معایب سرخ کن بدون روغن یا سرخ کن هوا چیست؟

چیدو پلاس 15 آذر 1402 ،

سرخ کن بدون روغن یا همان سرخ کن های هوا در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده اند و به راحتی می توان دلیل آن را فهمید. آنها همه کاره هستند، استفاده از آنها آسان است و طعم خوشمزه ای از غذاهای سرخ شده بدون روغن را نوید می دهند. اما به مانند هر محصول دیگری، آنها نیز دارای معایبی هستند. مثلا تمیز کردن شان دشوار است و ظرفیت پخت و پز محدودی دارند. معایب سرخ کن بدون روغن موضوع مورد بحث ما در این مطلب است. اگر قصد خرید یکی از این وسایل را دارید، خوب است که با معایب و نکات منفی آنها نیز آشنا باشید تا انتخاب بهتری در این باره انجام دهید. در این مقاله، فهرستی جامع از مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن را دریافت خواهید کرد. البته پیش از آن با این نوع سرخ کن و طرز کار آن آشنا خواهید شد.

سرخ کن بدون روغن چگونه کار می کند؟

قبل از اینکه به مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن بپردازیم، مهم است که اصول کارکرد این وسایل را درک کنیم. به عبارت ساده، سرخ کن های هوا یا سرخ کن های بدون روغن در واقع غذا را سرخ نمی کنند. سرخ کردن واقعی شامل غوطه ور کردن غذا در روغن داغ است. روغن داغ سطح مواد را کم آب می کند و واکنش میلارد غذا را ترد و خوشمزه می کند. در عوض، سرخ کن‌ های بدون روغن با دمیدن هوای گرم روی غذا و اطراف آن، اثر سرخ کردن را تقلید می ‌کنند. المنت گرم کننده سرخ کن هوا اغلب یک سیم پیچ برقی است، بسیار شبیه آنهایی که در برخی از اجاق های برقی می بینید. یک فن درست بالای کویل می ‌نشیند و هوا را روی غذا می ‌برد. هوای گرم غذا را احاطه کرده و آن را ترد و طلایی می کند. اگر فرآیند پخت غذا با دمیدن هوای داغ در اطراف یک محفظه محصور آشنا به نظر می رسد، به این دلیل است که اجاق های همرفتی به همین ترتیب عمل می کنند. در اصل سرخ کن های بدون روغن اجاق های همرفتی کوچک و رو میزی هستند.

معایب سرخ کن بدون روغن

سرخ کن های هوا هم مانند هر وسیله دیگری دارای معایب مختلف اند و برای همه مناسب نیستند. در این بخش، نکات منفی و معایب سرخ کن بدون روغن را به طور کامل مطالعه خواهید کرد.

  • فرضیه سالم بودن غذا همیشه درست نیست

آشپزی با سرخ کن بدون روغن همیشه معادل با یک وعده غذایی سالم نیست. درست است که از روغن در آن استفاده نمی شود یا حتی کم استفاده می شود اما دمای بسیار زیاد هوای جریان یافته در آن نیز ممکن است مشکلات خاص خود را داشته باشد.

  • طراحی حجیم

یکی از معایب سرخ کن بدون روغن اندازه آن است. سرخ کن های هوا، حتی مدل های کوچک 4 لیتری، می توانند فضای قابل توجهی را اشغال کنند. آنها معمولاً قد بلند هستند و ممکن است در کابینت های شما جا نشوند.

  • گرم شدن سرخ کن

یکی دیگر از معایب سرخ کن بدون روغن گرم شدن دستگاه است. اگر تصمیم دارید این وسیله را روی میز خود بگذارید، به خاطر داشته باشید که سرخ کن هوا هنگام استفاده باید فضای کافی در اطراف خود داشته باشد. یک فضای بسته می تواند باعث گرم شدن بیش از حد آن شود و وسایل قابل اشتعال در آن نزدیکی به طور بالقوه باعث آتش سوزی می شوند. پشت و بالای دستگاه ممکن است بسیار داغ شود، بنابراین هرگز آن را زیر کابینت یا روی دیوار آشپزخانه خود قرار ندهید. اکثر سرخ کن های هوا دارای یک دریچه در پشت هستند، بنابراین مطمئن شوید که دستگاه در هنگام استفاده تا حدی از دیوار فاصله داشته باشد. وزش مستقیم هوای داغ به دیوار یا پریز برق بسیار خطرناک است.

  • نگهداری مشکل

طراحی حجیم دستگاه همچنین ممکن است ذخیره سازی سرخ کن هوا را چالش برانگیز کند. اگر انباری یا فضای کافی در کابینت برای نگهداری آن را ندارید، ممکن است مجبور شوید آن را روی پیشخوان خود بگذارید. این بدان معناست که شما باید هنگام تمیز کردن یا تهیه یک وعده غذایی آن را جابه جا کنید.

  • ظرفیت پخت و پز محدود

ظرفیت پایین یکی دیگر از معایب سرخ کن بدون روغن است. اگر خانواده پر جمعیتی دارید یا در حال تهیه یک وعده غذایی برای یک مهمانی شام هستید، ظرفیت محدود آشپزی که این دستگاه ارائه می دهد، سرعت کار شما را کند می کند. شاید بتوان گفت این دستگاه برای درست کردن غذای یک خانواده 4 نفره خوب باشد اما برای مهمانی و تعداد افراد زیاد، آنچنان جوابگو نیست. مثلا می توانید غذا هایی مانند سیب زمینی سرخ کرده و ناگت مرغ را روی هم بچینید، اما نمی توانید گوشت و سبزیجات را روی هم بچینید، که این موضوع ظرفیت پخت و پز را محدود می کند.

  • شما نمی توانید همه چیز را بپزید

دیگر موردی که به عنوان معایب سرخ کن بدون روغن گفته می شود، محدودیت در غذاهایی است که می توان با این وسیله پخت. در حالی که شما تقریباً هر چیزی را روی اجاق گاز یا فر می پزید، سرخ کن هوا محدودیت هایی دارند. در اینجا لیست مختصری از غذاهایی که هرگز نباید در سرخ کن هوا طبخ کنید آورده شده است:

غذاهای خیس خورده: هوای اجباری خمیر را از بین می برد و باعث آشفتگی می شود.

جوجه کامل و کباب: اقلام بزرگ مانند مرغ های کامل و کباب های استخوانی تمایل دارند به طور یکنواخت پخته شوند.

پنیر: از آنجایی که عنصر حرارتی بسیار نزدیک است، به جای ترد شدن، به سرعت ذوب و مایع می شود.

غلات خام: برنج خام، فارو و سایر غلات (حتی ماکارونی) به طور یکنواخت پخته نمی شوند. آنها برای پخت و پز روی اجاق گاز یا وسایلی مانند پلوپز یا قابلمه های فوری مناسب تر هستند.

سبزی های برگ دار: سبک وزن هستند و در اطراف سرخ کن هوا پرواز می کنند. در نتیجه، آشپزی ناهمواری خواهید داشت.

کلم بروکلی: خشک می شود و طعمی شبیه مقوا می دهد.

نان تست: به اطراف می دمد و خرده های آن را در تمام داخل پخش می کند.

پاپ کورن: سرخ کن های هوا آنقدر داغ نمی شوند که مغزها را بپاشند.

معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
  • غذای هدر رفته

همانطور که یاد می گیرید از سرخ کن بدون روغن خود استفاده کنید، متوجه می شوید که برای برخی از غذاها به آزمون و خطا در پختن نیاز دارید. همیشه راهنما هایی در مورد نحوه پخت دستور العمل های سنتی در سرخ کن هوا وجود ندارد. انتظار این را داشته باشید که برخی از غذاهای سوخته، بیش از حد پخته یا خشک شده را دور بریزید. این می تواند یکی از معایب سرخ کن بدون روغن باشد.

  • تمیز کردن بیشتر در مقایسه با پخت و پز در فر

در حالی که تمیز کردن سرخ کن های هوا راحت تر از سرخ کن های معمولی روغن دار است، تمیز کردن آنها بیشتر از ماهی تابه در فر طول می کشد. سرخ کن بدون روغن از شما می خواهد که سبد سرخ کن هوا، تابه، المنت گرمایشی و بیرونی را تمیز کنید که این چندین مرحله طول می کشد. با پختن در فر، فقط باید ظرف و شاید یک درب را بشویید.

  • فن پر سر و صدا

از آنجایی که سرخ کن های هوا از هوای اجباری استفاده می کنند، می توانند دارای صدای بلند باشند. در واقع، برخی از آنها می توانند صدایی تا 65 دسی بل ایجاد کنند. برای درک این موضوع باید گفت صدای یک جاروبرقی معمولی یا سشوار دستی حدود 70 دسی بل است. پر سر و صدا بودن دستگاه یکی از معایب سرخ کن بدون روغن است.

  • باورهای غلط در مورد مصرف انرژی

از آنجایی که سرخ کن های هوا کوچکتر از فر هستند و سریعتر گرم می شوند، اکثر مردم معتقدند که در مصرف انرژی (و پول) صرفه جویی می کنند. در حالی که این می تواند نادرست باشد. سرخ کن های هوا تا زمانی که غذا آماده شود به طور مداوم هوا را گرم کرده و به گردش در می آورند. عنصر گرمایش و فن و در کل فرآیند پخت و پز انرژی زیادی مصرف می کنند. در مقابل، اجاق‌ های همرفتی جریان برق را محدود می ‌کنند و با رسیدن به دمای مطلوب، به حالت نیمه خاموش می ‌روند. هنگامی که دماسنج تشخیص داد دما در حال کاهش است، فن دوباره روشن می شود. البته این را هم باید گفت که سرخ کن های بدون روغن فقط برای مدت کوتاهی در روز روشن می شوند و به همین دلیل در مقایسه با سایر وسایل خانه شما انرژی زیادی مصرف نمی‌ کنند. اکثر مدل ها بین 1.4 کیلو وات ساعت تا 1.7 کیلو وات ساعت در ساعت انرژی استفاده می کنند. نکته این است که مصرف انرژی بسته به مدل متفاوت است.

  • پوشش های نچسب

قسمت داخلی اکثر سرخ کن های هوا با روکش نچسب، عموماً PTFE که به نام تفلون نیز شناخته می شود، پوشانده شده است. این پوشش از چسبیدن مواد غذایی به سطح جلوگیری می کند و تمیز کردن را آسان می کند. با این حال، پوشش ممکن است به مرور زمان از بین برود، خراشیده شود یا حتی در غذای شما پوسته پوسته شود. شکسته شدن پوشش نه تنها خاصیت نچسب سبد و قفسه را کاهش می دهد، بلکه تأثیر مخربی در سلامتی شما دارد. همچنین، پوشش ‌های PTFE هنگام گرم شدن بالای 500 درجه فارنهایت می ‌توانند دود های مضر منتشر کنند، به همین دلیل است که حداکثر دمای سرخ کن‌های هوا روی 450 درجه فارنهایت است. پیدا کردن یک سرخ کن هوا بدون پوشش PTFE یک چالش است. بیشتر سرخ کن های هوا، به ویژه سرخ کن های غلاف دار، از این نوع پوشش داخلی برخوردارند. گفته می شود، بسیاری از اجاق های توستر کانوکشن با قابلیت سرخ کردن هوا دارای سبدها یا قفسه های فلزی بدون روکش هستند.

  • آسان برای سوزاندن غذا

یکی از معایب سرخ کن بدون روغن آن است که زمان بندی درست می تواند دشوار باشد. این یک مشکل خاص در اوایل زمانی است که افراد در استفاده از آنها تجربه ندارند. دمای بالا به این معنی است که اگر مراقب نباشید، ممکن است غذای تان بسوزد.

  • غذا خشک می شود

در حالی که حذف روغن مورد نیاز از بسیاری جهات چیز خوبی است، اما باعث ایجاد یک مشکل اساسی نیز می شود. اگر مراقب نباشید و نتوانید از نزدیک به وعده غذایی خود نگاه کنید، غذای شما ممکن است خشک شود. سرخ کن های روغن دار این مشکل را ندارند، زیرا روغن غذا را مرطوب نگه می دارد.

  • برای برخی از غذا ها کار نمی کنند

یکی از معایب سرخ کن بدون روغن آن است که همه چیزهایی که در سرخ کن یا فر پخته می شوند را نمی توان در سرخ کن بدون روغن طبخ کرد. غذاهای کوبیده شده، تخم مرغ، پنیر، همبرگر، ذرت بو داده، کلوچه، نان تست و اسفناج تنها نمونه هایی از غذا هایی هستند که در سرخ کن بدون روغن کیفیت خوبی ندارند.

  • تفاوت طعم

یکی دیگر از معایب سرخ کن بدون روغن آن است که طعم غذای سرخ و یا پخته شده در آن با سرخ کن ها یا فر های معمولی کمی متفاوت است. این تفاوت زمانی که غذا گرم است نسبتاً کم است، اما زمانی که غذا سرد شود بیشتر خواهد شد.

معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن
معایب سرخ کن بدون روغن

مزایای سرخ کن های بدون روغن

چرا سرخ کن های بدون روغن اینقدر محبوب هستند؟ آیا آنها واقعاً یک وسیله آشپزخانه ضروری به شمار می روند؟ پیش از این درباره معایب سرخ کن بدون روغن صحبت کردیم، حال می خواهیم 10 مزیت برتر سرخ کن های هوا را بر اساس تجربه و بازخورد مصرف کنندگان ارائه دهیم. با دانستن مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن می توانید انتخاب بهتر و هوشمندانه تری را انجام دهید.

  • غذای ترد

اگر غذای ترد دوست دارید اما نمی ‌خواهید از روغن برای سرخ‌ کردن آن استفاده کنید، سرخ‌ کن ‌های هوا یا بدون روغن انتخاب های بسیاری خوبی هستند. گرمایش به سبک همرفت، غذا را در یک سبد سوراخ دار یا روی یک قفسه احاطه می کند و تماس هوای فوق گرم با غذا آن را ترد و خوشمزه می کند. سرخ کن های بدون روغن برای درست کردن سیب زمینی سرخ کرده، ماهی، حلقه پیاز و سایر غذاهای سرخ شده سنتی مناسب هستند.

  • وعده های غذایی سالم تر

می توانید غذا های خوشمزه را در سرخ کن با روغن کم یا بدون روغن بپزید. حتی اگر تصمیم دارید از کمی روغن استفاده کنید، مقدار مصرفی شما نا چیز است، زیرا در حین پختن غذا، روغن از روی غذا می چکد و در ته سبد جمع می شود. در نتیجه، کالری کمتری از روغن مصرف خواهید کرد.

  • گرم می شود و سریع می پزد

در مقایسه با اجاق‌ های معمولی یا اجاق ‌های توستر، سرخ‌ کن بدون روغن در کسری از زمان غذا را گرم می‌ کند و می ‌پزد. بیشتر سرخ کن های هوا می توانند در مدت پنج دقیقه یا کمتر تا دمای 400 درجه فارنهایت گرم شوند. فرهای گازی 13 دقیقه طول می کشد تا به همان دما برسند، در حالی که فرهای برقی بین 17 تا 19 دقیقه طول می کشد تا به دمای 400 درجه فارنهایت برسند. البته زمان های پیش گرمایش ممکن است بسته به مدل متفاوت باشد. با این حال، بیشتر اجاق ‌ها به سرعت سرخ‌ کن بدون روغن گرم نمی ‌شوند. سرخ کن های هوا نه تنها سریعتر گرم می شوند، بلکه سریعتر هم غذا را می پزند. این به این دلیل است که محفظه سرخ کن هوا بسیار کوچکتر از یک فر بزرگ است، بنابراین گرمایش متمرکز تر است.

  • استفاده آسان

سرخ کن بدون روغن وسیله ای است که استفاده از آن بسیار آسان و راحت است و نیاز به دانش خاصی برای کار با این وسیله وجود ندارد.

  • ایمنی

سرخ کردن سنتی از چندین فنجان روغن استفاده می کند و اگر روغن داغ به لباس یا پوست شما برسد، خطر آسیب را به همراه دارد. از آنجایی که استفاده از روغن با سرخ کن بدون روغن به حداقل می رسد و پخت و پز در یک محفظه بسته انجام می شود، این گزینه ایمن تر از سرخ کردن سنتی است. با این حال، به خاطر داشته باشید که محتویات داخل سرخ کن هوا همچنان داغ می شود. هنگام باز کردن سرخ کن هوا در طول فرآیند پخت، مراقب باشید که از دستکش های فر یا دستکش های ایمن برای گرما استفاده کنید. همچنین، گاهی اوقات ممکن است سبد گیر کند. وقتی می‌خواهید سبد را بردارید، مراقب باشید سرخ ‌کن از جای خود تکان نخورد.

  • گرم کردن مجدد غذا های ترد

گرم کردن مجدد غذا های ترد یکی دیگر از ویژگی های مفید سرخ کن بدون روغن است. غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده، برش های کوچک پیتزا، و ماهی وقتی دوباره در مایکروویو گرم می شوند، خیس می شوند. سرخ کن بادی روغن های موجود در این غذاها را دوباره فعال می کند و به بازیابی تردی آنها کمک می کند. بهتر است سرخ کن هوا را از قبل گرم کنید، از چند دقیقه شروع کنید و در حین گرم کردن غذا، مدام آن را چک کنید. پس از مدتی، دقیقاً خواهید فهمید که چقدر طول می کشد تا غذاهای مورد علاقه خود را با استفاده از سرخ کن هوا گرم کنید.

  • تطبیق پذیری

شما می توانید بسیاری از غذاهای مختلف را در سرخ کن با هوا بپزید: گوشت ها، غذاهای دریایی و سبزیجات تازه شروع کار هستند. برای تهیه دستور العمل های مختلف از پیتزا گرفته تا کیک، لوازم جانبی طراحی شده متناسب با سرخ کن ها مانند قالب کیک، قفسه ها، تابه پیتزا، و تشک های سیلیکونی را اضافه کنید. با سرخ کن بدون روغن می توانید پیش غذا، مخلفات، غذاهای اصلی و دسر درست کنید.

  • بوی کم

هنگام استفاده از سرخ کن سنتی، برخی از آشپزها قبل از دور ریختن روغن، چند بار از روغن استفاده می کنند. اما این روغن می تواند در اثر استفاده مکرر بو بدهد. در سرخ کن ‌های بدون روغن تنها چیزی که حس می‌کنید بوی غذا است. اگر دستگاه را تمیز نگه دارید، بوی غذای مانده را تجربه نخواهید کرد.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

مایکروفر، سولاردام یا فر برقی کدام یک را برای خانه ام تهیه کنم ؟ کدام برند ها بهتر اند؟

آشنایی با برند لوازم خانگی اسمگ و معرفی محصولات این برند

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<