سبک مینیمال در طراحی داخلی ؛ پیش به سوی سادگی

آیا تا به حال در مورد سبک مینیمال در طراحی داخلی چیزی شنیده اید؟ خیلی از افراد این سبک را برای طراحی دکوراسیون داخلی خانه شان انتخاب می کنند و فضای داخلی خانه را با توجه به ویژگی های این سبک چیدمان می نمایند. ما در این مطلب می خواهیم همه چیز را درباره سبک مینیمال در طراحی داخلی با شما در میان بگذاریم. اگر فرد آرامی هستید، روحیه ای حساس و صلح طلب دارید، به ساکت و خلوت بودن اطراف تان علاقه مند هستید و دوست دارید در محیطی زندگی کنید که عاری از هر گونه چیز اضافه ای باشد، پس جای درستی آمده اید! این متن می تواند راهنمای بسیار خوبی برای چیدمان خانه تان باشد. با ما همراه شوید و با سبک مینیمالیسم آشنا گردید.

به چه سبکی مینیمالیسم می گویند؟

پیش از شروع بحث درباره سبک مینیمال در طراحی داخلی خوبی است که با اصل و اساس این سبک آشنا شویم. مینیمالیسم یک مکتب هنری است که اساس کار خود را بر استفاده از روش ‌های ساده و خالی از پیچیدگی ‌های معمول بنا نهاده است. در واقع مینیمالیسم به یک کلمه رایج در سبک زندگی مدرن تبدیل شده است که متخصصان خاص خود را دارد که قول می دهند اگر خانه های مان را شلوغ نکنیم و زندگی مان را ساده کنیم می توانیم با دنیای طاقت فرسای بیرونی کنار بیاییم. از سوی دیگر، طراحی مینیمالیستی یک سبک بصری تأثیرگذار، با سابقه ای تثبیت شده در قلمرو های معماری، فضای داخلی، هنر، گرافیک، ادبیات، مد و تقریباً هر جنبه دیگری از طراحی است. خیلی‌ ها ممکن است معنی مینیمالیسم را ندانند، اما در طول روز با آن سر و کار داشته باشند. مثلا در ادبیات داستانی «کوتاه نویسی» یا «داستان کوتاه کوتاه» و یا در طراحی یک وبسایت، ایجاد یک سایت اینترنتی ساده و مرتب می‌ تواند نمایانگر مکتب مینیمالیسم باشد.

مینیمالیسم در معماری و طراحی داخلی عبارت است از دستیابی به طراحی بهتر از طریق سادگی و پرهیز از هرگونه تزیینات اضافی. این سادگی در تمامی اجزا از جمله فرم، فضا، رنگ و غیره به وضوح نمایان است. سبک مینیمال در طراحی داخلی به معنای حفظ ساختار عناصر مهم و اصلی با ظاهری مرتب، ساده و تمیز است که باعث انتقال حس مطلوب به ساکنین می ‌شود. در حالیکه یک فضای شلوغ ممکن است حس ناراحتی، نا مرتب بودن و حتی خشم را القا نماید. مینیمالیسم نمونه ‌ای از ایجاز و سادگی را در خود دارد و بیانگر سخن معمار افسانه ای آلمانی میس ون درروهه است که می گوید: زیبایی در سادگی است (Less is more). محبوبیت سبک مینیمال در طراحی داخلی در طول قرن گذشته ادامه داشته است، اما برای هر طرفدار، یک منتقد جدی وجود دارد که این سبک را خسته کننده یا ملال آور، فاقد تخیل و احساس می داند. در حالی که معماری مینیمالیستی و طراحی به این سبک می ‌تواند گاهی مقرون ‌به ‌صرفه و سازگار با محیط‌ زیست باشد. به آنهایی که سبک مینیمال در طراحی داخلی را بی احساس و فاقد قلب می دانند باید گفت که در خانه ای که با این سبک طراحی و چیدمان شده آرامشی بی نظیر در جریان است و نبض زندگی به گونه ای خاص در آن می تپد.

خلاصه ای از  تاریخچه سبک مینیمال در طراحی داخلی

سبک مینیمالیسم در قرن بیستم به عنوان واکنشی به سبک ‌های بسیار تزئینی کلاسیک، از معماری ویکتوریایی تا هنر اکسپرسیونیستی انتزاعی، ظهور کرد. برخی از مورخان منشأ مینیمالیسم را در فرم های ساده شده ای می دانند که توسط یک جنبش هلندی از سال 1917 تا اوایل دهه 1930 تجسم شده است. همچنین به طور گسترده ای پذیرفته شده است که این سبک تحت تأثیر سادگی باغ ها و فضای داخلی سنتی ژاپنی و زیبایی شناسی اسکاندیناوی قرار گرفته است. سبک مینیمال در طراحی داخلی و همچنین طراحی گرافیک مینیمالیستی، هنر، تئاتر و مد در دهه 1960 به وجود آمدند. در قلمرو طراحی محصول، چهره‌ های افسانه‌ ای مانند طراح صنعتی آلمانی دیتر رامز، که مانترای «کمتر اما بهتر» او طراحی اشیاء روزمره مانند رادیو های رومیزی، ماشین ‌حساب و ظروف لاکی را هدایت می ‌کرد، دنیای کاملا جدیدی از طراحی محصولات مینیمالیستی را آغاز کردند. در واقع سبک مینیمالیسم در اواسط قرن بیستم پایه و اساس انواع اشیاء ساده‌ ای را که ما امروز با آنها زندگی می‌ کنیم و برای فردا نیز طراحی می‌ کنیم، از آیفون گرفته تا ماشین‌ های بدون راننده را بنا نهاد.امروزه، سبک مینیمال در طراحی داخلی – اتاق خواب های مینیمالیستی، آشپزخانه های مینیمالیستی، اتاق های نشیمن مینیمالیستی، و موارد دیگر – جایگزینی برای دکوراسیون های داخلی پر زرق و برق بوده و محبوبیت آن هم روز به روز در حال افزایش است. ویژگی های اصلی و نکات مهم سبک مینیمال در طراحی داخلی را به صورت زیر می توان بیان کرد:·

زیبایی در سادگی است.

روی عملکرد و کارایی تمرکز کنید.

از خطوط ساده و تمیز استفاده کنید.

از تزیینات و خصوصا تزیینات اضافی دوری کنید.

از پالت تک رنگ استفاده نمایید.

متریال های جدید را امتحان کنید.

برای هر چیزی در هر مکانی هدف قرار دهید.

از فضا و نور طبیعی استفاده بهینه داشته باشید.

به صنایع دستی توجه کنید.

از چیدمان های باز و فضا های ذخیره سازی یکپارچه استفاده کنید.

عناصر طراحی مینیمالیستی

استفاده از ملزومات کاربردی: رویکرد سبک مینیمال در طراحی داخلی استفاده از عناصر ضروری است. نور، فرم و متریال، معمولاً در یک طراحی، برای ایجاد حس آزادی و آرامش به کار می روند. در سبک مینیمال در طراحی داخلی تزیینات بیش از حد وجود ندارد. در عوض، جزئیات اندکی استفاده می ‌شوند که البته آنها هم پیچیده نیستند و به‌ طور کلی با محیط هماهنگ و ترکیب می ‌شوند.

استفاده از خطوط تمیز: سبک مینیمال در طراحی داخلی بر عملکرد مبلمان و لوازم جانبی (اکسسوری ها) و کاربردی بودن آنها تمرکز دارد. در استفاده و کاربرد این وسایل باید بر موضوع وجود خطوط صاف و تمیز و یکدست تمرکز داشت. برای مثال همانطور که می دانید سبک کلاسیک با خطوط منحنی و دایره وار معنا پیدا می کند. این در حالیست که در سبک مینیمال (که در زیر مجموعه سبک مدرن جای می گیرد) استفاده از خطوط صاف و اشکال هندسی بسیار زیاد مشاهده می شود.

کاربرد پالت رنگی تک رنگ: سبک مینیمال در طراحی داخلی با استفاده از پالت رنگی تک رنگ متشکل از رنگ های سفید، بژ و انواع خاکستری ها نمونه ای عالی از فضا های مینیمالیستی را ارئه می دهد. در این سبک کمتر پیش می آید که از رنگ های شاد و پر انرژی مانند قرمز و بنفش و غیره به صورت یکدست و شارپ استفاده شود.

ایجاد یک فضای مینیمالیستی گرم و دلپذیر با کاربرد سبک مینیمال در طراحی داخلی

فضا های مینیمالیستی فوراً به دلیل ظاهر واضح، تمیز، خلوت و درهم و برهم نبودن و تک رنگ شان قابل تشخیص هستند. با این حال، برخی از طرح‌ های مینیمال این خطر را دارند که کمی بی روح جلوه کنند. برای جلوگیری از این امر، و برای اطمینان از اینکه فضای طراحی شده مینیمالیستی شما حسی خوشایندی داشته باشد، چند نکته کوچک وجود دارد که می توانید آنها را انجام دهید، چه آشپزخانه باشد، چه اتاق خواب یا فضای نشیمن. در اینجا چند راه برای اضافه کردن گرما و رنگ به خانه ای با طراحی مینیمال شما وجود دارد:

سایه ها و بافت های مختلف را با هم ترکیب کنید: هنگام استفاده از پالت رنگی تک رنگ، یک راه عالی برای آوردن گرما به فضا، ترکیب سایه های مختلف و ترکیب بافت ها است. به عنوان مثال، استفاده از کاغذ دیواری کتان و پارچه ‌های پشمی نرم و فرش ‌های پرز بلند در اتاق خواب به گرمای آرامش ‌بخش آن می‌ افزاید. در حمام، بافت و طرح ساده کاشی ها می‌ توانند در عین حفظ پالت رنگ خنثی، جذابیت بصری ایجاد کند.

بافت ها را ترکیب کنید: با استفاده از پارچه ها، ملافه‌ ها، کوسن‌ ها و فرش‌ می‌ توانید گرما و راحتی را به اتاق تان اضافه کنید و در عین حال سبک مینیمالیستی را حفظ کنید. بافت موجود در این لوازم پارچه ای مانند کوسن ها می توانند فضا را از بی روح بودن و کسل کنندگی خارج کنند و تنوعی جذاب را پدید بیاورند.

چند نکته پیرامون روش‌ های کاربردی سبک مینیمال در طراحی داخلی

استفاده کمتر از وسایل:

همانطور که گفته شد تعریف سبک مینیمال در طراحی داخلی به معنی ساده ‌گرایی و اجتناب از به کار گیری وسایل غیر ضروری در محیط مورد نظر است. وقتی برای طراحی منزل یا محیط کارتان سبک مینیمال را انتخاب کرده ‌اید، به این معنی است که باید تنها از وسایل الزامی و کاربردی در چیدمان استفاده کنید. از هرگونه تجمل و تنوع پرهیز کرده و تا جای ممکن از حداقل‌ ها بهره بگیرید. خلوت بودن فضا یکی از مهم ترین ویژگی های سبک مینیمال در طراحی داخلی است.

حذف عناصر اضافی:

استفاده کمتر از وسایل و موارد اضافی و غیر ضروری به معنای حذف کامل آنها نیست. اما باید بدانید در یک خانه مینیمال تا جای ممکن به کارگیری تزیینات به حداقل می ‌رسند. برای مثال اگر قرار است یک تابلوی نقاشی روی دیوار نصب شود، نیاز نیست روی هر دیوار یک تابلو قرار گیرد. در یک سالن پذیرایی گاهی فقط یک تابلو کافی است. بهتر است بعضی دیوار ها و فضا ها، خالی از هر وسیله ‌ای رها شوند. وسایل دکوری باید به میزان کافی در محیط قرار گیرند. این بر خلاف سبک کلاسیک است که در آن کاربرد وسایل تزیینی و دکوری آن هم با زرق و برق زیاد جایز شمرده می شود.

همه جزییات را مد نظر قرار دهید:

برای کمک به کاربرد سبک مینیمال در طراحی داخلی و بهتر شدن چیدمان به این سبک یک راه ساده وجود دارد. اینکه خود را به جای بازدید کننده در نظر بگیرید و ببینید در لحظه ورود به محل چه احساسی خواهید داشت؟ ( مصنوعی بودن، تمیز بودن، بیش از حد خالی بودن، مدرن بودن؟) برای مثال اگر احساس کردید محیط خانه تان بیش از حد سرد و بی روح است، می توانید با استفاده از روش های گفته شده در بالا کمی گرما و حس صمیمیت را به چیدمان خانه تان اضافه کنید.

استفاده درست از رنگ ها:

همانطور که گفته شد عموما در کاربرد سبک مینیمال در طراحی داخلی از پالت رنگی خاکستری و خنثی استفاده می‌ شود. اما اینکه محیط مورد نظر نور گیر است یا نه، تعیین کننده نوع این پالت رنگی خواهد بود. گفته می ‌شود که اگر محیط نورگیر است از رنگ‌ های سرد، و اگر میزان نور کم است رنگ ‌های گرم تر به کار گرفته شود. به طور کلی استفاده از رنگ‌ های روشن باعث بزرگ ‌تر دیده شدن اتاق یا سالن می ‌شود. برای همین است که در طراحی مکان ‌هایی با متراژ پایین، سبک مینیمال بهترین انتخاب خواهد بود.

برای پوشاندن دیوار ها به جز رنگ از کاغذ دیواری هم می ‌توان استفاده کرد. اما نکته مهم در انتخاب کاغذ دیواری این است که هرگز نباید از طرح‌ های شلوغ و گل دار استفاده شود. اگر برای طراحی خانه‌ تان قصد خرید کاغذ دیواری را دارید، حتما کاغذ دیواری ‌هایی را انتخاب کنید که رنگ روشن، بافت کم و طرح ‌های بسیار ساده ای دارند. سادگی و روشنی دیوار ها از ویژگی ‌های سبک مینیمال است. در طراحی و چیدمان به سبک مینیمال، بخش بزرگی از فضا به یک رنگ است و اغلب از رنگ سفید، طوسی یا کرم برای این منظور استفاده می‌ شود. رنگ غالب باعث پیوند کل فضا به یکدیگر شده و یک هارمونی و یکنواختی را می‌ سازد. در سبک مینیمال در طراحی داخلی به طور کلی از رنگ‌ هایی که در تعامل با هم هستند استفاده کنید.

نگهداری فضای سفید حیاتی:

تمامی فضا را انباشته و پر نکنید تا ذهن جایی برای استراحت و عدم فشردگی پیدا کند. به طور مثال تعداد مبلمان را به حداقل برسانید. در طراحی بیرونی و داخلی یک خانه مینیمال، از زواید و ساخت ‌های بدون کاربردی که فضا را کوچک می ‌کند، استفاده نمی‌ شود. همچنین در چیدمان مینیمال سعی می ‌شود از وسایلی با اشکال هندسی ساده استفاده شود. فرم ‌های پیچیده جایی در طراحی مینیمال ندارند. همه وسایل از گلدان ‌ها گرفته تا میز و لوستر باید از فرم‌ هایی انتخاب شوند که کمترین پیچیدگی و بیشترین سادگی را دارند.

انتخاب وسایل کاربردی متناسب با ویژگی‌ های سبک مینیمال:

کلیات چیدمانی در این سبک نظیر اهمیت فضا های خالی، پالت رنگی، خلوتی و سکوت فضا گفته شد. اما در انتخاب جزییات وسایل مانند مبلمان، فرش، لوستر و غیره هم نکاتی وجود دارد که به آن اشاره خواهد شد.

مبلمانی به ابعاد بزرگ و خراطی شده با پارچه ‌های تجملاتی و زر دوز، رنگ ‌های طلایی و تیره، کوسن‌ های رنگی و طرح‌ دار، هرگز جایی در طراحی به سبک مینیمالیسم ندارند. اگر این سبک را برای طراحی خانه و محیط کارتان انتخاب کرده‌اید، باید از مبلمان ساده با رنگ خنثی بهره گیرید. همچنین در سبک مینیمال نمی‌ توان از فرش ‌های کلاسیک و سنتی ایرانی با رنگ‌ های تند و طرح ‌های شلوغ استفاده کرد. بیشتر خانه ‌های امروزی دارای کف‌ پوش ‌های سنگی، سرامیک یا لمینیت هستند. این کف‌ پوش‌ ها بدون نیاز به فرش و قالیچه سطح زمین را زیبا می ‌سازند. خالی بودن زمین علاوه بر درک مفهوم مینیمال، باعث بزرگ‌ تر دیده شدن فضا می ‌شود. اما اگر اتاق کف ‌پوش مناسبی ندارد می‌ توان فرش ها یا موکت ‌های تک رنگ با طرح ساده انتخاب کرد.

همچنین در انتخاب چراغ و لوستر هم باید سادگی را مدنظر قرار داد. از آن جایی که این سبک به استفاده از سطوح مسطح و صاف تاکید دارد، بهتر است برای تامین نور محیطی، به جای لوستر از چراغ ‌های سقفی توکار استفاده کنید. در صورت نیاز به لوستر هم می ‌توان از مدل‌ هایی با طرح ‌های هندسی و ساده بهره برد. اگر پنجره‌ های بزرگ با نور طبیعی دارید، حتما پرده‌ های توری و حریر ساده نصب کنید و اجازه ورود نور طبیعی را به خانه بدهید. به طور کلی وجود پنجره ‌های بزرگ و نورگیر و فضایی پر نور یکی از ویژگی ‌های سبک مینیمال در طراحی داخلی است. بهره گیری از نور طبیعی هزینه‌ های روشنایی را نیز کاهش می ‌دهد.

تمام مدت از خود بپرسید آیا من به این وسیله نیاز دارم؟

اگر نیاز به آن وسیله ندارید یا فکر می‌ کنید که در آینده مورد استفاده نخواهد بود، نگهش ندارید، چون به هنگام نیاز، در انبوهی از وسایل تلمبار شده، آن را پیدا نخواهید کرد.

 

جمع بندی درباره سبک مینیمال در طراحی داخلی

امروزه بسیاری از خانه ‌های بزرگ در دنیا با این سبک طراحی و چیدمان می ‌شوند. بسیاری از خانه‌ های مینیمالیستی در جهان دارای پنجره‌ های بزرگ یا پانل‌ های خورشیدی هستند. با افزایش فزاینده جمعیت و اثرات مخرب زیست محیطی، خانه ‌های مینیمال راه حل خوب و کارآمدی برای افرادی است که به محیط زیست احترام می‌ گذارند و قصد دارند از آن محافظت کنند. با اتخاذ شیوه زندگی مینیمالیستی، نقش مهم و موثری در محافظت از محیط زیست داشته باشید. از سادگی و آرامش موجود در خانه ‌هایی با سبک مینیمال در طراحی داخلی لذت ببرید و هزینه کمتری هم برای چیدمان منزل یا محیط کارتان صرف کنید. کاهش شلوغی‌ و تجمع وسایل خانه که در اکثر موارد بی استفاده هم هستند، حس آرامشی در شما پدید می ‌آورد که آن را با هیچ چیز عوض نخواهید کرد. لذت نشستن و نوشیدن یک فنجان چایی در خانه‌ ای مینیمالیستی در یک بعد از ظهر، تجربه‌ ای دلچسب برای تان پدید خواهد آورد.

 

minimal design 3
minimal design 5
minimal design 1
minimal design 4
minimal design 6
minimal design 2

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

یک سالن پذیرایی مدرن به چه نحوی چیدمان می شود؟



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<