یکی از مهم ترین بخش های یک مجموعه کاری اتاق مدیریت است. دکوراسیون اتاق مدیریت مدرن باید به گونه ای تاثیرگذار چیدمان شود که مشتریان در بدو ورود تحت تاثیر آن قرار گیرند. بنابراین می توان گفت که کلیدی ترین و اصلی ترین بخشی که باید در چیدمان یک دفتر کار مورد توجه قرار گیرد، اتاق مدیریت است. به همین دلیل ما این مطلب را به موضوع طراحی اتاق مدیریت مدرن اختصاص دادیم و تمامی قسمت های آن را قدم به قدم بررسی می نماییم. طراحی اتاق مدیریت مدرن نیازمند آن است که پیش از همه بدانیم چه وسایلی باید در این اتاق وجود داشته باشد و پس از آن اطلاعاتی درباره سبک مدرن و ویژگی هایش بدست آوریم تا بر اساس آن درست ترین و بهترین انتخاب ها را انجام دهیم. با ما همراه باشید.
در یک اتاق مدیریت چه وسایلی وجود دارد؟
دفتر مدیر یک مجموعه کاری شامل میز مدیریت و صندلی آن، کمد و گاو صندوق، کتابخانه، وسایل روشنایی از قبیل لوستر و آباژور و چراغ مطالعه، سیستم کامپیوتر، لپتاپ یا تبلت، مبلمان برای مهمانان، گلدان گل طبیعی، وسایل تزیینی و دکوری، تابلو، وسایل روی میز که کاربردی و یا دکوراتیو هستند، پرده، فرش یا قالیچه، چوب رختی و دیگر وسایلی که ممکن است شخصی باشد و هر کس بنا به نیاز و یا علاقه مندی های خود می تواند آنها را در اتاقش داشته باشد، است. حال اگر شما بخواهید کار طراحی اتاق مدیریت مدرن را انجام دهید، باید انتخاب های تان به گونه ای باشند که فضایی به روز و مطابق با ویژگی های سبک مدرن را به نمایش بگذارند. در ادامه بیشتر پیرامون این موضوع صحبت خواهیم کرد.
سبک مدرن، ویژگی ها و انتخاب وسایل بر اساس این سبک
در بحث دکوراسیون داخلی، سبک مدرن یا سبک معاصر روشی از چیدمان است که در آن عناصر و جزییات غیر ضروری حذف می شوند و سادگی جایگزین زرق و برق و تجملات می گردد. در سبک مدرن معمولا از وسیله های به روز و جدید، استایل های خاص و متفاوت، رنگ های خنثی، تزیینات اندک و موارد دیگر استفاده می شود که این موارد در ادامه شرح داده می شود. بنابراین ویژگی های دکوراسیون به سبک مدرن عبارتند از:
اتاق مدیریت مدرن باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟
یک مدیر خوب کسی است که علاوه بر توجه به دکوراسیون، راحتی و آرامش خود، به همان اندازه کارمندانش را نیز مورد توجه قرار دهد و پس از آنکه محیطی امن و راحت برای کارکنان خود فراهم دید می تواند با خیال راحت به چیدمان اتاق خود مشغول شود. پیشنهاد می شود اتاق مدیر یکی از بهترین اتاق هایی باشد که در اختیار دارید. حتی اگر بزرگ ترین اتاق را به طراحی اتاق مدیریت مدرن اختصاص دهید، بهتر هم خواهد بود. مدیر یک مجموعه باید از مهمانان و مشتریان، میزبانی و پذیرایی کند پس باید جای کافی برای نشستن و مذاکره کردن شان وجود داشته باشد. با این تفاسیر بزرگ ترین اتاق که دارای پنجره ای با چشم اندازه خوب است، می تواند اتاق مدیر عامل باشد.
از این جهت طراحی اتاق مدیریت مدرن مهم است که می تواند در لحظه اول مشتری را که برای مذاکره و یا عقد قرار داد آمده است، تحت تاثیر خود قرار داده و باعث شود که او حس بهتری داشته باشد و با خیال راحت تری به مذاکره بپردازد. تصور کنید که اتاق مدیریت فضایی تاریک و نا زیبا دارد و به دکور آن هیچ توجهی نشده است، نیازی به گفتن نیست که چنین فضایی چقدر تاثیر منفی و بدی بر روی افراد می گذارد. از آنجایی که در موضوع دکوراسیون محل کار در نهایت این مهم است که آن مجموعه به درآمد و سود دهی بیشتر برسد، پس می توان گفت که یک اتاق مدیریت مدرن با چیدمان مناسب می تواند شما را در رسیدن به این هدف کمک نماید.
طراحی اتاق مدیریت مدرن شامل چه بخش هایی است؟
پوشش کف و دیوار ها، میز مدیریت، صندلی، کتابخانه و کمد، روشنایی و نورپردازی، اکسسوری ها و دکوری ها همگی در طراحی اتاق مدیریت مدرن باید مورد توجه قرار گیرند. اما پیش از هر چیز لازم است که تم رنگی و تم چیدمانی که در ذهن دارید را انتخاب کنید. اینکه می خواهید از چه مترالی استفاده کنید؟ آیا می خواهید چیدمان اتاق مدیریت چوبی باشد یا فلزی؟ چه رنگی را برای آن انتخاب نموده اید؟ آیا از رنگ های گرم و رسمی استفاده می کنید یا می خواهید فضایی دوستانه تر و غیر رسمی تر برای اتاق خود ایجاد نمایید؟ به طور کلی پیشنهاد می شود در دل دکوراسیون سبک مدرن تا جای ممکن فضایی رسمی و اداری را ایجاد کنید و از چیدمان های شاد و فانتزی دوری نمایید.
در دکور یک اتاق مدیریت مدرن از چه رنگ هایی استفاده می شود؟
دکوراسیون یک اتاق مدیریت مدرن باید دارای رنگی باشد که علاوه بر ماهیت مدرن خود، فضایی رسمی و جدی را به بیننده القا نماید. بعضی از رنگ ها با اینکه مدرن هستند اما برای یک فضای رسمی و اداری مناسب نیستند، مثلا طیف رنگ صورتی، آبی های روشن، لیمویی و غیره جزو این دسته از رنگ ها قرار می گیرند. اما در عوض شمار دیگری از رنگ ها می توانند گزینه های عالی ای برای چیدمان یک اتاق مدیریت مدرن به شمار روند. همچنین نباید استفاده از ترکیب های رنگی را هم فراموش کرد زیرا معمولا یک مکان تنها با یک رنگ دکور نمی شود و در کنار آن از یک یا دو رنگ دیگر هم استفاده می گردد. این رنگ ها و ترکیب های رنگی عبارتند از:
سقف، پوشش دیوار ها و کف در یک اتاق مدیریت مدرن
در طراحی اتاق مدیریت مدرن برای پوشش کف می توان از سنگ و سرامیک یا پارکت و لمینیت استفاده کرد. اگر مایل هستید که پوشش کف اتاق مدیریت با سایر قسمت ها یکی باشد، می توانید تمام بخش های دفتر کار و شرکت خود را سنگ یا سرامیک کنید اما چنانچه بخواهید از پوششی متفاوت برای طراحی اتاق مدیریت مدرن خود استفاده کنید، لمینیت یک انتخاب عالی در این زمینه خواهد بود. پوشش های لمینیت در رنگ های مختلفی از طوسی و خاکستری روشن گرفته تا قهوه ای های روشن و تیره زیبایی بخش فضای این اتاق خواهند بود. برای دیوار ها نیز هم پوشش های کاغذ دیواری که دارای طرح های شکیل و رسمی هستند و هم دیوار پوش های چوبی و یا حتی دیوار های ساده بدون هیچ پوشش خاصی مناسب و خوب اند. در مورد سقف اتاق مدیریت هم باید گفت که طراحی و اجرای یک کناف گچی همراه با نورپردازی و نصب نورهای مخفی به ایجاد یک فضای زیبا و تاثیر گذار کمک می کند.
همانطور که گفته شد در طراحی اتاق مدیریت مدرن باید تا جای ممکن سادگی و به روز بودن را مد نظر داشت. برای استفاده از دیوار پوش های چوبی باید به سراغ جدید ترین مدل های این پوشش های دیواری بروید که در آنها ممکن است از نور مخفی هم استفاده شده باشد و یا آنکه در بعضی قسمت های آن متریال دیگری در کنار چوب به کار برده شده باشد. انواع این پوشش ها و مدل های آنها متنوع است و شما بر حسب سلیقه و متراژ اتاق تان می توانید بهترین نوع آنها را سفارش دهید. نکته دیگر آنکه در استفاده از دیوار پوش های چوبی و یا ام دی اف و همینطور کاغذ دیواری نیازی به آن نیست که تمامی دیوار ها پوشیده شوند و می توان تنها به پوشش یک دیوار بسنده کرد. برای مثال دیوار پشت میز مدیریت می تواند گزینه خوبی برای این کار محسوب گردد.
میز مدیریت
در طراحی اتاق مدیریت مدرن از میزی متفاوت با سایر میز های آن مجموعه کاری استفاده می شود. این میز اندازه ای بزرگ تر دارد و از طرحی خاص تر برای آن استفاده می گردد. میز مدیریت باید زیبا و جذاب، تاثیر گذار، شکیل و شیک باشد. حتی می توان از میز های مدرن و لوکس هم در اتاق مدیریت استفاده نمود. طرح های خلاقانه و خاصی برای این میز ها وجود دارد که بسته به سلیقه و متراژ اتاق و تم و سبک چیدمان می توان آنها را انتخاب نمود. پیشنهاد می شود از میز های چوبی برای این منظور استفاده گردد زیرا فضایی رسمی تر و لوکس تر به طراحی اتاق مدیریت مدرن می دهند و برگزاری جلسات مهم و پذیرایی از مهمانان ویژه با خیال راحت تری صورت می گیرد. در یک اتاق مدیریت مدرن از میز های فلزی و شیشه ای هم می توان استفاده کرد، البته انتخاب متریال برای میز مدیریت بستگی به چیز های دیگری هم دارد که در ادامه مطرح می شود.
بر روی میز مدیریت قرار دادن یک لپ تاپ، چراغ مطالعه ای با طرح مدرن، تعدادی روان نویس و خودکار شیک، و چند وسیله تزیینی لازم است. وجود دفترچه یادداشت و یا یک سر رسید برای نوشتن و یادآوری بعضی موضوات نیز اهمیت زیادی دارد. همچنین یک یا دو تلفن نیز باید بر روی میز مدیریت قرار داده شود. جهت تزیین میز مدیریت می توان از دکوری های شکیل و مناسبی استفاده نمود. این دیگر بستگی به علاقه و سلیقه هر کسی دارد که چه وسیله تزیینی را بر روی میز خود قرار دهد. یک پیشنهاد جذاب دیگر هم آن است که یک یا دو قاب عکس از خانواده یا دوستان هم بر روی میز گذاشته شود. نکته مهم آن است که جهت این قاب عکس ها باید به سمت صندلی مدیریت قرار داده شود.
صندلی مدیریت
در مورد صندلی مدیریت نیز باید گفت که انواع صندلی های ادرای که ظاهری خاص تر و لوکس تر نسبت به سایر صندلی ها دارند، در اتاق مدیریت مدرن استفاده می شوند. بدیهی است که صندلی باید با میز مدیریت مدرنی که انتخاب می کنید ست و هماهنگ باشد. معمولا در فروشگاه های فروش این وسایل میز و صندلی به صورت ست موجود است. صندلی های مدیریت هم به مانند دیگر صندلی های اداری از نوع استاندارد هستند و نشستن بر روی آنها راحت است. به طور کلی درباره میز و صندلی اتاق مدیریت باید گفت که این وسیله ها بهتر است به شکلی باشند که نوعی کاریزما و ابهت خاصی را در دیگران ایجاد کند.
مبلمان
معمولا در جلوی میز مدیریت و یا اگر اتاق بزرگ است، در بخش دیگری از اتاق یک دست مبل برای نشستن مهمانان در نظر گرفته می شود. در اتاق هایی با متراژ کوچک از یک نیم ست و در اتاق های بزرگ تر می توان از تعداد بیشتری مبل استفاده نمود. برای طراحی اتاق مدیریت مدرن مبل هایی به کار برده می شود که با وجود مدرن بودن، حال و هوایی جدی و رسمی داشته باشند. یکی از بهترین مثال ها برای این مورد مبل های چستر هستند. مبل های چستر با لمسه کاری های ظریف و زیبای شان هم مدرن هستند و هم برای مکانی نظیر اتاق مدیریت گزینه بسیار مناسبی به شمار می روند.
انتخاب های بسیار زیادی درباره مبل اتاق مدیریت وجود دارد که مدل چستر تنها یکی از آنهاست. انواع مبل های چوبی و یا فلزی، مبل هایی با روکش چرم و یا پارچه، و حتی مبل مدل نئوکلاسیک گزینه های خوبی در این زمینه به شمار می روند. اگر طراحی اتاق مدیریت مدرن برای یک فضای کوچک انجام می شود، به جای یک ست یا نیم ست مبل می توان از دو عدد مبل تک و یا دو صندلی جذاب و راحت در جلوی میز مدیریت استفاده کرد. در واقع حتما نیازی به آن نیست که ست مبل ها در اتاق کامل باشد. این به میزان رفت و آمد ها و برگزاری جلسات و تعداد نفراتی که ممکن است همزمان در اتاق مدیریت وجود داشته باشند نیز ارتباط پیدا می کند.
کتابخانه
در طراحی اتاق مدیریت مدرن وجود یک کتابخانه لازم و ضروری است. قرار دادن کتابخانه در اتاق مدیریت، مدیر را شخصی علمی، دانا و فهیم جلوه می دهد. این کتابخانه می تواند پشت سر میز مدیریت باشد یا آنکه در جای دیگری از اتاق قرار داده شود. در کتابخانه می توان کتاب های علمی و غیر عملی و تخصصی را قرار داد و چه بهتر که کتاب هایی قطور در آن گذاشته شوند. در بخش هایی از کتابخانه نیز می توان مجسمه های تزیینی، هدایایی که به مدیریت تعلق گرفته و یا وسایلی از این دست را قرار داد. انواع کتابخانه های مدرن چوبی و فلزی در طرح های بسیار زیبا و امروزی که با میز مدیریت هماهنگی طرح و رنگی دارند، برای طراحی اتاق مدیریت مدرن مورد استفاده قرار می گیرند.
اکسسوری ها و دکوری ها
چیزی که می تواند اتاق یک مدیر را نسبت به سایر قسمت های یک محیط اداری متفاوت و خاص کند، اکسسوری ها و دکوری هایی هستند که در آن استفاده می شوند. در طراحی اتاق مدیریت مدرن می توان این اتاق را کاملا جدا نسبت به سایر بخش ها در نظر گرفت و همچون اتاق یک خانه آن را چیدمان کرد. در این اتاق لازم است که یک فرش بر زمین انداخته شود. حتی در اتاق هایی با دکوراسیون مدرن هم می توان از فرش های دستبافت ایرانی استفاده نمود. بر روی دیوار ها نیز نصب تابلو های نقاشی بزرگ و کوچک تاثیر فوق العاده ای بر زیبایی اتاق می گذارند. قرار دادن آباژور، گلدان گل با گیاهان طبیعی و استفاده از گیاهانی بزرگ و لوکس، آویزان کردن یک لوستر بزرگ و مدرن یا یک لوستر کریستالی مدرن از سقف، قرار دادن وسایل پذیرایی بر روی میز جلو مبلی، گذاشتن چند قاب عکس خانوادگی بر روی میز مدیریت، استفاده از مجسمه در چند جای اتاق، نصب نور های مخفی در کتابخانه و یا قفسه ای که مربوط به هدایا، جوایز و وسایل تزیینی است، انتخاب پرده ای شیک و جذاب برای پنجره ها، نصب پوستر دیواری با طرحی خاص بر روی یکی از دیوار ها، قرار دادن یک تلویزیون پیشرفته در جایی از اتاق همگی در طراحی اتاق مدیریت مدرن تاثیر گذار و لازم اند.
نکات مهم و پایانی درباره طراحی اتاق مدیریت مدرن
خانه ایده آل خود را بسازید:
طراحی اتاق مدیریت کلاسیک و بررسی مهم ترین نکات درباره آن
میز مدیریت خاص و انواع مدل های لوکس و لاکچری این میز ها