شاید تا چند سال پیش ایده استفاده از شیشه به عنوان نرده یا محافظ پله ها فکری عجیب و دور از ذهن به نظر می رسید. اما باید گفت امروزه به دلیل پیشرفت هایی که در صنعت ساختمان اتفاق افتاده و در ادامه به خاطر خلاقیت هایی که در استفاده از متریال صورت گرفته است، شیشه به عنوان یکی از گزینه های مهم در ساخت نرده راه پله به شمار می رود. استفاده از نرده شیشه ای با مزایا و معایب مختلفی همراه است که در این متن به آنها پرداخته می شود. اگر قصد خرید نرده شیشه ای برای راه پله یا بالکن خانه خود را دارید و می خواهید با ویژگی ها آن بیشتر آشنا شوید، همچنین به دنبال دانستن قیمت نرده شیشه ای هستید، در این متن همراه ما باشید.
از نرده شیشه ای برای چه پله هایی استفاده می گردد؟
شاید اولین سوالی که در رابطه با نرده شیشه ای به ذهن تان می رسد این باشد که این نرده ها در چه مکان هایی کاربرد دارند؟ در واقع می توان گفت که استفاده از نرده شیشه ای در ساختمان های مسکونی و راه پله های داخلی خانه (مانند پله های دوبلکس) کاربرد بیشتری دارد. البته در ساخت راه پله های مشاع ساختمان نیز می توان از این جنس نرده استفاده نمود که ممکن است با نگرانی هایی هم همراه باشد. اما به غیر از پله ها از نرده شیشه ای بالکن به عنوان حفاظ شیشه ای هم استفاده می شود که در نوع خود جالب و پر کاربرد است. همچنین در ویلا های مدرن از نرده شیشه ای بالکن یا حفاظ شیشه ای برای تراس و هینطور حفاظ دور استخر می توان استفاده نمود.
در ساخت نرده شیشه ای از چه نوع شیشه هایی استفاده می شود؟
در ساخت نرده شیشه ای از شیشه های لمینیت و شیشه های سکوریت استفاده می شود. این شیشه ها دارای ویژگی های مناسب برای استفاده در چنین کاربردی هستند. اگر به دنبال ایجاد امنیت بیشتری هستید از شیشه لمینیت برای نرده و حفاظ ساختمان خود استفاده کنید، اما اگر زیبایی و شفافیت شیشه برای تان بیشتر اهمیت دارد، شیشه سکوریت بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
مزایای استفاده از نرده شیشه ای پله یا حفاظ شیشه ای
معایب نرده شیشه ای
مهم ترین چیزی که به عنوان معایب نرده شیشه ای از آن ذکر می شود، موضوع امنیت آن است. با اینکه در ساخت حفاظ شیشه ای از شیشه هایی با استحکام بالا استفاده می شود، اما باید قبول کرد که استحکام آنها از نرده های فلزی و چوبی کمتر بوده و احتمال شکستگی و ایجاد مشکل در این شیشه ها بیشتر است. دیگر موردی که به عنوان یکی از معایب نرده شیشه ای از آن یاد می شود، قیمت بالای آن است. قیمت نرده شیشه ای از انواع فلزی آن بسیار بیشتر است. به عنوان مورد دیگر از معایب نرده شیشه ای می توان به سختی ترمیم آسیب دیدگی های آن اشاره کرد. هنگامی که یکی از میله های نرده فلزی یا چوبی دچار آسیب دیدگی شود، شما می توانید همان یک میله را تعویض نمایید. اما در نرده های شیشه ای به دلیل استفاده از قطعه های بزرگ شیشه ای، چنانچه تمام یا بخشی از آن دچار آسیب شود، باید کل قطعه تعویض گردد که هم زمان بر است و هم با هزینه هایی همراه خواهد بود. مورد دیگر تمیز کاری آن است. یک نرده یا حفاظ شیشه ای زمانی زیبا به نظر می رسد که همواره تمیز و بدون لک باشد. نیاز به تمیز کاری و شسشتوی مدوام آن نیز یکی از معایب نرده شیشه ای محسوب می گردد.
ضخامت شیشه برای استفاده به عنوان نرده یا حفاظ چقدر است؟
معمولا در پروژه های مسکونی که از نرده های شیشه ای استفاده می گردد، ضخامت استاندارد برای آن 10 تا 12 میلی متر خواهد بود. در پروژه های مسکونی و تجاری که حجم تردد و رفت و آمد بیشتر است، از شیشه های لمینیت دو لایه ای 6 تا 8 میلی متری و شیشه سکوریتی دو لایه ای 10 میلی متری استفاده می شود.
قیمت نرده شیشه ای
در مورد قیمت نرده شیشه ای علاوه بر موضوع خود شیشه به کار رفته؛ قیمت اتصالات و نگهدارنده های آن نیز مطرح می شود. شاید یکی از دلایلی که قیمت نرده شیشه ای را بالاتر از انواع دیگر برده است، همین موضوع باشد. اتصالات به کار رفته در این نرده ها از جنس آلومینیوم و استیل هستند و قیمت بالایی دارند. به صورت کلی عواملی که در تعیین قیمت نرده شیشه ای موثر هستند عبارتند از:
پایه اسپیگوت (اسپیگات) | 1 میلیون و 350 هزار تومان |
فیکس پوینت (سینگل پوینت) | از 150 تا 800 هزار تومان |
اتصال هندریل استیل به شیشه | از 300 تا 800 هزار تومان |
شیشه سوپر کلیر سکوریت 12 میل با پایه اسپیگوت استیل با هندریل استیل | هر متر طول 2 میلیون و 500 هزار تومان |
شیشه لمینیت 2 لایه 6 میل با پایه اسپیگوت استیل و هندریل استیل | هر متر طول 4 میلیون و 300 هزار تومان |
خانه ایده آل خود را بسازید:
معرفی مدل ها و ویژگی های پله شیشه ای دوبلکس