ویدیو : با این روکش های مبل، مبلمانتان همیشه نو باقی خواهند ماند

مبلمان از عناصر اصلی دکوراسیون در خانه محسوب می شود و به همین دلیل شکل ظاهری آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است، بسیاری از افراد پس از خرید مبلمان و با گذشت مدتی از زمان استفاده، به فکر تغییر دکوراسیون می افتند و یا آن که رویه مبلمان آنها دچار آسیب شده و نمی خواهند مبل را تعویض کنند و یا اینکه میخواهند به شکل بهتری از مبلمان تازه خود محافظت کنند؛ در هر سه این شرایط پیشنهاد می‌شود از انواع روکش مبلمان استفاده شود، نمای کلی یک مبل را با هر جنس و متریالی که باشد روکش رویی آن تشکیل می دهد بنابراین با استفاده از یک روکش جدید می توان رنگ و طرحی نو به خانه افزود.

کاور مبلمان معمولا یک لایه جداشونده از پارچه مبلی است که علاوه بر تغییر ظاهر مبل از آن در برابر آسیب های احتمالی محافظت میکند، روکش ها مزایای زیادی از جمله شست و شوی راحت، قابلیت تعویض آسان، گوناگونی طرح و رنگ و .. دارند، از روکش های مبلمان برای تمامی مدل های مبل من جمله چوبی، فلزی، سلطنتی، مدرن و غیره استفاده می شود. روکش های مبل، معمولا پارچه ای یا از جنس پلی استر و یا ترکیبی از آنها می باشد که این پارچه از لحاظ طرح و رنگ باید با رنگ اصلی مبل هماهنگ باشد، پارچه مورد استفاده برای روکش باید ویژگی های دیگری نیز داشته باشد: تغییر حالت ندادن در مقابل حرارت، قابلیت شستشوی راحت و آسان و نفوذپذیری کمتر پارچه در مقابل ریزش آب و یا سایر مایعات که این ویژگی به واسطه تراکم زیاد پارچه امکان پذیر می شود.

برای دوخت پارچه روکش مبل، از طرح ها و رنگ های متنوعی استفاده می شود و هر روکش شیوه دوخت متفاوتی دارد؛ دوخت روکش باید با سایز و مدل مبل همخوانی داشته باشد و بتواند زیبایی مبل را حفظ کند. یکی از نمونه مدل های دوخت روکش مبل، دوخت روکش به صورت برش خورده می باشد، در این مدل روکش تمامی بخش های مبل را پوشش نمیدهد و تنها بعضی قسمت های آن همانند پشتی و نشیمن گاه مبل دارای برش هایی تزیینی می باشد. در دومین مدل که پرطرفدارترین مدل نیز هست؛ روکش همانند یک لباس به تن مبل پوشانده می شود. در این مدل معمولاً کوسن ها از جنس روکش مبلمان هستند تا تفاوت بارزی بین مبل و کوسن ها ایجاد نشود. البته گاهی برای ایجاد زیبایی و تفاوت بصری پارچه بعضی کوسن ها را متفاوت انتخاب میکنند. در سومین مدل روکش لازم نیست تا کاور به صورت کامل به مبل متصل باشد و معمولا لبه های پایینی آن باز و آزاد می باشد، در این حالت پارچه روکش در پایین مبل حالت افتادگی دارد که این مدل در دکوراسیون های طرح انگلیسی بسیار استفاده می شود و زینت خاص خود را دارد.

یکی از ایده‌های که برای مبلمان بالشتک دار می توان استفاده کرد، روکش کردن بالشتک ها مبل می باشد، این کار باعث ایجاد تنوع در طرح مبل می شود، تنها باید توجه داشت که پارچه انتخابی لحاظ رنگ و طرح با رنگ اصلی مبل هماهنگی داشته باشد. برای روکش مبلمان از پارچه های قلاب بافی شده نیز میتوان استفاده کرد، این نوع پارچه ها با طرح های متفاوت و خاصی بافته می شود که با توجه به سلیقه تان می‌توانید از آنها استفاده کنید، بسیاری از افراد که به هنر بافتنی آشنا هستند می‌تواند از دست بافته های خود برای تزیین خانه شان استفاده کنند. از روکش های کاربردی دیگر می توان به روکش با لایه های طبی اشاره کرد. این نوع روکش ها که خاصیت طبی دارد، مناسب برای افرادی که مشکل کمر و ستون فقرات دارند، می باشد. و آخرین ایده که بسیار نیز باب شده است روکش های ژلاتینی هستند که بیشتر در مبلمان کلاسیک استفاده میشود، علت همه گیری استفاده از این نوع روکش خاصیت شفاف بودن آن است. این روکش مزیت های دیگری همچون جذب نکردن گرد و غبار و آب، شست و شوی راحت توسط دستمال نمدار و شکل ناپذیری می باشد. جنس روکش ژلاتینی از پلیمر pvc می باشد که این جنس در برابر حرارت نیز مقاومت خوبی از خود نشان می دهد و برای سلامتی انسان و حیوانات خانگی نیز مضر نمی باشد.

استفاده از رنگ های متفاوت در روکش کردن مبلمان می تواند در تغییر دکوراسیون کمک کند، گاهی پیش می‌آید که می خواهید خانه خود را با صرف هزینه کم با رنگ دیگری چیدمان کنید، بنابراین می‌توانید از یک رنگ متفاوت به عنوان روکش مبل استفاده کنید، استفاده از کاور و روکش های مبلمان روش مقرون به صرفه برای تغییر ظاهر مبلمان می باشد، این کار نه تنها باعث تغییر ظاهر بلکه باعث بالا رفتن عمر مبلمان و ماندگاری آنها نیز می شود. در ویدیوی زیر می توانید تعدادی از روش های روکش کردن مبلمان را مشاهده نمایید.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

ویدیو : راهکارهای خانگی نظافت مبل



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<