با یک چیدمان منحصر به فرد در آپارتمان کوچکتان، زبانزد شوید

در چند دهه اخیر آپارتمان های کوچک و نقلی نزد افراد مجرد یا کسانی که به تازگی ازدواج کرده اند بسیار محبوب شده است و به همین دلیل آموزش چیدمان منزل کوچک اهمیت بیشتری یافته است. در واقع چیدمان خانه های کوچک نسبت به خانه های بزرگ تر، به دلیل کمبود فضا پیچیدگی بیشتری داشته و بنابراین نیاز به علم طراحی داخلی بیشتر احساس می شود. در این نوع آپارتمان ها کمترین وسیله اضافی منجر به شلوغی و به هم ریختگی فضا می شود پس باید بیشتر به فکر خرید وسایل چند منظوره بود و از خرید لوازم غیر ضروری خودداری کرد تا در عین سادگی دکوراسیون، منزل نقلی ما صمیمی و زیبا باشد. همان طور که گفته شد چیدمان فضاهای کوچک با چالش های بیشتری همراه است و با انجام اشتباهاتی مانند استفاده زیاد از رنگ های تیره، مبلمان بزرگ و اکسسوری های پر زرق و برق منزل شما به آسانی به یک مکان استرس زا تبدیل خواهد شد.

ما در این متن سعی کردیم با آموزش چیدمان منزل کوچک به شما یاد دهیم که یک چیدمان خانه کوچک و نقلی به چه نحو انجام می گیرد. مثلا گفته خواهد شد که دکوراسیون خانه های 50 متری و یا دکوراسیون خانه های 60 متری که کوچک و جمع و جور هستند، به چه نحو است. در این مطلب ابتدا چند ایده کاربردی برای دکوراسیون اصولی خانه های کوچک ارائه شده و سپس طراحی داخلی یک آپارتمان 60 متری مدرن و منحصر به فرد بررسی خواهد شد. با ما همراه باشید و با آموزش چیدمان منزل کوچک چیدمان خانه کوچک و نقلی تان را به بهترین نحو انجام دهید.

آموزش چیدمان منزل کوچک نکات کلی

اگر بخواهیم آموزش چیدمان منزل کوچک را در یک نگاه بررسی کنیم باید بگوییم که چند مورد مهم و اساسی وجود دارد که باید به آنها توجه نمود. این موارد عبارتند از: سبک دکوراسیون، رنگ، نور، مبلمان و وسایل چوبی، اکسسوری ها. در واقع توجه به هر کدام از این موارد و انتخاب درست در هر مورد می تواند چیدمان خانه کوچک و نقلی شما را حرفه ای تر و بهتر نماید. در ادامه برای کامل تر شدن بحث آموزش چیدمان منزل کوچک هر کدام از این موارد را به طور مفصل بررسی خواهیم کرد.

بهترین سبک چیدمان خانه های کوچک؛ سبک مدرن

همانطور که می دانید برای دکوراسیون هر فضایی باید سبکی مشخص برای آن انتخاب گردد. این سبک بر اساس نوع محل مورد نظر، سلیقه و علاقه شخصی، متراژ و دیگر موارد تعیین می گردد. برای چیدمان خانه کوچک و نقلی سبک مدرن بهترین انتخاب است زیرا در این سبک سادگی و خلوت بودن فضا یکی از مهم ترین چیز هایی است که رعایت می شود. بر خلاف سبک کلاسیک که در آن نوعی تجمل و زرق و برق وجود دارد و وسایل و لوازم معمولا بزرگ و حجیم و جا گیر همراه با تزیینات فراوان است، در سبک مدرن همه چیز ساده و به روز انتخاب می شود و این باعث می گردد که یک فضای کوچک راحت تر چیدمان شود. در واقع دکوراسیون یک خانه کوچک در سبک مدرن به نحوی خواهد بود که در آن فضای کافی برای هر وسیله وجود دارد و کمبود جا کمتر به چشم می آید. مثال ساده و دم دستی آن درباره مبلمان است. شما یک خانه کوچک را تصور کنید که با مبل های استیل دارای خراطی ها و منبت کاری های زیاد و حجیم چیدمان شده است. در چنین جایی حتی برای رفت و آمد هم به مشکل خواهید خورد چه برسد به آنکه بخواهید دیگر وسایل خانه تان را هم در چیدمان قرار دهید.

معجزه رنگ و نور

بعد از انتخاب مناسب ترین سبک برای دکوراسیون خانه های 50 متری و حتی کوچک تر، آموزش چیدمان منزل کوچک را با یکی از موارد بسیار مهم یعنی رنگ پی می گیریم. در دکوراسیون خانه های 60 متری و یا کوچک تر از رنگ های روشن برای دیوار ها و مبلمان استفاده می شود. این رنگ ها می توانند خیلی روشن مانند سفید، استخوانی، عاجی، صدفی، شیری و یا کرم باشند، و یا آنکه در کنار شان از رنگ های کمی تیره تر مانند نسکافه ای، صورتی روشن، لیمویی، سبز زیتونی، آبی روشن، فیلی، هلویی و گلبهی، پوست پیازی، کالباسی و یاسی هم استفاده کرد. این رنگ ها باعث می شوند که فضای خانه کوچک تر از آنچه هست به نظر نرسد و حتی خانه بزرگ تر و پر نور تر هم دیده شود. همانطور که گفته شد رنگ دیوار ها، پارچه روکش مبل ها، رنگ کابینت ها، فرش ها، پرده، پوشش کف و حتی اکسسوری ها می توانند از این رنگ ها انتخاب شوند. همچنین برای تنوع و دوری از یکنواختی می توان رنگ های تیره را به میزان کم در دکوراسیون به کار برد. استفاده از رنگ های فانتزی و پاستلی نیز در مکان های کوچک توصیه می شود. یادتان باشد رنگ ها شخصیت شما را به فضا تزریق می کند تا آن فضا را مانند خانه احساس کنید.

اما پس از رنگ موضوع نور و نورپردازی نیز از موارد بسیار مهم در آموزش چیدمان منزل کوچک است. نور پردازی اصولی در فضاهای کوچک بسیار ضروری است. در یک خانه کوچک هم از نور طبیعی خورشید و هم از نور های مصنوعی بهره ببرید. توصیه می شود که حداکثر استفاده را از نور طبیعی ببرید و از پرده های بلند و تیره به هیچ عنوان استفاده نکنید. در واقع در طول روز که آفتاب به درون خانه می تابد اجازه دهید تا نور از پنجره ها بیاید و فضای خانه تان را روشن و گرم و پر انرژی کند. همچنین از آباژور های متناسب با ابعاد مبلمان برای نور بیشتر استفاده کنید و سعی کنید روی دیوارها چراغ بیشتری نصب نمایید تا هم زیبایی تابلو ها بیشتر به چشم بیاید و هم فضا نورانی و بزرگ تر شود.

آینه؛ کمک به بزرگ تر دیده شدن

آینه ها کمک می کنند تا هر فضای کوچکی، بزرگتر به نظر برسد. شما حتی می توانید با یک آینه یا مجموعه ای از آینه ها، به طور کامل یک دیوار را بپوشانید. استفاده از آینه بر روی دیوار ورودی یا نشیمن باعث انتشار نور بیشتر و روشن شدن فضا می شود. در ورودی خانه، سالن پذیرایی و اتاق خواب و حتی در راه رو می توان از آینه استفاده کرد و به روشن تر و بزرگ تر دیده شدن فضا کمک نمود. در بازار آینه هایی با وزن کم و سبک را پیدا خواهید کرد که قابل انعطاف نیز هستند و در فرم ها و شکل های متنوعی به فروش می رسند. برای آینه کاری بخشی از دیوار های خانه تان می توانید از این اکسسوری های جذاب استفاده نمایید.

نگذارید مبلمان بزرگ خانه تان را اشغال کند

همانطور که در ابتدای آموزش چیدمان منزل کوچک گفته شد، مبلمان تاثیر فوق العاده ای در دکوراسیون خانه های 50 متری و یا کوچک و حتی بزرگ مثل دکوراسیون خانه های 60 متری دارد. با توجه به متراژ خانه تان حداکثر از یک ست یا حتی یک نیم ست مبلمان استفاده کنید تا فضا شلوغ نشود. مبل های راحتی و نیمه راحتی برای فضای شما کاربرد دارند، بدانید که شما به یک کاناپه راحتی سه نفره پر کاربرد و زیبا با یک مبل تک نفره یا دونفره دیگر احتیاج دارید و نه بیشتر. با این کار فضای نشیمن و استراحت خود را کمی باز بگذارید و به خود اجازه تنفس بدهید. انتخاب مبلمان برای شما بسیار مهم است چرا که هر قطعه باید ارزش کاربردی و زیبایی شناختی به خانه شما اضافه کند.

چنانچه پیش از این هم گفته شد استفاده از مبلمان کلاسیک برای خانه های کوچک اصلا پیشنهاد نمی شود و مبل های راحتی و چوبی مدرن انتخاب های بهتر و مناسب تری برای یک خانه کوچک به شمار می روند. به غیر از ابعاد و اندازه ها موضوع بسیار مهم درباره مبلمان رنگ و طرح پارچه روکش آن است. اگر خانه تان کوچک است حتما از رنگ های روشن برای روکش مبل ها استفاده کنید. البته اگر نگران زود کثیف شدن مبل ها هستید می توانید از رنگ های کمی تیره تر مانند نسکافه ای، طوسی روشن، زیتونی و یا فیلی برای مبل ها استفاده کنید و کوسن ها را به رنگ های روشن تر انتخاب کنید. همچنین بهتر است پارچه مبل ها ساده و بدون طرح و یا با طرح های حداقلی و محدود باشد. کوسن های رنگی و طرح دار می توانند فضا را از یکنواختی و تکراری بودن خارج کنند.

مسیر های رفت و آمد را مسدود نکنید

یکی از مهم ترین چیز های که در آموزش چیدمان منزل کوچک گفته می شود آن است که با قرار دادن وسایل در جاهای اشتباه نباید مسیر رفت و آمد مسدود شود. مثلا هنگامی که شما در یک فضای کوچک از یک دست مبل کامل استفاده می کنید، مجبورید مبل ها را به گونه ای کنار هم چیدمان کنید که کاملا به هم بچسبند و همگی در آن فضا جا شوند. این کار اشتباه است. اگر در یک نشیمن یا پذیرایی کوچک به جای یک دست مبل از یک نیم ست استفاده شود، در آن صورت مسیر برای حرکت در این فضا باز تر خواهد بود. همچنین بخش ورودی خانه نباید با قرار دادن یک جاکفشی بزرگ و نا متناسب اشتغال شود.

پرده های بلند نصب کنید

استفاده از پرده هایی با رنگ روشن و با ارتفاع سقف تا کف و به عرض بزرگتر از پنجره یک ایده هوشمندانه است که باعث می شود فضای شما بزرگ تر بنظر بیاید. پرده حریر نازک و روشن انتخاب مناسب و مقرون بصرفه ای است و حتی پرده های توری هم می توانند انتخاب های خوبی برای شما باشند. به عنوان پشت پرده ای می توانید از شید رول و یا پارچه های کمی ضخیم تر استفاده کنید تا هنگام شب جلوی دید از خارج را بگیرید. مورد دیگر آنکه در دکوراسیون خانه کوچک و نقلی هرگز از والان های ضخیم چند لایه با رنگ های تیره استفاده نکنید و حتی اگر می خواهید پرده تان والان داشته باشد، از پارچه ای با رنگ روشن برای آن استفاده کنید.

وسایل چوبی بزرگ را حذف کنید

وسایل چوبی بزرگ نظیر بوفه و کمد، کتابخانه، میز ناهار خوری چندین نفره و دیگر وسایل این چنینی برای دکوراسیون خانه های 60 متری و کوچک تر مناسب نیستند و باید با وسایلی جایگزین گردند که کوچک تر و کم حجم تر بوده و ساده تر و مدرن تر باشند. برای مثال بوفه یا کمد را حذف کرده و به جای آن از یک بوفه تمام شیشه ای ساده استفاده کنید و یا آنکه میز تلویزیون را برداشته و تلویزیون را به دیوار نصب کنید. برای زیبایی بیشتر با چند تخته چوب، روی دیوار شلف بسازید و وسایل دکوری یا کتاب ها را بر روی آن قرار دهید. در آموزش چیدمان منزل کوچک گفته می شود که می توان از قفسه ها یا کمد های چند منظوره هم استفاده کرد. به این معنا که یکی از دیوار ها را انتخاب کنید و آن را قفسه بندی کرده و از آن هم به عنوان میز تلویزیون و هم کتابخانه و بوفه استفاده نمایید. وجود چند کمد در قسمت پایین آن باعث می شود تا فضای بیشتری برای قرار دادن وسیله های تان داشته باشید.

فرش مدرن بهترین انتخاب برای خانه ای کوچک

به جای فرش های بزرگ و نقوش شلوغ از قالیچه های ساده و تک رنگ در مرکز زمین سالن استفاده کنید و اجازه ندید فرش تمام سطح زمین را بپوشاند. در واقع باید قسمت های کنار کفپوش مانند سرامیک یا لمینیت در اطراف فرش دیده شود. این هم به زیبایی بیشتر دکوراسیون کمک می کند و هم باعث بزرگ تر دیده شدن سالن می شود. فرش های ایرانی و سنتی با تمام زیبایی و شخصیتی که دارند اما برای دکوراسیون یک خانه کوچک مناسب نیستند. برای چنین فضایی فرشی که تا جای ممکن ساده و دارای رنگی روشن باشد عالی خواهد بود. در مورد انتخاب کفپوش مناسب هم باید گفت که به سراغ رنگ های تیره نروید و از سنگ، سرامیک، پارکت یا لمینیت به رنگ های روشن استفاده کنید. در یک خانه مدرن کفپوش لمینیت به رنگ عسلی یا خاکستری روشن بهترین انتخاب خواهد بود. اگر می خواهید خانه تان را موکت کنید، از موکتی با رنگ روشن مثل کرم، نسکافه ای روشن و یا خاکی روشن استفاده نمایید.

اکسسوری های روح بخش

از اضافه کردن یک عنصر تزیینی که صرفاً باعث زیبایی بیشتر می شود، نترسید. یک یا دو اکسسوری خاص برای فضای شما کافی است تا بتوانید توجه همه را به قسمت های متفاوت خانه جلب کنید. می توانید از اکسسوری های براق نقره ای برای عمق بخشیدن به فضا استفاده کنید. هرچه وسایل دکوری کمتری روی زمین باشند بهتر است، از عسلی های گرد در ابعاد متفاوت و یک شکل استفاده کنید که بسیار کاربردی و ترند هستند و دکور شما را مدرن و شیک می کنند. همچنین در یک خانه کوچک تعداد تابلو هایی که به دیوار نصب می کنید هم نباید زیاد باشد و ابعاد آنها نیز بیش از حد بزرگ نباشد.

تابلو های افقی به دیوار نصب کنید

اکسسوری هایی همچون تابلو های نقاشی می توانند زیبایی فوق العاده ای را به محیط خانه اضافه کنند. همانطور که گفته شد تعداد تابلو ها و تعداد دیوار هایی که بر روی آنها تابلو نصب می شود بسیار مهم است، اما مورد مهم دیگر درباره آموزش چیدمان منزل کوچک و اکسسوری نظیر تابلو آن است که نصب تابلوی افقی باعث کشیده تر به نظر رسیدن دیوار ها و بزرگ تر دیده شدن آنها می شود. هنگامی که شما یک تابلوی افقی را روی دیواری نصب می کنید، ناخودآگاه این حس به بیننده دست می دهد که آن دیوار به اندازه کافی بزرگ بوده است.

مشکل کمبود جا را با کمد های مخفی حل کنید

یکی از مشکلات کسانی که در خانه کوچک زندگی می کنند آن است که همیشه با کمبود جا برای نگهداری از وسایل خود دست و پنجه نرم می کنند. برای چنین افرادی می توان از راه کار ایجاد کمد ها و کشو های مخفی استفاده کرد. برای مثال می توانید یک دیوار خانه تان مانند دیوار تلویزیون را انتخاب کنید و آن را به صورت سر تا سری کمد کنید. برای این کار حتما از رنگی روشن مثل استخوانی یا کرم استفاده نمایید تا با رنگ دیوار های تان هماهنگ باشد. در طراحی این کمد باید جای تلویزیون را خالی بگذارید و اطراف آن را با کمد و قفسه و قسمت پایین را با کشو های متعدد پر کنید. این بستگی به سلیقه و نظر شما خواهد داشت که چه بخش هایی کمد در دار باشد، چه بخش هایی کشو و کدام قسمت ها به شکل قفسه ساخته شوند که بتوانید وسایل دکوری بر روی آنها بگذارید. در انتها می توانید بخش های قفسه ای را با ریسه های نور مخفی تزیین کنید تا هم نورپردازی جذابی ایجاد شود و هم نور خانه تان بیشتر گردد.

استفاده از گل و گیاه را فراموش نکنید

خیلی از افراد هنگامی که در یک خانه کوچک ساکن می شوند برای آنکه مشکل کمبود جای خود را بر طرف کنند به اشتباه اول به فکر حذف گل و گیاه ها می شوند. با حذف گیاهان طبیعی از دکوراسیون فضای خانه بی روح و کسل کننده می شود. طراوت و سر زندگی که این گیاهان سبز به محیط زندگی اضافه می کنند آنقدر زیاد است که نبود شان کامل حس می شود. اگر خانه تان کوچک و نقلی است می توانید از آویز های دیواری و سقفی برای نگهداری از گیاهان خود استفاده کنید. مثلا گوشه ای از خانه را در نظر بگیرید و یک گلدان تقریبا بزرگ را بر روی زمین بگذارید. دو آویز دیوار کوب بر روی دو دیوار کناری نصب کنید و دو گلدان را در آنها قرار دهید. از سقف نیز یک آویز سقفی آویزان کرده و یک گیاه با برگ های رونده را در آن بگذارید.

دکوراسیون خانه های 60 متری

هنگامی که فضای محدودی دارید، تنها گزینه شما خلاقیت بیشتر و ایجاد فضاهای چند منظوره است. به عنوان مثال، اگر جایی برای یک اتاق پذیرایی، اتاق نشیمن و خانوادگی و اتاق کار ندارید، همه مفاهیم را در یک فضا ترکیب کنید. عکس های زیر مربوط به یک آپارتمان زیبای نقلی است که تنها 60 متر متراژ دارد، نمونه بارز یک چیدمان کاربردی و استفاده های متفاوت از یک فضا در این آپارتمان دیده می شود. آشپزخانه فانتزی و یخچال رنگی خاص آن در دید هر بازدید کننده ای جلب توجه می کند، انگار قلب این خانه کوچک مینیمال، آشپزخانه است. اپن کوچک آشپزخانه به عنوان میز صبحانه دو نفره زیبا و چند کاره از بهترین استفاده های چیدمان داخلی است. این آشپزخانه مدرن با یخچال صورتی، رومیزی های حصیری و گل های بهاری ظاهر شیک و زیبایی بسیار دارد.

این خانه پلان مستطیلی شکلی دارد، فضاها توسط وسایل با تقسیم بندی های کوچک عمودی و افقی از هم جدا سازی شده اند اما مسیر دسترسی راحتی بین آنها برقرار است و مثل تکه های پازل کنار هم چیده شده اند. فضای ناهارخوری با یک میز مستطیلی و صندلی های کوچک تکمیل شده و چراغ ها به طرز هوشمندانه ای درست بالای میز از سقف آویزان شده اند. در قسمت های دیگر هم لامپ ها و نورپردازی ها در ارتفاع بالا نصب شده و ارتفاع مناسبی دارند. استفاده از پرده حریر روشن با طیف رنگی خنثی و گرم باعث شده فضای خانه درخشان تر و بزرگ تر به نظر برسد. پترن های خاص رو بالشتی ها و تعداد کم کوسن ها باعث جذابیت بصری فضای نشیمن شده است. صندلی راحتی با کوسن خاص و نصب دو تابلو در یک دیوار باعث شده فضای شخصی و جداگانه ای خلق شود که برای استراحت و مطالعه بسیار قابل قبول است. با وجود متراژ کم از فضای زیر پنجره هم به عنوان فضایی جهت نشستن و استفاده از هوای تازه و ارتباط با بیرون استفاده شده است. گلدان، کوسن های متفاوت، پاف و کوزه های هنری، حصیر، قالیچه سبک روشن و کاناپه های جمع و جور مینیمال همه از جزییات دکوراسیون جذاب این خانه اند. دکوراسیون آرام و لطیف چیزی است که نظر هر انسانی را به خود جلب می کند، در حقیقت شما با آموزش چیدمان منزل کوچک و دانستن اصول دکوراسیون و داشتن ذوق و سلیقه می توانید زیباترین خانه ها را داشته باشید و متراژ کم ابدا مانعی برای رسیدن به خانه رویایی تان نخواهد بود.

 

برای بزرگتر دیده شدن عکس ها می توانید بر روی آنها کلیک کنید.

آموزش چیدمان منزل کوچک
آموزش چیدمان منزل کوچک
آموزش چیدمان منزل کوچک
آموزش چیدمان منزل کوچک
آموزش چیدمان منزل کوچک
آموزش چیدمان منزل کوچک
آموزش چیدمان منزل کوچک
آموزش چیدمان منزل کوچک
آموزش چیدمان منزل کوچک

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

طراحی داخلی یک آپارتمان ۵۰ متری

۱۰ اشتباه رایج که نوعروسان در چیدمان اولین خانه شان انجام میدهند

ویدیو : مدل چیدمان خانه های کوچک آپارتمانی

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<