کم هزینه ترین روش ساخت خانه و برآورد هزینه ساخت در سال 1403

چیدو پلاس 02 خرداد 1403

ساخت و ساز خانه همیشه با هزینه های زیادی همراه است و مخصوصا این روز ها به دلیل مسائل و مشکلات اقتصادی بیشتر و همینطور گرانی بیش از حد مصالح و دستمزد ها کار ساختن خانه سخت تر هم شده است. اما اگر قصد دارید در زمین خود خانه یا ویلا بسازید یا آنکه می خواهید خانه قدیمی خود را تخریب از نو ساختمانی جدید بسازید، احتمالا به دنبال کم هزینه ترین روش ساخت خانه هستید. ما در این متن می خواهیم شما را با کم هزینه ترین روش ساخت خانه آشنا کنیم و پیشنهاد هایی برای کاهش خرج و مخارج ساختمان سازی ارائه دهیم. همچنین به شما خواهیم گفت که هزینه ساخت در سال 1403 چقدر است؟ پس با ما همراه باشید و از پیشنهاد های ما در این باره استفاده کنید.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه

ساخت خانه آن هم به گونه ای که ارزان و کم هزینه باشد، دغدغه آنهایی است که می خواهند ساختمان سازی کنند. البته این را هم باید در نظر داشت که کم هزینه ترین روش ساخت خانه روشی نباشد که خانه نا ایمن، بدون استحکام و ضعیف باشد و پس از مدت زمان اندکی دچار مشکلات فراوان شود. همچنین باید روش های ایمن سازی مانند فونداسیون درست و اصولی، روش های ضد زلزله کردن خانه، عایق کاری ها و غیره به خوبی انجام گردد. در ادامه موارد مهم در مورد بحث کم هزینه ترین روش ساخت خانه و همینطور کمک هزینه هایی که در این روند می توانید به آنها دسترسی داشته باشید، بیان می شود. این موارد در ادامه یک به یک به طور مفصل توضیح داده خواهند شد.

  • مشارکت در ساخت
  • استفاده از تسهیلات بانکی
  • خرید ساختمان های پیش ساخته
  • طراحی ساده ساختمان
  • محاسبه و ارزیابی دقیق میزان مصالح
  • استفاده از مواد و مصالح ارزان
  • خرید مصالح به طور مستقیم از تولید کننده و حذف واسطه
  • پیروی از استاندارد ها به صورت حداقلی
  • استفاده از نیروی کار ارزان
  • استفاده از روش های نوین و کم هزینه تر در ساخت

 

 

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – مشارکت در ساخت

روش مشارکت در ساخت به این گونه است که زمین از شما و ساخت خانه و هزینه های مربوط به آن توسط شخص دیگری تامین می شود. پس از ساخت نیز بر اساس توافقی که بین طرفین صورت گرفته است، واحد های ساخته شده بین آنها تقسیم می شود. این کم هزینه ترین روش ساخت خانه به حساب می آید چون در واقع شما هیچ هزینه ای را برای این کار پرداخت نمی کنید. البته اگر خانه ای که در آن ساکن هستید را با روش مشارکت در ساخت نوسازی کرده و یا واحد هایی را به آن اضافه کنید، در زمان انجام کار باید در خانه دیگری زندگی کنید که هزینه رهن و اجاره آن خانه با خود شما خواهد بود.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – استفاده از تسهیلات بانکی

برای ساخت خانه می توانید از تسهیلات بانکی نظیر وام استفاده نمایید. البته مقدار این وام آنچنان زیاد نیست اما به هر حال می تواند بخشی از مخارج شما را تامین کند. معمولا این وام ها با سود کم و مدت بازپرداخت طولانی هستند و پس از ساخت خانه و بعد از یک دوره استراحت بازپرداخت آنها شروع می شود. برای گرفتن وام می توانید به بانک مسکن و یا دیگر بانک ها و موسسات بانکی مراجعه کنید و با اطلاع یافتن از مبلغ دقیق وام، نرخ سود و مدت بازپرداخت اقدام به تهیه این تسهیلات نمایید.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – خرید ساختمان های پیش ساخته

خانه های پیش ساخته سال هاست که در آمریکا و اروپا مورد استفاده قرار می گیرند و ایده های خوبی برای خانه دار شدن آن هم در سریع ترین زمان ممکن هستند. شما برای داشتن یک خانه پیش ساخته به شرکتی که در این حوزه فعالیت دارد مراجعه کرده و نقشه خاص خود را توسط مهندسین آن مجموعه انتخاب می کنید. سپس مدت زمانی در حدود 1 تا 3 ماه زمان لازم است که ساختمان به طور کامل توسط سازه های سبک و جدید ساخته شود. در مرحله بعدی اقدامات لازم برای نصب سازه در محل مورد نظر انجام می گیرد (برای مثال شاید نیاز به زیر سازی و یا استحکام اولیه زمین وجود داشته باشد). پس از آن خانه پیش ساخته به محل مورد نظر آورده شده و در جای خود نصب می گردد. این روش برای ویلاها مناسب است و در فضاهای شهری نمی توان از این خانه ها استفاده نمود.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – طراحی ساده ساختمان

اگر به دنبال کم هزینه ترین روش ساخت خانه هستید، بدیهی است که هر چه خانه تان ساده تر باشد، هزینه ساخت نیز پایین تر خواهد بود. مثلا یک خانه فلت و یک طبقه ارزان تر از خانه ای دوبلکس ساخته می شود. پس برای کم تر شدن هزینه های تان تا جای ممکن نقشه ساختمان را ساده و بدون هیچ گونه بخش های اضافی در نظر بگیرید.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – محاسبه و ارزیابی دقیق میزان مصالح

اگر می خواهید ساختمان سازی خرج کمتری روی دست تان بگذارد و متحمل هزینه های اضافی نشوید، باید به طور دقیق محاسبه کنید که به چه میزان مواد و مصالح برای هر مرحله از ساخت و ساز نیاز دارید. اگر این ارزیابی و محاسبه دقیق نباشد ممکن است خرید مصالح به مقدار بیش از نیاز انجام شود و در نهایت شما با مقدار زیادی از مواد و مصالح مواجه خواهید بود که هزینه خرید شان را پرداخت کرده اید اما بلا استفاده مانده اند و مجبورید آنها را دور بریزید.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – استفاده از مواد و مصالح ارزان

هنگامی که می خواهید خانه یا ویلا بسازید انتخاب های مختلفی درباره مصالح و مواد خواهید داشت. این انتخاب ها بر اساس قیمت آنها خواهد بود و این شما هستید که بر اساس بودجه و انتظاری که از ساختمان دارید، آنها را انتخاب می نمایید. بعضی از مصالح نظیر سیمان، ماسه، میلگرد و غیره قیمت ثابتی دارند و انواع مختلف را شامل نمی شوند. اما در مرحله نازک کاری برای خرید سنگ و سرامیک و کاشی، سنگ و آجر برای نمای ساختمان، کابینت های آشپزخانه، شیرآلات، در و پنجره، و موارد دیگر می توانید از ارزان ترین آنها استفاده کنید تا هزینه های تان کمتر شود. البته این را هم در نظر داشته باشید که در اغلب اوقات هر چه جنسی ارزان تر باشد، کیفیت آن نیز پایین تر است و زودتر خراب می شود و شما مجبورید هزینه ای را برای خرید دوباره آن وسیله یا مواد صرف کنید.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – خرید مصالح به طور مستقیم از تولید کننده و حذف واسطه

هنگامی که شما کار خرید مواد و مصالح را از طریق یک واسطه انجام می دهید باید انتظار این را داشته باشید که ممکن است چند درصد بیشتر از مبلغ واقعی، هزینه کنید. اما یکی از انواع کم هزینه ترین روش ساخت خانه آن است که با صرف کم وقت و جستجو تولید کننده اصلی برخی از مصالح را پیدا کرده و به صورت مستقیم از آنها خرید نمایید.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – پیروی از استاندارد ها به صورت حداقلی

رعایت قوانین و استاندارد هایی که در ساخت و ساز خانه مهم هستند و توسط نظام مهندسی تعریف شده اند، بسیار پر اهمیت است. اما برای آنکه هزینه ها و مخارج ساخته خانه برای تان کمتر شود، می توانید کفِ این استاندارد ها را رعایت کنید و در واقع فقط تا جایی که خانه مورد تایید مهندسین ناظر قرار گیرد، از قوانین و استاندارد ها پیروی نمایید.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – استفاده از نیروی کار ارزان

نیروی کار و دستمزدی که برای انجام کار می گیرند بخش مهمی از هزینه های ساخت و ساز را تشکیل می دهد. معمولا استاد کاران و کسانی که مهارت های کافی را در انجام کاری دارند، دستمزد بالاتری هم می گیرند و برعکس آنهایی که مهارت کمتری دارند، دستمزدشان نیز پایین تر است. با اینکه همه دوست دارند خانه شان به بهترین و دقیق ترین شکل ممکن ساخته شود اما اگر بودجه کمی در اختیار دارید، می توانید از افرادی که مهارت پایین تری دارند در انجام برخی کارها کمک بگیرید. مثلا فونداسیون و سفت کاری ساختمان امری مهم است و باید کسی این کار را انجام دهد که در این کار ماهر باشد. اما کارهایی نظیر سنگ و سرامیک کردن، نصب کابینت، رنگ کردن دیوار ها و اقدامات این چنینی می تواند توسط افراد کمتر ماهر نیز صورت پذیرد.

کم هزینه ترین روش ساخت خانه – استفاده از روش های نوین و کم هزینه تر در ساخت

امروزه روش هایی در ساخت و ساز وجود دارد که جدید و به روز هستند و در آنها از مصالح و سازه های سبک و مدرن استفاده می شود. مثلا استفاده از پنل های پیش ساخته، روش LSF یا همان استفاده از سازه های فولادی سبک، و موارد دیگر می توانند در کاهش هزینه ها موثر باشند.

 

 

هزینه ساخت در سال 1403 – متر مربع

سازمان نظام مهندسی ساختمان هر ساله هزینه ساخت و ساز خانه را اعلام می کند. بر این اساس برای ابتدای سال ۱۴۰۳ اعداد زیر به عنوان هزینه ساخت آپارتمان با توجه به تعداد طبقات ساختمان اعلام شده است. بدیهی است که این مبالغ به عنوان حداقل هزینه ساخت در سال 1403 شناخته می شوند و هر چه ساختمان تان دارای بخش های پیچیده تر و اضافی باشد، هزینه ها نیز افزایش می یابند.

  • ساختمان‌ های یک و دو طبقه،  متری ۱۰۷۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌ های ۳ تا ۵ طبقه،  متری ۱۲۵۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان ‌های ۶ و ۷ طبقه،  متری ۱۴۲۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌ های ۸ تا ۱۰ طبقه،  متری ۱۵۵۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌ های ۱۱ و ۱۲ طبقه،  متری ۱۶۸۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان ‌های ۱۳ تا ۱۵ طبقه،  متری ۱۸۶۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان ‌های ۱۶ طبقه به بالا،  متری ۱۹۹۰۰۰۰۰ تومان

 

هزینه ساخت در سال 1403 – دستمزد ها

کارگر ساده (روز مزد) 450 تا 500 هزار تومان
استاد بنا (روز مزد) 800 هزار تا 1 میلیون تومان
استاد جوشکار (روز مزد) 1.5 میلیون تومان
استاد آرماتوربند و قالب بند (روز مزد) 1.2 میلیون تومان

 

هزینه ساخت در سال 1403 – دستمزد ها

اجرت سنگ کاری نمای ساده متر مربعی حداقل 300 هزار تومان
اجرت سنگ کاری نمای رومی متر مربعی حداقل 500 هزار تومان
سرامیک کاری یا سنگ کاری کف متر مربعی حدود 150 هزار تومان
دستمزد کاشی کاری ساده بدنه متر مربعی حدود 150 هزار تومان
دستمزد کاشی کاری ساده استخر متر مربعی حدود 200 هزار تومان
دستمزد موزاییک کاری متر مربعی حدود 100 هزار تومان
کف سازی با پوکه و ملات سیمان متر مربعی حدود 80 هزار تومان
کروم بندی و شیب بندی پشت بام متر مربعی حدود 100 هزار تومان
دیوار چینی متر مربعی حدود 80 هزار تومان
سیمان کاری تخته ماله ای متر مربعی حدود 70 هزار تومان
سیمان کاری شمشه ای متر مربعی حدود 120 هزار تومان
سیمان کاری استخر متر مربعی حدود 180 هزار تومان
گچ کاری زیر و رو متر مربعی حدود 120 هزار تومان
قالب بندی چوبی فونداسیون متر مربعی حدود 80 هزار تومان
آرماتور بندی فونداسیون کیلویی حدود 1500 تومان
اجاره بیل مکانیکی روزانه حدود 7 تا 9 میلیون تومان
خاک برداری (حمل خاک) هر کامیون حدود 1 میلیون تومان
اجرای سقف کامپوزیت متر مربعی حدود 60 هزار تومان
ساخت فریم در و پنجره کیلویی حدود 15 هزار تومان
عایق کاری با قیر و ایزوگام متر مربعی شروع از 150 هزار تومان
هزینه لوله کشی آب و فاضلاب (مصالح + دستمزد) متر مربع زیر بنا حدود 700 هزار تومان

 

هزینه ساخت در سال 1403 – جدول برآورد کلی هزینه ها در هر مرحله از ساخت خانه

هزینه سفت کاری ساختمان 35 تا 40% از هزینه ها – تقریبا متر مربعی 5 میلیون تومان
هزینه نازک کاری ساختمان 35 تا 40% از هزینه ها – تقریبا متر مربعی 5 میلیون تومان
هزینه تاسیسات مکانیکی ساختمان 10 تا 15% از هزینه ها – تقریبا متر مربعی 1.5 میلیون تومان
هزینه تاسیسات برقی ساختمان 7 تا 10% از هزینه ها – تقریبا متر مربعی 1.2 میلیون تومان

 

نکات مهم درباره درصد های مربوط به هزینه ساخت در سال 1403

  • در ساختمان های کمتر از ۳ طبقه نازک کاری و سفت کاری هرکدام به تنهایی بیشتر از ۴۰٪ از هزینه های ساخت را شامل می‌ شوند. یعنی مجموع هزینه این دو بیشتر از ۸۰٪‌ خواهد شد.
  • در ساختمان های تا ۴ طبقه معمولا هزینه نازک کاری بیشتر از سفت کاری می شود، و بر عکس برای بیشتر از ۴ طبقه معمولا هزینه سفت کاری بیشتر از نازک کاری خواهد شد.
  • با بیشتر شدن تعداد طبقات ساختمان درصد هزینه سفت کاری و نازک کاری کمتر شده و به جای آن میزان درصد هزینه تاسیسات مکانیکی و برقی بیشتر می ‌شود.

سفت کاری ساختمان شامل چه مراحل و مواردی است؟

  • تخریب (درصورتی که بخواهید خانه تان را از نو بسازید)
  • گود برداری و کندن پی
  • اجرای فونداسیون
  • اجرای اسکلت
  • دیوارچینی و والپست
  • فریم پنجره ها و کوم درب ها
  • کف سازی
  • خاک گچ

نازک کاری ساختمان شامل چه مراحل و مواردی است؟

  • گچ کاری دیوار ها
  • سرامیک کف
  • کاشی کاری
  • نصب در و پنجره ها
  • کابینت ها
  • قرنیز ها
  • سقف کاذب
  • رنگ کردن دیوار ها و سقف

جمع بندی و بیان نکات نهایی درباره کم هزینه ترین روش ساخت خانه و هزینه ساخت در سال 1403

  • برای کاهش هزینه های ساخت خانه می توان از راه هایی نظیر سبک سازی سازه، استفاده از روش های جدید در ساخت و متریال های جدید و مدرن، حذف واسطه ها، خرید مصالح به میزان دقیق، طراحی نقشه ساده برای خانه، استفاده از مصالح و نیروی کار ارزان، استفاده نمود.
  • برای داشتن کم هزینه ترین روش ساخت خانه هرگز کیفیت را فدای پرداخت پول کمتر نکنید. بعضی از موارد مثل فونداسیون، دیوار چینی و مواردی که به ایمنی ساختمان مربوط می شوند، تا جای ممکن برای داشتن بهترین کیفیت هزینه کنید.
  • عوامل موثر بر هزینه ساخت خانه عبارتند از: خرید زمین یا خانه کلنگی، هزینه های مربوط به جواز ساخت، هزینه خرید مصالح، هزینه دستمزد ها
  • هزینه های مربوط به جواز ساخت عبارتند از: هزینه عوارض شهرداری، هزینه بیمه تامین اجتماعی، هزینه نظام مهندسی.
  • هزینه خرید مصالح ساختمان عبارتند از: هزینه خرید آهن، میلگرد، بتن، ماسه، سیمان، آجر و بلوک، گچ، قیر و ایزوگام، کاشی و سرامیک، شیرآلات، کابینت ها و غیره. این هزینه ها 70 درصد از هزینه ساخت ساختمان را تشکیل می دهند.
  • هزینه ساخت اسکلت فلزی: متر مربعی 2.3 تا 3.2 میلیون تومان
  • هزینه ساخت اسکلت بتنی: متر مربعی 2.1 تا 2.8 میلیون تومان
  • دیگر هزینه های موجود در ساخت خانه شامل این موارد هستند: هزینه نقشه کشی ساختمان، هزینه معماری نمای ساختمان، هزینه های مربوط به اداره جات آب و برق و گاز، دستمزد پیمانکار (در صورتی که کار ساخت را به پیمانکار بسپارید)، هزینه محوطه سازی و باغچه کاری حیاط، هزینه برق کشی چراغ های حیاط و ورودی خانه، هزینه های مربوط به سیستم های ایمنی ساختمان، هزینه های مربوط به خرید آسانسور، هزینه های مربوط به سقف شیروانی (در صورت لزوم)

 

 

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

بازسازی خانه چقدر طول می کشد و شامل چه مراحلی خواهد بود؟

ساخت کلبه چوبی ارزان چگونه امکان پذیر است؟



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<