ویدیو: هارمونی رنگ ها در مبلمان و دکوراسیون داخلی منزل

چیدوپلاس 10 دی 1396 ، ،

قبل از انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی منزل تان، بهتر است بدانید که رنگ ها چطور عمل می کنند. چرخه رنگ راهی برای نشان دادن ارتباط میان رنگ های مختلف است. هنگام تجسم رنگ در خانه، تنها انتخاب رنگ هایی که دوست داریم کافی نیست، بلکه باید مطمئن شویم که رنگ های انتخابی مان در کنار یکدیگر خوب عمل می کنند. اگرچه انتخاب رنگ اصلی تا حدود زیادی وابسته به سلیقه است اما ترکیب رنگ ها از قوانین خاصی تبعیت می کنند. دانستن اینکه کدام رنگ ها با هم ترکیب های خوبی ایجاد می کنند مهم است و به کارگیری این رنگ ها در کنار هم، موجب تولید جریانی از هماهنگی و یکنواختی و در نتیجه ایجاد احساسی مطلوب در خانه می شود.

یادگیری چرخه رنگ و قوانین مربوط به آن کار سختی نیست و با دانستن اطلاعاتی اندک در این باره می توانید دست به ابتکار هم بزنید. چرخه رنگ به صورت زیر تعریف می شود:

  • رنگ های اصلی: سه رنگ اصلی رنگ هایی هستند که نمی توانند از ترکیب رنگ های دیگر ایجاد شوند. این رنگ ها شامل قرمز، آبی و زرد است.
  • رنگ های ثانویه یا فرعی: این رنگ ها از ترکیب رنگ های اصلی به وجود می آیند. نارنجی، سبز و بنفش رنگ های ثانویه هستند.
  • رنگ های ثالثه: این رنگ ها از ترکیب یک رنگ اصلی با رنگ های ثانویه ایجاد می شوند.

پس از شناخت رنگ های اصلی و فرعی کمی بیشتر وارد جزئیات می شویم و رنگ های دیگر را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • رنگ های مجاور: رنگ هایی که در چرخه رنگ در کنار یکدیگر قرار می گیرند. مانند رنگ های سبز و سبز – آبی، آبی و بنفش – آبی، بنفش و قرمز – بنفش، قرمز و قرمز – نارنجی، نارنجی و زرد – نارنجی، زرد و سبز – زرد. این رنگ ها نزدیک ترین رنگ به همدیگر هستند و به خوبی می توانند در کنار همدیگر به کار گرفته شوند.
  • رنگ های متضاد یا مکمل: رنگ هایی که در چرخه رنگ در مقابل هم قرار گرفته اند. مانند رنگ های نارنجی و آبی، بنفش و زرد، سبز و قرمز. از ترکیب این دو رنگ خاکستری این رنگ ها بدست می آید.

انتخاب رنگ مناسب از چرخه رنگ

پس از شناخت کلی درباره رنگ ها و نحوه قرار گیری آنها در این چرخه و تاثیراتی که بر هم می گذارند، این شما هستید که باید انتخاب کنید به چه نحو می خواهید از این رنگ ها استفاده نمایید. در ادامه پیرامون انواع مختلف به کارگیری رنگ ها در کنار یکدیگر و مثال هایی از چیدمان وسایل خانه با این رنگ ها توضیحات مفصلی ارائه می شود. پس در ادامه با ما همراه باشید تا با این توضیحات خودتان بتوانید یک خانه شیک و ژورنالی چیدمان نمایید.

color-wheel 3
color-wheel 2
color-wheel 1-2

انتخاب تک رنگ در چیدمان

خیلی از افراد هستند که با وجود رنگ های بی شماری که در پالت رنگی موجود است اما تصمیم می گیرند تنها از یک رنگ برای چیدمان خانه استفاده کنند. استفاده از تک رنگ به این معنی است که از یک رنگ به صورت تیره و روشن استفاده می شود. مثلا تنالیته های مختلف رنگ بنفش. نیلی، یاسی، بنفش کدر، بنفش روشن، سرخابی روشن، ارغوانی، ارکیده، ارکیده سیر، آبی- بنفش، آبی فولادی، بنفش و نیلی سیر طیف های مختلف رنگ بنفش هستند.

برای مثال اگر به طور کلی بنفش را برای رنگ دکوراسیون خود انتخاب کرده اید می توانید مبلمان خود را از نوعی بنفش تیره انتخاب کنید و کوسن هایی با رنگ های روشن از طیف بنفش بر روی آن قرار دهید. والان پرده ها همرنگ با مبلمان و دیوار ها به رنگ نیلی روشن نقاشی شود، فرش را از ترکیب رنگ های روشن و تیره بنفش انتخاب نمایید، تابلوهای نقاشی بر روی دیوار ترکیب هایی از این رنگ در خود داشته باشند و در نهایت کابینت های آشپزخانه به صورت دو رنگ و به رنگ های سفید و بنفش باشند. در مورد اکسسوری ها هم می توانید از وسایل تزیینی در این طیف رنگی و یا رنگ های دیگر نظیر سفید استفاده کنید.

انتخاب تک رنگ برای دکوراسیون خانه با وجود تمام زیبایی اما ممکن است پس از مدتی خسته کننده به نظر برسد. به خاطر همین پیشنهاد می شود از رنگ های دیگری در کنار هم استفاده کنید. برای این کار هنگامی که رنگ اصلی مورد علاقه تان را انتخاب نمودید، سعی کنید با کمک چرخه رنگ، نزدیک ترین و بهترین رنگی که دکورتان را برجسته و کامل می کند بیابید. دانستن این ترکیب های رنگی می تواند به شما برای اتخاذ تصمیم درست برای منزلتان کمک کند.

انتخاب رنگ های مکمل در چیدمان

همانطور که گفته شد رنگ های مکمل در چرخه رنگ رو به روی همدیگر قرار می گیرند و در واقع کامل کننده هم هستند. منظور از کامل کننده این نیست که لزوما این رنگ ها در کنار هم تصویر زیبایی را ایجاد می کنند. برای مثال رنگ های سبز و قرمز رنگ های مکمل هستند اما به کارگیری همزمان این دو رنگ در دکوراسیون خانه تصویر زیبایی خلق نخواهد کرد. اما رنگ های زرد و بنفش که مکمل هم هستند در کنار یکدیگر جذاب به نظر می رسند.

انتخاب رنگ های گرم و یا سرد در چیدمان

روش دیگری که می توان گفت بهترین و مطمئن ترین روش انتخاب رنگ برای دکوراسیون است، با توجه به گروهی انجام می شود که رنگ مورد نظر در آن قرار دارد. رنگ ها به طور کلی به سه دسته رنگ های گرم و سرد و خنثی تقسیم می شوند. شما می توانید با انتخاب یکی از این گروه ها چیدمان خانه تان را انجام دهید. برای مثال اگر رنگ های گرم را انتخاب کرده اید از تمام طیف های رنگ کرم، زرد، نارنجی، قرمز و قهوه ای می توانید استفاده کنید. بنابراین دست تان در انتخاب وسایل با رنگ های متنوع باز تر است. پیشنهاد می شود در اجزاء کوچکتر یا اکسسوری ها از رنگ های گروه مخالف بهره گیرید. برای مثال بر روی مبلمان زرشکی رنگ خود، می توانید از کوسن هایی با طرح های سبز استفاده کنید. و یا اگر مبلی به رنگ آبی و یا سرمه ای داشتید کوسن های طرح دار نارنجی و یا کرم بسیار عالی خواهد شد.

ترکیب رنگ مبلمان منزل

مبلمان منزل را نیز با توجه به قوانین گفته شده می توانید چیدمان کنید. ترکیب رنگی مبلمان در اولین نگاه به چشم بیننده می آید. بنابراین رنگ مورد علاقه خود را در مبلمان اجرا کرده و رنگ های دیگر را بر اساس رنگ اصلی انتخاب نمایید. بهترین رنگ برای خانه و مبلمان رنگی است که با علاقه انتخاب کرده اید و دیگر وسایل را با دقت و ظرافت ویژه ای بر مبنای آن رنگ تهیه نموده اید.

بهترین رنگ برای جهیزیه

درباره بهترین رنگ برای جهیزیه هم مانند نکته ای که در بالاتر ذکر شد، باید گفت بهترین رنگ، رنگی است که در هماهنگی کامل با اطرافش باشد. بیشتر دختر خانوم ها برای تهیه جهیزیه به سراغ رنگ های روشن و ملایم مانند طیف صورتی، بنفش و یا آبی های روشن می روند. این رنگ ها را می توان با استفاده از طیف های مختلف خود و همینطور رنگ هایی از گروه خود به بهترین نحو چیدمان نمود. برای مثال اگر رنگ آبی روشن را برای جهیزیه خود انتخاب کرده اید، می توانید این رنگ را با آبی های تیره تر از خود و همچنین با رنگ های لیمویی و کرم ترکیب کنید و دکوراسیونی فوق العاده شیک و دیدنی برای شروع زندگی مشترک خود به وجود آورید.

در ویدیوی زیر با نقش چرخه رنگ در دکوراسیون بیشتر آشنا شوید:

ARVE Error: Invalid URL https://chidoplus.com/video/color wheel.mp4 in url

خانه ایده آل خود را بسازید:

ویدیو: ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی منزل – قسمت اول

ویدیو: ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی منزل – قسمت دوم



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<