طراحی اقامتگاه بوم گردی و معرفی ویژگی های یک بوم گردی خوب

چیدو پلاس 22 اردیبهشت 1402

چند سالی است که استفاده از اقامتگاه های بوم گردی رونق بیشتری گرفته و خیلی از گردشگران ترجیح می دهند به جای اسکان در هتل ها به سراغ خانه های بوم گردی بروند. به همین دلیل بسیاری از افراد که شرایط طراحی اقامتگاه بوم گردی و ساخت آن را دارند سعی می کنند تا چنین خانه هایی را برای مسافران آماده کنند و از این طریق درآمد خوبی را کسب نمایند. در واقع طراحی اقامتگاه بوم گردی و ایجاد آن برای اسکان مسافران و گردشگران می تواند به یک منبع مالی و درآمد خوب برای بومیان یک منطقه گردشگری تبدیل شود. ما در این متن می خواهیم نکات و روش های طراحی خانه های بوم گردی را با شما در میان بگذاریم تا اگر در فکر ایجاد چنین محلی در شهر یا روستای خود هستید، بتوانید به بهترین نحو آن را انجام دهید.

ویژگی های مهمی که در طراحی اقامتگاه بوم گردی باید مد نظر قرار داد

  • معماری و شکل ظاهری اقامتگاه با ویژگی های محلی و سنتی آن منطقه هماهنگی داشته باشد: شاید بتوان گفت این مهم ترین ویژگی است که باید در طراحی بوم گردی به آن توجه شود. فردی که در این خانه یا اقامتگاه ساکن می شود باید حال و هوای آن منطقه جغرافیایی، شهر یا روستا را کاملا حس کند. مثلا در یک روستای بسیار ساده کویری ساخت یک اقامتگاه کاملا مدرن و شیک هیچ همخوانی با ویژگی های آن منطقه ندارد. پس اگر قصد طراحی اقامتگاه بوم گردی را دارید حتما با ویژگی های معماری منطقه خود آشنا شوید. در واقع فردی که به جای هتل یک اقامتگاه بوم گردی را انتخاب می کند، می خواهد فضای خواب و استراحتش به گونه ای باشد که انگار در یک فضای کاملا محلی با شرایط واقعی آن منطقه سکونت دارد. پس در طراحی اقامتگاه بوم گردی باید این نکته مهم را در نظر داشته باشید.
  • طراحی داخلی اقامتگاه نیز باید با استفاده از ویژگی آن منطقه اجرا شود: در طراحی خانه های بوم گردی موضوع طراحی داخلی و دکوراسیون آن اهمیت فوق العاده زیادی خواهد داشت. علاوه بر معماری بیرونی، معماری داخلی و چیدمان اقامتگاه نیز باید با ویژگی های منطقه همخوان باشد. برای مثال در روستایی که خانه هایی با دیوار های خشت و گلی دارند، بهتر است اقامتگاه نیز دارای چنین دیوار هایی باشند. یا مثلا در جایی که از سنگ به عنوان متریال اصلی در ساخت بیرون و درون خانه استفاده می شود، طراحی اقامتگاه بوم گردی نیز باید با همین متریال اجرا شود. به این ترتیب کسی که در این خانه اقامت دارد کاملا حس می کند که در یک خانه روستایی واقعی زندگی می کند.
  • در دکوراسیون خانه از صنایع دستی آن شهر یا روستا استفاده شود: برای مثال فرض کنید در یک جزیره در جنوب کشور می خواهید کار طراحی اقامتگاه بوم گردی را انجام دهید. در این صورت از صنایع دستی آن محل جغرافیایی که اکثرا وسایل حصیری است، باید به میزان زیادی در چیدمان و طراحی بوم گردی استفاده شود. هر شهر یا روستایی صنایع دستی خاص خود را دارد که می تواند به شکلی موثر و زیبا مورد استفاده قرار گیرد. مثلا ظروف سفالی، پارچه های گلدوزی شده، وسایل دست ساز چوبی یا سنگی و دیگر صنایع دستی می توانند در طراحی اقامتگاه بوم گردی مورد استفاده قرار گیرند. پس اگر اهل جایی که می خواهید خانه بوم گردی تاسیس کنید نیستید، باید به خوبی جستجو کرده و با ویژگی ها و صنایع دستی آن منطقه آشنا شوید.
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی

طراحی اقامتگاه بوم گردی باید از چه خصوصیاتی برخوردار باشد؟

  • طراحی معماری بیرونی و داخلی بومی
  • دکوراسیون برگرفته از عناصر و ویژگی های یک خانه بومی و محلی
  • وجود فضای بهداشتی کافی و تمیز (سرویس بهداشتی و حمام)
  • تمیز بودن فضای داخلی آن و نظافت هر روزه مکان ها به وسیله کارکنان
  • امکان تهیه و سرو غذا های محلی و بومی (خیلی از گردشگران دوست دارند هنگامی که به شهر خاصی سفر کرده اند، از غذا های محلی آن شهر استفاده کنند و با غذا ها و خوراکی های آن منطقه آشنا شوند)
  • بهره گیری از افراد محلی برای کار در این اقامتگاه ها و در نظر گرفتن خدمات رفاهی برای استراحت و اسکان آنها
  • توجه به مراسم محلی و آیینی و امکان اجرای این مراسم در مقیاس کوچک برای گردشگران
  • در نظر گرفتن یک یا چند راهنمای محلی
  • توجه به ویژگی های زیست محیطی و در نظر گرفتن شرایطی که از تخریب یا آسیب زدن به محیط زیست آن منطقه جلوگیری کند.
  • توجه به معقول بودن قیمت و هزینه اسکان در این اقامتگاه ها

در واقع طراحی خانه های بوم گردی تنها به دکوراسیون و معماری آن مربوط نمی شوند و باید امکانات و شرایط دیگری هم فراهم گردد تا یک خانه بوم گردی پر رونق شود. این کار می تواند کمک کند تا اهالی یک منطقه دارای شغل شوند و منبع درآمدی داشته باشند و به این ترتیب می توان از مهاجرت به شهر های بزرگ جلوگیری کرد. موضوع مهم دیگر درباره طراحی بوم گردی آن است که باید به فضای مجازی و معرفی اقامتگاه از طریق شبکه های اجتماعی هم توجه ویژه ای داشت. این کار باعث می شود که افراد بیشتری با اقامتگاه آشنا شوند و با دیدن عکس های به روز و زیبا از آن محل به سفر ترغیب شوند.

ایده هایی برای طراحی اقامتگاه بوم گردی

واقعیت این است که می توان خانه ای ساده در روستایی را سر و سامان داد و در آن چند وسیله ساده و اولیه قرار داد تا گردشگران و مسافران از آن استفاده کنند اما اگر طراحی خانه های بوم گردی را به نحوی انجام داد که هر مسافر با دیدن آن شگفت زده شود و آن را به دوستان و آشنایان خود پیشنهاد دهد، کسب و کار شما نیز رونق بیشتری خواهد یافت. در طراحی بوم گردی استفاده از ظرفیت های بومی آن منطقه ضروری است اما در این کار می توان از ایده های خلاقانه ای هم استفاده نمود. البته نکته بسیار مهم در این باره آن است که این ایده ها هر چه با محیط زیست و حمایت و حفاظت از آن منطبق تر باشد، بهتر خواهد بود. بنابراین در طراحی اقامتگاه بوم گردی حتما ویژگی های زیست محیطی بسیار مهم است. برای مثال اگر می خواهید در دل جنگل چند کلبه را به عنوان اقامتگاه گردشگران ایجاد کنید، باید این کار را به گونه ای انجام دهید که به جنگل و درختان آسیبی وارد نشود و از همه مهم تر زباله ای در آن منطقه ریخته نشود. ایده هایی که برای طراحی بوم گردی می تواند مورد استفاده قرار گیرد به صورت زیر خواهد بود:

  • ایده گرفتن از تصاویر کلبه های چوبی اروپایی برای طراحی خانه های بوم گردی شمال کشور
  • طراحی اقامتگاه بوم گردی با استفاده از الگوی خانه های چوبی قدیمی در شمال کشور
  • طراحی اقامتگاه بوم گردی با استفاده از الگوی سیاه چادر های عشایر
  • طراحی اقامتگاه بوم گردی با استفاده از خانه های سنتی دارای حیاط در شهر هایی مانند یزد، اصهان، کاشان، شیراز و غیره. به گونه ای که هر اتاق دارای امکانات رفاهی مناسب برای اسکان باشند.
  • طراحی اقامتگاه بوم گردی با استفاده از الگوی خانه هایی موسوم به کپر در جنوب کشور
  • در نظر گرفتن امکانات تفریحی برای گردشگران در اقامتگاه. مثلا در روستاهای کویری می توان محلی را برای رصد ستارگان ایجاد کرد.
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی
طراحی اقامتگاه بوم گردی

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

سقف چوبی ویلا و تمام آن چیزی که در این باره باید بدانید

دکوراسیون داخلی حرفه ای ویلای دوبلکس و ایجاد یک فضای عالی



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<