آموزش نصب و اجرای سقف کاذب

چیدوپلاس 25 بهمن 1399

همانطور که می دانید سقف کاذب پوششی جداگانه است که علاوه بر پوشانندگی، موجب بیشتر شدن زیبایی دکوراسیون خانه می شود. سقف های کاذب انواع مختلفی دارند که شامل سقف کاذب کناف، سقف های آسمان مجازی و باریسول، سقف تایل یا آرمسترانگ، سقف سی ان سی و دیگر انواع می شوند. اگر تصمیم به داشتن یک سقف کاذب گرفته اید شاید برای تان این سوال پیش آمده باشد که نحوه نصب سقف کاذب به چه صورت است؟ در این مطلب قصد داریم تا شما را با روش های اجرای انواع سقف های کاذب آشنا کنیم.

اجرای کناف سقف

برای یادگیری بهتر نحوه نصب و اجرای کناف سقف باید بدانید کناف چیست و از چه جنسی ساخته می شود؟ کناف سقف یک سازه فلزی است که با روکش هایی از گچ پوشیده شده است. روکش گچی کاملا سبک بوده و قابل ساخت در طرح های مختلف مانند مستطیل و دایره و منحنی و طرح های دیگر است. کناف سقف می تواند همراه با چراغ های هالوژن و یا نوارهای نوری ال ای دی و یا اس ام دی، نورپردازی ویژه ای را در محیط ایجاد کند.

انواع کناف سقف

سقف های کاذب کناف به دو روش مورد استفاده قرار می گیرند. روش اول به این صورت است که تمام قسمت های سقف اصلی توسط تایل های کناف پوشیده می شود. این روش بیشتر به منظور پوشانندگی تاسیساتی مانند لوله کشی ها و سیم کشی هایی به کار می روند که مجبور به عبور از سقف هستند و عموما در مکان های غیر مسکونی مانند پارکینگ ها، فضاهای اداری، تجاری و کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرند. در روش دوم که بیشتر جنبه دکوراتیو دارد و جهت تزیین و زیباتر کردن سقف خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد، کناف ها با اشکال خاصی بر روی قسمت هایی از سقف چسبانده می شوند و نورپردازی بر روی آنها انجام می پذیرد.

نحوه اجرای کناف سقف سراسری

در این روش، کار اجرای کناف سقف با اندازه گیری دقیق متراژ سقف شروع می شود. کل مساحت سقف تقسیم به تایل های 60 در 60 سانتی متر می شود و سپس نبشی های گالوانیزه دور تا دور دیوار در ارتفاعی که مشخص شده است، نصب می گردد. در حالت عادی فاصله قرار گیری کناف از سقف حدود 20 سانتی متر است، این فاصله می تواند بیشتر هم بشود. پس از نصب نبشی ها شبکه ای از پروفیل های فلزی بر روی سقف ایجاد می شود. این پروفیل ها دارای استحکام کافی برای تحمل وزن تایل های کناف هستند. در مرحله بعدی تایل های کناف که از قبل آماده شده اند بر روی شبکه فلزی قرار می گیرند. در انتها درزهای بین هر تایل باید بتونه کاری شوند تا سطحی صاف و یکدست به وجود بیاید. بعد از بتونه کاری یک لایه از ماده ای به نام ماستیک بر روی سقف کاذب ایجاد شده زده می شود تا سطحی یکدست شکل بگیرد. پس از خشک شدن در صورت نیاز می توان سقف کاذب کناف را رنگ کرد.

اجرای کناف دکوراتیو

همانطور که گفته شد کناف های دکوراتیو دو دسته اند. آنهایی که شامل خطوط شکسته و هندسی بوده و فاقد هر گونه انحنا هستند و آنهایی که دارای خطوط منحنی و به اصطلاح کِرو (Curve) هستند. برای ساخت حجم های دکوراتیو بر روی سقف ابتدا طرح مورد نظر، اندازه ها و فاصله آنها از دیوارها طراحی می شود. سپس نبشی های فلزی مطابق با طرح در جای مشخص خود پیچ می شوند. اگر شکل کناف مورد نظر منحنی باشد چندین نبشی فلزی در کنار هم و به شکل منحنی بر روی سقف پیچ خواهند شد. سپس کاغذ های مخصوصی به نام کاغذ پنل که دارای ضخامت بالایی هستند و برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند دور تا دور نبشی های پیچ شده به سقف، چسبانده و به آن ها پیچ می شوند. این کاغذ ها با وجود داشتن ضخامت زیاد اما کاملا انعطاف پذیرند.

پس از اتمام این قسمت و پیچ کردن تمام کاغذهای پنل به نبشی ها حجم کلی کناف به دست می آید. سپس پروفیل های فلزی با اندازه های مشخص بریده می شوند و در داخل حجم های ایجاد شده بر روی سقف قرار می گیرند و محکم می شوند. اگر حجم منحنی باشد، پروفیل ها به وسیله ابزار به شکل منحنی در می آیند و بعد داخل حجم ها پیچ می شوند. سپس روی حجم های ایجاد شده یک لایه بتونه کاری انجام می شود تا سطحی صاف و یکدست ایجاد شده و زیر سازی لازم برای لایه گچی کناف آماده شود. در این مرحله کار نور پردازی انجام می شود و سیم های برقی که برای لوستر و لامپ های هالوژن نیاز است از داخل حجم های ایجاد شده بیرون می آیند. در انتها به وسیله کاغذ پنل درب حجم ها بسته شده و دوباره کار بتونه کاری انجام می شود. سپس یک لایه گچ در تمام قسمت ها زده می شود و کار اجرای کناف سقف به پایان می رسد.

نحوه محاسبه قیمت کناف سقف

قیمت کناف های دکوراتیو بر اساس عوامل مختلفی محاسبه می شود. اینکه سقف تمام دکوراتیو می خواهید (که دارای پیچیدگی ها و اشکال هندسی متنوعی هستند) و یا سقف دور باکس یا نواری (در این سقف ها کناف ها به شکل نوارهایی با عرض حدود نیم متر دور دیوار کار می شود) و یا اینکه نورپردازی مد نظرتان به شکل نور مخفی است یا بدون نور مخفی، در میزان هزینه ها موثر است. این قیمت ها توسط اجرا کار تعیین می گردند و به دو روش متری و یا قیمت مقطوع اعلام می شوند.

همچنین قیمت گذاری بر اساس عواملی چون قیمت گچ برگ، پروفیل های فلزی، قیمت مصالح جهت زیرسازی و درزگیری، ابزار و دستمزد اجرا تایین می شود. برای مثال قیمت پروفیل گالوانیزه از متری 8 تا 16 هزار تومان در بازار موجود است. قیمت بتونه درزگیر هر واحد 20 کیلویی حدود 60 هزار تومان و گچ پوششی برای هر واحد 20 کیلویی قیمتی در حدود 80 هزار تومان را دارا است. دستمزد اجرا نیز از 100 تا 200 هزار تومان برای هر نفر/ روز متغیر است. به طور حدودی قیمت تمام شده اجرای کناف سقف دکوراتیو برای هر متر مربع 160 هزار تومان (بسته به طرح مورد نظر امکان افزایش وجود دارد) و اجرای نور مخفی و هالوژن در هر متر طول قیمتی در حدود 100 هزار تومان خواهد داشت.

نصب سقف کاذب آسمان مجازی

نصب سقف های کاذب آسمان مجازی در سه مرحله انجام می گیرد. مرحله اول شامل تایل بندی سقف، مرحله بعدی نورپردازی و مرحله سوم نصب تایل ها است. تایل بندی به این صورت انجام می شود که بر روی یک کاغذ متراژ سقف آسمان مجازی نوشته و سپس مساحت مورد نظر تقسیم به تایل های 60 در 60 سانتی متر می شود. سپس سقف اصلی را به وسیله پروفیل های آلومینیومی و نبشی های مخصوص به شبکه های منظم 60 در 60 سانتی متری تبدیل می کنند. مرحله بعدی که شامل نورپردازی است به این صورت اجرا می شود که باید پشت هر تایل یک منبع نوری در نظر گرفته شود. برای این کار می توان از رشته های نوری ال ای دی که مصرف برق پایینی هم دارند استفاده نمود. هر چه متراژ فضا بزرگتر باشد منبع های نوری بیشتری برای تامین میزان کافی از روشنایی نیاز است. برای این کار از لامپ های مهتابی و همینطور لامپ های مخصوص آسمان مجازی هم استفاده می کنند. مرحله سوم که مرحله پایانی است، کار نصب و قرار گیری تایل هایی که طرح مورد نظر بر روی آنها چاپ شده انجام می گیرد. برای این کار هر تایل (که شماره گذاری شده است) از بالا در جای مشخص خود قرار می گیرد. با در کنار هم قرار گرفتن تایل ها مانند یک پازل طرح اصلی نمایان می شود.

 

 

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<