ویدیو : 15 چیزی که نباید داخل مایکروفر قرار دهیم

چیدوپلاس 15 مهر 1397 ، ،

این روزها مایکروویو ها به یکی از وسایل پر کاربرد در زندگی امروزی تبدیل شده اند و می توان حضور آنها را در هر آشپزخانه ای ضروری دانست. داشتن دانش کافی در مورد نحوه استفاده از مایکروویو و مواد خوراکی که می توان در داخل آن قرار داد باعث افزایش سلامت و حفظ کیفیت غذا ها می شود. موارد مشخصی از انواع مواد غذایی و ظروف وجود دارند که در صورت قرار دادن آن‌ ها در مایکروویو، مشکلات و خرابی های جدی ای به وجود می آید. خیلی از ما با این مواد و ظروف آشنایی نداریم و به اشتباه ممکن است آنها را در این دستگاه بگذاریم. ما در این متن می خواهیم به شما بگویم که چه چیزهایی را در مایکرویو نگذاریم و در مورد چه چیزهایی باید دقت بیشتری به عمل آوریم. همچنین ظروف قابل استفاده در مایکروفر را به شما معرفی می کنیم و در مورد گرم کردن نان در مایکروفر و عمل یخ زدایی در مایکروفر را بررسی می نماییم. با ما همراه باشید تا درباره دستگاه مایکروویو یا مایکروفر اطلاعات بیشتر و مفید تری را بدست آورید.

چه چیزهایی را در مایکرویو نگذاریم

مواد غذایی و ظروف قابل استفاده در مایکروفر در یک محدوده مشخصی جای می گیرند که با شناخت آنها می توانید از سلامت خود و اعضای خانواده تان محافظت کنید. قرار دادن آنها در مایکروویو یا باعث از بین رفتن خود آن ها می شود و یا اینکه مواد مضری را از خود آزاد می کنند که در سلامت انسان تاثیر مخربی دارد. مثلا ظروف قابل استفاده در مایکروفر آنهایی هستند که می توانند دما و اشعه حرارتی که در این دستگاه وجود دارد را تحمل کنند و هیچ ماده مخربی از خود آزاد نکنند. در ادامه راجع به این مواد و ظروف بیشتر صحبت خواهیم کرد.

مواد غذایی که نباید در مایکرویو قرار داد

به طور کلی 10 ماده غذایی وجود دارد که بهتر است آنها را در داخل مایکروفر قرار ندهید:

  • گوشت یخ زده: عمل یخ زدایی در مایکروفر یکی از کار های ممنوع در استفاده از مایکروفر است. یخ زدایی گوشت برای بسیاری افراد کار زمان بری محسوب می شود و آن ها معمولا برای تسریع کار استفاده از مایکروفر را انتخاب می کنند، اما نتیجه قرار دادن گوشت در مایکروویو یخ زدایی نا کامل آن و هدر رفت انرزی خواهد بود. با پخش شدن نا متناسب گرما در هنگام پخت گوشت باکتری ‌ها به سرعت پخش می شوند و این اتفاق زمانی می افتد که قسمت های نازک گوشت شروع به پختن می‌ کند در حالی که قسمت‌ های ضخیم آن یخ‌ زده باقی می‌ مانند. برای انجام یک یخ زدایی کامل می‌ توان چند ساعت قبل از طبخ غذا، گوشت را در یخچال قرار داد تا یخ آن باز شود. حتی اگر مایکروفر شما قابلیت یخ زدایی هم داشته باشد باز هم قرار دادن گوشت در یخچال به منظور باز شدن یکنواخت یخ ها روش بهتری است.
  • تخم مرغ: برای پختن تخم مرغ بهتر است از مایکروفر استفاده نکنید. قرار دادن تخم مرغ داخل مایکروویو نتیجه ای غم انگیز و پر درد سر در پی دارد و دلیل آن هم انفجار آن داخل مایکروویو است.مایع درون تخم مرغ بر اثر دمای بالای مایکروفر به بخار تبدیل شده و این بخار راهی برای خروج ندارد، از این رو با ترکاندن پوسته تخم مرغ به بیرون هدایت می ‌شود و می تواند تمامی محفظه داخلی مایکروویو شما را کثیف کند و تا مدت‌ ها بوی تخم مرغ همراه آشپزخانه تان باشد.
  • کلم بروکلی: بسیاری از افراد برای پخت این سبزی از مایکروفر استفاده می کنند اما طی تحقیقات سازمان غذا و کشاورزی که در سال ۲۰۰۳ انجام شد، به این نتیجه رسیدند که پخت بروکلی با مایکروفر در مقایسه با دیگر روش های پخت آن باعث از بین رفتن مقادیر زیادی از مواد مغذی درون آن می شود. ‌بهترین روش پخت کلم بروکلی روش بخارپز کردن به وسیله بخار کم حرارت بلافاصله قبل از خوردن آن است، به این ترتیب مواد غذایی درون آن حفظ خواهد شد.
  • آب: خیلی از افراد لیوان چایی یا قهوه شان را که سرد شده درون مایکروویو قرار می دهند تا دوباره گرم شود، این یک راه سریع برای گرم کردن دوباره آب است اما خطرات خود را هم در پی دارد. این خطرات شامل داغ شدن بیش از حد آب است، مگر آنکه مدت زمان قرارگیری آب در مایکروویو بسیار کوتاه و در حد چند ثانیه باشد. هنگامی که لیوان آب خود را درون مایکروویو می گذارید تا داغ شود و سپس درون آن تی بگ بگذارید و یک چای میل کنید، ممکن است با داغ شدن آب و زمانی که یک جسم خارجی همانند چای کیسه ای به آن اضافه کنید، آب به بیرون پرتاب شده و منجر به سوختگی دست تان شود. برای نوش جان کردن چای استفاده از همان کتری و قوری یا چای ساز بهترین پیشنهاد خواهد بود.
  • نان: گرم کردن نان در مایکروفر ممکن است موجب از بین رفتن و هدر رفت نان شود. نان فریز شده در صورت قرار گیری در مایکروفر خیس شده و پس از آن، هنگامی که در معرض هوای آزاد قرار بگیرد به سرعت خشک می شود و دیگر به راحتی نمی‌ توان آن را مورد استفاده قرار داد. با اینکه گرم کردن نان در مایکروفر راحت و سریع است، اما بهتر است برای گرم کردن نان با قرار دادن آن بر روی شعله اجاق گاز برای مدت کوتاهی نان را به حالت اولیه و تازه خود برگردانید. البته برای گرم کردن نان توستر بهترین وسیله است و این کار را به خوبی برای شما انجام می دهد.
  • فلفل تند خام: فلفل های خام در مایکروویو منفجر نمی شوند، اما این مواد غذایی حاوی ترکیبی به نام کپسایسین هستند که در دمای بالا تبخیر می شوند. این بخار در صورت قرار گرفتن در معرض چشم یا تنفس می تواند بسیار خطرناک باشد.
  • سس پاستا بدون پوشش: سس های ماکارونی یا پاستا مبتنی بر گوجه فرنگی می توانند فضای مایکروویو شما را به شدت کثیف کنند به طوری که مجبور باشید زمان زیادی را صرف تمیز کردن فضای داخلی این دستگاه کنید. این سس ها اگر بدون پوشش گرم شوند، می توانند و در سر تا سر دستگاه بپاشند و همه جا را قرمز کنند. این به دلیل آن است که غلظت سس می تواند بخار را تا زمانی که منفجر شود به دام بیاندازد، در لحظه ای که این مانع دیگر توان نگهداشتن بخار را نداشته باشد، سس منفجر می شود. به جای استفاده از مایکروویو سس ماکارونی یا پاستا را در قابلمه ای روی اجاق گاز گرم کنید.
  • شیر مادر: برخی از مادران شیرده عادت دارند که شیر خود را درون فریزر نگهداری کنند تا در زمان لازم بتوانند برای تغذیه نوزاد شان از آن استفاده کنند. اگر شیر یخ زده مادر را درون مایکروویو قرار دهید، علاوه بر اینکه ممکن است این شیر به طور غیر یکنواخت گرم ‌شود و در صورتی که چک نکنید احتمال سوختگی دهان نوزاد افزایش یابد، مطالعات نشان می‌ دهد که این روش گرم کردن در رابطه با شیر مادر جوابگو نیست زیرا ممکن است برخی از مواد غذایی بسیار مفید با درجه حرارت بالای مایکروویو از بین بروند. مثلا بعضی از پروتئین ‌های افزایش ایمنی بدن که در شیر وجود دارد، در این روش از بین خواهد رفت. پس برای گرم کردن شیر از راه های بهتر و مطمئن تری استفاده کنید، مثلا مقداری آب را روی اجاق گاز گرم کنید و شیشه حاوی شیر مادر را درون آن قرار دهید تا به دمای اتاق برسد.
  • سیب زمینی پخته: نگران نباشید، می توانید سیب زمینی ها را در مایکروویو سریع بپزید، اما اگر تصمیم گرفتید بعداً آنها را دوباره گرم کنید، ممکن است کمی خطرناک باشد. سیب زمینی دارای موادی نظیر کلستریدیوم بوتولینوم، باکتری بوتولیسم است. وقتی سیب‌ زمینی ‌ها پخته می ‌شوند و بلافاصله در یخچال نگهداری نمی‌ شوند، هاگ‌ های باکتری ‌ها می ‌توانند تکثیر شوند. گرم کردن سیب زمینی ها در مایکروویو این باکتری‌ ها را از بین نمی ‌برد، بنابراین سیب‌ زمینی‌ های روز دوم شما می‌ توانند باعث ناراحتی معده شوند. بهتر است سیب زمینی پخته شده ای را که نمی خورید در سریع ترین زمان ممکن داخل یخچال قرار دهید و برای دوباره گرم کردن آنها از فر یا قابلمه استفاده کنید. یک نکته کلی: سیب زمینی را در ژاکت فویل آلومینیومی نپزید. طبق تحقیقات، قلع رطوبت را جذب می‌کند و رشد اسپور را در محیط گرم و مرطوب تسریع می‌کند.
  • گوشت های فرآوری شده: بیکن، هات داگ، سوسیس و کالباس را باید روی اجاق گاز یا فر بپزید نه در مایکروویو. حرارت دادن این محصولات گوشتی فرآوری شده منجر به تشکیل محصولات اکسیداسیون کلسترول (COPs) می شود. این ماده با بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است. تحقیقات نشان می ‌دهد که این ممکن است با التهاب، تجمع پلاک در شریان ‌ها و شرایط سلامتی بیشتر مرتبط باشد. بنابراین برای این محصولات پختن در فر یا تفت دادن ممکن است ایمن ترین گزینه ها باشد.

ظروفی که نباید در مایکروویو قرار داد

  • فویل های آلومینیومی و ظروف فلزی: داخل محفظه مایکروویو فلز هایی وجود دارد که عملکردی همچون آینه دارند. زمانی که فویل های آلومینیومی یا ظروف فلزی درون مایکروفر قرار می گیرند با برخورد اشعه های موجود در این دستگاه به بدنه آنها، این اشعه ها منعکس شده و در نتیجه بازتابش، شعله ور می شوند.از آنجایی که فویل ‌های آلومینیومی بیشترین کاربرد را برای پوشش دادن غذا ها بر عهده دارند، مراقب باشید که قبل از قرار دادن غذا در مایکروویو پوشش آلومینیومی آن را برداشته باشید.
  • جعبه های کاغذی:حرارت داخل مایکروویو می تواند باعث آتش گرفتن پاکت ‌های کاغذی شود، البته تمامی پاکت های کاغذی از یک جنس نیستند. به طور مثال پاکت ‌های کاغذی ذرت های بو داده یا پاپ کورن بسیار متفاوت از کیسه های کاغذی خرید هستند و در صورت قرار گیری در مایکروفر دچار حریق نمی ‌شوند. اما هنگامی که از بیرون غذا سفارش می دهید و آن را در یک بسته کاغذی برای تان می آورند، حتما غذا را بدون آن پوشش کاغذی در مایکروویو بگذارید.
  • ظروف فومی و یا یکبار مصرف: این ظروف به هیچ عنوان قابل استفاده در مایکروویو نیستند. متریالی که این ظروف از آنها ساخته شده اند، به سختی در مقابل حرارت مقاومت می کنند و در صورت قرار گیری در مقابل گرمای مایکروفر شروع به آب شدن می کنند. از لحاظ علمی نیز این ظروف در هنگام گرم شدن مواد شیمیایی درون خود را به درون غذا منتقل می کند و این موضوع می ‌تواند باعث مسموم شدن و خراب شدن غذا شود. به طور کلی قبل از قرار دادن هر طرفی در داخل مایکروویو بهتر است از وجود اتیکت « قابل استفاده در مایکروفر » مطمئن شوید.
  • ظروف خاص فلزکاری شده: اگر در کابینت خود ظروف فانتزی و خاص، آبکاری یا فلزکاری شده دارید، بهتر است برای گرم کردن غذا در مایکروویو از آنها استفاده نکنید. حتی اگر قسمت فلزکاری یا طلاکاری شده درون ظرف کوچک باشد، ممکن است درون محفظه مایکروویو واکنش نشان دهد. برای افرادی که کاربرد زیادی از مایکروویو دارند، پیشنهاد می‌شود فقط از ظروف شیشه ‌ای ساده رنگی استفاده کنند.
  • ظروف پلاستیکی: هر ظرف پلاستیکی را نمی توان برای گرم کردن غذا در مایکروویو مورد استفاده قرار داد. بسیاری از ظروف پلاستیکی حاوی مواد شیمیایی شبیه به استروژن هستند که با نام BPA شناخته می ‌شوند. در مایکرویو و تحت دمای بالا با گرم شدن پلاستیک، این ترکیب مضر از پلاستیک آزاد شده و وارد غذا می شود. در یک مطالعه انجام شده ۴۵۰ محصول پلاستیکی نظیر شیشه شیر کودک، کیسه های زیپ کیپ و تعدادی از ظروف غذا مورد آزمایش قرار گرفتند، که نتایج نشان داد ۹۵ درصد از آنها بعد از قرار گرفتن در مایکروویو یا حتی شستشو در ماشین ظرف ‌شویی ترکیبات مضر شیمیایی آزاد کردند. برای اینکه خیال تان از بابت سلامتی خود و دیگران راحت شود، محتوی درون ظروف پلاستیکی را به ظرفی مطمئن که قابل استفاده در مایکروویو است منتقل کنید و آن را درون دستگاه بگذارید.

و در پایان

ما در این متن گفتیم که چه چیزهایی را در مایکرویو نگذاریم و همچنین به این نتیجه رسیدیم که گرم کردن نان در مایکروفر و یخ زدایی در مایکروفر اشتباه است. از این دستگاه می توان در انجام بسیاری از کارهای روزانه و مربوط به آشپزخانه استفاده کرد، اما استفاده اشتباه از آن و قرار دادن مواد خوراکی غیر مجاز می تواند تبعات نا خوشایندی برای تان داشته باشد که با رعایت این نکات می توان از مشکلات ناشی از آنها جلوگیری نمود. در هنگام قرار دادن هر نوع ظرفی به داخل مایکروویو حتما علامت مربوط به این کار را چک کنید و اگر متوجه شدید این ظرف برای قرار گیری در مایکروفر مناسب نیست، اصلا آن را درون دستگاه نگذارید.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

مایکروفر ، سولاردام یا فر برقی کدام یک را برای آشپزخانه ام تهیه کنم ؟ کدام برند ها بهتر هستند؟

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<