیک با رگه هایی از رنگ قهوه ای طلایی برای کف آشپزخانه استفاده نمود.
  • پرده: برای یک آشپزخانه کلاسیک می توان از یک پرده حریر ساده به رنگ شیری استفاده کرد. این پرده هم با کابینت های ممبران سفید و طلایی ست می شود و هم با کابینت های قهوه ای و یا رنگ های دیگر هماهنگ است.
  • میز غذا خوری: اگر فضای آشپزخانه تان بزرگ است و می توانید یک دست میز و صندلی غذا خوری را در آن بگذارید، باید آن را نیز از سبک کلاسیک از جنس چوب انتخاب نمایید. اما بدیهی است که طرح و نقش آن می تواند بسیار ساده تر از میز ناهار خوری کلاسیکی باشد که در سالن پذیرایی تان قرار داده اید. در واقع یک میز ناهار خوری چوبی ساده که رو میزی یا رانر ساده ای بر روی آن انداخته اید و یک گلدان گل گریستالی نیز در مرکز آن گذاشته اید، گزینه خوبی برای طراحی آشپزخانه کلاسیک خواهد بود.
  • لوستر: لوستر نیز نقش مهمی در طراحی آشپزخانه کلاسیک دارد. برای چنین مکانی انتخاب یک لوستر با طرح کلاسیک مثلا لوستر چند شاخه حباب دار، لوستر فلزی و کریستالی یا لوستر تمام کریستالی کلاسیک انتخاب خوبی است. البته لوستر های فلزی با طرح های کلاسیک نیز گزینه های خوبی برای این کار به شمار می روند.
  • سینک و شیرآلات: سینک های سنگی و شیرآلاتی به رنگ طلایی بهترین انتخاب ها برای آشپزخانه ای با سبک کلاسیک محسوب می شوند.

در آشپزخانه کلاسیک از چه رنگ هایی استفاده می شود؟

رنگ هایی که از آنها بیشتر در سبک کلاسیک استفاده می شود، رنگ های سفید، کرم و قهوه ای هستند. در کنار این رنگ ها از طلایی یا دیگر رنگ ها نیز به عنوان رنگ مکمل استفاده می شود. برای مثال بر روی درب کابینت های ممبران سفید، از طرح ها و دستگیره های طلایی رنگ استفاده می شود. بسته به تم رنگی آشپزخانه می توان از ترکیب های مختلفی استفاده کرد. مثلا در آشپزخانه کلاسیک سفید ترکیب های سفید، طلایی، نقره ای، بژ و در آشپزخانه کلاسیک قهوه ای ترکیب های قهوه ای، کرم، طلایی نتایج خوبی را در بر خواهند داشت.

آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

دکوراسیون یک آشپزخانه نئوکلاسیک به چه شکلی است؟

میز ناهارخوری نئوکلاسیک و هر آن چیزی که درباره آن باید بدانید



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<