تفاوت دستگاه های تولید کننده انواع قهوه ها

قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب در جهان به شمار می رود و به همین دلیل است که دستگاه های قهوه ساز در بیشتر خانه ها پیدا می شود. این دستگاه ها یا از نوع ساده آنها یعنی انواع قهوه جوش های ساده و یا از انواع پیشرفته تر و تخصصی تر شان یعنی قهوه ساز های برقی یا اسپرسو ساز ها هستند. به دلیل استقبال زیادی که مردم به خوردن قهوه نشان می دهند، ما این متن را به راهنمای خرید قهوه ساز اختصاص دادیم تا شما با انواع مختلف این دستگاه ها آشنا شوید و اگر قصد خرید یکی از آنها را دارید بتوانید با اطلاعات بیشتری این کار را انجام دهید. راهنمای خرید قهوه ساز شامل معرفی قهوه جوش و قهوه ساز اسپرسو و دیگر انواع قهوه ساز خانگی خواهد بود. همچنین اگر می خواهید با بهترین برند های تولید کننده دستگاه های اسپرسو ساز در بازار آشنا شوید، این متن به شما کمک خواهد کرد.

در این مطلب می خوانید:

  • قهوه و انواع آن
  • قهوه ترک
  • قهوه اسپرسو
  • قهوه فرانسه
  • راهنمای خرید قهوه ساز
  • راهنمای خرید قهوه ساز – معرفی انواع دستگاه های قهوه ساز
  • راهنمای خرید قهوه ساز – معرفی بهترین برند های بازار
  • جمع بندی درباره راهنمای خرید قهوه ساز

قهوه و انواع آن

گیاه قهوه بومی مناطق نیمه گرمسیری آفریقا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرقی آسیا و همچنین آمریکای جنوبی است، اما در حال حاضر این گیاه در ۷۰ کشور مختلف کشت می ‌شود که این موضوع خود محبوبیت زیاد این نوشیدنی را در بین مردم دنیا نشان می دهد. نحوه فرآوری قهوه چندان پیچیده نیست. معمولا پس از آنکه میوه گیاه قهوه به حد مناسبی از رشد رسید، دانه های آن را برداشت و فرآوری می ‌کنند. این دانه های خشک شده با شیوه های مختلفی برشته و آسیاب می ‌شوند که این موضوع یکی از عوامل تعیین کننده نوع قهوه خواهد بود. قهوه ها در انواع و برند های بسیار متفاوتی وجود دارند، قهوه اسپرسو، قهوه ترک و قهوه فرانسه از معروف ترین انواع قهوه ها هستند. این سه نوع قهوه هم در فرآیند پخت شان و تبدیل شدن به نوشیدنی با یکدیگر متفاوت اند و هم طعم و مزه های مختص به خود را دارند.

قهوه ترک

قهوه ترک که در بین ایرانیان بسیار محبوب و پر طرفدار بوده، قهوه ای با برشتگی متوسط، رنگ روشن و درجه آسیاب بسیار ریز (مثل آرد) است. این نوشیدنی قهوه با استفاده از دستگاه های خاصی آماده نمی شود بلکه به صورت سنتی تر و با استفاده از قهوه جوش های معمولی روی شعله گاز آماده می ‌شود. البته قهوه ترک در کشور های مختلف با روش ‌های متفاوتی ساخته می‌ شود، اما روش کلی آن بدین صورت است: به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری پودر قهوه و یک فنجان آب سرد درون قهوه جوش بریزید، اگر تمایل داشته باشید می توانید به آن کمی شکر اضافه کنید، سپس مخلوط را کاملا به هم زده و بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. برای داشتن خامه قهوه یا کرم، پس از گذاشتن قهوه جوش بر روی حرارت، دیگر آن را به هم نزنید، سپس کمی قبل از به جوش رسیدن و سر رفتن، قهوه جوش را از روی گاز برداشته و آن را سرو کنید. قهوه ترک از لحاظ مزه حتی اگر بدون شکر آماده شود، تلخی کمتری نسبت به سایر قهوه ها دارد و به همین دلیل با ذائقه ایرانی ها سازگار تر است.

قهوه اسپرسو

قهوه اسپرسو تفاوت‌ های بسیاری، هم در روند ساخت و هم در طعم و مزه نسبت به قهوه ترک دارد. قهوه اسپرسو پایه ساخت بسیاری دیگر از قهوه ها من جمله لاته، کاپوچینو، ماکیاتو و غیره است اما خود نیز به تنهایی سرو می شود. قهوه اسپرسو از دانه های درشت تری نسبت به قهوه ترک تشکیل شده است و آن حالت خاکی شکل را ندارد. اسپرسو مزه تلخ تری نسبت به سایر قهوه ها دارد و اغلب اوقات بدون شیر و شکر سرو می شود. اندازه فنجان برای سرو آن نیز کوچک تر از دیگر قهوه خوری ها است. قهوه اسپرسو با عبور آب داغ که تحت فشار است از روی قهوه آسیاب و فشرده شده درست می شود. این کار به وسیله‌ دو دستگاه متفاوت صورت می‌گیرد. محبوب‌ ترین دستگاه ساخت قهوه اسپرسو را موکاپات می نامند که به راحتی می توان از آن در خانه استفاده کرد. موکاپات ها در سایز های مختلف وجود دارند و در عرض چند دقیقه و بدون زحمت به شما یک قهوه اسپرسو می دهد قیمت موکاپات ها از 200 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متغیر است. در کنار موکاپات ها اسپرسو ساز های برقی نیز وجود دارند که بیشتر آنها را در کافی شاپ ها دیده ایم، مدل هایی از اسپرسو ساز ها نیز وجود دارند که مناسب استفاده در خانه هستند و اندازه کوچک و قیمت مناسب تری دارند، مدل های خانگی اسپرسوساز ها از قیمت 2 میلیون تومان شروع شده و با افزایش امکانات و توانایی تولید قهوه بیشتر و با کیفیت بالاتر به اسپرسو ساز های کافی شاپی با قیمت بسیار بالاتر در حد چند صد میلیون تومان نزدیک می شود.

جدیدترین مدل های اسپرسو ساز های برقی خانگی، نسپرسو ها هستند که آن ها را باید با به کارگیری کپسول های قهوه مورد استفاده قرار داد. بدین صورت که کپسول قهوه را که به صورت آماده و با طعم های مختلف قابل خریداری هستند، درون محفظه تعبیه شده در دستگاه قرار داده و در مخزن آب آن نیز به مقدار لازم آب ریخته و آن را روشن کنید. پس از چند دقیقه قهوه شما آماده است و می توانید آن را نوش جان نمایید. مزایای خرید این دستگاه عدم نیاز به دانش فنی در مورد دانه های قهوه و روش های آماده سازی است.

قهوه فرانسه

قهوه فرانسه نیز از دیگر قهوه های پر طرفدار است، این قهوه ذراتی همچون ذره های قهوه اسپرسو دارد اما کمی نرم تر از آن است و توسط دستگاهی به نام فرنچ‌ پرس ساخته می شود. دستگاه فرنچ پرس شبیه یک قوری است و به راحتی می‌ توان آن را در خانه مورد استفاده قرار داد. روش کار آن بسیار ساده است؛ به این صورت که مقداری قهوه را در محفظه توری شکل دستگاه قرار داده و قسمت زیر آن را که محفظه آب است، از آب پر کرده، دستگاه را بسته و چند دقیقه تا زمان به جوش آمدن قهوه، آن را بر روی اجاق گاز قرار می دهید. قهوه فرانسه را با دستگاه های قهوه ساز برقی نیز می توان ساخت. قهوه فرانسه بر خلاف قهوه ترک و اسپرسو که حالتی غلیظ تر دارند، کمی رقیق تر است و کف ندارد. قهوه فرانسه در لیوان و به همراه شیر و شکر در صورت دلخواه، سرو می‌ شود. مزه آن نه به تلخی اسپرسو و نه به شیرینی ترک است و در کل یکی از راحت ترین قهوه ها برای استفاده روزانه به شمار می رود که هم از لحاظ میزان کافئین و هم طعم از محبوب ترین انواع قهوه ها است.

راهنمای خرید قهوه ساز

در مورد دستگاه های تولید کننده قهوه، برای دستگاه هایی همچون موکوپات، فرنچ پرس و قهوه جوش های معمولی برند خاصی وجود ندارد ولی از میان برند های متفرقه در بازار می توان به برند هایی همچون گت، بیالتی و فلر اعتماد کرد. اکثر قهوه جوش ها را می توان از یک فروشگاه معتبر خریداری کرد. قبل از خرید قهوه جوش های معمولی به کیفیت بدنه و جنس آن، ظرفیت قهوه جوش، کارایی و مدل آن توجه کنید. برای دستگاه های برقی هم می توان از اسپرسو و فرانسه ساز های شرکت های نسپرسو، فلر، بوش، دسینی، دلونگی و تولیدات داخلی همچون شرکت پارس خزر استفاده نمود. در مورد قهوه ساز های برقی هم باید به ظرفیت، میزان گارانتی، فیلتر قهوه جوش، جنس بدنه و کیفیت ساخت و از همه مهم تر توان دستگاه و فشار بخار آن و قابلیت تولید کف شیر توجه کرد.

همچنین در بین دانه های قهوه هایی که در بازار ایران وجود دارد می ‌توان به برند های کارخانه ای همچون: لاوازا، ایلی، مولینا، مولیناری، چلینی، نسکافه، سگافردو، جیکوب و کاربینو آن اشاره کرد. این برند ها همگی از مطرح ترین و پرفروش ترین برند های قهوه در جهان هستند که به صورت بسته بندی در بازار ایران نیز یافت می شوند. همچنین شما می توانید با مراجعه به فروشگاه های قهوه فروشی قدیمی، از قهوه های دست سازی که سال ‌هاست در آسیاب قهوه شهره هستند، خریداری کنید و از طعم یک قهوه خوب لذت ببرید.

راهنمای خرید قهوه ساز – معرفی انواع دستگاه های قهوه ساز

  • کمکس (Chemex)
  • آئروپرس
  • فرنچ پرس
  • قهوه ساز اسپرسو یا اسپرسو ساز
  • موکاپات
  • قهوه جوش ترک
  • قهوه ساز ویتنامی
  • قهوه ساز پرکولاتور
  • دله عربی

در ادامه هر کدام از این موارد معرفی و توضیح داده می شوند.

  • قهوه جوش – یک قهوه ساز خانگی

قهوه جوش ها یا ایبریک هایی که برای تهیه قهوه ترک استفاده می شوند شبیه شیر داغ کن هستند، با این تفاوت که ایبریک ها در قسمت گلویی خود باریک می شوند اما شیر داغ کن ها در قسمت بالایی تغییر اندازه ندارند. جنس مناسب برای ایبریک ها، مس است، اما گاها از فلزاتی مانند استیل، روی و برنج نیز برای ساخت قهوه جوش استفاده می شود. قیمت آنها نیز بسیار ارزان است و خرید آن برای همه امکان پذیر است. خوبی قهوه جوش های سنتی آن است که برای درست کردن قهوه با آنها نیازی به برق نیست و بر روی شعله گاز می توان قهوه را آماده نمود.

  • موکاپات – یک قهوه ساز خانگی

همانطور که گفته شد موکاپات یک دستگاه قهوه ساز اسپرسو رو گازی یا اجاقی است که با فشار آب عصاره قهوه را می گیرد. روش کار این وسیله قهوه ساز به این گونه است که وقتی موکاپات روی گاز قرار می ‌گیرد، آب داغ می ‌شود و بخار ایجاد می‌کند. بخار باعث می شود که فشار در محفظه پایینی افزایش یابد، به این ترتیب آب با فشار از بین دانه ‌های قهوه رد می شود و به محفظه بالایی می رود، جایی که قهوه اسپرسو آماده سرو است. کار با این دستگاه قهوه ساز اسپرسو آسان است و همه می تواند در خانه از آن استفاده کنند.

  • کمکس – یک قهوه ساز خانگی

در واقع کمکس بیشتر یک وسیله هنری یا دکوری است تا یک قهوه ساز. با اینکه می توان با این دستگاه قهوه درست کرد اما در خانه ها و کافه ها از آن به عنوان یک وسیله تزیینی در دکوراسیون استفاده می شود.

  • آئروپرس – یک قهوه ساز خانگی

اگر به نوشیدن قهوه عادت دارید و در محل کار و حتی سفر نمی ‌توانید از نوشیدن یک فنجان قهوه روزانه خود دل بکنید و در عین حال کیفیت ساخت قهوه نیز برای ‌تان اهمیت زیادی دارد آئروپرس گزینه مناسب و البته مقرون به صرفه ‌ای برای شما است. در این دستگاه علاوه بر سیستم قهوه ساز اصلی، تعداد 350 فیلتر آئروپرس و یک نگهدارنده برای آن‌ ها خواهید داشت. قهوه ساز خانگی آئروپرس شباهت زیادی به دیگر قهوه ساز ها دارد و از یک پیستون برای عبور آب از قهوه استفاده می‌ کند، حالتی که ممکن است برای بسیاری از کاربران قهوه ساز های فرنچ پرس آشنا باشد.

  • فرنچ پرس – یک قهوه ساز خانگی

قهوه ساز خانگی فرنچ پرس در مقایسه با دیگر قهوه ساز ها بسیار منحصر به فرد بوده و امروزه انواع متنوعی از آن در بازار موجود است که می‌ توانند انواع و اقسام افراد با سلیقه‌ های مختلف را راضی کنند. فرنچ پرس دستگاهی با طراحی بسیار ساده است که از یک لیوان شیشه ای استوانه ای و یک صافی متصل به میله تشکیل شده است که از آن برای درست کردن چای و دمنوش هم استفاده می شود.

  • قهوه ساز اسپرسو یا اسپرسو ساز برقی

با استفاده از دستگاه های اسپرسو ساز می توان این نوشیدنی را با سرعت و کیفیت بالایی تهیه کرد. روش کار در این دستگاه به این صورت است که اسپرسو از گذراندن آب نزدیک به نقطه جوش از پودر قهوه فشرده شده در سبد و از یک فیلتر به دست می ‌آید. قهوه تهیه شده در این دستگاه غلیظ و بعضا همراه با یک کِرم روی سطح آن خواهد بود. این دستگاه شامل پمپ آب، بویلر، هد گروپ و پرتافیلتر است. دستگاه قهوه ساز اسپرسو برقی در مدل های مختلفی در بازار موجود است که بعضی از آنها برای مصارف خانگی و بعضی دیگر برای کافه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

  • قهوه ساز ویتنامی – یک قهوه ساز خانگی

روش کار با این قهوه ساز خانگی به این شکل است که در ابتدا داخل یک ماگ و لیوان شیشه ای، مقداری شیر غلیظ ریخته و سپس قهوه‌ ساز را روی دهانه لیوان قرار داده، فیلتر رویی را برداشته و به مقدار کافی پودر قهوه ریخته می شود. فیلتر رویی را روی پودر قهوه نشانده، آب جوش ریخته و درپوش را می گذارند. بعد از انجام مراحل قبل پس از گذشت چند دقیقه عصاره قهوه به‌ صورت قطره ‌ای از زیر قهوه ‌ساز به درون لیوان می ریزد و اینجاست که باید قهوه و شیر تغلیظ شده را با هم ترکیب کرده و پس از اضافه کردن یخ به آن سرو کنید.

  • قهوه ساز پرکولاتور – یک قهوه ساز خانگی

برای کار با این دستگاه محفظه بالا و سبد فیلتر دستگاه پرکولاتور را بردارید، مقداری آب گرم کنید و سپس آن را به داخل محفظه فیلتر بریزید. سپس سبد فیلتر را داخل دستگاه بگذارید، قهوه خرد شده‌ دانه درشت را درون فیلتر بریزید و پرکولاتور را روی شعله‌ اجاق گاز قرار دهید تا قهوه شما دم بکشد.

  • دله عربی

دله ظرفی مخصوص از جنس برنج طلایی رنگ است که معمولا روی ذغال قرار می گیرد و قهوه ای که درون آن درست می شود عطر به خصوصی پیدا می کند.

راهنمای خرید قهوه ساز – معرفی بهترین برند های بازار

پس از معرفی انواع مدل های قهوه ساز خانگی و نیمه صنعتی راهنمای خرید قهوه ساز در بخش بهترین برند های موجود در بازار ارائه می شود. بهترین برند های قهوه ساز شامل مولینکس، اسمگ، فلاویا، بوش، ویداس، فیلیپس، گوسونیک، مباشی، نوا، نسپرسو، ساچی و دلونگی است. این دستگاه های برقی قابلیت استفاده در خانه را دارند و می توانند اسپرسو هایی با کیفیت بالا تهیه نمایند. دستگاه های اسپرسو ساز خانگی و صنعتی و نیمه صنعتی همچنین می توانند علاوه بر نوشیدنی اسپرسو، نوشیدنی های دیگر از جمله کاپوچینو، آمریکانو، موکا، لاته، ماکیتو و غیره را نیز تهیه نمایند.

جمع بندی درباره راهنمای خرید قهوه ساز

  • انواع قهوه ساز خانگی شامل: قهوه جوش ها، کمکس، آئروپرس، فرنچ پرس، موکاپات، قهوه ساز ویتنامی، قهوه ساز پرکولاتور، دله عربی
  • بهترین برند های قهوه ساز شامل: مولینکس، اسمگ، فلاویا، بوش، ویداس، فیلیپس، گوسونیک، مباشی، نوا، نسپرسو، ساچی و دلونگی
  • موارد مهم در هنگام خرید دستگاه قهوه ساز اسپرسو که باید به آنها توجه کرد: ظرفیت دستگاه، میزان مصرف برق، توان دستگاه، میزان قهوه ای که در هر بار استفاده توسط دستگاه ساخته می شود، کف ساز بودن یا نبودن دستگاه، نوع هدگروپ موجود در دستگاه، تک نازل یا دو نازل بودن دستگاه اسپرسو ساز برقی.

 

راهنمای خرید قهوه ساز
راهنمای خرید قهوه ساز
راهنمای خرید قهوه ساز

                  فرنچ پرس برای تولید قهوه فرانسه

            قهوه جوش برای تولید قهوه ترک

            موکاپات برای تولید قهوه اسپرسو

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

اولویت خرید وسایل برقی آشپزخانه ! کدام یک برای جهیزیه ضروری است؟



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<