ویدیو: چه لامپی بخریم و برای خرید لامپ به چه فاکتورهایی توجه کنیم؟

چیدوپلاس 02 بهمن 1396 ،

اینکه چه لامپی بخریم و برای خرید لامپ به چه فاکتورهایی توجه کنیم سوالی است که ممکن است برای خیلی ها به وجود آمده باشد. با توجه به تنوع زیاد لامپ ها در بازار لازم است که در مورد خرید لامپ اطلاعاتی داشته باشیم، تا بتوانیم لامپ مناسب خانه مان را پیدا کنیم. لامپ ها انواع مختلفی دارند: لامپ های رشته ای، کم مصرف، LED، هالوژن ها، لامپ های ادیسونی و غیره که هر کدام مزایا و معایب خود را دارا هستند. در ویدیو انتهای متن تشریح شده است که از چه لامپی استفاده کنیم و کدام لامپ بهتر است. اما جدا از بحث انواع لامپ خانه برای خرید هر کدام از لامپ ها باید به 5 فاکتور توجه کنید که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

فاکتور های انتخاب لامپ مناسب خانه

چه لامپی بخریم ؛ نور سفید یا زرد؟

ظاهر دکوراسیون خانه شما با توجه به رنگ لامپ تغییر می کند، بنابراین قبل از خرید لامپ باید در نظر داشته باشید که فضای گرم تر یا سرد تری در منزل می پسندید. لامپ ها به چهار دسته آفتابی، مهتابی، نچرال یا رنگی تقسیم می شوند. نور زرد یا آفتابی برای استراحت مناسب تر است و نور سفید یا مهتابی انرژی بالاتری دارد و برای مکان هایی مانند پذیرایی مناسب تر است. ولی در حالت کلی با توجه به اینکه ممکن است فعالیت های مختلفی در خانه صورت گیرد، بهترین حالت، استفاده از نور ترکیبی ( ترکیبی از نور زرد و سفید )  است. چند سالی است که نور نچرال که چیزی بین زرد و سفید است نیز به رنگ نور لامپ ها اضافه شده که چون نوری متعادل دارد خیلی ها این رنگ را برای نورپردازی خانه شان انتخاب می کنند.

میزان نور دهی لامپ

برای سنجش میزان نور دهی در لامپ از فاکتور لومن استفاده می شود، هر چه این عدد بزرگ تر باشد میزان روشنایی که لامپ ایجاد می کند بیشتر است. باید بدانید که وات به معنای میزان نور دهی لامپ نیست بلکه به معنای میزان برق مصرفی است به طور مثال یک لامپ 60 وات رشته ای معادل 60 وات برق مصرف می کند بنابراین اگر وات لامپ بیشتر باشد هزینه برق مصرفی شما افزایش می یابد و اگر لومن لامپ شما بیشتر باشد میزان روشنایی لامپ افزایش می یابد.

نوع لامپ

هنگام خرید لامپ به بیس منت یا سرپیچ لامپ توجه کنید. سرپیچ ها با علامت E نشان داده می شوند که نشانه ادیسون است که سرپیچ لامپ را ساخت و عددی که در کنار آن ثبت می شود نشانه قطر برحسب میلی متر است. سرپیچ ها دارای انواع مختلفی است که معروف ترین آن ها سرپیچ استاندارد یا  E27، سرپیج شمعی یا E14 و سر پیچ بزرگ یا E40 هستند. مشخصه دیگر لامپ ها جهت نور دهی آنها است. اکثر لامپ ها در تمامی جهات نور دهی دارند اما بعضی از لامپ ها نور دهی یک طرفه دارند و به عنوان مثال برای کانتر آشپزخانه یا نور پردازی نمای ساختمان در شب مورد استفاده قرار می گیرند.

عمر لامپ

چه لامپی بخریم که زود نسوزد و از بین نرود؟ باید بدانید که روشن و خاموش شدن زیاد، عمر لامپ را کاهش می دهد. لامپ های کم مصرف هر چه کمتر روشن یا خاموش شوند عمر بالاتری دارند بنابراین برای مکان هایی که لامپ آنها زیاد و به مدت کوتاه روشن و یا خاموش می شوند مانند دستشویی و یا راه پله بهتر است لامپ رشته ای استفاده شود، و برای مکان هایی مانند هال و پذیرایی که لامپ به مدت طولانی روشن است بهتر است از لامپ های کم مصرف و لامپ های ال ای دی استفاده شود. همچنین هنگام خرید لامپ به گارانتی و تضمین کیفیت آن توسط شرکت سازنده توجه کنید.

قیمت لامپ

لامپ های ال ای دی هزینه برق مصرفی شما را کاهش می دهند، اگر چه در ابتدا قیمت یک عدد لامپ LED  از یک لامپ رشته ای بالاتر به نظر می رسد اما با توجه به هزینه بسیار کمتر مصرف برق و طول عمر بالاتر خرید آنها به صرفه تر است. پس اگر سوال می کنید که چه لامپی بخریم که با آن قبض برق مان ارزان تر شود، پاسخ لامپ کم مصرف است. لامپ مناسب خانه و یا حتی مکان های عمومی تر نظیر شرکت ها اداره جات، فروشگاه ها و غیره بی شک همین لامپ کم مصرف است زیرا هم نوردهی مناسب دارد و هم مصرف برق آنها پایین است.

برای هر کدام از بخش های خانه چه لامپی بخریم

ما در این بخش سعی داریم به شما بگوییم که برای هر کدام از بخش های خانه از چه لامپی استفاده کنیم و این لامپ بهتر است چه رنگی داشته باشد؟ این انتخاب بر اساس نوع کاربری آن فضا، میزان استفاده از لامپ و موارد دیگر تعیین می گردد.

  • آشپزخانه: از آنجایی که آشپزخانه یک فضای کاری است، توصیه می شود نورپردازی سرد را برای آن انتخاب کنید. می توانید LED های تعبیه شده در سقف و خط دیگری از LED ها را در زیر کابینت ها قرار دهید تا روشنایی بیشتری روی سطوح کار داشته باشید. اگر آشپزخانه در اتاق نشیمن ادغام شده است، می توانید نورپردازی نرم و گرم تری را با کمک لامپ های دیواری که می توانند LED نیز باشند اضافه کنید.
  • اتاق نشیمن: ما معمولاً نور بالای سر گرم را با ترکیبی از LED های داخلی در سقف (نور مخفی) یا لامپ های آویزان و لامپ های رومیزی یا ایستاده توصیه می کنیم. برای اتاق نشیمن که به نوعی مکان غیر رسمی و خصوصی تری نسبت به پذیرایی است، می توان نور ملایم تری را ایجاد کرد. مخصوصا اینکه در نشیمن معمولا تلویزیون قرار می گیرد و شب ها با روشن بودن تلویزیون بهتر است نور اطراف آن کم باشد.
  • پذیرایی: برای مکانی نظیر سالن پذیرایی هر چه نورپردازی حرفه ای تر و میزان نور بیشتر باشد، بهتر است. برای این مکان حتما یک لوستر با لامپ های دارای نور کافی در نظر بگیرید و در کنار آن از نور مخفی در سقف و آباژور در اطراف سالن استفاده کنید. برای نشیمن و پذیرایی استفاده از لامپ های کم مصرف بهترین پیشنهاد است.
  • سرویس بهداشتی و حمام: معمولاً از نورپردازی سرد با تأکید ویژه بر روی آینه استفاده می شود. اگر می خواهید بدانید که برای این مکان از چه لامپی استفاده کنیم باید بگوییم که لامپ های ال ای دی که در سقف تعبیه می شوند انتخاب های خوبی خواهند بود. همچنین با نصب آینه های جدیدی که دارای نور مخفی با کمک ال ای دی های ریسه ای هستند، می توانید نورپردازی این مکان را خاص تر کنید.
  • اتاق خواب: برای اتاق خواب چه لامپی بخریم و چه نوری داشته باشد؟ در اینجا ما معمولاً نور گرم را توصیه می کنیم، با نورپردازی بالای سر با لامپ کم مصرف یا LED های داخلی در سقف و آباژور هایی که روی میزهای کنار تخت قرار دارند، می توانید نور کافی برای اتاق خواب را ایجاد نمایید.
  • ورودی خانه: برای بخش هایی از خانه مانند ورودی، راه رو، فضاهای پِرت و غیره می توانید از لامپ های معروف به ادیسونی که بیشتر دارای جذابیت های بصری هستند تا نوردهی مناسب، استفاده نمایید.

چه لامپی بخریم ؛ رشته ای یا کم مصرف؟

برای اینکه بدانیم از چه لامپی استفاده کنیم و در واقع لامپ مناسب خانه چیست؟ باید مقایسه ای بین مزایا و معایب لامپ های رشته ای و کم مصرف انجام دهیم. به این ترتیب خواهیم فهمید که از بین آنها کدام لامپ بهتر است و چه لامپی بخریم که از همه نظر سود کنیم.

نقاط قوت لامپ های رشته ای:

  • طیف گسترده ای از طرح ها و مدل ها
  • نور دهی فوری پس از روشن کردن
  • رنگ گرم
  • اندازه جمع و جور کوچک
  • اجرای رنگ عالی
  • نصب و راه اندازی ساده است

نقاط ضعف لامپ های رشته ای:

  • منبع نور بسیار ناکارآمد (کمتر از 10 درصد انرژی به نور تبدیل می شود).
  • عمر نسبتاً کوتاه (750 تا 3500 ساعت) که با افزایش ولتاژ کاهش می یابد.
  • ایجاد کننده گرمای زیاد
  • مصرف برق بالا

نقاط قوت لامپ های کم مصرف:

  • مصرف برق پایین
  • عمر طولانی (8 برابر لامپ های رشته ای)
  • تولید گرمای بسیار کم

نقاط ضعف لامپ های کم مصرف:

  • تاخیر در روشن شدن (هر چند که در نسل جدید این لامپ ها میزان تاخیر کم است)
  • مضر بودن برای سلامتی در صورت شکستن لامپ
  • نوردهی کمتر در مقایسه با لامپ های رشته ای

 

در ویدیوی زیر پارامترهای موثر در انتخاب لامپ را مشاهده خواهید کرد.

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<