اهمیت تمیز بودن کفپوش ها در این است که بسیار در معرض دید هستند و با ورود به خانه تمیز یا کثیف بودن آن سریعا به چشم می آید. شاید باور نکنید اما کفپوش خانه به میزان بسیار زیادی در زیبایی دکوراسیون خانه موثر است. اینکه چه کفپوشی را برای خانه تان انتخاب می کنید موضوعی است که باید به خوبی در مورد آن فکر کرده و انتخابی درست و بجا داشته باشید. موضوع مهم بعدی تمیز نگه داشتن آنها است. هر نوع کفپوشی که انتخاب کرده اید از سنگ و سرامیک گرفته تا پارکت و لمینیت و یا حتی موکت، اگر کثیف و مات به نظر برسند، زیبایی کل خانه تان را تحت تاثیر قرار می دهند. ما در این مطلب به این سوال شما پاسخ می دهیم که: چطور کف پوش منزل را تمیز کنیم؟
تمیز کردن پارکت / لمینیت
پارکت ها کفپوش هایی بسیار شیک و زیبا هستند و انتخابشان برای خانه حتما به زیباتر شدن دکوراسیون کمک می کند. اما با وجود تمام زیبایی های شان، تمیز نگهداشتن آنها کاری است که کمی وقت و هزینه از شما می گیرد. پارکت بعد از مدتی جلای خود را از دست می دهد و کمی مات به نظر می رسد. پس مهم ترین کار در تمیز و زیبا نگهداشتن پارکت جلا دادن آن است. قبل از اقدام به جلا کاری ابتدا باید پارکت را خوب بشویید. البته تمیز کردن و شستشوی پارکت کاری است که هر چند روز یک بار بهتر است آن را انجام دهید؛ برای شروع کار ابتدا باید سطح پارکت را جارو بزنید. پیشنهاد می شود برای جارو زدن از برس های نرم برای سری جاروبرقی استفاده کنید، زیرا سری های خشن و زبر ممکن است بر روی پارکت یا لمینیت خراش ایجاد کنند. اگر بر روی پارکت یا لمینیت لکه ای ایجاد شده بود هرگز برای پاک کردن آن مواد شیمیایی به کار نبرید. این مواد به سطح پارکت یا لمینیت شما آسیب می زند. برای تمیز کردن لکه بهتر است از یک دستمال میکروفایبر و یا نانو استفاده کنید. با توجه به اینکه آب برای سطح پارکت مضر است، پس حتی الامکان از کشیدن دستمال های خیس بر روی آن خودداری کرده و حداکثر از طی نم دار برای گردگیری استفاده کنید.
همان طور که گفته شد برای شستن کف خانه از حوله ای نمناک با رطوبت پایین استفاده کنید و یا اگر از تی استفاده می کنید، از خیس نبودن تی مطمئن شوید. وجود رطوبت در طول زمان منجر به آسیب دیدن و شکستگی پارکت می شود. اگر به صورت ناخواسته مقداری آب بر زمین ریخته شد سریعا با یک دستمال آن را خشک کنید. استفاده از مواد شیمیایی و محصولات نفتی به پارکت آسیب می زنند بنابراین برای تمیز کردن آن از مایع مخصوص تمیز کردن پارکت و دستمال نانو کمک بگیرید. شرکت های سازنده و نصب پارکت پس از اتمام کار این مواد را در اختیار شما قرار می دهند اما می توانید خودتان هم آنها را از فروشگاه ها تهیه کنید.
براق کردن پارکت و لمینیت
برای جلا دادن پارکت می توانید از اسپری های حاوی مواد جلا دهنده استفاده کنید. به غیر از اسپری ها مواد جلا دهنده به شکل مایع با نام پولیش یا واکس پارکت و لمینیت هم در بازار موجود است که برای کار با آنها باید یک تکه ابر یا اسفنج تمیز و نرم هم داشته باشید. روش کار به این صورت است که ظرف پولیش یا واکس پارکت را تکان داده و کمی از آن را بر روی ابر یا اسفنج بریزید. سپس به آرامی بر روی پارکت یا لمینیت کشیده و تمام سطح آن را با پولیش یا واکس پوشش دهید. ده دقیقه صبر کنید و سپس با یک دستمال نخی سطح پارکت یا لمینیت را پاک کنید. دقت داشته باشید که واکس ها یا پولیش های پارکت برای چند بار استفاده کافی است، پس نیازی نیست یک ظرف کامل را برای هر بار استفاده خالی کنید. واکس ها و پولیش های پارکت در فروشگاه ها با قیمت هایی در حدود 50 هزار تومان برای حجم 0.5 کیلوگرم و 200 هزار تومان برای حجم 4 کیلو گرم موجود است. قیمت این مواد بسته به شرکت سازنده، ایرانی یا خارجی بودن آن و حجم ظرف متغیر است. موارد دیگری که در خرید براق کننده باید به آنها توجه شود شامل موارد زیر است:
روش خانگی برای جلا دادن پارکت
برای برق انداختن یا به اصطلاح جلا دادن پارکت ها از روش های خانگی هم استفاده می شود. این روش ها شاید کارایی جلا دهنده ها و واکس های پارکت را نداشته باشند، اما کم هزینه هستند و برای براق کردن قسمت های کوچکی از پارکت که دچار مشکل شده اند مفید است. همچنین برای مواقعی که به شکلی ضروری نیاز به براق کردن قسمتی از پارکت را دارید و فرصتی برای بیرون رفتن و خریدن واکس پارکت را ندارید، می توانید از این روش استفاده کنید. در روش خانگی برای جلا دادن پارکت از روغن زیتون، سرکه سفید و آب گرم استفاده می شود. روش کار به این ترتیب است که دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را درون یک ظرف کاملا تمیز ریخته و سپس یک قاشق غذاخوری سرکه سفید را به آن اضافه کنید. برای از بین بردن بوی سرکه می توانید از چند قطره اسانس خوشبو کننده استفاده کنید. در این مرحله دو فنجان آب گرم را به مواد قبلی اضافه کرده و ظرف را به خوبی تکان دهید. توجه داشته باشید که به دلیل دو فاز شدن مواد (آب و روغن) در هر بار اسپری باید ظرف را به خوبی تکان داد. زمین را با روش های گفته شده جارو بزنید و خوب تمیز کنید و سپس محلول ساخته شده را بر روی قسمت مورد نظرتان اسپری کنید و با دستمال میکروفایبر بر روی آن کشیده و برق بیاندازید.
تمیز کردن انواع دیگر کفپوش
کفپوش های دیگری به غیر از پارکت و لمینیت در خانه ها به کار برده می شوند. مهم ترین و پر کاربرد ترین آنها سرامیک است. تمیز و براق کردن سرامیک ها بسیار ساده است و به راحتی انجام می شود. برای شستشوی سرامیک ها از آب و مواد شوینده ای مانند وایتکس، الکل و یا دیگر مواد تمیز کننده سطح می توان استفاده کرد. در شستن و تمیرکردن سرامیک ها اگر متوجه شدید که فاصله بین دو سرامیک کثیف و سیاه شده است، می توانید مقداری ماده شوینده به آب اضافه کنید و با اسفنج بر روی آن بکشید.
یکی دیگر از کفپوش های مورد استفاده در خانه موکت است. موکت ها هم اگر توسط لکه ها و آلودگی ها دچار کثیفی شوند، با روش هایی قابل شستشو و تمیز شدن هستند. برای تمیز کردن موکت محل لکه را با اسفنج و یا پارچه از طریق ضربه زدن پاک کنید. اگر پارچه را بر روی لکه گذاشته و با فشار به این طرف و آن طرف بکشید جز کثیف کردن قسمت های تمیز کار دیگری نکرده اید. برای موکت هم مواد تمیز کننده شیمیایی مخصوص آن وجود دارد اما اگر مایل به تهیه آنها نیستید و به دنبال راه های خانگی برای از بین بردن لکه ها هستید، باید گفت روش های کاربردی وجود دارد. به طور مثال برای از بین بردن بعضی لکه ها از نوشابه یا خمیر ریش، برای پاک کردن آدامس از یخ، برای تمیز کردن لکه روغن از مایع ماشین ظرفشویی و برای از بین بردن پارافین شمع از اتو استفاده کنید. اما به طور کلی برای اینکه موکت تان همیشه تمیز و نو به نظر برسد استفاده از بخارشوی توصیه می شود. برای این کار هر شش ماه یک بار با بخارشوی موکت خود را نو کنید.
خانه ایده آل خود را بسازید:
ویدیو : خرید بهترین طی و زمین شوی مناسب برای نظافت منزل
ویدیو : ساخت خوش بو کننده طبیعی در منزل