فرش نئوکلاسیک و کاربرد آن در دکوراسیون داخلی خانه

سبک نئوکلاسیک در طراحی دکوراسیون نه تنها شامل مبلمان، میز ناهار خوری یا لوستر می شود، بلکه فرش را نیز در بر می گیرد. فرش نئوکلاسیک یکی از انواع فرش هاست که در خانه ای با این سبک و سیاق از چیدمان مورد استفاده قرار می گیرد. برای آنکه با این دسته از فرش ها بیشتر آشنا شوید با ما در این متن همراه باشید و اطلاعات خوبی را در این زمینه کسب نمایید. مطالبی که در این مطلب مورد بررسی قرار می گیرند به شرح زیر است:

  • فرش نئوکلاسیک چیست؟
  • ویژگی های فرش نئوکلاسیک
  • انواع مدل های فرش نئوکلاسیک
  • طرح و رنگ فرش نئوکلاسیک
  • طراحی دکوراسیون با استفاده از فرش نئوکلاسیک
  • فرش نئوکلاسیک دستبافت یا ماشینی؟

فرش نئوکلاسیک چیست؟

شاید تا به حال نام فرش نئوکلاسیک به گوش تان نخورده بود اما این فرش ها در گروهی ما بین فرش های سنتی و کلاسیک و فرش های مدرن قرار می گیرند. در واقع فرش های نئوکلاسیک فرش هایی هستند که نه به اندازه فرش های سنتی ایرانی پر نقش و نگارند و نه به مانند فرش های مدرن، ساده و بدون طرح محسوب می شوند. اگر بخواهیم فرش نئوکلاسیک را بهتر تعریف کنیم این فرش ها ظاهری مشابه با فرش های سنتی معمولی دارند اما از آنها ساده تر هستند و نقش و نگار های کمتری دارند. اساسا باید گفت سبک نئوکلاسیک تلفیقی از تجمل و شکوه کلاسیک و سادگی و امروزی بودن سبک مدرن است. این موضوع در فرش ها هم قابل توجه بوده و برای کسانی که شلوغی بیش از حد نقش و نگار های فرش ایرانی را دوست ندارند و سادگی فرش های مدرن را هم نمی پسندند، فرش نئوکلاسیک بهترین انتخاب به شمار می رود.

ویژگی های فرش نئوکلاسیک

همانطور که گفته شد مهم ترین ویژگی فرش نئوکلاسیک آن است که نه خیلی شلوغ و پر نقش است و نه خیلی ساده. چیزی در حد وسط این دو حالت قرار دارد. این موضوع باعث می شود که خیلی از افراد سخت پسند، به سراغ خرید این دسته از فرش ها روی بیاورند. ویژگی دیگر فرش های نئوکلاسیک آن است که این فرش ها با خیلی از طرح های دکوراسیون هماهنگی دارند. نه تنها در چیدمان های کلاسیک بلکه در دکوراسیون های کاملا مدرن نیز می توان از فرش نئوکلاسیک برای پوشش کف خانه استفاده کرد. از دیگر ویژگی های این فرش ها به این موضوع می توان اشاره کرد که برای خانه های کوچک مناسب اند. در خانه هایی با متراژ کم معمولا توصیه می شود که از فرش های مدرن ساده استفاده گردد تا این سادگی باعث دل باز تر شدن و بزرگ تر جلوه کردن خانه گردد. اما سوال اینجاست که کسانی که عاشق فرش های سنتی هستند از چه طریقی می توانند این فرش ها را در خانه داشته باشند؟ پاسخ استفاده از فرش نئوکلاسیک است. همانگونه که گفته شد فرش های نئوکلاسیک هم نقش و نگار کافی دارند و هم زیاد شلوغ و پر نقش و رنگ نیستند.

انواع مدل های فرش نئوکلاسیک

تنوع در طرح و رنگ این فرش ها بسیار گسترده است و این موضوع باعث شده تا هر کسی با هر سلیقه ای بتواند یکی از آنها را برای خانه خود انتخاب کند. طرح و رنگ بعضی از این فرش های نئوکلاسیک به فرش های سنتی نزدیک تر هستند و بعضی دیگر به فرش های مدرن شباهت بیشتری دارند. در واقع انتخاب این فرش ها بر اساس سبک چیدمان خانه خواهد بود. فرش نئوکلاسیک به گونه ای طراحی می شود که هم المان های یک فرش سنتی ایرانی را در بر گیرد و هم از عناصر مدرن در آن استفاده گردد. برای مثال فرش های سنتی و کلاسیک ایرانی معمولا دارای یک حاشیه، یک ترنج مرکزی و مقدار زیادی نقش و نگار در قسمت های دیگر (بین ترنج و حاشیه) هستند. اما در یک فرش نئوکلاسیک حاشیه و ترنج سر جای خود هست اما دیگر خبری از نقش و نگار در سطح فرش نخواهد بود. در واقع این بخش ها یا تماما خالی می ماند یا با رنگ های ابر و بادی به شکلی مدرن پر می شود. این تنها یک نمونه از فرش های نئوکلاسیک بود که مثال زده شد.

فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک

فرش وینتیج

یک نمونه مهم و بارز دیگر از انواع فرش های نئوکلاسیک، فرش وینتیج یا کهنه نما است. حتما پیش از این با فرش های وینتیج آشنا بوده اید اما شاید ندانید که می توان این فرش ها را در گروه فرش های نئوکلاسیک جای داد. در فرش وینتیج یا کهنه نما هم موضوع تلفیق سنت و مدرنیته به طور واضح مشاهده می شود. در این فرش ها نقش و نگار ها به گونه ای در هم آمیخته می شوند تا حالتی از قدیمی بودن به آن دست دهد. در واقع این فرش ها دارای ظاهری قدیمی هستند اما کاربرد شان در دکوراسیون داخلی جدید و مدرن است. فرش نئوکلاسیک وینتیج برای خانه هایی مناسب است که دارای دکوراسیون مدرن هستند و استفاده از این فرش ها در چیدمان های امروزی بسیار جذاب و دیدنی خواهد بود.

طرح و رنگ فرش نئوکلاسیک

در رابطه با طرح های مختلف فرش نئوکلاسیک در بخش قبلی گفته شد. این طرح ها متنوع هستند و نقش و نگار های سنتی ایرانی به علاوه نقش های مدرن را شامل می شوند. اما در مورد رنگ فرش های نئوکلاسیک باید گفت که از تمامی رنگ های موجود در پالت رنگی می توان در طراحی و بافت این فرش ها استفاده کرد. حتی رنگ های شاد و نزدیک به فسفری هم در بافت این فرش ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ترکیب طوسی به علاوه دیگر رنگ ها نتایج جالبی را در این مورد در پی دارد. انتخاب رنگ مناسب برای فرش نئوکلاسیک بسته به تم رنگی چیدمان خانه خواهد بود.

طراحی دکوراسیون با استفاده از فرش نئوکلاسیک

همانطور که گفته شد هم در چیدمان های کلاسیک و هم در دکوراسیون های مدرن می توان از فرش نئوکلاسیک استفاده نمود. در یک دکوراسیون کلاسیک در حالیکه مبلمان چوبی استیل و میز ناهار خوری آن در سالن قرار داده شده است، یک فرش نئوکلاسیک با طرح سنتی ایرانی می تواند زیبا و تاثیر گذار باشد. بسته به ابعاد سالن و رنگ مبلمان می توان بهترین رنگ را برای این فرش ها انتخاب کرد. در دکوراسیون های سنتی که معمولا از تم رنگی گرم مانند قهوه ای و کرم و طلایی استفاده می شود، می توان فرش نئوکلاسیک را نیز از همین رنگ ها انتخاب کرد. در چیدمان های مدرن تر یک فرش فرش نئوکلاسیک مدرن مانند وینتیج تلفیقی جذاب از سنت و مدرنیته را پدید می آورد. در این چیدمان ها نیز با توجه به تم رنگی خانه انتخاب فرش صورت می گیرد اما با دست باز تر و محدوده انتخابی وسیع تر.

فرش نئوکلاسیک دستبافت یا ماشینی؟

عوامل مختلفی در انتخاب نوع فرش تاثیر دارند. فرش های سنتی ایرانی معمولا با نقشه های متداول که سرشار از نقش و نگار های زیبا و دل فریب هستند، بافته می شوند. اکثر این فرش ها پر نقش هستند و شاید نتوان خیلی آنها را در گروه فرش های نئوکلاسیک جای داد. اما تعداد زیادی از فرش های ماشینی جدید با نقشه های نئوکلاسیک بافته می شوند که به طور کامل در گروه تخصصی این فرش ها قرار می گیرند و به دلیل قیمت ارزان تری که نسبت به انواع فرش دستبافت دارند، از فروش بالایی برخوردار هستند.

فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک
فرش نئوکلاسیک

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

کاربرد فرش ایرانی در دکوراسیون مدرن و خلق یک شاهکار در چیدمان

فرش مربع و کاربرد آن برای داشتن یک دکوراسیون جذاب



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<