در قسمت اول این ویدیو توضیح دادیم که یکی از روش های ترکیب بندی رنگ ها در دکوراسیون منزل روش تک رنگ است. اگر هنوز قسمت اول را ندیده اید به طور اختصار توضیح می دهیم که روش تک رنگ به این صورت است که شما یک رنگ مشخص را انتخاب می کنید و تمام چیدمان را بر اساس همان یک رنگ انجام می دهید. برای مثال اگر رنگ بنفش را انتخاب کرده باشید تمام تونالیته های رنگ بنفش از نیلی و بنفش روشن و یاسی گرفته تا ارغوانی و بنفش تیره و نیلی سیر، می توانند جزو انتخاب های شما برای تهیه وسایل باشند. به این ترتیب تمام دکوراسیون شما رنگ های تیره و روشنی از بنفش خواهد بود. این انتخاب برای خیلی از افراد مورد پسند است اما اشکالی که در آن وجود دارد این است که به دلیل نبودن تنوع رنگی این امکان وجود دارد که چشم تان پس از مدتی دچار خستگی شود و چیدمان برای تان تکراری به نظر برسد. روش دیگری که در ویدیوی زیر توضیح داده می شود روش هارمونی سه تایی رنگ ها است. اما ترکیب رنگ سه تایی به چه معناست؟
اگر در چرخه رنگ، سه رنگی که با فاصله های مساوی از هم قرار گرفته اند را انتخاب کنیم، یک الگوی مثلث یا سه تایی ساخته ایم. به عبارت دیگر در چرخه رنگ، سه رنگی که در مقابل هم قرار گرفته اند ترکیب سه تایی را تشکیل می دهند. معروف ترین این الگو های مثلث یا طرح های سه تایی، رنگ های «آبی- قرمز- زرد» یا «سبز- نارنجی- بنفش» است. اگر به هر کدام از این دسته های سه تایی دقت کرده باشید متوجه می شوید که دو تا از این رنگ ها در یک گروه و دیگری در گروه مخالف قرار می گیرند. برای مثال در دسته «آبی- قرمز- زرد» رنگ های قرمز و زرد در گروه رنگ های گرم و آبی در گروه رنگ های سرد قرار می گیرند. همینطور در دسته رنگ های «سبز- نارنجی- بنفش» رنگ های سبز و بنفش در گروه رنگ های سرد و قرمز در گروه رنگ های گرم قرار گرفته است.
مثال های گفته شده تنها سه گانه های ممکن نیستند، چرا که چرخه رنگ شامل رنگ های بی شماری است که بین رنگ های اولیه و ثانویه در جریانند و همیشه با ایجاد یک مثلث بر روی چرخه رنگ می توانید طرح های رنگی سه تایی زیبایی را در خانه خود ایجاد کنید. ایجاد هر کدام از این طرح های سه گانه با انتخاب یک رنگ که رنگ مورد علاقه شماست آغاز می شود. این رنگ به طور غالب در دکوراسیون استفاده می شود سپس دو رنگ حمایت کننده دیگر را در ترکیب رنگ چیدمان منزل تان به صورت کمکی و کامل کننده، استفاده کنید. بسیاری از طراحان توصیه می کنند که از اصلی ترین رنگ در ۶۰ درصد اجسام استفاده شود، رنگ متوسط در ۳۰ درصد و رنگ پر جنب و جوش در ۱۰ درصد. با این حال، این نسبت ها صرفا یک پیشنهاد است و بسته به هدف اتاق، ممکن است از درصد های مختلفی برای ترکیب رنگ های درخشان تر و یا پر رنگ تر استفاده شود.
به عنوان مثال اگر به رنگ سبز علاقه دارید می توانید از رنگ سبز به صورت غالب در مبلمان و پرده ها و همینطور در بخش هایی از پوشش دیوارها استفاده کنید. مقدار کمتری به رنگ بنفش اختصاص می یابد و مقدار کمی هم رنگ نارنجی مثلا دراجسام دکوری استفاده می شود. با توجه به کنتراست قوی، اثر استفاده از یک پالت سه گانه در دکوراسیون بسیار چشمگیر است. مثال گفته شده برای اتاق پذیرایی بود اما باید گفت به کارگیری این پالت های سه گانه بیشتر برای مکان هایی کاربرد دارد که تعدد رنگ ها قابل استفاده باشد. اتاق خواب و مخصوصا اتاق خواب کودک و نوجوان بهترین مکان برای پیاده سازی این روش است. حتی اتاق نشیمن هم می تواند میزبان خوبی برای استفاده از این روش باشد. نکته قابل ذکر در این مورد آن است که در به کارگیری این روش، هر سه رنگ نیازی نیست به صورت کاملا واضح و مشخص استفاده شوند. تونالیته های مختلف هر کدام از رنگ ها، تم های روشن یا تیره آنها و همینطور ترکیبات خاکستری شان در این روش قابل استفاده اند. برای فهم دقیق تر، با یک مثال مطلب را ادامه می دهیم.
فرض کنید برای اتاق نشیمن تصمیم دارید از الگوی مثلث یا روش سه تایی استفاده نمایید. سه رنگ قرمز و زرد و آبی را برای این کار انتخاب کرده اید. شما می توانید یه جای زرد اصلی از لیمویی و به جای آبی اصلی از آبی تیره، آسمانی یا فیروزه ای استفاده کنید. برای مثال کاناپه راحتی را به رنگ آبی تیره به همراه کوسن های لیمویی و آجری و پرده ها را به رنگ لیمویی انتخاب نمایید.
با به کارگیری این روش ها در چیدمان رنگی خانه می توانید به پالت های رنگی متفاوت و متنوعی دست یابید. امروزه جدیدترین ترکیب های رنگی برای مبل های راحتی با توجه به همین الگو ها ساخته می شوند. شما می توانید در هنگام خرید روکش مبلمان خود را به رنگ هایی انتخاب کنید که نزدیک ترین حالت را به این روش ها داشته باشند. امروزه دکوراسیون اتاق نشیمن و ترکیب رنگی مبل های راحتی کمی با گذشته متفاوت است. قدیم تر ها فقط چند رنگ مشخص برای مبلمان راحتی وجود داشت اما باید گفت در حال حاضر جدیدترین ترکیب های رنگی برای مبل راحتی با در نظر گرفتن تمام رنگ های موجود در چرخه رنگ انتخاب می شوند.
روش های دیگر در ترکیب رنگ دکوراسیون داخلی
موارد گفته شده تنها چند مورد از الگو ها و روش های مختلف ترکیب هستند. روش های دیگری هم وجود دارند که در این بخش به اختصار هر کدام را معرفی می کنیم. شما با دانستن این روش ها و پیدا کردن بهترین روش که با روحیات شما و سایر اعضای خانواده هماهنگی کافی را دارد، می توانید خانه خود را به زیباترین شکل ممکن چیدمان کنید. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که این الگو ها و روش ها تنها پیشنهاداتی هستند که در جهت بهتر شدن دکوراسیون خانه ها ارائه می شوند و الزامی در رعایت آنها وجود ندارد.
به کارگیری رنگ های مشابه در چیدمان
در این روش از رنگ هایی استفاده می کنید که در چرخه رنگی کنار هم قرار دارند و بیشتری شباهت و نزدیکی را بین آنها مشاهده می کنید. برای مثال رنگ های زرد و نارنجی و یا آبی و آبی– بنفش رنگ هایی هستند که در این روش می توانند در کنار هم به کار گرفته شوند. حتی می توان از سه رنگ مشابه نیز استفاده نمود. مثلا رنگ های زرد و نارنجی و قرمز سه رنگ مشابه هستند.
استفاده از رنگ های مکمل در چیدمان
همانطور که می دانید رنگ های فرعی که در رو به روی رنگ های اصلی قرار می گیرند، مکمل آن رنگ ها محسوب می شوند. برای مثال مکمل رنگ قرمز، سبز است. مکمل آبی، نارنجی و مکمل رنگ زرد، بنفش است. در این روش شما می توانید از این رنگ های مکمل استفاده کنید.
استفاده از رنگ های خنثی به همراه یک یا چند رنگ دیگر
در این روش می توانید از رنگی خنثی مانند خاکستری در کنار رنگی دیگر نظیر آبی و یا هر رنگ مورد علاقه خود استفاده کنید. خوبی این روش آن است که کار برای تان راحت تر خواهد بود و در انتخاب رنگ کمکی می توانید از رنگ های مختلفی استفاده کنید. برای مثال می توانید مبل راحتی را به رنگ طوسی و کوسن ها را به رنگ های آبی، سبز و بنفش انتخاب نمایید.
ARVE Error: Invalid URLhttps://chidoplus.com/video/3 color.mp4
in url
خانه ایده آل خود را بسازید:
ویدیو: هارمونی رنگ ها در دکوراسیون داخلی منزل
ویدیو: ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی منزل – قسمت اول
الهام در
سلام و سپاس بسیار عالی