گاهی اوقات پیش می آید که فکر می کنید چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم تا هم تغییر و تنوعی در منزل ایجاد گردد و هم هزینه کمتری داشته باشد. اما با خود فکر می کنید که حتما کار سختی را در پیش خواهید داشت و این کار را به دست فراموشی می سپرید. به طور کلی برای ایجاد تغییر و تحول در خانه حتما لازم نیست مبلمان و پرده و فرش را عوض کنید. شما می توانید با یک کار ساده نظیر رنگ کردن دیوار ها، این تغییر را در خانه خود ایجاد نمایید. شاید فکر کنید که رنگ کردن خانه کار سختی است و از عهده هر کسی بر نمی آید اما اگر کمی حوصله به خرج دهید با رعایت قواعدی ساده خودتان می توانید این کار را انجام دهید، به این سوال که چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم پاسخ دهید و البته از جذابیت آن هم لذت ببرید.
برای تغییر رنگ دیوار های خانه کارهای مختلفی را می توان انجام داد. رنگ آمیزی، عوض کردن کاغذ دیواری، نقاشی دیواری و غیره راه های تزیین و پوشش دیوار ها است. در این متن به موضوع رنگ کردن دیوار و روش های این کار مانند رنگ کردن دیوار با غلطک خواهیم پرداخت. با خواندن این متن حتما می توانید خودتان برای انجام یک کار هیجان انگیز به اسم نقاشی و رنگ کردن دیوار ها دست به کار شوید. پس تا انتهای متن با ما همراه باشید.
برای رنگ کردن دیوار از چه رنگی باید استفاده کنید؟
در فروشگاه های فروش رنگ و لوازم ساختمانی هزاران واریته از رنگ های مختلف پیش روی شماست. کافی است رنگ و تم رنگی مورد علاقه خود را بدانید. با مراجعه به فروشگاه های فروش رنگ، کاتالوگ رنگ ها را نگاه کنید و تمامی رنگ های مختلف را بررسی نمایید. برای انتخاب رنگ حتما تم رنگی چیدمان منزل و باقی وسایل خود را نیز در نظر داشته باشید. رنگی که انتخاب می کنید باید هماهنگی کامل را با رنگ مبلمان و پرده داشته باشد. باید توجه کنید که دوست دارید در خانه تان هارمونی در جریان باشد و یا تضاد و کنتراست. اگر به هارمونی علاقه مند هستید رنگ دیوار را نزدیک به رنگ سایر وسایل انتخاب کنید. اما اگر عاشق تضاد هستید می توانید یک رنگ مخالف را برای دیوار ها تهیه کنید.
برای رنگ کردن دیوار چقدر رنگ نیاز دارید؟
شاید برای تان سوال پیش آید که چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم تا میزان درستی از رنگ مصرف شود؟ هنگام خرید رنگ باید متراژ محل مورد نیاز خود را بر حسب متر مربع بدانید. فروشنده با دانستن این متراژ، مقدار مناسبی از رنگ را به شما می دهد. البته توصیه می شود همیشه مقداری رنگ اضافه تر تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل و از دست رفتن حجمی از رنگ، مقداری رنگ اضافی داشته باشید. همچنین ابزار کاری که می خواهید با آن دیوار را رنگ کنید در حجم رنگ تان موثر است. مثلا رنگ کردن با قلمو سخت تر است و برای صاف و یکدست درآمدن رنگ باید چند لایه رنگ با قلمو ایجاد گردد پس بدیهی است که رنگ بیشتری هم لازم است. اما رنگ کردن دیوار با غلطک آسان تر بوده و رنگ کمتری هم استفاده می شود. البته که باید گفت در کل این میزان تفاوت خیلی زیاد نیست.
برای رنگ کردن دیوار به چه وسایلی نیاز دارید؟
همانطور که واضح و مشخص است برای این کار به قلمو با اندازه های مختلف، سینی مناسب یا ظرف مخصوص رنگ، بتونه اکریلیک، کاردک و سمباده نیاز است. برای رنگ کردن دیوار با غلطک به یک غلطک مناسب با اندازه متناسب با دیوار و ظرف مخصوص کار با غلطک نیاز است. مواردی نظیر بتونه و سمباده برای مواقعی لازم می شود که دیوار دارای شکستگی و آسیب دیدگی هایی است که حتما باید قبل از شروع رنگ آمیزی بر طرف شوند. در غیر این صورت تنها قلمو و یا غلطک برای این کار کافیست.
روش رنگ کردن دیوار ؛ چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم؟
برای شروع پروسه رنگ کردن دیوار ها ابتدا وسایل گفته شده در بالا به همراه مقدار مناسبی از رنگ را تهیه کنید. مکان مورد نظر را خالی کرده و یا همه اسباب و اساسیه را به وسط منتقل کرده و آنها را با پلاستیک یا یک ملحفه پارچه ای بپوشانید. بر روی زمین به طور کامل روزنامه پهن کرده و حتی شیشه های پنجره را نیز روزنامه بچسبانید تا رنگی نشوند. پاک کردن رنگ های خشک شده از روی شیشه ها و زمین کار سخت و زمان بری است، پس بهتر است همین ابتدا از این کار پیشگیری کنید. برای رنگی نشدن قرنیز ها و کلید و پریز ها از نوار چسب های مخصوص و یا چسب های کاغذی در محل اتصال با دیوار استفاده کنید، این چسب ها در هنگام جدا شدن باعث کنده شدن لایه های رنگ نمی شوند.
در طول مدت زمان رنگ کردن دیوار ها لباس های تان حتما رنگی خواهد شد. بنابراین بهتر است از لباس هایی که کهنه شده اند و تصمیم به دور انداختن آنها دارید استفاده کنید. اگر لباس مخصوص یا لباس کار هم داشته باشید که چه بهتر. سر خود را نیز با یک روسری یا کلاه مناسب بپوشانید تا موهای تان رنگی نشود. شستن و کندن رنگ های خشک شده از موها نیز کار سختی خواهد بود.
چنانچه دیوار تان دارای سوراخ، ترک خوردگی و یا هر آسیب دیگر است، قبل از شروع کار رنگ کردن دیوار باید این آسیب ها برطرف شده و سطح دیوار یکدست شود. مقداری از بتونه اکلریک را با کاردک بر روی ترک ها و سوراخ های دیوار بزنید و کاردک را بر روی آن قسمت از دیوار محکم بکشید تا شیار ها و سوراخ های دیوار پوشانده شود. اگر این کار را انجام ندهید پس از رنگ زدن و خشک شدن دیوار همچنان سوراخ ها و ترک ها دیده خواهند شد و نمای زیبایی برای اتاق شما نخواهند داشت. سپس قسمت های بتونه شده دیوار را سنباده بزنید و منتظر شوید تا تمام بتونه ها به طور کامل خشک شوند و دیواری یکدست ایجاد شود.
شروع کار اصلی رنگ کردن دیوار و در واقع پاسخ به این سوال که چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم با آستر زدن است. قبل از شروع مرحله اصلی رنگ کردن باید یک لایه رنگ آستری بر روی دیوار اجرا شود. این کار باعث می شود رنگ به طور یکنواخت روی دیوار بنشیند. برای حرفه ای تر شدن کار رنگ آمیزی دیوارها می توانید از موادی به نام پرایمر هم استفاده کنید. پرایمرها موادی هستند که ظاهری شبیه به رنگ دارند (اما بی رنگ هستند و رنگی بر روی دیوار ایجاد نمی کنند) و قبل از شروع کار بر روی دیوار زده می شوند تا رنگ اصلی کاملا بر روی دیوار بنشیند و در آینده پوسته پوسته نشود. پرایمر ها از فروشگاه های فروش رنگ و ابزار قابل خریداری هستند.
نکته مهم و کلیدی در رنگ کردن دیوار آن است که: «رنگ به تنهایی نواقص یک دیوار را برطرف نمیکند، هشتاد درصد وقت خود را صرف مراحل بالا کنید.»
اگر برای رنگ کردن دیوار از قلمو استفاده می کنید، باید دقت و زمان بیشتری را صرف رنگ کردن کنید. زیرا در هنگام کار با قلمو امکان ماندن رد قلمو بر روی دیوار وجود دارد. برای همین استفاده از قلمو برای کسانی که مبتدی هستند و بار اولی است که کار رنگ کردن دیوار را انجام می دهند، خیلی توصیه نمی شود. در هنگام کار با قلمو حرکات دست باید در یک جهت بالا به پایین و یا راست به چپ باشد. برای هر چه یکدست تر شدن رنگ دیوار، هرگز جهت های مختلف را امتحان نکنید، چه وقتی که از قلمو و چه زمانی که از غلطک استفاده می کنید. برای رنگ کردن گوشه های دیوار و لبه های پنجره از قلم موی متوسط یا کوچک استفاده نمایید.
رنگ كردن ديوار با غلطك
اگر برای رنگ کردن دیوار از غلطک استفاده می کنید باید رنگ مورد نظر خود را که قبلا در یک ظرف مناسب ساخته اید، در سینی مخصوص بریزید. غلطک را تمیز کرده و مطمئن شوید که مو، گرد و خاک و یا آلودگی دیگری بر روی آن نباشد. سپس آن را بر روی سینی بگذارید و حرکت دهید تا جایی که تمام قسمت هایش رنگی شود. سپس غلطک را بر روی دیوار گذاشته و با حرکت های از بالا به پایین، دیوار را رنگ کنید. غلطک به شما کمک می کند تا رنگی یکدست بر روی دیوار اجرا شود. مزیت دیگر رنگ کردن دیوار با غلطک آن است که برخلاف قلمو، غلطک اندازه بزرگ تری داشته و با یک بار حرکت دادن آن بر روی دیوار سطح بزرگ تر و بیشتری از دیوار رنگ می شود. همچنین برای آنکه بخواهید دیوار تان رنگی غلیظ تر داشته باشد، انتخاب غلطک بهتر از قلمو خواهد بود. جدا از این موارد احتمال شره کردن رنگ بر روی دیوار و یا ریختن قطره های رنگ از غلطک بر روی زمین کمتر از حالتی است که از قلمو استفاده می کنید. به طور کلی در پاسخ به این سوال که چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم ، باید گفت که پیشنهاد می شود که رنگ کردن دیوار با غلطک را امتحان کنید.
پس از اتمام کار با غلطک باید آن را به خوبی شستشو دهید تا با رنگ خشک نشود. زیرا ممکن است بعدا نیز بخواهید دوباره از آن استفاده کنید. در هنگام رنگ كردن ديوار با غلطك حجم زیادی از رنگ وارد بافت آن می شود و در آن باقی می ماند. پس این را بدانید که برای شستن آن باید وقت بیشتری صرف کنید. جهت انجام این کار می توانید یک سطل را برداشته و آن را پر از آب کنید. سپس غلطک را در درون سطل پر از آب بگذارید و اجازه دهید یک روز بماند. در طی این زمان رنگ ها به آرامی از غلطک بیرون آمده و به درون آب نفوذ می کند. سپس غلطک را بیرون آورده و با مقدار زیادی آب بشویید.
چند دست رنگ برای یک دیوار کافیست؟
برای داشتن یک دیوار صاف و یکدست از رنگ، در اکثر موارد یک بار رنگ زدن برای دیوار کافی نیست و شاید به اجرای دو و یا سه دست رنگ بر روی دیوار نیاز باشد. نکته مهم این است که بعد از هر دست رنگ زدن، باید رنگ قبلی کاملا خشک شود. برای خشک شدن رنگ دیوار ها بهتر است پنجره ها را باز کنید، حتی اگر در فصل زمستان این کار را انجام می دهید. باز کردن پنجره باعث می شود رطوبت دیوار و رنگ خارج شود. این رطوبت علاوه بر اینکه مانع از خشک شدن سریع دیوار می شود، بر کیفیت کار شما نیز تاثیر منفی دارد. نشستن قطره های بسیار ریز آب که ممکن است در هوای مرطوب اتاق وجود داشته باشد، موجب خارج شدن رنگ از یکدستی می شود.
رنگ زدن سقف با غلطک
بهترین وسیله برای رنگ کردن سقف غلطک است. رنگ کردن سقف کار سخت و دشواری است و هنگام رنگ کردن ممکن است گردن تان کمی درد بگیرد. اما با استفاده از غلطک این مشکل کمی آسان تر خواهد شد. برای این کار لازم است یک میله بلند مانند دسته جارو را به انتهای غلطک وصل کنید. به این ترتیب نیازی نیست برای رنگ کردن سقف بر روی نردبان بروید، با داشتن یه چهار پایه نیز می توانید این کار را انجام دهید. تنها برای رنگ کردن گوشه ها و اطراف سقف که با قلمو انجام می شود به نردبان نیاز است.
چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم که اطراف آن تمیز بماند؟
گاهی اوقات شما می خواهید فقط یک دیوار را رنگ کنید و قصد رنگ کردن دیوار های کناری و یا سقف را ندارید. در این مواقع یک مشکل پیش می آید و آن این است که در هنگام کار با قلمو و یا رنگ کردن دیوار با غلطک ممکن است بخشی از قلمو یا غلطک به سقف یا دیوار های کناری برخورد کرده و آن را کثیف و رنگی کند. برای پیشگیری از این اتفاق می توان از چسب کاغذی استفاده کرد. یک حلقه چسب کاغذی پهن خریداری کنید و محل اتصال دیوار به سقف و دیگر دیوار ها را با دقت چسب بچسبانید. شاید لازم باید دو ردیف چسب در کنار هم بزنید تا فضای چسب کاری شده پهن تر گردد و خیال تان هم از بابت رنگی نشدن دیوار های دیگر راحت شود. پس از این کار با خیال راحت به کار رنگ کردن دیوار بپردازید.
چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم که آلودگی کمتری در محیط داشته باشد؟
دیوار ها به وسیله دو نوع رنگ، رنگ آمیزی می شوند. رنگ روغن و رنگ اکریلیک. اگر خودتان می خواهید دیوار خانه تان را رنگ کنید، از رنگ اکریلیک استفاده نمایید تا آلودگی کمتر و بوی نا مطبوع کمتری داشته باشد. رنگ اکریلیک هم خودش بوی کمتری دارد و هم چون رنگی بر پایه آب است و در آب حل می شود، بوی بسیار کمتری نسبت به رنگ روغن دارد. اما رنگ های روغنی به دلیل آنکه در مواد شیمیایی نظیر تینر حل می شوند دارای بوی شدید و نا مطبوعی هستند و بعد از کار رنگ آمیزی خانه باید به طور کامل خالی از افراد باشد. چون تحمل این بو برای یکی دو روز سخت است. همچنین رنگ اکریلیک خیلی زود خشک می شود اما رنگ روغنی به چند روز زمان برای خشک شدن نیاز دارد.
چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم تا فضایی پر انرژی، آرامش بخش و یا فانتزی داشته باشیم؟
استفاده از هر رنگی موجب پدید آمدن حال و هوایی ویژه و خاص در محیط می شود. گاهی اوقات می خواهید یک دیوار یا تمام دیوار ها را رنگ کنید و از این کار منظور خاصی را در نظر دارید. مثلا می خواهید فضای خانه تان پر شور و انرژی گردد. در این مواقع رنگ های گرم و تند را برای این کار استفاده کنید. گاهی اوقات به دنبال ایجاد فضایی آرامش بخش و راحت هستید. پس پیشنهاد می شود از رنگ های سرد تر مانند بنفش روشن، آبی و سبز استفاده کنید. اما چنانچه می خواهید فضا را فانتزی و جذاب کنید استفاده از رنگ هایی نظیر صورتی پیشنهاد های خوبی هستند. همچنین می توانید با به کار گیری چند رنگ در کنار هم فضایی فانتزی را ایجاد کنید. این کار هم تکنیک های خاص خود را دارد و که می توان به راحتی این مدل رنگ آمیزی را در خانه اجرا کرد.
چگونه دیوار را خودمان رنگ کنیم و از این کار لذت ببریم؟
رنگ کردن اتاق و خانه با دست های خود با اینکه ممکن است کمی سخت به نظر برسد اما کار بسیار جذابی است. هنگامی که قصد رنگ کردن دیوار را دارید سعی کنید به این کار شبیه به یک بازی نگاه کنید. نوعی سرگرمی که در نهایت منجر به تغییری بزرگ در محیط می شود. در طول کار به این فکر کنید که در حال کسب تجربه ای جدید هستید و با این کار فرد حرفه ای تری می شوید. همچنین با رنگ کردن دیوار با دست خود صرفه جویی خوبی هم در مخارج کرده و این هم موضوع مهم و انرژی بخشی است. این کار را انجام دهید و از زیبایی رنگ جدید اتاق و از تجربه رنگ زدن لذت ببرید.
خانه ی ایده آل خود را بسازید:
معجزه رنگ ها در طراحی داخلی منزل، با توجه به کاتالوگ چه رنگی انتخاب کنیم؟
ویدیو: هارمونی رنگ ها در مبلمان و دکوراسیون داخلی منزل