دیوار کاذب نوعی جدا کننده فضاهای مختلف از هم است. در شرکت ها و محل های اداری جدا کردن قسمت های مختلف به وسیله پارتیشن های ام دی اف انجام می گیرد اما در خانه استفاده از پارتیشن جالب به نظر نمی رسد. اگر می خواهید فضایی از خانه تان را به دو بخش تقسیم کنید و قصد دارید این کار را برای همیشه انجام دهید، بهترین راه، استفاده از دیوار کاذب است. اگر بخواهید دیواری آجری بنا کنید هزینه زیادی را باید متقبل شوید بنابراین راه ساده تر و کم هزینه تر، درست کردن یک دیوار کاذب است. دیوار کاذب را در هر مرحله ای از ساخت می توان درست کرد. به این معنی که حتی اگر سال ها از ساختن خانه ای گذشته باشد، بدون هیچ درد سر و سختی می توان یک دیوار کاذب در قسمتی از خانه ساخت و لایه رویی آن را با پوششی دلخواه پوشاند.
ویژگی های یک دیوار کاذب خوب
دیوارهای کاذب اگر با مصالح با کیفیتی ساخته شوند می توانند مقاومت خوبی در برابر زلزله داشته باشند. همچنین به راحتی می توان بر روی این دیوار ها تابلو نصب کرد و آنها را رنگ آمیزی نمود. همچنین می توان آنها را با پوشش هایی مانند کاغذ دیواری پوشش داد. دیوار کاذب در مقایسه با دیوارهای آجری از وزن سبک تری برخوردار هستند و عموما در برابر صوت و حرارت عایق ساخته می شوند. نصب و اجرای آنها سریع است و بدون کمتری میزان کثیفی و به هم ریختگی می توان یک دیوار کاذب ایجاد کرد. همچنین این دیوارها پوشش مناسبی برای برخی تاسیسات و سیم کشی ها محسوب می شوند و در صورت نیاز دسترسی راحت تری به تاسیسات خواهید داشت. دیوارهای کاذب را در شکل های مختلف مانند صاف و منحنی و قوس دار می توان ساخت.
انواع دیوار کاذب
چند نوع دیوار کاذب وجود دارد که هر کدام کارایی مخصوص به خود را دارند و شما با توجه به نوع نیاز خود از دیوار کاذب یکی ازآنها را انتخاب می کنید.
دیوار کاذب کناف
ساده ترین نوع این دیوار ها، دیوار کاذب کناف است که با نام دیوار «درای وال» نیز شناخته می شود. ساختار این دیوارها از سه قسمت تشکیل شده اند: قسمت اول رانر یا قاب اصلی که معمولا از جنس فولاد ساخته می شود، قسمت دوم استاد نام دارد که شامل تقسیم کننده هایی است که در قاب اصلی جای می گیرند و سبک تر از فولاد هستند و قسمت سوم یا پانل که همان ظاهر گچی دیوار کاذب است و بر روی سازه اصلی پیچ می شود. از مزایای دیوار کاذب کناف می توان به سرعت اجرای آن، صرفه جویی در مصالح و نیروی کار، قابلیت اجرا بر روی هر نوع پوشش کف اشاره کرد. قیمت این دیوارهای کاذب از متر مربعی 250 هزار تومان شروع شده و بسته به جنس و کیفیت کار افزایش می یابد. در فضای خالی داخل دیوار می توان از عایق های صوتی و حرارتی نیز استفاده نمود.
دیوار کاذب غیر جدا کننده
دیوار کنافی که در بالا اشاره شد، قابلیت جداکنندگی فضاها را از هم دارد اما دیوارهایی هم هستند که خاصیت جدا کنندگی در آنها مطرح نیست بلکه فقط برای طراحی دکوراسیون به کار گرفته می شوند، به عنوان مثال دیوار کاذبی که بر روی دیوار اصلی با کناف اجرا شده و سپس بر روی آن تلویزیون نصب می شود، از این نوع دیوارها به شمار می روند. در این مدل دیوار کاذب اول یک زیرسازی فلزی بر روی دیوار اصلی پیچ شده و سپس بر روی آن یه صفحه روکشدار گچی با طرح های مختلف آورده می شود. با این کار یک فضای دکوراتیو بر روی دیوار اصلی ایجاد می شود که می تواند خانه تان را زیباتر کند.
دیوار کاذب تزیینی
سومین نوع دیوارهای جدا کننده کاذب انواع دکوراتیو است. دیوار کاذب تزیینی یا دکوراتیو علاوه بر جدا کردن دو فضا از همدیگر به منظور زیبایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. دیوار های کاذب تزیینی را می توان به گونه ای طراحی و ساخت که علاوه بر داشتن وزن سبک، در برابر زلزله نیز مقاوم باشند. دیوار کاذب تزیینی می تواند از جنس های مختلفی ساخته شود، از صفحات مشبک چوبی گرفته تا میله های فلزی و صفحات طرح دار گچی، شیشه و مواد و مصالح دیگر. همچنین این دیوارهای کاذب می توانند به گونه ای طراحی شوند که بر روی آنها وسایل تزیینی و یا گلدان های گل را نیز قرار داد. برای زیباتر شدن دیوار کاذب تزیینی می توان نورپردازی هایی را هم بر آنها ایجاد کرد.
انواع دیوار کاذب تزیینی
همانگونه که گفته شد از مواد مختلفی در ساخت دیوار کاذب تزیینی می توان بهره برد. برای مثال می توان دیواری با استفاده از چوب ساخت. برای این کار نیاز است که یک نقشه مشخص از طرح هایی که با استفاده از چوب قابل اجراست را تهیه کرد. طرح هایی مانند گره چینی، خطوط عمودی یا افقی، طرح های هندسی و غیره برای این کار مناسب اند. ساخت دیوار کاذب تزیینی چوب با این طرح ها تنها توسط نجاران ساخته می شود اما نوع دیگری از دیوار تزیینی هم وجود دارد که قطعات آن با دستگاه سی ان سی برش داده می شود.
نوع دیگری از دیوار کاذب تزیینی به وسیله شیشه های بی رنگ و یا رنگی که در ابعاد کوچک وجود دارند، می توانید دیوار کاذب شیشه ای جذابی را داشته باشید. این دیوارهای کاذب شیشه ای علاوه بر زیبایی چشم نواز نور را از خود عبور می دهند و میزان روشنایی خانه را تحت تاثیر قرار نمی دهند. ساخت دیوار کاذب شیشه ای به سرعت انجام می گیرد و قیمت مناسبی هم دارد.
اگر در قسمتی از خانه تان ستون قرار گرفته و نمی دانید با آن ستون چه کار کنید، می توانید با استفاده از صفحات ام دی اف یک دیوار کاذب شبیه به یک کتابخانه و یا قفسه برای وسایل تزیینی بسازید و ما بین ستون و دیوار محکم کنید و علاوه بر جدا کردن فضاها، از دیوار کاذبی که ساخته اید برای قرار دادن کتاب ها و یا وسایل تزیینی بهره گیرید.
خانه ایده آل خود را بسازید:
چند طرح و ایده برای ستون مزاحم وسط پذیرایی – همیشه پای یک ستون در میان است