بخشی از سینک های ظرفشویی که توسط شرکت های سازنده تولید می شوند، سینک های کوچکی هستند که برای خانه های کوچک و یا ساختمان های اداری مورد استفاده قرار می گیرند. این سینک ها به صورت تک لگن ساخته می شوند و قیمت آنها در مقایسه با سینک های بزرگ تر دو لگنه کمتر است و خرید شان از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. این سینک ها از جنس استیل و یا سنگ و کورین ساخته می شوند.
دو نوع سینک ظرفشویی کوچک یا سینک تک لگن ساخته می شود که با نام های سینک تک لگن سینی دار و بدون سینی شناخته شده است. البته تک لگن بودن سینک همیشه مساوی با کوچک بودن نیست و سینک های تک لگن بزرگ نیز وجود دارند. سینک ظرفشویی کوچک تک لگن بدون سینی فضای بسیار کمی را اشغال می کند، اما سینک های قدیمی تک لگنی هم موجود هستند که دارای سینی های بلند هستند و جزو سینک های بزرگ به شمار می روند.
ابعاد سینک ظرفشویی کوچک
اولین سوالی که در رابطه با سینک کوچک مطرح می گردد آن است که ابعاد این سینک ها چقدر است؟ باید گفت سینی دار بودن و یا بدون سینی بودن سینک در ابعاد آن موثر است. کوچک ترین اندازه ای که برای سینک ظرفشویی کوچک می توان مطرح کرد 40 در 40 سانتی متر است. این سینک که تنها از یک لگن تشکیل شده است دارای طول و عرض 40 سانتی متر و عمق لگن 20 سانتی متر است. از دیگر ابعاد کوچک برای سینک ظرفشویی به یک سینک دارای ابعاد 60 در 50 سانتی متر اشاره می شود که این سینک دارای یک لگن مربعی شکل است و یک سینی بسیار باریک در کنار خود دارد. یک مدل دیگر سینک ظرفشویی کوچک دایره ای با قطر 40 سانتی متر است که به صورت توکار کار می شود. ابعاد ذکر شده کمترین ابعاد برای یک سینک ظرفشویی است و سینک های تک لگنه ی بزرگ تر نیز در بازار موجود است.
سینک تک لگن گرانیتی
سینک های سنگی و به خصوص سینک های گرانیتی از همان انواعی هستند که در بالا ذکر شد. همان سینک هایی که با وجود تک لگن بودن کوچک محسوب نمی شوند و دارای لگن و سینی بزرگی هستند. سینک تک لگن گرانیتی معمولا دارای لگن مستطیل و یا مربع شکل است و می تواند با سینی و یا بدون آن باشد. بعضی از مدل های سینک تک لگن گرانیتی که به شکل توکار نصب می شوند، بدون سینی هستند و فضای کمی را اشغال می کنند.
سینک ظرفشویی کوچک برای چه مکان هایی کاربرد دارد؟
امروزه خیلی از افراد در آپارتمان هایی زندگی می کنند که دارای آشپزخانه های کوچک و نقلی است. در این آشپزخانه ها به تناسب اندازه کانتر نمی توان از سینک های دو لگن سینی دار بزرگ استفاده کرد و بنابراین مردم به سراغ خرید سینک ظرفشویی با ابعاد کوچک می روند. با اینکه گاهی کار کردن در این سینک ها با مشکلاتی همراه است و کمبود جا دشواری هایی را پدید می آورد اما باید گفت چاره ای نیست و باید برای آشپزخانه کوچک سینک کوچک را انتخاب نمود.
مکان دیگری که در آن از سینک ظرفشویی کوچک استفاده می گردد، فضاهای اداری و کارگاهی است. در یک شرکت یا اداره که از آشپزخانه برای کارهای محدودی استفاده می شود و در سینک ظرف های محدودی در حد چند لیوان یا بشقاب شسته می شود، سینک ظرفشویی کوچک بهترین انتخاب است. سینک های دو لگن بزرگ سینی دار به کار چنین فضاهایی نمی آید و خرید آنها تنها اتلاف هزینه است. در محیط های کارگاهی و یا آتلیه های هنری نیز استفاده از سینک ظرفشویی کوچک پیشنهاد خوبی است.
در قسمت های قبل کم و بیش از مزایای این سینک ها گفته شد. کم جا بودن آنها، مناسب بودن برای فضاهایی با متراژ کم، ارزان تر بودن، سبک بودن و نصب سریع تر از مزیت های سینک ظرفشویی کوچک به شمار می رود. افرادی که تنها زندگی می کنند و رفت و آمد محدودی دارند نیز می توانند خرید این سینک های کوچک را امتحان کنند.
از بزرگ ترین معایب این سینک ها وجود فضای کم برای انجام کارهای شستشو است. برای مثال افرادی که سینک دو لگنه دارند در هنگام شستن ظرف ها، ظرف های کثیف را در یک سینک و ظرف های کفی را در سینک دیگر گذاشته و به راحتی عمل شستشو را انجام می دهند. همچنین برای شستن میوه ها وجود دو لگن و یا سینی سینک می تواند بسیار کمک کننده باشد. اما سینک های کوچک خصوصا سینک های بدون سینی انجام اعمال ذکر شده را مشکل تر می نماید.
شیرآلات مخصوص سینک ظرفشویی کوچک
در سینک های کوچک از شیرآلاتی با ابعاد متناسب با سینک استفاده می شود. اگر فضای آشپزخانه تان واقعا محدود است از شیرآلاتی استفاده کنید که میزان آب خروجی از آن با شدت و قطر زیادی همراه نیست، زیرا اگر چنین باشد تمام اطراف سینک و بر روی کابینت ها پر از آب خواهد شد. معمولا از شیرآلات با ابعاد کوچک و از نوع اهرمی استفاده می شود که تا جای ممکن فضای کمتری اشغال گردد.
محل قرار گیری سینک ظرفشویی کوچک در آشپزخانه های کوچک
اگر به خانه کوچکی نقل مکان کرده اید و می خواهید کابینت ها و سینک را طراحی و نصب کنید، حتما بر روی کابینت و در کنار سینک محلی را خالی بگذارید تا عدم فضای کافی سینک را این طریق جبران کنید. پیشنهاد می شود سینک ظرفشویی کوچک را کنار دیوار نصب نکنید زیرا فضای کارتان به شدت محدود می گردد. نزدیک پنجره بودن سینک ظرفشویی کوچک باعث می شود که از نظر بصری و روانی احساس بهتری داشته باشید و کوچک بودن فضا برای تان ایجاد خفگی و اذیت نداشته باشد.
قیمت سینک ظرفشویی کوچک
قیمت سینک های مختلف بسته به شرکت سازنده، کیفیت کار، جنس آن و موارد دیگر با هم متفاوت است. برای مثال شرکت استیل البرز یک مدل سینک ظرفشویی کوچک تولید کرده است که دارای ابعاد 60 در 50 سانتی متر بوده که دارای یک لگن نیمه عمیق 16 سانتی متری است و فرمی مربعی شکل دارد. این سینک دارای یک سینی بسیار باریک در کنار لگن مثلثی است. در ساخت آن از استیل ضد زنگ با ضخامت 0.8 میلیمتر استفاده شده و قیمتی در حدود 1 میلیون تومان دارد.
یک مدل دیگر از سینک های ظرفشویی کوچک، سینک ساخته شده توسط شرکت بیمکث است. این سینک به صورت تک لگن و فاقد سینی است و ابعادی برابر با 40 در 38 سانتی متر را داراست. در ساخت این سینک از استیل ضد زنگ استفاده شده، عمق لگن آن 21 سانتی متر است و به صورت توکار نصب می شود. قیمت سینک در حدود یک میلیون و 800 هزار تومان است.
به عنوان یک نمونه دیگر از سینک ظرفشویی کوچک می توان به سینکی از شرکت داتیس اشاره کرد که ابعادی 40 در 40 سانتی متر دارد، بدون سینی است، در ساخت آن از استیل ضد زنگ با ضخامت 1 میلی متر استفاده شده، عمق لگن آن 21 سانتی متر است، همانند دیگر سینک ها دارای نوار آب بندی است، و به صورت توکار بر روی کابینت های ام دی ام، گرانیت و سنگ های مصنوعی نصب می شود. قیمت این محصول بالاتر و در حدود 2 میلیون و 900 هزار تومان است.
خانه ایده آل خود را بسازید:
دکوراسیون داخلی آشپزخانه کوچک خود را به بهترین نحو انجام دهید
سینک شیشه ای مشکی و سفید، مزایا و معایب به همراه قیمت
مهرداد در
برادر من خواهر من نشستی این همه طومار نوشتی
پدر من ابعاد سینک کوچک بزن از دیدگاه مخاطب به قضیه نگاه کنید لطفا ….