هنگامی که پارچه روکش مبل ها خراب و یا کهنه می شوند، کمتر کسی به فکر رنگ کردن پارچه مبل می افتد و همه معمولا به سراغ تعویض روکش مبل ها می روند. تعویض پارچه مبل کاری پر هزینه و البته زمان بر است. اما رنگ کردن پارچه مبل در خانه می تواند در مدت زمان کمتر و با هزینه بسیار پایین تری انجام شود. ما در این متن می خواهیم به موضوع رنگ کردن پارچه مبل و همچنین اموزش رنگ کاری مبل بپردازیم. اگر به دنبال یک راه ساده برای ایجاد تغییر در مبلمان و البته دکوراسیون خانه خود هستید، به جای درستی آمده اید. این متن راهنمای خوبی برای شما خواهد بود. در این مطلب می خوانید:
چه زمانی می توان از روش رنگ کردن پارچه مبل استفاده کرد؟
روش رنگ کردن پارچه مبل در خانه هنگامی مورد استفاده قرار می گیرد که پارچه مبل شما سالم باشد اما رنگ آن از بین رفته باشد یا از رنگ آن خسته شده باشید. اگر پارچه مبل های تان پاره یا پوسیده شده باشد، مجبور به تعویض پارچه ها هستید و رنگ کردن مشکلی را حل نمی کند. چنانچه پارچه های مبل های تان سالم است اما می خواهید تغییری در رنگ آنها به وجود آورید و فضای دکوراسیون تان را نو کنید، از طرفی نمی خواهید هزینه زیادی را برای این کار صرف نمایید، از این راه آسان می توانید استفاده کنید. اموزش رنگ کاری مبل در ادامه گفته می شود تا بتوانید خودتان در خانه این کار را انجام دهید.
از چه رنگ هایی برای رنگ کردن پارچه مبل استفاده می شود؟
شاید مهم ترین سوال این باشد که چه رنگ هایی برای این کار مناسب هستند؟ در پاسخ باید گفت که از رنگ پارچه، رنگ گچ و اسپری رنگ پارچه مبل برای این کار استفاده می شود. این رنگ ها به گونه ای هستند که در پارچه نفوذ کرده و رنگ آن را تغییر می دهند. دقت داشته باشید که برای رنگ کردن پارچه مبل در خانه از رنگ های اکریلیک و پلاستیک و غیره استفاده نکنید زیرا برای این کار اصلا مناسب نیستند. رنگ پارچه، رنگ گچ و اسپری رنگ پارچه مبل در فروشگاه ها موجود بوده و قابل خریداری هستند.
اموزش رنگ کاری مبل در چهار مرحله
1- تمیز کاری و آماده سازی مبل ها: مرحله اول در رنگ کردن پارچه مبل در خانه تمیز کردن آن است. مبل های مورد نظر خود را به خوبی با جارو برقی تمیز کنید و هر گونه گرد و غبار را از روی آن پاک نمایید. تمام گوشه ها، پشتی های دوبل و غیره باید به خوبی تمیز شوند. برای این کار از سری های مختلف جارو برقی و خصوصا سری هایی که باریک هستند استفاده کنید. پس از این کار نوبت به چسب کاری پایه های مبل می رسد. از چسب کاغذی استفاده کرده و پایه های مبل و قسمت های چوبی که در اتصال به پارچه هستند را به دقت چسب بزنید.
2- آماده سازی مبل: مرحله بعدی در اموزش رنگ کاری مبل آماده سازی رنگ است. اگر از رنگ مخصوص پارچه استفاده می کنید آن را طبق دستور العمل آماده نمایید. برای این کار معمولا 64 اونس رنگ و 32 اونس مواد نساجی جهت آمیزی یک مبل مورد استفاده قرار می گیرد. برای درست کردن رنگ گچ پارچه نیز به ازای هر یک پیمانه رنگ، یک پیمانه آب بریزید و آن را هم بزنید. البته غلظت رنگ باید به میزان کافی باشد و اگر رنگی که می سازید رقیق شد از مقدار بیشتری رنگ گچ پارچه استفاده نمایید. چنانچه برای رنگ کردن پارچه مبل در خانه از اسپری رنگ پارچه مبل استفاده می نمایید، کار بسیار راحت است زیرا این اسپری ها از قبل آماده شده و قابل به کارگیری هستند.
3- رنگ کاری مبل: مرحله سوم شروع رنگ کردن پارچه مبل است. برای این کار یا از قلمو و یا از غلطک استفاده نمایید. غلطک با سایز کوچک گزینه راحت تری برای انجام کار خواهد بود. نکته مهم در اموزش رنگ کاری مبل آن است که لایه اول را ضخیم نزنید و اول یک لایه رنگ نازک بر روی پارچه بزنید و اجازه دهید تا کاملا به خورد پارچه برود و خشک شود. سپس لایه دیگری از رنگ را با ضخامت بیشتر بر روی پارچه بیاورید. یکی از روش هایی که می تواند رنگ را بهتر به خورد پارچه بدهد آن است که در هر نوبت رنگ کاری به کمک اسپری آب، مقداری آب را روی پارچه مبل اسپری کنید. البته باید به مقدار بسیار کم و محدودی عمل آبرسانی را انجام داد. در کار رنگ کردن پارچه مبل در خانه مهم است که شتاب نکنید و زمان کافی برای این کار را به آن اختصاص دهید. در هر مرحله از رنگ کردن و آبرسانی لازم است که زمان دهید تا پارچه به خوبی خشک شود. حتی اگر یک روز کامل زمان برای خشک شدن مبل لازم بود، باید این فرصت را بدهید. این کار باعث می شود که کیفیت کار تان بالاتر رود. اگر رنگ کردن پارچه مبل را در محیط باز انجام دهید یا پنجره ها را باز کنید، سرعت عمل تان بیشتر می شود. موضوع خشک شدن سریع رنگ بسیار مهم است زیرا این کار باعث می شود تا مبل بوی نا مطبوعی نگیرد. برای خشک شدن زود تر مبل ها از پنکه و یا سشوار هم می توانید کمک بگیرید.
4- سمباده و واکس: مرحله چهارم سمباده کشی و واکس زدن پارچه است. در این مرحله از سمباده نرم یا اسفنج استفاده کرده و سطح پارچه را سمباده بزنید. این کار را به آرامی و با ملایمت انجام دهید تا طرح پارچه و رنگی که روی آن زده اید جدا نشود و به بافت پارچه آسیبی نرسد. پس از انجام تمامی این کارها نوبت به واکس زدن پارچه می رسد. واکس موجب تثبیت شدن رنگ و محافظت از پارچه می شود.
نکات مهم درباره رنگ کردن پارچه مبل
خانه ایده آل خود را بسازید:
آموزش گام به گام ساخت میز چوبی با رزین اپوکسی | میز جلو مبلی رزین اپوکسی
مبل پالتی و ایده چیدمان یک خانه مدرن و جذاب با این نوع مبلمان
زهرا هاشملو در
با سلام ..من به تازگی مبل سفارشیم رو که خودم رنگ پارچه ش رو انتخاب کرده بودم تحویل گرفتماما دنیا رو سرم خراب شد وقتی دیدم رنگ مبلماونی نیست که انتخاب کرده بودم البته همون بود اما وقتی رو کار اومده بود چیز دیگه ای شد ..الان با راهکارهای شما خیلی توشحال شدم که میشه به جای تعویض پارچه اونو تغییر داد خیلی از شما ممنونم ..فقط نمیدونمرنگ پارچه مبل رو از کجا پیدا کنم