ویدیو : راهکارهای خانگی نظافت مبل

چیدوپلاس 15 اسفند 1397 ،

مبلمان یکی از پر استفاده ترین وسایل خانه است و به دلیل استفاده زیاد و متنوعی که دارد بیشتر از هر وسیله دیگری در معرض کثیف شدن قرار دارد؛ از سویی دیگر تمیزی مبلمان تاثیر زیادی بر روی زیبایی ظاهری خود مبل و فضایی که مبل در آن قرار گرفته است می گذارد. بنابراین مبلمان ورای هر جنس و مدلی که دارد باید به صورت منظم مورد نظافت قرار بگیرد تا بتواند عملکردی مناسب در خانه داشته باشد. برای تمیز کردن مبلمان راهکارهای متفاوتی وجود دارد؛ و باید به این موضوع توجه داشت که هر نوع پارچه مبلی روش های نظافتی مخصوص به خود را دارد. در این مطلب راهکارهای نظافت مبلمان به روشی ساده، به صورتی که برای انواع مبلمان قابل اجرا باشد توضیح داده شده است.

اولین مرحله نظافت مبلمان مرحله پاکسازی کلی است، برای این کار ابتدا باید کوسن های مبلمان را برداشته و باقی مانده خوراکی ها و اشغال های ریزی که در بین درزها گیر کرده را جمع کنید و سپس برای جمع آوری ذرات کوچکتر اقدام به جارو کردن تمامی بخش‌های مبل کنید. بسیاری از جاروبرقی ها سری هایی مخصوص تمیز کردن درزها و جاهای باریک و کوچک دارد که با استفاده از آنها می توان درز های مبل را از هر گونه گرد و ذره خوراکی و غیرخوراکی زدود. گرد و غبار بر روی کوسن ها بالشت های مبل را نیز فراموش نکنید؛ می‌توانید با تکاندن آن ها مقدار زیادی از غبار را از آن گرفته و برای کامل تمیز کردن روی آن ها را جارو بکشید. ‌

مرحله دوم برس کشیدن می باشد، ممکن است بعضی جرم ها و کثیفی ها در مرحله جارو کشیدن از بین نرفته باشد و یا به مبل چسبیده باشد، با برس کشیدن می‌توان بسیاری از آن ها را از مبل جدا کرد. برای این کار می توان از از یک برس نرم استفاده کرد تا بافت روکش مبل خراب نشود. مرحله سوم برداشتن پرز ها و مو های چسبیده به مبلمان می باشد. این مرحله برای کسانی که حیوانات خانگی دارند بسیار مهم است، برای این کار می توان از غلتک های چسب دار استفاده کرد. این غلتک ها مقدار زیادی از موها و پرز های چسبیده به مبلمان را از آن جدا می کند. فراموش نکنیم که جاروبرقی به دلیل الکتریسیته درون پارچه نمی‌توانند موها را از روی مبل بردارد، به خصوص در مورد مبل های پارچه ای این این موضوع بیشتر صدق می کند.

یکی از مراحل مهم نظافت مبلمان تمیز کردن بدنه مبل و سطوح غیر پارچه ای آن می باشد، در این مرحله باید تمامی قسمت های دیگر مبل همانند بدنه آن را تمیز کرد، اگر بدنه مبل شماره از جنس چوب می باشد میتوان آن را با استفاده از یک دستمال نمدار و یا محلول های مخصوص چوب کاملا جلا داد. برای مبلمان با بدنه فلزی نیز می توان از شوینده های مخصوص فلز استفاده کرد. این محلول های مخصوص شستشو باعث جلا خوردن و براق شدن بدنه مبل می شود، در هنگام انجام این مرحله مراقب روکش مبل ها باشید تا به وسیله محلول های تمیزکننده کثیف نشوند و لکه ای از آن ها بر روی روکش مبل باقی نماند.

مرحله پنجم اصلی ترین مرحله می باشد که در آن اقدام به شستشوی روکش مبل می کنیم. برای این کار باید شوینده مناسب با جنس و رنگ روکش مبل تهیه کنید، استفاده از شوینده نامناسب و غیر استاندارد می‌تواند موجب خراب شدن روکش مبل شود و رنگ و جنس آن را از بین ببرد. برای مطمئن شدن از سالم ماندن مبل می‌توانید از یک محلول تثبیت کننده رنگ و دوام پارچه قبل از تمیز کردن اصلی استفاده کنید، این محلول را می تواند داروخانه‌ها و سوپرمارکت‌ها خریداری کنید. اگر مبلمان شما لک های عمیق همانند لک های ناشی از چربی رنگ و یا جوهر دارد بهتر است قبل از استفاده از شوینده مبل، از یک محلول لکه بر استفاده کنید. برای لکه بری همچنین می توان از ترکیبات طبیعی مانند آب و آمونیاک یا جوش شیرین و سرکه استفاده کرد. برای این کار باید ترکیب را بر روی لکه ها اسپری کنید و بعد از چند ساعت آن را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. در ویدیوی زیر می توانید روش های پاک سازی انواع لکه ها را مشاهده کنید.

بعد از مرحله لکه بری نوبت به شست‌وشوی اصلی می‌رسد. در این مرحله شوینده یا فوم مبلمان را بر اساس فرمول درج شده بر روی آن که معمولا به نسبت یک به سه می باشد با آب ترکیب کرده و با استفاده از یک اسفنج آن را بر روی مبل بکشید. سپس کف های روی مبل را با یک دستمال برداشته و با یک دستمال نمدار دیگر مبل را از هرگونه کف و مایع شوینده بزدایید . اگر بخارشو دارید این کار را با بخارشوی نیز می توانید انجام دهید؛ به این صورت که مرحله اول را با شوینده و اسفنج انجام داده و به جای دستمال مرطوب از بخارشور برای مرحله آخر استفاده کنید. برای مبل های چرمی نیز می توان از محلول های مخصوص چرم استفاده کرد. استفاده از بخارشوی برای شستشوی مبل های چرمی پیشنهاد نمی‌شود به دلیل آن که شدت بخار میتواند بافت چرم را تخریب کند. یادتان باشد قبل از شروع کار شوینده را در قسمتی از مبل که در معرض دید نیست امتحان کنید تا از عدم آسیب به پارچه مبلمان خود مطمئن شوید.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

ویدیو : با این روکش های مبل، مبلمانتان همیشه نو باقی خواهند ماند



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<