آشنایی با ریسه نئون فلکسی و کاربردهای مختلف آن

چیدوپلاس 03 اردیبهشت 1400

یکی از انواع ریسه های نوری با نام نئون فلکسی شناخته می شود. در واقع ریسه نئون فلکسی در گروه ریسه های نوری شلنگی با تکنولوژی ال ای دی (LED) جای می گیرد و از نظر قیمتی گران ترین نوع آن به شمار می رود. ریسه نئون فلکسی کاربردهای مختلفی در تزیینات دارد و با ایجاد نوری یکدست دارای ویژگی های جالب توجهی است. در ادامه به ریسه نوری نئون فلکسی و کاربرد های آن بیشتر خواهیم پرداخت.

ریسه نئون فلکسی

همانطور که گفته شد ریسه نئون فلکسی نوعی ریسه ال ای دی است و در زیر مجموعه چراغ های خطی طبقه بندی می شود، که جهت نورپردازی تزیینی مورد استفاده قرار می گیرد. نئون فلکسی با ولتاژ 220 تا 230 ولت کار می کند و توان مصرفی این ریسه در هر متر 5 وات است. محدوده دمای کارکرد ریسه نئون فلکسی از C°20 –  تا C°40 + بوده و طول عمر آن 25000 ساعت است. این ریسه های نوری دارای پوشش پی وی سی (PVC) فلکسی است و این پوشش به گونه ای است که تاثیری بر شدت نور نمی گذارد.

ابعاد ریسه های ال ای دی مدل نئون فلکسی 12 در 5 میلی متر است که نور از سمت 5 میلی متری خارج می شود (البته ابعاد در مدل های مختلف می تواند متفاوت باشد). ریسه های نئون فلکسی در رنگ های مختلف موجود هستند. سفید، آفتابی، زرد، صورتی، قرمز، آبی، فیروزه ای، سبز، بنفش و .. رنگ های این ریسه ها را تشکیل می دهند. متراژ حلقه های نئون فلکسی که شامل ریسه های آن است، از 5 متر به بالا به فروش می رسد. این ریسه ها به گونه ای هستند که قابلیت برش خوردن به اندازه دلخواه را دارند.( کمترین میزان برش 2.5 سانتی متر) قیمت این ریسه ها برای یک ریسه ی 5 متری حدودا 200 هزار تومان می باشد.

ریسه نئون
ریسه نئون
ریسه نئون

کاربرد ریسه نئون فلکسی

ریسه های نئون فلکسی به دلیل ویژگی های کاربردی و زیبایی های ظاهری که ایجاد می کنند در دو زمینه اصلی کاربرد فراوانی دارند؛ هم در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان ها جهت نورپردازی، و هم در صنعت تابلو سازی و ایجاد تابلوهای تبلیغاتی. ریسه های نئون فلکسی انعطاف پذیری بالایی دارند به همین دلیل می توانند به راحتی مطابق طرح مورد نظر تغییر فرم دهند.

کاربرد ریسه نئون فلکسی در نمای ساختمان

از این ریسه ها در نمای خارجی ساختمان ها به طور گسترده استفاده می شود. حتما در سطح شهر ساختمان هایی را دیده اید که در هنگام شب بر روی ستون ها، زیر پنجره ها و قسمت های مختلف نمای بیرونی خود، نورپردازی های خطی را دارند. یکی از راه هایی که برای این نوع نورپردازی می توان از آن استفاده کرد، نئون فلکسی است. ریسه نئون فلکسی نور قابل توجهی را ایجاد کرده و چون در رنگ های مختلف ساخته می شود، محدوده کاربردی خود را افزایش داده است.

ریسه نئون
ریسه نئون
ریسه نئون

کاربرد ریسه نئون فلکسی در داخل خانه

ریسه نئون فلکسی می تواند به صورت نور مخفی هم مورد استفاده قرار گیرد. در خانه ها می توان از این ریسه ها برای زیر سقف های کاذب و گچ کاری ها اسفاده نمود و نور ملایم و مخفی در سقف ایجاد کرد. کاربرد دیگر ریسه نئون فلکسی برای زیر کابینت ها است. در آشپزخانه با نصب یک ردیف ریسه نئون فلکسی در زیر کابینت های دیواری (به صورت مخفی) کمک زیادی در جهت زیباتر شدن دکوراسیون صورت می گیرد. این کار علاوه بر زیبایی آشپزخانه، به مصرف برق کمتر نیز کمک می کند. زیرا این ریسه ها مصرف برق کمی دارند و می توان در خیلی از مواقع از نور ایجاد شده توسط همین ریسه ها کمک گرفت و چراغ سقفی آشپزخانه را روشن نکرد.

از دیگر مکان های مناسب برای استفاده از نئون فلکسی می توان به زیر اپن آشپزخانه، دور تا دور سقف و پله ها اشاره کرد. اگر دوست دارید خانه تان فانتزی و جذاب باشد می توانید از این ریسه های برای ورودی راهرو ها و روی زمین دور تا دور خانه استفاده نمایید. همچنین در صورتی که خانه تان دارای تراس یا بالکن است و آن را با گل و گیاه تزیین کرده اید، با نصب ریسه های نئون فلکسی به دیزاین تراس خود کمک کنید.

ریسه نئون
ریسه نئون
ریسه نئون

کاربرد ریسه نئون فلکسی در رستوران ها و کافه ها

یکی از کاربردهای اصلی نئون فلکسی در مکان های عمومی نظیر رستوران و کافه است. از این ریسه ها برای تزیین دیوار های این مکان ها استفاده می شود. برای مثال در بعضی از رستوران ها بر روی یک دیوار نام رستوران به علاوه چند طرح تزیینی را با ریسه های نئون فلکسی ایجاد می کنند. همانطور که گفته شد این ریسه ها دارای انعطاف پذیری بالایی هستند و به راحتی به فرم های منحنی و یا زاویه دار تغییر شکل می دهند.

ریسه نئون
ریسه نئون
ریسه نئون

کاربرد نئون فلکسی در تابلو سازی

با ریسه نئون فلکسی طرح و شکل های مختلفی را می توان ایجاد کرد. حتما در بعضی مغازه ها و یا کافه های مختلف دیده اید که بر روی درب اصلی اسم مغازه یا کافه نوشته شده است و نور آن دائم روشن و خاموش می شود. و یا تابلوی سر در مغازه که دارای حروفی نورانی است، این کار به راحتی با ریسه ها نئون فلکسی انجام می گیرد. ساخت سازه های نوری در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و استقبال زیادی از این تابلوهای نوری می شود. تابلوهای ساخته شده نئون فلکسی کیفیت نور بالا و درخشندگی قابل توجهی دارند و شکل و نمایی مدرن به محل مورد استفاده می دهند.

مزایای نئون فلکسی

  • نصب آسان: یکی از مهم ترین ویژگی های ریسه نئون فلکسی نصب آسان است. همانطور که گفته شد این ریسه ها انعطاف پذیر هستند، می توان آنها را به اندازه های دلخواه برش داد، فرم پذیرند و به راحتی اشکال و حروف مختلف را می توان با آنها ساخت.
  • ضد آب بودن: روکش پلاستیکی ریسه های نئون فلکسی باعث می شوند تا تابلوهای ساخته شده با آن ضد آب باشند. به خاطر همین ویژگی است که برای مغازه ها و تابلوهای شهری از این ریسه ها استفاده می شود. همچنین این روکش پلاستیکی علاوه بر عایق رطوبت بودن، در برابر نفوذ گرد و غبار نیز مقاوم است.
  • مقاومت در برابر ضربه: ریسه های نئون فلکسی در مقایسه با نئون شیشه ای که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت، از مقاومت بالاتری در برابر ضربه برخوردار هستند. نئون های شیشه ای بسیار شکننده بودند و این موضوع کار با آنها را دشوار می کرد.
  • نور یکدست: ریسه نئون فلکسی در مقایسه با ریسه های نوری دیگر، دارای نوری یکدست و یکسان است. می توان گفت این ریسه ها نوری 180 درجه ایجاد می کنند.
  • دوست دار محیط زیست: نوع قدیمی تر این ریسه ها که با نام نئون شیشه ای از آنها یاد شد، دارای گاز نئون برای ایجاد روشنایی بودند. این کار سبب آلودگی محیط زیست و ایجاد خطراتی برای آن می شد. اما ریسه نئون فلکسی فاقد هر گونه گاز بوده و بنابراین از نظر زیست محیطی دچار هیچ گونه اشکالی نیست.

شرایط استفاده از نئون فلکسی

  • دور از دسترس اطفال نصب گردد.
  • برای جلوگیری از برق گرفتگی، در انتهای ریسه حتما از درپوش استفاده گردد.
  • ریسه ها در فاصله کمتر از 5/2 سانتی متر از هم نصب نشوند.
  • برای ثابت نگهداشتن ریسه از ابزار فلزی استفاده نشود.
  • از ریسه در محیط های قابل انفجار و اشتعال استفاده نگردد.
  • در صورت آسیب دیدگی در پوشش پلاستیکی ریسه، از آن استفاده نشود.

خانه ایده آل خود را بسازید:

آشنایی با ریسه نوری هفت رنگ و نقش آن در دکوراسیون داخلی منزل

طریقه نصب ریسه های نوری + آشنایی با انواع ریسه ها



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<